رویداد های اخیر
ملل متحد از کشورهای اسلامی خواست تا هیئتی از علما را به کندهار برای بحث درمورد آموزش دختران بفرستند
فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور آموزش جهانی از کشورهای بزرگ اسلامی خواسته است تا هیئتی از علما را به شهر کندهار در جنوب افغانستان، جایی که مولوی هبت الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی، سکونت دارد بفرستند تا این موضوع را مطرح کنند که ممنوعیت تحصیل و اشتغال دختران و زنان «هیچ مبنایی در قرآن یا دین اسلام ندارد.»
به گزارش اسوشیتد پرس، گوردون براون روز سهشنبه در یک نشست مطبوعاتی مجازی سازمان ملل متحد به مناسبت دومین سالگرد تسلط امارت اسلامی بر افغانستان گفت که محکمه جنایی بینالمللی باید رهبران امارت اسلامی را به جرم «جنایت علیه بشریت» به دلیل منع تحصیل و اشتغال دختران و زنان افغان تحت تعقیب قرار دهد.
براون، صدر اعظم سابق بریتانیا، گفت که او یک نظر حقوقی را به کریم خان، سارنوال محکمه جنایی بینالمللی ارسال کرده است که نشان میدهد منع تحصیل و اشتغال «تبعیض جنسیتی است که باید به عنوان جنایت علیه بشریت تلقی شود و باید توسط محکمه جنایی بینالمللی تحت تعقیب قرار گیرد.»
او گفت که معتقد است «در درون رژیم شکافی وجود دارد» و بسیاری از افراد در وزارت معارف و اطراف دولت در پایتخت کابل، خواهان احیای حقوق دختران برای تحصیل هستند. وی افزود: «من معتقدم که روحانیون کندهار قاطعانه در برابر آن ایستاده اند و در واقع به صدور دساتیر ادامه میدهند.»
اسوشیتد پرس نگاشته است که ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در مصاحبه با این خبرگزاری اواخر روز دوشنبه در کابل، سؤالات در مورد محدودیتهای دختران و زنان را کنار گذاشت و گفت که وضعیت موجود باقی خواهد ماند. او همچنین گفت که امارت اسلامی حکومت خود بر افغانستان را بی پایان میداند زیرا مشروعیت را از قوانین اسلامی میگیرد و با هیچ تهدید مهمی مواجه نیست.
براون گفت که باید به امارت اسلامی گفته شود که اگر دوباره به دختران اجازه داده شود به مکاتب متوسطه و پوهنتون بروند، کمکهای آموزشی به افغانستان که پس از اعلام ممنوعیتها قطع شده بود، بازگردانده میشود.
وی همچنین خواستار نظارت و گزارش تخلفات و نقض حقوق زنان و دختران، تحریمها علیه کسانی که مستقیماً در این ممنوعیتها مسئول هستند، و آزادی افرادی که به دلیل دفاع از حقوق زنان و دختران زندانی هستند، شد.
براون گفت که سازمان ملل متحد و سایر سازمانها از آموزش اینترنتی برای دختران حمایت کرده و از مکاتب پنهانی و همچنین آموزش برای دختران افغانی که مجبور به ترک کشور هستند و برای رفتن به مکتب نیاز به کمک دارند، حمایت خواهند کرد.
او گفت: «جامعه بینالمللی باید نشان دهد که علیرغم ممنوعیتهای دولت افغانستان، آموزش میتواند به مردم افغانستان برسد.»
براون گفت که تعدادی از سازمانها از مکاتب پنهانی حمایت میکنند و در چند هفته اخیر ابتکار جدیدی برای ارائه برنامه های درسی از طریق تلفونهای همراه، که در افغانستان رایج است، راه اندازی شده است.
وی افزود که در طول ۲۰ سالی که امارت اسلامی از قدرت خارج بود، شش میلیون دختر تحصیل کردند و داکتر، وکیل، قاضی، عضو پارلمان و وزیر کابینه شدند.
این مقام ملل متحد گفت که امروز ۲.۵ میلیون دختر از تحصیل محروم هستند و ۳ میلیون دختر دیگر نیز در چند سال آینده از تعلیمات ابتدایی فارغ خواهند شد. وی افزود: «بنابراین ما استعدادهای یک نسل کامل را از دست می دهیم.»
براون خواستار اقدام و فشار جهانی - نه فقط حرف - برای متقاعد کردن امارت اسلامی برای احیای حقوق زنان و دختران شد.
او گفت: «ما در دو سال گذشته به اندازه کافی کار نکرده ایم. من نمیخواهم یک سال دیگر بگذرد که دختران در افغانستان و زنان آنجا احساس کنند که ناتوان هستند زیرا ما به اندازه کافی برای حمایت از آنها کار نکرده ایم.»
رویداد های اخیر
هشت مهاجر افغان در پی غرق شدن قایق در آبهای یونان جان باختند
مقامهای یونان اعلام کرده اند که هشت مهاجر افغان در پی غرق شدن یک قایق در آبهای این کشور جان خود را از دست داده اند.
به گزارش اسوشیتدپرس، این حادثه روز جمعه در نزدیکی جزیره رودس در شرق یونان رخ داده است.
قایق هنگام فرار از کشتی گشتزنی گارد ساحلی یونان غرق شد.
گارد ساحلی یونان گفته است که هجده نفر از جمله ۱۲ مرد، سه زن و سه کودک که همگی اتباع افغانستان هستند، نجات یافتند.
تعدادی از بازماندگان حادثه در شفاخانه بستری شدند که وضعیت یکی از آنها وخیم گزارش شده است.
به گفته مقامات یونان، دو شهروند ترکیه به ظن قاچاق این افراد بازداشت شده اند.
این دومین حادثه مرگبار غرق شدن قایق مهاجران در آبهای یونان در یک هفته اخیر است.
در حادثه قبلی، هفت نفر جان باختند و بیش از ۲۰۰ تن دیگر نجات یافتند.
رویداد های اخیر
دیدار سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان با معین سیاسی وزارت خارجه افغانستان
شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس، تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.
پس از آنکه ناروی اعلام کرد روابط دیپلوماتیکاش با امارت اسلامی کاهش میدهد، سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده و با معین سیاسی وزارت خارجه در باره روابط دو کشور گفتگو کرده است.
وزارت امور خارجه در بیانیهای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی، در دیدار با آلبرت ایلساس، درباره موضوعات دوجانبه سیاسی و بشردوستانه گفتگو کرده و در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کرده اند که ادامه تعامل بتواند مشکلات را حل کند.
وزارت خارجه ناروی چندی پیش به دلیل تصمیم امارت اسلامی مبنی بر بستن انستیتوتهای طبی به روی دختران اعلام کرد که در واکنش به این کار میخواهد روابطاش را با افغانستان کاهش دهد. حالا سرپرست سفارت ناروی برای افغانستان به کابل آمده تا با مقامهای امارت اسلامی از نزدیک گفتگو کند.
وزارت خارجه در بیانیه ای گفته که شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه در دیدار با آلبرت ایلساس، تقویت روابط سیاسی میان افغانستان و ناوری را با اهمیت دانسته و برگسترش روابط میان کابل و اسلو تأکید کرده است.
در اعلامیه وزارت خارجه همچنان آمده است که در این دیدار دو طرف ابراز امیدواری کردند که ادامه تعاملات بتواند منجر به «راه های حل سازنده» برای مشکلات موجود شود.
این دیدار در حالی انجام می شود که ناروی در کابل سفارت ندارد و مأموریت دیپلماتیک آن کشور برای افغانستان از دوحه پایتخت قطر، مدیریت میشود. از سویی هم پس از توقف فعالیت سفارت افغانستان در ناروی در ۱۲ سپتامبر وزیر خارجه ناروی تأکید کرد که کشورش سفیر امارت اسلامی را نخواهند پذیرفت.
رویداد های اخیر
دور جدید واکسین پولیو در کشور آغاز میشود
افغانستان و پاکستان دو کشوری در جهان اند که هنوز هم بیماری پولیو در آن محو نشده و از کودکان قربانی میگیرد.
نهاد افغانستان عاری از پولیو از آغاز دور جدید کمپاین واکسین پولیو در مناطق مختلف کشور خبر داد.
این سازمان امروز یکشنبه (۲ جدی) در اطلاعیهای در صفحهای اکس خود گفته که فردا دوشنبه کمپاین واکسین فلج کودکان (پولیو) در مناطق مختلف کشور آغاز میشود.
سازمان افغانستان عاری از پولیو در مورد جزییات بیشتر از مناطق و مدت این دور واکسین پولیو جزییات ارایه نکرده است.
پیش از این نیز وزارت صحت عامه از آغاز کمپاین دو روزه واکسین پولیو برای حدود ۵.۳ میلیون کودک در ۱۱ ولایت کشور خبر داده بود.
افغانستان و پاکستان دو کشوری در جهان اند که هنوز هم بیماری پولیو در آن محو نشده و از کودکان قربانی میگیرد.
این در حالی است که سازمان جهانی صحت از افزایش ثبت موارد پولیو در افغانستان و پاکستان هشدار داده است.
بر اساس آمارهای این سازمان در سال جاری میلادی در مجموع ۷۲ مورد مثبت پولیو شامل ۲۳ مورد در افغانستان و ۴۹ مورد در پاکستان ثبت شده است.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
یک مقام ارشد امریکا میگوید برنامه راکتی پاکستان «تهدیدی در حال ظهور» است
-
جهان3 روز ago
دستکم ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی طی درگیریها در اوکراین کشته شدهاند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر خارجه امریکا با اشاره به حاکمان کنونی سوریه گفته است که آنان از افغانستان درس بگیرند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
در حملات اسرائيل بر غزه ۲۰ تن جان باختند