Connect with us

رویداد های اخیر

ملا هبت‌الله به اعضای امارت اسلامی: به عفو عمومی پابند باشید

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

ملاهبت‌الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی افغانستان در توصیه‌های تازه‌اش به اعضای امارت اسلامی گفته شده است که به عفو اعلام شده از سوی او را احترام کنند و هم‌چنان تأکید کرده است که به کارمندان نظام پیشین به علت جرم‌های قبلی جزا داده نشود.

رهبر امارت اسلامی این توصیه‌ها را در یک گردهمای بزرگ با مسوولان و مقام‌های ولایت قندهار مطرح کرده است.

این توصیه‌ها شامل موارد معتدد می‌شود که بر رعایت عفو عمومی از سوی امارت اسلامی تأکید شده است.

براساس متنی که محمد نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی امارت اسلامی نشر کرده، ملا هبت‌الله گفته است که هر فرد این وطن محترم است و قدر و عزتی که مردم در کشور دارند، در بیرون نیست و باید هیچ افغانی از کشور بیرون نشود. او از مسوولان، عالمان، بزرگان قوم، والیان و ولسوالان امارت اسلامی خواسته است که کسانی را که می‌خواهند از کشور بیرون شوند، قناعت بدهند که در وطن بمانند.

او از مقام‌های امارت اسلامی خواسته است که “وسیله امن” مردم شوند و عزت آن‌ها را حفظ کنند؛ زیرا تمام افغان‌ها از آن‌ها توقع دارند.

رهبر امارت اسلامی توصیه‌هایی را نیز درباره روابط درونی این تحریک مطرح کرده است. او خطاب به اعضای امارت اسلامی گفته است که خودشان مسوولیت را نخواهند و اگر بزرگان مسوولیتی را به آن‌ها سپردند، از امرشان اطاعت و مسوولیت را اجرا کنند.

ملا هبت‌الله به افرادش دستور داده است که براساس اصول، طرزالعمل و لایحه مسوولیت‌های واگذار شده را به پیش ببرند و از فعالیت خودسرانه خودداری کنند.

او همچنان گفته است:”قسمی مسوولیت را انجام دهید که فردا با چشمان باز طرف مردم دیده بتوانید. به خاطر انجام بهتر مسوولیت همیشه مشوره علما را بگیرید.”

رهبر امارت اسلامی به افراد خود توصیه کرده است که تمام افغانان را همانند برادرشان فکر کنند.

او هم‌چنان از افراد تحت امرش خواسته است که هیچ‌گاهی بر مردم ظلم نکنند، مردم را نزنند که نتیجه ظلم بد است.

به افراد امارت اسلامی از سوی رهبرشان توصیه شده است که از “اسبابی که خداوند” در اختیار آن‌ها گذاشته است، برای “ظلم و بزرگ‌نمایی” استفاده نکنند و در اجرای مسوولیت از عاجزی کار بگیرند.

رهبر امارت اسلامی هم‌چنان تأکید کرده است:”برای عدالت یک‌جا مبارزه کنید و برای هرکسی حق خودش را بدهید. در مسوولیت زورگویی نکنید، لحاظ اندیوالی را نکنید و براساس زبان و قوم به کسی وظیفه ندهید، بل‌ براساس استعداد وظیفه بدهید. بزرگان را احترام کنید، از آنان شکایت نکنید، عزت کنید و هیچ کار را بدون اجازه بزرگان انجام ندهید.”

ملا هبت‌الله هم‌چنان بر هماهنگی خوب بین اعضای امارت اسلامی و نیز عدم مداخله در امور یک‌دیگرشان تأکید کرده است.

رعایت اخلاق خوب در هنگام تلاشی، گزمه‌های شبانه، تامین امنیت مردم و ایستادن قاطع با نظام امارت اسلامی از دیگر توصیه‌های ملا هبت‌الله آخنده‌زاده است.

او در پایان تأکید کرده است که امارت اسلامی در آزمون بزرگ قرار دارند و از اعضا خواسته است که از این امتحان موفق بدرآیند و همه را دعوت کرده است:”بیایید تاریخ خوب جور کنیم.”

این توصیه‌ها در حالی مطرح شده است که با ادامه ترور نظامیان پیشین و برخی از شهروندان غیرنظامی و کارمندان پیشین دولت، موضوع عفو عمومی که از سوی امارت اسلامی اعلام شده است با پرسش روبه‌رو شده است.

ماه گذشته، دیده بان حقوق بشر گزارشی منتشر کرد که در آن گفته بود عفو وعده داده شده توسط امارت اسلامی، فرماندهان محلی را از هدف قرار دادن سربازان و پولیس سابق بازنداشته است.

امارت اسلامی این ادعاها را رد کرده است و تاکید کرده است که به عفو عمومی پابند است.

هم‌چنان برخی از افراد امارت اسلامی در ولایت‌ها از بی‌عدالتی در تقسیم امتیازات و امکانات و قدرت شکایت کرده‌اند.

رویداد های اخیر

هیات‌های افغانستان و پاکستان در اسلام‌آباد دیدار و درباره تجارت گفتگو کردند

Published

on

(Last Updated On: )

نور الدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت با همتای پاکستانی خود دیدار و دو طرف در مورد تجارت، همکاری‌های ترانزیتی، چالش‌های موجود، راه حل های احتمالی و سایر موضوعات مهم و مورد علاقه دو کشور گفتگو کردند.

سفارت افغانستان در اسلام آباد گفته است که قرار است جلسات جداگانه‌ تخنیکی میان تیم‌های تخنیکی هر دو جانب برگزار شود تا درباره‌ چالش‌های موجود به‌گونه دقیق‌تر بحث صورت گرفته و راه‌حل‌های مناسب جهت ارتقاء تجارت دوجانبه جستجو گردد.

وزارت صنعت و تجارت نیز گفته است که در این نشست با تأکید به برادری و دوستی میان افغانستان و پاکستان و منافع متقابل و روابط تاریخی و طولانی‌مدت تجارتی میان دوکشور؛ روی تمدید توافق‌نامه اپتا، تسهیلات ترانزیتی و جلوگیری از قاچاق کالاها، صادرات زغال‌سنگ افغانستان به پاکستان، فعالیت ۲۴ ساعته بندر تورخم، دوطرفه شدن تجارت از بندر غلام‌خان، عبور و مرور موترهای باربری از خاک دو کشور، بانک گرنتی و ترتیب یک میکانیزم جامع جهت تنظیم بنادر بحث و گفتگو گردید.
Continue Reading

رویداد های اخیر

مولانا فضل الرحمان: اسلام آباد از چیز دیگری ناراضی است اما از مهاجرین افغان انتقام می‌گیرد

Published

on

(Last Updated On: )

مولانا فضل الرحمان، رهبر حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان، اخراج اجباری مهاجرین افغان را نقض حقوق بشر دانسته و از جامعه جهانی و سازمان های حقوق بشری خواسته است تا به این موضوع توجه کنند.

به گزارش روزنامه دان، مولانا فضل الرحمان در یک کنفرانس خبری در پشاور گفت: «مقامات پاکستانی حقوق بشر مهاجرین افغان را با انداختن آنها مثل بار به موتر، زیر پا می‌گذارند. اسلام آباد از چیز دیگری ناراضی است اما از مهاجرین افغان انتقام می‌گیرد. این یک نوع تصمیم احساساتی است.»

او گفت که متخصصان افغان مانند داکتران و انجنیران نباید اخراج شوند و تاکید کرد که اخراج سرمایه‌گذاران و تاجرانی که در پاکستان تجارت می‌کنند، پیامدهای اقتصادی خواهد داشت.

این چهره سیاسی پاکستان تصمیم اخراج مهاجران را «ناسنجیده» توصیف کرد و هشدار داد که به منافع پاکستان ضربه می‌زند.

مولانا فضل الرحمن گفت دانش آموزانی که در پاکستان ثبت نام کرده اند نیز نباید اخراج شوند، چون آموزش یکی از حقوق اساسی بشر است.

او خواهان گفتگو میان افغانستان و پاکستان و ایجاد میکانیزمی برای بازگرداندان افغان‌ها شد.

قابل یادآوریست که حکومت پاکستان اخراج مهاجران افغان را شدت بخشیده و روزانه هزاران تن به کشور عودت می‌کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

انتقاد عبدالکبیر از اخراج اجباری مهاجرین افغان در دیدار با شارژدافیر ناروی

مولوی عبدالکبیر، اخراج اجباری مهاجرین افغان از پاکستان را مغایر با تمام اصول بین‌المللی عنوان کرده و از جامعه جهانی خواسته تا برای رسیدگی به مشکلات این مهاجران همکاری کند.

Published

on

(Last Updated On: )

مولوی عبدالکبیر، وزیر امور مهاجرین و عودت‌کنندگان در دیدار با پیر البرت الساس، شارژدافیر ناروی برای افغانستان گفته که امارت اسلامی برای حل مشکلات به گفت‌گو اولویت می‌دهد.

او در این دیدار، روابط دوجانبه میان افغانستان و کشورهای اروپایی را به سود همه طرف‌ها دانسته و خواستار گسترش این روابط شده است.

مولوی عبدالکبیر، اخراج اجباری مهاجرین افغان از پاکستان را مغایر با تمام اصول بین‌المللی عنوان کرده و از جامعه جهانی خواسته تا برای رسیدگی به مشکلات این مهاجران همکاری کند.

از سوی هم شارژدافیر ناروی در این دیدار از روند اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان انتقاد کرده و گفته که کشوراش به حمایت از مهاجرین افغان از طریق نهادهای بین‌المللی ادامه خواهد داد.

او روابط مستقیم میان امارت اسلامی و ناروی را مهم دانسته و بر ضرورت حل مسائل از طریق گفت‌گو تأکید کرده است.

گفتنی‌است که در سه سال گذشته، مقامات امارت اسلامی برای حل مسائل از طریق گفت‌گوها تاکید کرده اند و از کشورهای جهان خواسته‌اند که نگرانی‌های خود را از این طریق مطرح کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!