Connect with us

تجارت

ملابرادر: به امنیت شرکت‌های قراردادی خارجی و داخلی توجه جدی شود

منتشر شده

در

معاون اقتصادی ریاست الوزراء در سفر به شمال کشور از مقام‌های محلی خواسته است تا به تأمین امنیت شرکت‌های قراردادی خارجی و داخلی توجه جدی کنند.

ملا عبدالغنی برادر در رأس یک هیئت حکومتی روز پنج‌شنبه (۲۲ جدی) به ولایت بلخ رفت و با مقام‌های محلی ولایت‌های بلخ، سمنگان، سرپل و جوزجان دیدار کرد.

در این دیدار، ملابرادر هم‌چنان برعملی کردن قرار دادها به ویژه تسریع روند استخراج معادن زغال سنگ در شمال کشور تأکید کرده است.

ملابرادر گفت: «معادن سرمایه ملی و اساس عواید ملی کشور است. در حصه حفظ این سرمایه ملی و تأمین شفافیت آن کوشش کامل نمایید. در حصه امنیت قراردادی‌های داخلی و خارجی در ولایات مربوطه توجه جدی نموده و برای هیچ‌کس اجازه ندهید که روند عملی سعی و تلاش آبادانی و پیشرفت کشور را اخلال کند.»

به باور آگاهان اقتصادی، از این‌که بسیاری از پروژه‌های بزرگ اقتصادی در شمال کشور است، نیاز است تا توجه حکومت به این ولایات بیشتر شود که سرمایه‌گذاران بدون هیچ نوع نگرانی کارهای شان‌را به پیش ببرند.

عبدالنصیر رشتیا، آگاه امور اقتصادی می‌گوید: «حالا که مقام‌های بلندپایه حکومت می‌آیند و از مصئونیت جانی و مالی سرمایه‌گذاران سخن می‌زنند، بدون شک که این می‌تواند در قسمت افزایش سرمایه‌گذاری‌ها در کشور کمک کند. از طرف دیگر قانونمندشدن استخراج معادن باعث این می‌شود که سرمایه‌گذاری‌ها در کشور افزایش پیدا کند.»

به باور آگاهان، هرچه سرمایه‌گذاری روی معادن کشور بیشتر شود به همان اندازه بحران اقتصادی در کشور کاهش می‌یابد.

کمال الدین کاکر، آگاه امور اقتصادی می‌گوید: «زمانیکه منابع طبیعی در یک کشور موجود باشد، اقتصاد آن کشور می‌تواند رشد کند. اما این منابع طبیعی برای همیشه وجود نمی داشته باشد. منابع ختم می شوند. پلانگذاری باید چنان باشد که دولت بتواند هم از منابع طبیعی و هم از راه‌های بدیل عواید بدست بیاورد.»

این در حالی است که اخیراً امارت اسلامی قرار داد استخراج نفت آمو دریا را با یک شرکت چینی امضا کرد و قرار است این شرکت میلیون‌ها دالر روی این پروژه سرمایه گذاری کند.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!