Connect with us

رویداد های اخیر

مقام پیشین ملل متحد: غرب از «بازی بزرگ» در افغانستان دست بردارد

منتشر شده

در

یک مقام ارشد سابق سازمان ملل متحد گفته است که غرب باید از تعقیب سیاست «بازی بزرگ» در افغانستان دست بردارد و مردم این کشور را در اولویت قرار دهد.

مارک مالوک براون، معاون پیشین سرمنشی سازمان ملل متحد، در مقاله ای که روز سه شنبه از سوی روزنامه «فایننشال تایمز» بریتانیا منتشر شد، گفت که حدود ۲۸.۸ میلیون افغان به کمک فوری نیاز دارند، در حالی که در آگست ۲۰۲۱ این رقم ۱۸.۴ میلیون نفر بود. وی افزود که زنان و دختران هم از محدودیت‌های امارت اسلامی بر حقوق شان - از جمله کار و تحصیل - و هم از بحران های گسترده فقر و گرسنگی که بیشترین آسیب را به آنها می زند، متضرر شده اند.

او گفت: «یک بار دیگر افغانستان منزوی شده است: عدم به رسمیت شناختن دیپلوماتیک، کاهش کمک‌ها، تحریم‌ها و مسدود شدن دارایی های آن. در ایالات متحده و بریتانیا، بسیاری مایل اند شکست سیاست های شان در این کشور (افغانستان) را بپوشانند.»

او گفت که انزوای افغانستان بخشی از یک چرخه طولانی تر، رقابت جیوپولیتیکی و منطقه ای است که به طور مداوم نتوانسته است مردم افغانستان را در اولویت قرار دهد.

براون گفت: «چه این سیاست جنگ نیابتی باشد یا غفلت، تهاجم یا حمایت از شورشیان، افزایش یا کاهش حضور، بیگانگان به طور مداوم به مردم کشور (افغانستان) بد خدمتی کرده اند، به گونه ای که به فصل بعدی این تراژدی منجر شده است.»

او گفت که اولویت دادن به مردم عام افغانستان مستلزم تعامل با رژیم حاکم است، حتی اگر این به معنای دادن امتیازات به آن باشد.

وی افزود که یک گروه تماس متشکل از قدرت‌های غربی، همسایگان افغانستان، امارت اسلامی و جامعه مدنی به میان آید تا اهدافی از جمله «استراتژی انسانی‌تر مبارزه با مواد مخدر، بهبود جریان کمک‌ها، به‌ویژه به زنان و دختران، و شفافیت بیشتر در مورد تحریم‌ها برای تشویق سرمایه گذاری خارجی در زمینه هایی مانند آبیاری را دنبال کند.»

او گفت که گروه تماس می‌تواند با بازیگران خارج از حوزه امارت اسلامی برای ایجاد حکومت فراگیر گفتگو کند.

براون گفت که همه طرف ها منفعت حیاتی در جلوگیری از سقوط افغانستان دارند. وی افزود: «قحطی، شکست دولت و حتی درگیری های جدید در افغانستان باعث بی ثباتی بیشتر پاکستان و منطقه و فرار پناهندگان بیشتر از کشور می شود.»

وی افزود: «این امر رهبران غربی و سایر رهبران را با یک انتخاب ساده روبه‌رو می کند: به دنبال سیاست «بازی بزرگ» باشند یا برای یک بار مردم افغانستان را در اولویت قرار دهند. سیاست بازی بزرگ طی بیش از ۳۰ سال گذشته ما را به جایی که هستیم رسانده است. یک رویکرد جدید مدت‌هاست که به تعویق افتاده است.»

رویداد های اخیر

مقامات وزارت معارف متعلمان را برای فراگیری علوم عصری تشویق کردند

Published

on

مسوولان وزارت معارف از تلاش‌ها به منظور رُشد علوم ساینسی در کشور خبر داده و می‌گویند که توازن قدرت نظامی در جهان نیاز به فراگیری علوم عصری دارد و امارت اسلامی متعهد به رُشد این علوم در کشور است.

مسوولان وزارت معارف این اظهارت را امروز (پنجشنبه) طی نشستی در کابل به مناسبت ختم امتحان «ستاره ساینس» ابراز کرده‌اند.

امتحان سراسری ستاره ساینس که از سوی وزارت معارف راه اندازی شده بود، روز پنجشنبه به پایان رسید.

مسوولان این وزارت گفته‌اند، این امتحان که با همکاری مالی سازمان هماهنگی و همکاری ترکیه (تیکا) و شرکت مخابراتی افغان بیسیم در۳۴ ولایت کشور برگزار شد، ۳۵ متعلم به‌عنوان برترین‌های این امتحان انتخاب شدند.

عبداللطیف نظری، مُعین مسلکی وزارت اقتصاد که در این نشست نیز حضور داشت، گفت: «امارت اسلامی برخلاف تبلیغات دشمنان، به تقویت مراکز علمی توجه خاص و ویژه دارد.»

در همین حال، مسوولان سازمان همکاری و هماهنگی ترکیه در افغانستان نیز گفته‌اند که این نهاد در بیست سال گذشته در بخش‌های مختلف به ویژه معارف با افغانستان همکار بوده و به این همکاری‌ها ادامه می‌دهد.

فاضل آکن اردوغان، رئیس تیکا بیان نمود: «ما در بیست سال گذشته صدها پروژه را در بخش‌های مختلف در افغانستان تطبیق کرده‌ایم. تنها بیش از صد پروژه آن در بخش معارف بوده و به این همکاری همچنان ادامه می‌دهیم.»

گفتنی است که از جمله ۳۵ متعلم شش تن آن‌ها که از ولایت‌های هرات، بامیان، کابل، خوست، کندهار و پکتیا بودند، نیز جوایز دریافت کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نماینده خاص روسیه در امور افغانستان به پاکستان سفر می‌کند

Published

on

اسلام آباد اعلام کرده است که ضمیر کابلوف، نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان امروز (پنجشنبه) برای گفتگو در مورد وضعیت افغانستان به پاکستان سفر می‌کند.

زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان در یک نشست خبری گفت که کابلوف با آمنه بلوچ، معین وزارت امور خارجه و احمد نسیم ورایچ، معین این وزارت در امور افغانستان و غرب آسیا دیدار و گفتگو خواهد کرد.

بلوچ گفت: «دو طرف وضعیت افغانستان را بررسی خواهند کرد و نقش کشورهای همسایه در ارتقای صلح و ثبات در منطقه را مورد بحث قرار خواهند داد.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

هزار زندانی افغان از ایران به افغانستان بازگردانده می‌شوند

امارت اسلامی می‌گوید که این هیأت به کابل رسیده و گفتگوها در این مورد جریان دارد. قرار است این هزار زندانی طی دو ماه به کشور، بازگردانده شوند.

Published

on

هزار زندانی افغان از ایران به افغانستان بازگردانده می‌شوند. معاون امور بین‌الملل و حقوق بشر وزارت عدلیه ایران و رییس کمیته انتقال محکومان، به افغانستان آمده است تا در مورد بازگرداندن زندانیان با مقام‌های امارت اسلامی گفتگو کند.

امارت اسلامی می‌گوید که این هیأت به کابل رسیده و گفتگوها در این مورد جریان دارد. قرار است این هزار زندانی طی دو ماه به کشور، بازگردانده شوند.

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی سفر این هیأت را گام مؤثری در راستای تبادله زندانیان میان دو کشور می داند.

معاون امور بین‌الملل و حقوق بشر وزارت عدلیه ایران و رییس کمیته انتقال محکومان، نیز پس از سفرش به افغانستان به رسانه‌ها گفته است که هزار زندانی افغان طی دو ماه به کشور شان بازگردانده خواهند شد.

عسکر جلالیان، معاون امور بین‌الملل و حقوق بشر وزارت عدلیه ایران گفته است که:«در دو ماه آینده قصد داریم هزار زندانی افغان را به کشور خود بازگردانیم تا آنها دوران محکومیت خود را در کشور خود سپری کنند و دیدگاه ایران در این انتقال مبتنی بر اصول و قواعد حقوق بشری و انسانی است.»

همزمان با این زندانیان ایرانی از افغانستان به آن کشور انتقال خواهند یافت.

افغانستان و ایران موافقتنامه انتقال محکومان را در سال ۱۳۸۵ امضا کرده و امارت اسلامی نیز به این توافقنامه رسمی، پایبند و مقید است.

این در حالی است که در ماه‌های اخیر، ایران چندین تن از اتباع افغانستان را اعدام نیز کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!