تجارت
مقامها: صادرات از طریق بندر حیرتان افزایش یافته است
مسوولان گمرک بلخ از افزایش صادرات از طریق بندر تجارتی حیرتان خبر می دهند.
به گفته آنان تنها در ماه عقرب سال روان خورشیدی صدها موتر بلند تناژ حامل جلغوزه، کشمش، بادام و کچالو به بیرون از افغانستان صادر شده است.
مسوولان همچنان میگویند؛ زمان کاری در گمرک بلخ را از ۸ به ۱۳ ساعت افزایش داده اند و روزانه تا ۶۰۰ موتر حامل کالاهای وارداتی را طی مراحل می کنند.
مولوی محمد متین، ریس گمرک بلخ، در این باره گفت:" میزان صادرات خیلی عالی است ما در ماه عقرب ۹۳۷ موتر صادرات داشتیم که حامل کالاهای مختلف بودند . جلغوزه ، بادام ، کشمش و کچالو . در ماه جاری تلاش داریم تا میزان صادرات از این هم بیشتر شود."
اتاق تجارت و سرمایه گذاری بلخ افزایش صادرات را مرتبط به سهولتها از سوی امارت اسلامی میداند.
اسدالله اسدی، سرپرست اتاق تجارت و سرمایه گذاری بلخ، در این باره گفت:" صادرات بیشتر شده نسبت به سابق ظرفیت اش زیاد تر شده و دلیل اش همان است که سهولتهای از سوی ریس صاحب ایجاد شده و بعضی مشکلات که با کشورهای همسایه بود برداشته شده و ما توانستیم بیشترین تولیدات کشور را صادر کنیم ."
در همین حال، مسوولان اتاق صنایع و معادن بلخ از آغاز فعالیت کارخانههای تولیدی که در این ولایت متوقف شده بودند خبر میدهند.
سید اسماعیل حسینی، عضو هیئت مدیره اتاق صنایع و معادن بلخ، گفت: "تقریبا ما بیشتر از ۵۰۰ فابریکه در ولایت بلخ داریم با توجه به تحولات اخیر اکثریت آنها متوقف شده بود اما روز به روز به شمار فابریکات که فعالیت خود را از سر میگیرند افزوده میشود و ما به آینده خوشبین استیم."
واردات و صادرات در حیرتان از سه طریق کشتی ، خط آهن و وسایط بلند تناژ صورت میگیرد، انواع کالاهای تجارتی به شمول سوخت و مواد ساختمانی از کشورهای آسیانه میانه وارد شمال افغانستان می شود.
تجارت
اولین محموله ترانزیتی ریلی چین از طریق ایران به افغانستان رسید
وزارت فواید عامه اعلام کرده است که اولین محموله ترانزیتی ریلی چین به افغانستان، شامل ۱۰۰۰ تُن کویل آهن، از طریق مسیر ریلی ایران به ایستگاه روزنک ولایت هرات رسید.
محمد اشرف حقشناس، سخنگوی وزارت فواید عامه در خبرنامهای امروز (جمعه) گفت که این محموله که از خاک چین حرکت خود را آغاز کرده بود، پس از ورود به بندرعباس، از طریق شبکه ریلی ایران به افغانستان رسید.
او گفت: «انتقال محموله از این مسیر، گامی مهم در توسعه ارتباطات ترانزیتی افغانستان و اتصال این کشور به آبهای آزاد محسوب میشود و نشاندهنده پیشرفتها در حوزه حملونقل و ترانزیت منطقهای است.»
حقشناس افزود که با تکمیل کار مسیر خط آهن خواف - هرات، ظرفیتهای تازهای برای اقتصاد افغانستان فراهم میشود و بستر مناسبی برای گسترش تجارت و ترانزیت در منطقه ایجاد خواهد شد.
تجارت
روسیه از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی استفاده میکند
دولت روسیه پیشتر استفاده از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی را مجاز اعلام کرد و اقداماتی را برای قانونی کردن استخراج ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین انجام داده است.
به نقل از رویترز، آنتون سیلوانوف، وزیر مالیه روسیه، روز چهارشنبه (۵جدی) گفته است که شرکتهای روسی استفاده از بیتکوین و سایر ارزهای دیجیتال را در پرداختهای بینالمللی آغاز کردهاند. این اقدام بعد از تحریمهای غرب علیه معاملات تجاری روسیه انجام شده است.
تحریمها تجارت روسیه با شرکای اصلیاش مانند چین یا ترکیه را پیچیده کرده است، زیرا بانکهای محلی در معاملات مرتبط با روسیه بسیار محتاط هستند تا از فشار امریکا و متحدانش جلوگیری کنند.
سیلوانوف به شبکه تلویزیونی روسیه ۲۴ گفت: «فعلا به طور آزمایشی در معاملات تجارت خارجی میتوان از بیتکوینهایی استفاده کرد که ما اینجا در روسیه استخراج کردهایم.»
وی گفت: «چنین معاملات در حال حاضر انجام میشوند. ما معتقدیم که باید گسترش و توسعه بیشتری پیدا کنند. من مطمئن هستم که این اتفاق در سال آینده رخ خواهد داد. معاملات بینالمللی با ارزهای دیجیتال نشان دهنده آینده است.»
دولت روسیه پیشتر استفاده از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی را مجاز اعلام کرد و اقداماتی را برای قانونی کردن استخراج ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین انجام داده است.
اوایل ماه جاری، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه گفت که دولت فعلی امریکا از دالر به عنوان اهرم فشارهای سیاسی استفاده کرده و همین فشارها بسیاری از کشورهای جهان را مجبور کرده به روشهای جایگزین روی بیاورند.
پوتین معامله با بیتکوین را یکی از این روشها اعلام کرد و نشان داد که دولت کشورش استفاده گسترده از ارزهای دیجیتال را حمایت میکند.
تجارت
طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است
اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.
فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاریهای دوجانبه بیان کرد.
او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.
به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ترمپ: رها کردن تجهیزات نظامی در افغانستان وحشتناک بود، اردو را بازسازی میکنیم
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزارت دفاع: امارت اسلامی حملات بزدلانه پاکستان در پکتیکا را بیپاسخ نخواهد گذاشت
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ادارۀ بینالمللی مهاجرت برای ادامه حمایت از افغانها به ۵۰۰ میلیون دالر نیاز دارد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
طیاره مسافربری آذربایجان با دهها سرنشین در قزاقستان سقوط کرد
-
صحت4 روز ago
تیم انتقال ترمپ در حال برنامهریزی برای خروج امریکا از سازمان صحت جهانی است
-
اخبار ساحوی5 روز ago
مشاور امنیت ملی قصر سفید: ایران تضعیف شده میتواند به دنبال سلاح هستهای باشد
-
جهان2 روز ago
چهارده سرباز پولیس سوریه از سوی نیروهای حکومت پیشین کشته شدند
-
علم و تکنالوژی5 روز ago
دونالد ترمپ: تیکتاک ارزش ماندن برای مدتی در امریکا را دارد