Connect with us

تغییرات اقلیمی

مقام‌ها می‌گویند آلودگی هوا امسال نسبت به سال گذشته کاهش یافته است

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

اداره‌ ملی حفاظت محیط زیست می‌گوید که آلودگی هوا در کشور طی ده ماه نخست سال روان نسبت به سال گذشته، کاهش یافته است.

معین پالیسی و مسلکی این اداره در یک نشست خبری امروز (یکشنبه) گفت که طی سه ماه پسین، با همکاری ریاست ترافیک، تردد چهار هزار و ۲۱۱ موتر دودزا را متوقف کرده اند.

زین العابدین عابد در عین زمان تاکید کرد که جهان نباید موضوع تغییر اقلیم را سیاسی بسازد و بخاطر جبران پیامد تغییرات اقلیمی نیز، کشورهای ثروتمند باید به کشورهای فقیر «غرامت» بپردازند.

او گفت: «از کشورهای پیشرفته باید غرامت اخذ شود و به کشورهای متضرر غرامت پرداخته شود. خروج امریکایی‌ها یا دونالد ترمپ از توافق پاریس، نقض اصول بشری است. تغییر اقلیم یک موضوع بشری است. بر سر این موضوع باید تعامل صورت گیرد. به جای ملاحظات سیاسی، از تعامل کار گرفته شود. »

مقام‌های اداره ملی حفاظت محیط زیست همچنان اطمینان دادند که کمک‌ها برای مبارزه با اثرات تغییر اقلیم قطع نشده است.

روح الله امین، رئیس تغییر اقلیم اداره‌ ملی حفاظت محیط زیست در این باره گفت: «تا جایی که ما خبر داریم، بیشتر کمک‌های بشری قطع شده، ولی پروژه های که در بخش محیط زیست و تغییر اقلیم است، به اینها کدام تاثیری نداشته است.»

مقام‌های اداره ملی حفاظت محیط زیست همچنان گفتند که با همکاری دیگر ادارات دولتی، برنامه‌ عملیاتی شش ماهه برای جلوگیری از افزایش آلودگی هوا تدوین شده است.

بر اساس آمارهای این اداره، پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، این اداره برای کاهش آلودگی هوا سه هزار برنامه‌ آگاهی‌دهی برگزار کرده که در آن بیش از ۵۰۰ هزار نفر اشتراک کرده اند.

مقام‌های این اداره همچنان از باشندگان کابل خواستند تا از مصرف مواد سوختی که باعث آلودگی هوا می‌شود، خودداری کنند. اما شماری از باشندگان کابل از افزایش آلودگی هوا در روزهای اخیر شاکی اند و از نهادهای مسوول می‌خواهند که اقدامات عملی بیشتری انجام دهند.

گفتنی‌است که آلودگی هوا در کابل همواره یکی از نگرانی‌های ساکنان این شهر بوده است.

تغییرات اقلیمی

زلزله قدرتمند ۶.۲ ریشتری استانبول را تکان داد

Published

on

(Last Updated On: )

یک زلزله قوی به بزرگی ۶.۲ ریشتر روز چهارشنبه استانبول را تکان داد. به گفته سازمان مدیریت بحران و حوادث اضطراری ترکیه، این یکی از شدیدترین زلزله‌هایی بوده که در سال‌های اخیر، شهر ۱۶ میلیون نفری استانبول را تکان داده است.

به گزارش رویترز، گزارشی فوری از خسارات به‌جامانده منتشر نشده، اما مردم هنگام وقوع زلزله از ساختمان‌ها خارج شدند.

مرکز زلزله، که در ساعت ۱۲:۴۹ چاشت به وقت محلی ترکیه رخ داد، در منطقه سیلیوری، در حدود ۸۰ کیلومتری غرب استانبول قرار داشته است. عمق آن نیز ۶.۹۲ کیلومتر اعلام شده است.

شبکه تلویزیونی TGRT گزارش داد که یک نفر به دلیل پریدن از بالکن در زمان زلزله زخمی شده است. این حادثه در روزی رخ داد که در ترکیه تعطیل عمومی بود.

سازمان مدیریت بحران و حوادث اضطراری ترکیه به ساکنان منطقه هشدار داده که از ورود به ساختمان‌های آسیب‌دیده خودداری کنند.

مرکز تحقیقات زمین‌لرزه‌شناسی آلمان (GFZ) نیز اعلام کرد که بزرگی زلزله ۶.۰۲ ریشتر بوده و عمق آن ۱۰ کیلومتر بوده است.

Continue Reading

تغییرات اقلیمی

سازمان ملل: فرصت زیادی برای نجات بازماندگان زلزله میانمار باقی نمانده است

این شدیدترین زلزله‌ای بود که این کشور جنوب شرقی آسیا در بیش از یک قرن اخیر تجربه کرده است. این زلزله خسارات زیادی به دومین شهر بزرگ میانمار، ماندالای و نایپی یاتاو وارد کرده است.

Published

on

(Last Updated On: )

یک مقام صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل هشدار داد که برخی مناطق میانمار براثر زلزله ویرانگر اخیر به‌طور کامل ویران شده و این بحران در حال گسترش است.

جولیا ریس گفت که نیازهای زلزله‌زدگان به طور پیوسته در حال افزایش است و فرصت نجات بازماندگان زلزله نیز رو به پایان است.

حاکم نظامی میانمار با اشاره به ۲ هزار و ۷۱۹ کشته و ۴۴۱ مفقودی، هشدار داده که شمار قربانیان زلزله ۷.۷ ریشتری در این کشور از ۳ هزار نفر فراتر خواهد رفت.

گروه‌های کمکی روز سه‌شنبه هشدار دادند که مناطق زلزله‌زده با کمبود شدید غذا، آب، پناهگاه و مراقبت‌های صحی مواجه است و فرصت یافتن بازماندگان نیز به سرعت در حال ختم است.

این شدیدترین زلزله‌ای بود که این کشور جنوب شرقی آسیا در بیش از یک قرن اخیر تجربه کرده است. این زلزله خسارات زیادی به دومین شهر بزرگ میانمار، ماندالای و نایپی یاتاو وارد کرده است.

اداره‌های سازمان ملل گفتند که شفاخانه‌ها تحت فشار هستند و تلاش‌های نجات به دلیل آسیب‌های زیرساختی و جنگ داخلی مختل شده است.

حکومت نظامی میانمار از جامعه جهانی درخواست کمک کرده است. در پاسخ تاکنون تنها، چین، روسیه و هند به همراه کشورهای همسایه، تیم‌های کمکی و تجهیزات بشردوستانه به این کشور ارسال کرده‌اند تا به عملیات نجات و بازسازی کمک کنند.

Continue Reading

تغییرات اقلیمی

هشدار در باره بحران آب در افغانستان

استیفانی لوس، رئیس این برنامه، در گزارشی گفته که افغانستان به سرمایه گذاری‌های کلان در بخش زیربناهای آبی نیاز دارد.

Published

on

(Last Updated On: )

برنامه اسکان بشری سازمان ملل متحد (UN Habitat) می‌گوید که در حال حاضر ۲۱ میلیون نفر در افغانستان با بحران جدی آب مواجه هستند و این کشور به سرمایه‌گذاری‌های بزرگ در بخش زیربناهای آبی نیاز دارد.

استیفانی لوس، رئیس این برنامه، در گزارشی گفته که افغانستان به سرمایه گذاری‌های کلان در بخش زیربناهای آبی نیاز دارد.

به گفتۀ خانم لوس، شهرهای بزرگ افغانستان مانند، کابل، کندهار و هرات نیز با بحران جدی آب مواجه اند زیرا منابع آب زیرزمینی این شهرها در حال کاهش چشمگیر است.

این در حالیست که برخی مردم در مناطق مختلف افغانستان از کمبود آب شکایت دارند و می‌گویند که کمبود آب به یک چالش جدی در زندگی شان تبدیل شده است.

هشدار برنامه اسکان بشری سازمان ملل متحد در مورد کمبود آب در افغانستان در حالی مطرح شده که براساس تخمین کمیته بین‌المللی صلیب سرخ (ICRC) هشتاد درصد مردم افغانستان به آب کافی دسترسی ندارند.

سازمان غذا و زراعت ملل متحد FIO علت کمبود آب در افغانستان را ذوب شدن سریع یخچال‌های طبیعی این کشور خوانده و گفته که این یخچال‌ها به دلیل تغییرات اقلیمی در حال ذوب شدن اند که باعث شده تا افغانستان را با کمبود جدی آب مواجه کند و آبیاری و تولید مواد غذایی را هم تهدید می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!