Connect with us

تجارت

مقام‌ها: تلاش‌ها برای ساخت پالیسی اقتصادی جریان دارد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

امارت اسلامی افغانستان می‌گویدکه با تسهیل پروژه‌های اقتصادی در  بهار پیش‌رو به مشکلات اقتصادی مردم نقطه پایان گذاشته خواهد شد.

معین وزارت اقتصاد به آریانانیوز می‌گوید که برای ساخت یک پالیسی اقتصادی ملی تلاش‌ها جریان دارد تا بر بنیاد آن یک سیاست واحد مبتنی بر منافع ملی، توسعه اقتصادی و دورنمای اقتصاد افغانستان در نقطه‌ای مورد توجه کار قرار گیرد و نیز از فساد احتمالی جلو گیری نماید.

عبداللطیف نظری، معین وزارت اقتصاد، در این باره گفت:” اولین قدم ما در سال جدید این است که با تدوین منشور اقتصاد ملی ما بتوانیم این نظم ساختاری را بین وزارت‌ها و سکتور های که در حوزه اقتصادی و تجارتی فعالیت دارد و با وضعیت معیشتی مردم افغانستان در ارتباط استند این ها را منسجم و هماهنگ بسازیم که یک سیاست واحد مستقل و مبتنی بر منافع ملی افغانستان و دور نمای اقتصاد افغانستان، توسعه اقتصادی افغانستان در دستور کار قرار بگیرد و مورد توجه دقیق نظر همه بخش‌های اقتصادی قرار بگیرد.”

آقای نظری اما می‌گوید که با توجه با فقر گسترده‌ که دامن‌گیر مردم افغانستان شده به کمک‌های بشری بیرونی نیاز است.

به گفته این مقام ارشد وزارت اقتصاد کشورها، نهادهای مستقل مدد رسان برای کمک رسانی بشری به مردم افغانستان چراغ سبز نشان داده اند.

نظری در این باره گفت:”بسیاری از نهادها و موسسات خیریه علاقه مند استند که با امارت اسلامی کار کنند و ما هم در جلب و جذب کمک‌ها برنامه بسیار گسترده داریم هر روز ملاقات داریم با آنها صحبت میکنیم که بتوانیم مشکلات مردم افغانستان را برایش نقطه پایان بگذرایم و کمک‌های بشر دوستانه و انسان دوستانه هم روز به روز در حال افزایش است.”

به باور آگاهان‌ اما آن‌چه در کلام گفته می‌شود، اگر در عمل به آن گام‌های مسوولانه برداشته شود افغانستان از دل این بحران بیرون خواهد آمد.

محمد باز غیرت،آگاه سیاسی، در این باره گفت:”من به این باورم که ما میتوانیم که اقتصاد خود را در زودترین فرصت در چندین ما به پاه ایستاد بکنیم و از این چالش خود را بیرون کنیم.”

 افغانستان در چند ماه پسین هشدار های تکان دهنده و پی‌همِ را در پیوند به گسترش دامنه‌ فقر، سوی تغذیه و بحران انسانی به خصوص از سوی سازمان ملل در یافت کرده است.

تجارت

قیمت طلا برای اولین بار از ۳۲۰۰ دالر فی اونس فراتر رفت

Published

on

(Last Updated On: )

قیمت طلا امروز (جمعه) برای اولین بار از سطح کلیدی ۳۲۰۰ دالر فی اونس عبور کرد. افزایش قیمت طلا ناشی از کاهش ارزش دالر و تشدید جنگ تجارتی می‌باشد که سرمایه گذاران را به سمت دارایی های امن سوق داده است.

به گزارش رویترز، قیمت هر اونس طلا امروز به ۳۲۱۹ دالر رسید که افزایش شش درصدی را در هفته جاری نشان می‌دهد.

ارزش دالر در برابر سایر اسعار عمده تقریباً یک درصد کاهش یافته است.

پس از آنکه دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا تعرفه واردات کالاهای چینی را به ۱۴۵ درصد افزایش داد، شاخص های عمده بازار سهام نیز کاهش یافت. ترمپ اما تعرفه های اعلام شده قبلی برای ده ها کشور را به مدت ۹۰ روز تعلیق کرد.

چین نیز در حال افزایش تعرفه‌ها بر واردات کالاهای امریکایی است که در حال حاضر ۸۴ درصد می‌باشد.

 

 

Continue Reading

تجارت

محصولات افغانستان در نمایشگاه بین‌المللی «حلال» کازان به نمایش گذاشته می‌شوند

The forum will run from May 13 to 18 and will bring together experts from Russian regions; OIC member states; and other countries

Published

on

Kazan Halal Expo
(Last Updated On: )

وزارت صنعت و تجارت نشست مشورتی را به هدف حضور فعال افغانستان و به نمایش گذاشتن محصولات و تولیدات با کیفیت کشور، در نمایشگاه بین‌المللی حلال کازان، روسیه و برگزاری نمایشگاه محصولات و تولیدات افغانستان در شهر مسکو با بخش خصوصی برگزار کرد.

سرپرست وزارت صنعت و تجارت از اشتراک کنندگان خواسته است که طرح‌ها و پیشنهادهای شان با این وزارت شریک سازند تا چگونه بتوانند در این دو نمایشگاه حضور فعال داشته باشند.

برگزاری نشست مشورتی در مورد حضور فعال افغانستان در دو نمایشگاهی که قرار است در روسیه برگزار شود. در این نشست در مورد به نمایش گذاشتن محصولات و تولیدات با ارزش کشور و بازاریابی به آنها، هزینه‌های مالی و مساحت مدنظرگرفته شده به محصولات و تولیدات افغانستان در نمایشگاه بین‌المللی حلال کازان کشور فدراتیف روسیه و برگزاری نمایشگاه محصولات و تولیدات افغانستان در شهر مسکو بحث شده است.

اشتراک کنندگان نیز خواهان حضور پررنگ افغانستان در نمایشگاه بین‌المللی حلال کازان روسیه و برگزاری نمایشگاه محصولات و تولیدات افغانستان در شهر مسکو شده و گفته اند که یک سیمینار آگاهی‌‌دهی برای مسوولان شرکت‌های اشتراک کننده در این نمایشگاه‌ها ترتیب گردد و همچنین بروشورهای شرکت‌ها بررسی و استندردسازی شود.

سرپرست وزارت صنعت و تجارت با تأکید به اشتراک فعال افغانستان در نمایشگاه‌ها جهت معرفی محصولات و تولیدات کشور و بازاریابی برای آنها، از اعضای بخش خصوی خواسته که برای اشتراک هرچه بهتر هیأت افغانستان در این نمایشگاه پیشنهادات شانرا با این وزارت شریک سازند.

این در حالی است که پیش از این نیز افغانستان در برخی از نمایشگاه های منطقه‌ای اشتراک داشته و در این نمایشگاه‌ها تولیدات کشور به نمایش گذاشته شده اند.

Continue Reading

تجارت

ایران در ۱۱ ماه گذشته ۲.۲ میلیارد دالر کالاهای غیرنفتی به افغانستان صادر کرده است

در این گزارش‌ها آمده است که افغانستان پنجمین مقصد صادراتی ایران در این مدت بوده است.

Published

on

(Last Updated On: )

رسانه‌های ایرانی به نقل از مقام‌های این کشور گزارش داده‌اند که ایران در ۱۱ ماه گذشته ۲.۲ میلیارد دالر کالاهای غیرنفتی به افغانستان صادرات داشته است.

در این گزارش‌ها آمده است که افغانستان پنجمین مقصد صادراتی ایران در این مدت بوده است.

در همین حال حسین روستایی، مشاور تجارتی ایران برای افغانستان، در نشست فرصت‌ها و چالش‌های بازار افغانستان که توسط اتاق تجارت، صنایع، معادن و رزاعتی ایران برگزار شد، گفته است: «افغانستان بیش از ۸۰ درصد نیاز بازار خود را از طریق واردات تامین می‌کند و واردات از ایران نیز ۲۵ درصد این میزان را تشکیل می‌دهد.»

او با اشاره به اولویت‌های وارداتی افغانستان از جمله مواد غذایی، زراعتی، سوخت، کالاهای اساسی مانند آرد، روغن، تخم مرغ، مرغ یک روزه، دارو، تجهیزات صحی و تجهیزات ساختمانی، افزوده است که ایران در چهار ماه نخست امسال، بیش از ۷۲۴ میلیون دالر کالا به افغانستان صادر کرده است که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، ۲۰ تا ۲۸ درصد افزایش داشته است.

مشاور تجارتی ایران برای افغانسان تاکید کرده است: «بنابراین روابط سنتی اقتصادی ایران با افغانستان باید وارد مدل‌های جدید همکاری شود.»

آقای روستایی با تاکید بر این‌که ایجاد منطقه مشترک اقتصادی بین دو کشور باید هر چه سریع‌تر اجرایی شود، گفت: «با توجه به درگیری‌های اخیر افغانستان و پاکستان، افغانستان می‌خواهد از فرصت بندر چابهار به بهترین شیوه استفاده کند. ایران می‌تواند نقش ترانزیتی خود را در واردات و صادرات افغانستان از ۵۰ درصد فعلی افزایش دهد.»

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!