Connect with us

تجارت

مقام‌ها: تلاش‌ها برای ساخت پالیسی اقتصادی جریان دارد

منتشر شده

در

امارت اسلامی افغانستان می‌گویدکه با تسهیل پروژه‌های اقتصادی در  بهار پیش‌رو به مشکلات اقتصادی مردم نقطه پایان گذاشته خواهد شد.

معین وزارت اقتصاد به آریانانیوز می‌گوید که برای ساخت یک پالیسی اقتصادی ملی تلاش‌ها جریان دارد تا بر بنیاد آن یک سیاست واحد مبتنی بر منافع ملی، توسعه اقتصادی و دورنمای اقتصاد افغانستان در نقطه‌ای مورد توجه کار قرار گیرد و نیز از فساد احتمالی جلو گیری نماید.

عبداللطیف نظری، معین وزارت اقتصاد، در این باره گفت:" اولین قدم ما در سال جدید این است که با تدوین منشور اقتصاد ملی ما بتوانیم این نظم ساختاری را بین وزارت‌ها و سکتور های که در حوزه اقتصادی و تجارتی فعالیت دارد و با وضعیت معیشتی مردم افغانستان در ارتباط استند این ها را منسجم و هماهنگ بسازیم که یک سیاست واحد مستقل و مبتنی بر منافع ملی افغانستان و دور نمای اقتصاد افغانستان، توسعه اقتصادی افغانستان در دستور کار قرار بگیرد و مورد توجه دقیق نظر همه بخش‌های اقتصادی قرار بگیرد."

آقای نظری اما می‌گوید که با توجه با فقر گسترده‌ که دامن‌گیر مردم افغانستان شده به کمک‌های بشری بیرونی نیاز است.

به گفته این مقام ارشد وزارت اقتصاد کشورها، نهادهای مستقل مدد رسان برای کمک رسانی بشری به مردم افغانستان چراغ سبز نشان داده اند.

نظری در این باره گفت:"بسیاری از نهادها و موسسات خیریه علاقه مند استند که با امارت اسلامی کار کنند و ما هم در جلب و جذب کمک‌ها برنامه بسیار گسترده داریم هر روز ملاقات داریم با آنها صحبت میکنیم که بتوانیم مشکلات مردم افغانستان را برایش نقطه پایان بگذرایم و کمک‌های بشر دوستانه و انسان دوستانه هم روز به روز در حال افزایش است."

به باور آگاهان‌ اما آن‌چه در کلام گفته می‌شود، اگر در عمل به آن گام‌های مسوولانه برداشته شود افغانستان از دل این بحران بیرون خواهد آمد.

محمد باز غیرت،آگاه سیاسی، در این باره گفت:"من به این باورم که ما میتوانیم که اقتصاد خود را در زودترین فرصت در چندین ما به پاه ایستاد بکنیم و از این چالش خود را بیرون کنیم."

 افغانستان در چند ماه پسین هشدار های تکان دهنده و پی‌همِ را در پیوند به گسترش دامنه‌ فقر، سوی تغذیه و بحران انسانی به خصوص از سوی سازمان ملل در یافت کرده است.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!