تجارت
مقامهای ملل متحد با وزیر اقتصاد درباره تطبیق کمکهای بشردوستانه دیدار و گفتگو کردند
سرپرست این وزارت در این دیدار تاکید کرده که در سال پیشرو میلادی، تمرکز بیشتر نهادهای جهانی باید روی تطبیق پروژهها و فعالیتهای انکشافی در کشور باشد تا مشکلات معیشتی حل شوند و میزان فقر و بیکاری کاهش بیابد.
روزا اتونبایوا رئیس هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما) اندریکا راتواته معاون یوناما با دین محمد حنیف سپرست وزارت اقتصاد امارت اسلامی گفتگو کردهاند.
وزارت اقتصاد در خبرنامهای گفته است که «تطبیق موثر و شفاف کمکهای بشردوستانه در مطابقت با نیازمندهای اقتصادی و اولویتهای انکشافی مردم»، محور این دیدار و گفتگو بوده است.
بر اساس این خبرنامه سرپرست این وزارت در این دیدار تاکید کرده که در سال پیشرو میلادی، تمرکز بیشتر نهادهای جهانی باید روی تطبیق پروژهها و فعالیتهای انکشافی در کشور باشد تا مشکلات معیشتی حل شوند و میزان فقر و بیکاری کاهش بیابد.
تجارت
وزارت فواید عامه: سروی دهلیز اقتصادی واخان در بدخشان تکمیل شده است
عبدالکریم فاتح، معین تخنیکی وزارت فواید عامه، میگوید که کار سروی دهلیز اقتصادی واخان در ولایت بدخشان تکمیل شده و فعلاً کار روی دیزان آن جریان دارد.
آقای فاتح افزوده که این وزارت آماده است تا در صورت اختصاص بودجه به این دهلیز، کار عملی آن را نیز آغاز کند.
به گفته او، با تکمیل کار آن افغانستان از طریق زمین با چین وصل شده و کالاهای اقتصادی ترانزیت خواهد شد.
وی گفته است: «چین در جهان یک کشور اقتصادی است و خوشبختانه با این کشور سرحد مشترک داریم و میخواهیم سرکی که با سرحد چین وصل شده، آن را به شکل اساسی بازسازی کنیم تا واردات و صادرات ما با چین از طریق زمین شروع شود.»
در حال حاضر دادوستد تجارتی میان افغاستان و چین به ۱.۱ میلیارد دالر امریکایی میرسد و هرگاه این مسیر ترانزیتی فعال شود، تجارت دو کشور گسترش خواهد یافت.
میرویس حاجیزاده، آگاه مسایل اقتصادی، در این مورد گفت: «پیشنهاد من این است که این مسیر واخان به زودترین فرصت ایجاد شود، تمرکز بالایش بیشتر شود تا هزینه انتقالات واردات و صادرات به تاجر و سکتور خصوصی کم شود.»
آقای حاجیزاده افزود: «در گذشته اگر یک کانتینر جلغوزه از مسیر دهلیزهای هوایی صادرات به چین میشد، بیشتر از ۶۰ الی ۶۵ هزار دالر امریکایی هزینه داشت. اگر از راه واخان صادرات ما به چین صورت بگیرد، هزینه ما ۹۰ فیصد کاهش پیدا میکند که بیشتر از ۵ هزار دالر نخواهد بود.»
آگاهان اقتصادی نیز باور دارند که هرگاه افغانستان از طریق زمین به چین وصل شود، شماری از کشورها نیز کالاهای شان را از این طریق به این کشور انتقال خواهند داد.
لازم به ذکر است که در حال حاضر افغانستان کالاهای چینی را از راههای مختلف وارد میکند و گهگاه پاکستان نیز مشکلاتی ایجاد میکند که این مسائل منجر به وارد شدن خسارات سنگین به تاجران افغان میشود.
تجارت
بیش از ۱۵۰۰ معدن زمرد در پنجشیر تثبیت شده است
مقامهای محلی پنجشیر میگویند که بیش از یک هزار و ۶۰۰ معدن زمرد در این ولایت تثبیت شده و استخراج ۶۰۰ معدن آن عملاً جریان دارد.
به گفته آنان، در یک سال گذشته استخراج ۶۰۰ معدن زمرد پنجشیر جریان داشته و ۱۰۰هزار قیراط زمرد از این معادن استخراج شده است که ارزش آن به ۶.۹ میلیون دالر امریکایی میرسد.
محمد آغا حکیم، والی پنجشیر گفته است: «ما امیدوار هستیم که شرکتها کار استخراج معدن را شروع کنند و به جوانان پنجشیر بسیار یک زمینه گسترده کار فراهم شود.»
در همین حال، به باور کارشناسان اقتصادی، اگر دولت دامنه سرمایهگذاری در معادن بزرگ را گسترش دهد، دهها هزار جوان به طور مستقیم و غیرمستقیم در کشور مشغول به کار میشوند و میزان بیکاری کاهش مییابد.
از سویی هم، باشندگان پنجشیر از امارت اسلامی میخواهند که قراردادهای معادن مربوط به این ولایت را افزایش دهد تا برای آنان زمینه کار ایجاد شود.
آنها افزودهاند که علاوه بر زمرد؛ معادن آهن، سرب، جست و طلا نیز در پنجشیر وجود دارد.
تجارت
عبدالغنی برادر: امارت اسلامی برای صنعتکاران و سرمایهگذاران تسهیلاتی را در نظر گرفته است
معاون اقتصادی رئیس الوزرا میگوید که امارت اسلامی برای صنعتکاران و سرمایهگذاران عودت کننده در ساحات صنعتی، زمینها، امتیازات و تسهیلات را در نظر گرفته است.
ملا عبدالغنی برادر در کنفرانس «فراخوان سرمایهگذاری در افغانستان» که امروز (پنجشنبه) در کابل برگزار شد، گفت که قانون ساحات صنعتی در یک مقدمه، شش باب، ۱۱ فصل و ۶۷ ماده توشیح شده است.
آقای برادر گفته است: «از صنعتکاران و سرمایهگذاران میخواهم که صنعت و سرمایهگذاری خود را به کشور انتقال دهند تا در پیشرفت صنعت کشور مسوولیت خود را ادا کنند.»
به گفته برادر، امارت اسلامی برای حمایت از تولیدات داخلی، تعرفههای گمرکی را بر اقلام وارداتی که در داخل کشور تولید میشوند و نیازهای مردم را تأمین میکنند، افزایش داده است.
او افزوده که به تمامی ادارات دولتی دستور داده شده است که در خریداریهای خود به تولیدات داخلی اولویت دهند.
در همین حال، وزارت صنعت و تجارت گفته است که برای صنعتکاران، ۱۶۰هزار جریب زمین توزیع شده و ۱۲۰۰ سرمایهگذار در بخشهای مختلف ۵۰۰ میلیون دالر سرمایهگذاری کردهاند.
نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت در این مورد گفت: «در حدود ۱۲۰۰ شرکت داریم که متقاضی زمین هستند و در حدود ۵۰۰ میلیون دالر آنها میخواهند در افغانستان سرمایهگذاری بکنند.»
به گفته عزیزی، صنعتکاران و تاجران عودتکننده از مالیات گمرکی ماشینآلات و تجهیزات وارداتی معاف میباشند و به درخواست صنعتکاران و تاجران، ویزه دو ساله برای کارگران فنی و انجینران خارجی آنها نیز صادر میشود.
دین محمد حنیف، سرپرست وزارت اقتصاد نیز گفت: «اگر سرمایهگذاران افغان مقیم خارج نیم سرمایه خود را به کشور انتقال دهند، افغانستان خودکفا میشود.»
-
رویداد های اخیر3 روز ago
حکومت ترمپ پرواز بیش از ۱۶۰۰ پناهجوی افغان را لغو کرده است
-
اخبار ساحوی4 روز ago
تبادل اسیرای اسرائیلی و فلسطینی در نخستین روز آتشبس در نوار غزه
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مشاور امنیت ملی ترمپ: در حکومت آینده نیروهای امریکایی به افغانستان بر نخواهند گشت
-
رویداد های اخیر4 روز ago
زلمی خلیلزاد اظهارات عباس استانکزی را امیدوارکننده خواند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
۲۰۰ افغان پس از دریافت ویزه فیلیپین را به مقصد ایالات متحده ترک نمودند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ماموریت رینا امیری به عنوان نماینده خاص امریکا در امور حقوق زنان و دختران افغانستان پایان یافت
-
جهان2 روز ago
ترمپ: از امروز در امریکا فقط دو جنسیت داریم؛ مرد و زن
-
رویداد های اخیر3 روز ago
واکنشهای جهانی به پیروزی دونالد ترمپ