Connect with us

رویداد های اخیر

مقام‌های ایران و امارت اسلامی برای کاهش تنش‌های مرزی گفتگو کردند

منتشر شده

در

در پی درگیری در مرز نیمروز، مقام‌های ایران و امارت اسلامی به منظور کاهش تنش‌های سرحدی مذاکرات را با همدیگر انجام داده اند.

تهران و کابل گفته اند آرامش در سرحد برگشته و دو طرف متعهد شده اند چنین درگیری‌ها در آینده هرگز رخ ندهد.

امارت اسلامی تاکید کرده است که افغانستان خواستار جنگ با هیچ همسایه خود نیست وخواهان داشتن روابط دوستانه با ایران است.

بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید: «امارت اسلامی از اول در مورد هر مسئله ای که اتفاق می افتد، باورمند بر مذاکره و مفاهمه است. پس این یک آپشن بسیار خوب است. ما خواهان این هستیم تمام مواردی که وجود دارد و یا نگرانی ای که داریم تنها مذاکره و مفاهمه است که باید درمورد اش بررسی صورت بگیرد.»

وزیر داخله ایران نیز این درگیری را کم اهمیت خوانده و گفته است دروازه سرحدی پل ابریشم بازگشایی شده و مبادلات اقتصادی میان دو کشور از سر گرفته شده است.

احمد وحیدی، وزیر داخله ایران می‌گوید: «درگیری مختصری بود و برطرف شد. مذاکرات هم صورت گرفت با طرف طالبان (امارت اسلامی). حالا مشکلی نداریم. مرز باز و آرام است.»

دو قوماندان ارشد نظامی ایران هم تکرار هر نوع درگیری را در آینده به زیان دو کشور می‌دانند.

قاسم رضایی، قوماندان کل نیروهای نظامی ایران می‌گوید: «ملاقات انجام شده است. حالا آمدیم ببینیم که چه کارهایی طرفین انجام بدهند که این نوع حادثه ناگوار اتفاق نیافتد.»

کیومرث حیدری، قوماندان نیروهای زمینی اردوی ایران می‌گوید: «حسن همجواری را رعایت می‌کنیم، ولی اگر واقعاً جایی احساس شود که طرف مقابل نمی‌خواهد به مقررات تن بدهد، قطعاً با برخورد دیگری مواجه خواهد شد.»

درعین حال شماری از علمای اهل سنت ایران در سیستان و بلوچستان از لحن تند و هشدارآمیز مقام‌های ایرانی به شمول رییس جمهور این کشور در قبال افغانستان انتقاد می‌کنند وتکرار این گونه اظهارات تند را در آینده در قبال همسایگان به نفع ایران نمی دانند.

عبدالرحمن عمرزهی، عالم دین اهل سنت سیستان ‌و بلوچستان ایران می‌گوید: «ادبیات دیپلوماتیک شما درست نبود. مفهوم اظهار نظر شما این بود که این سخن من را جدی بگیرید بعداً گلایه نکنید. آیا این ادبیات درست است؟ چه پاسخی را شما گرفتید؟ سر این ملت را پایین آوردید شما.»

با آنکه ایران روابط دیپلوماتیک با امارت اسلامی دارد، اما تهران مانند سایرکشورهای منطقه وجهان تا حالا امارت اسلامی را به رسمیت نشناخته است. هرچند دو کشور در عرصه های سیاسی، اقتصادی و تجارتی در دو سال گذشته روابط قابل ملاحظه ای داشته اند اما این روابط در هفته‌‌های اخیر بر سر حقابه دریای هلمند پرتنش شده است.

رویداد های اخیر

پیمان امنیت جمعی: هنوز چندین گروه تروریستی در افغانستان فعال اند

Published

on

ایمانقلی تاسماگامبتوف، سرمنشی سازمان پیمان امنیت جمعی از حضور گروه‌های تروریستی در افغانستان هشدار داده و فعالیت تروریست‌ها در افغانستان را یک مشکل جدی خوانده است.

به گفته تاسماگامبتوف، طرح تقویت مرز تاجیکستان با افغانستان ۲۸ نومبر تصویب می‌شود.

او در مصاحبه با شبکه اس‌تی‌وی بلاروس گفت: «سازمان پیمان امنیت جمعی برنامه تقویت مرز تاجیکستان با افغانستان را ۲۸ نوامبر در نشستی در آستانه تصویب خواهد کرد.»

تاسماگامبتوف تصویب این طرح را یک برنامه هدفمند بین کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی دانست.

روسیه، بلاروس، ارمنستان، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان اعضای سازمان پیمان امنیت جمعی‌اند.

تاسماگامبتوف وضعیت افغانستان برای آسیای میانه را نگران‌کننده خوانده و گفته است که تصویب برنامه تقویت مرز تاجیکستان با افغانستان، به کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی این امکان را می‌دهد که به طور مشترک امنیت کشورهای آسیای میانه را تضمین کنند.

سازمان‌ پیمان امنیت جمعی در سه سال گذشته بارها از وضعیت امنیتی افغانستان ابراز نگرانی کرده‌ و در همین راستا چندین تمرینات نظامی در خاک تاجیکستان نزدیک به افغانستان برگزار کرده است.

از سوی دیگر امارت اسلامی بارها حضور گروه‌های تروریستی در خاک افغانستان را رد کرده و افزوده است که به هیچ گروهی اجازه فعالیت داده نمی‌شود تا از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر استفاده صورت گیرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

روز جهانی محو خشونت علیه زنان: یوناما از مقامات حاکم افغانستان خواسته است فورآ اقداماتی برای پایان دادن به خشونت علیه زنان و دختران انجام دهند

یوناما می‌افزاید که افغانستان دارای سطح بلند خشونت علیه زنان است که این موضوع به دلیل تبعیض‌های جاری علیه زنان در تمام عرصه‌های زندگی وخیم تر شده است.

Published

on

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان به مناسبت روز جهانی محو خشونت علیه زنان از مقام‌های حاکم افغانستان می‌خواهد که فورآ اقداماتی برای پایان دادن به خشونت علیه زنان و دختران را انجام دهند و روند سیستماتیک تضعیف حقوق زنان و آزادی‌های اساسی آنان که زمینه ساز چنین خشونت‌ها می‌شود را پایان دهند.

الیسون دیویدیان، نماینده خاص دفتر ملل متحد برای زنان در افغانستان گفته است که: «این که زنان و دختران افغانستان امروز از حقوق کمتری نسبت به نسل‌های گذشته برخوردارند، یادآور ناراحت کننده‌یی از فوریت مبارزه آنان و نیاز به افزایش تلاش‌های جامعه بین‌المللی برای حمایت از آنان است. باید در استقامت، رهبری و توانمند سازی آنان سرمایه‌گذاری نماییم.»

یوناما می‌افزاید که افغانستان دارای سطح بلند خشونت علیه زنان است که این موضوع به دلیل تبعیض‌های جاری علیه زنان در تمام عرصه‌های زندگی وخیم تر شده است.

رزا اتونبایوا، نماینده ویژه سازمان ملل در افغانستان گفته است که: «ما در نقطه حیاتی برای زنان و دختران افغانستان قرار داریم. به اقدام فوری برای تأمین عدالت و پایان دادن به خشونت علیه زنان و دختران در افغانستان نیاز داریم.»

اعلامیه می‌افزاید که با از بین رفتن ساختارهای مرتبط با برابری جنسیتی در این کشور، دسترسی به خدمات جامع و باکیفیت برای بازماندگان خشونت به شدت محدود شده و در عین حال، تقاضا برای این خدمات افزایش یافته است.

اما امارت اسلامی بارها گفته که حقوق زنان در کشور تأمین شده است.

دفترمعاونت سازمان ملل همچنان گفته است که خشونت علیه زنان در هیچ جای جهان، از جمله افغانستان، توجیهی ندارد و سازمان ملل در افغانستان برای پاسخگویی به نیازهای زنان و دخترانی که قربانی خشونت شده اند، تقویت صدای آنان و دفاع از حقوق شان، متعهد و قاطع است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کابلوف: یک هیات بلندپایه روسی در آینده نزدیک به کابل سفر می‌کند

نماینده ویژه روسیه گفت که کشورش می خواهد روابط خود را با افغانستان در زمینه های اقتصادی و تجارتی گسترش دهد.

Published

on

ضمیر کابلوف، نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه در امور افغانستان در دیدار با سرپرست وزارت امور خارجه در کابل گفته است که قرار است یک هیات بلندپایه روسیه در آینده نزدیک به کابل سفر نماید و با مقام‌های امارت اسلامی درباره توسعه همکاری‌ها صحبت کند.

طبق خبرنامه وزارت امور خارجه، در این دیدار روابط دوجانبه افغانستان و روسیه به ویژه همکاری های اقتصادی، سرمایه گذاری و ترانزیت مورد بحث قرار گرفت.

سرپرست وزارت امور خارجه روابط امارت اسلامی و روسیه را مهم توصیف نموده تاکید کرد که روابط دو کشور باید به گونه‌ای گسترش یابد که همکاری‌های اقتصادی و تجارتی را نیز شامل شود.

امیرخان متقی رفت و آمد هیات های بلندپایه میان افغانستان و روسیه را مهم خواند و افزود که طی سال گذشته بسیاری از مقامات امارت اسلامی برای اشتراک در نشست‌ها به روسیه دعوت شده اند.

از سوی دیگر، نماینده ویژه روسیه گفت که کشورش می خواهد روابط خود را با افغانستان در زمینه های اقتصادی و تجارتی گسترش دهد.

ضمیر کابلوف افزود که قرار است یک هیات بلندپایه روسیه در آینده نزدیک به کابل سفر نماید و با مقام‌های امارت اسلامی درباره توسعه همکاری‌ها صحبت کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!