Connect with us

رویداد های اخیر

مقام‌های ایران و امارت اسلامی برای کاهش تنش‌های مرزی گفتگو کردند

منتشر شده

در

در پی درگیری در مرز نیمروز، مقام‌های ایران و امارت اسلامی به منظور کاهش تنش‌های سرحدی مذاکرات را با همدیگر انجام داده اند.

تهران و کابل گفته اند آرامش در سرحد برگشته و دو طرف متعهد شده اند چنین درگیری‌ها در آینده هرگز رخ ندهد.

امارت اسلامی تاکید کرده است که افغانستان خواستار جنگ با هیچ همسایه خود نیست وخواهان داشتن روابط دوستانه با ایران است.

بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید: «امارت اسلامی از اول در مورد هر مسئله ای که اتفاق می افتد، باورمند بر مذاکره و مفاهمه است. پس این یک آپشن بسیار خوب است. ما خواهان این هستیم تمام مواردی که وجود دارد و یا نگرانی ای که داریم تنها مذاکره و مفاهمه است که باید درمورد اش بررسی صورت بگیرد.»

وزیر داخله ایران نیز این درگیری را کم اهمیت خوانده و گفته است دروازه سرحدی پل ابریشم بازگشایی شده و مبادلات اقتصادی میان دو کشور از سر گرفته شده است.

احمد وحیدی، وزیر داخله ایران می‌گوید: «درگیری مختصری بود و برطرف شد. مذاکرات هم صورت گرفت با طرف طالبان (امارت اسلامی). حالا مشکلی نداریم. مرز باز و آرام است.»

دو قوماندان ارشد نظامی ایران هم تکرار هر نوع درگیری را در آینده به زیان دو کشور می‌دانند.

قاسم رضایی، قوماندان کل نیروهای نظامی ایران می‌گوید: «ملاقات انجام شده است. حالا آمدیم ببینیم که چه کارهایی طرفین انجام بدهند که این نوع حادثه ناگوار اتفاق نیافتد.»

کیومرث حیدری، قوماندان نیروهای زمینی اردوی ایران می‌گوید: «حسن همجواری را رعایت می‌کنیم، ولی اگر واقعاً جایی احساس شود که طرف مقابل نمی‌خواهد به مقررات تن بدهد، قطعاً با برخورد دیگری مواجه خواهد شد.»

درعین حال شماری از علمای اهل سنت ایران در سیستان و بلوچستان از لحن تند و هشدارآمیز مقام‌های ایرانی به شمول رییس جمهور این کشور در قبال افغانستان انتقاد می‌کنند وتکرار این گونه اظهارات تند را در آینده در قبال همسایگان به نفع ایران نمی دانند.

عبدالرحمن عمرزهی، عالم دین اهل سنت سیستان ‌و بلوچستان ایران می‌گوید: «ادبیات دیپلوماتیک شما درست نبود. مفهوم اظهار نظر شما این بود که این سخن من را جدی بگیرید بعداً گلایه نکنید. آیا این ادبیات درست است؟ چه پاسخی را شما گرفتید؟ سر این ملت را پایین آوردید شما.»

با آنکه ایران روابط دیپلوماتیک با امارت اسلامی دارد، اما تهران مانند سایرکشورهای منطقه وجهان تا حالا امارت اسلامی را به رسمیت نشناخته است. هرچند دو کشور در عرصه های سیاسی، اقتصادی و تجارتی در دو سال گذشته روابط قابل ملاحظه ای داشته اند اما این روابط در هفته‌‌های اخیر بر سر حقابه دریای هلمند پرتنش شده است.

رویداد های اخیر

رئیس دفتر سیاسی امارت اسلامی با سفیر چین در قطر دیدار کرد

Published

on

رئیس دفتر سیاسی امارت اسلامی در دوحه در دیدار با کائو شیائولین، سفیر چین در قطر درباره حسن همجواری، تجارت، سرمایه‌گذاری و روابط دو جانبه میان دو کشور گفتگو کرده است.

سهیل شاهین درباره این دیدار که دوشنبه‌شب انجام شده، گفته است: «در مورد سرک واخان، صادرات میوه تازه افغانستان به چین، بازسازی سردخانه‌ها، کمک‌های چین در بخش تجهیزات طبی به وزارت صحت و همسایگی خوب میان دو کشور گفتگو شده است.»

در حاضر حاضر، چین روابط سیاسی و تجارتی خوب با امارت اسلامی دارد و ظاهراً این روابط با گذشت هر روز در حال گسترش است.

با این حال، آگاهان گفته‌اند از اینکه افغانستان از انزوا بیرون شود کشورهای دیگر نیز باید مانند چین وارد تعامل سیاسی و اقتصادی با امارت اسلامی شوند.

گفتنی است که آقای شاهین در دیدار جدا‌گانه با رئیس هیأت صلیب سرخ در افغانستان درباره کمک‌های بشردوستانه، وضعیت بخش صحی و تغییرات اقلیمی همچنان بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مالدیف سفیر خود را به دلیل دیدار با سرپرست سفارت افغانستان فراخواند

وزارت خارجه مالدیف روز یک‌شنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالی‌اش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.

Published

on

دولت مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل ملاقات بدون مجوز با سرپرست سفارت افغانستان در اسلام آباد که ۳ روز قبل انجام شده، به آن کشور فراخوانده است.

سفارت افغانستان در اسلام آباد، سه روز قبل از دیدار سردار احمد شکیب سرپرست این سفارت با محمد طه، کمیسار عالی مالدیف در اسلام آباد خبر داد.

وزارت خارجه مالدیف روز یک‌شنبه (۱۳عقرب) اعلام کرده که دیدار محمد طه، کمیسار عالی‌اش در اسلام آباد با دیپلومات امارت اسلامی با مجوز وزارت خارجه صورت نگرفته است.

این وزارت در اعلامیه‌ای گفته است: «متعاقباَ اقدام مناسب از سوی حکومت مالدیف روی دست گرفته شده است.»

در همین حال، منابع رسمی به خبرگزاری فرانسه گفته‌اند که مالدیف دیپلومات بلند رتبه خود در اسلام آباد را به دلیل این دیدار به کشور فراخوانده است.

 همچنین، نام محمد طه از ویب‌سایت نمایندگی مالدیف در پاکستان حذف شده است.

سفارت افغانستان در اسلام آباد در اعلامیه‌ای گفته بود که دیپلومات مالدیف در این دیدار «خواهان روابط مستحکم و نزدیک با افغانستان است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

افغانستان سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه صادر کرده است

جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.

Published

on

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که در سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تُن جلغوزه به ارزش ۲۷ میلیون دالر به کشورهای همسایه و جهان صادر شده است.

جلغوزه افغانستان اکثراْ به کشورهای چین، هند، ترکیه و امارت متحده عربی صادر شده است.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت می‌گوید: «صادرات جلغوزه سیاه در جریان سال ۱۴۰۲ به وزن مجموعی ۲۵۲۳ تُن و به ارزش ۲۷ میلیون دالر بوده که اکثراْ به کشورهای چین، هندوستان، پاکستان، امارات متحده عربی، عربستان سعودی، قطر، امریکا، انگلستان، استرالیا، هالند و دیگر کشورها صورت گرفته است.»

مسوولان در وزارت زراعت، آبیاری و مالداری می‌گویند که از سال گذشته به اینسو تولیدات جلغوزه در کشور افزایش یافته و آنان جنگل های مصنوعی را نیز گسترش داده اند تا جلغوزه بیشتر به دست آورند.

مصباح الدین مستعین، سخنگوی وزرات زراعت، آبیاری و مالداری می‌گوید: «برای احیای جنگلات جلغوزه، طبق بودجه انکشافی سال گذشته تقریباً در ۱۵۰۰ هکتار زمین جنگلات مصنوعی جلغوزه ایجاد شده است. در این زمین‌ها قبلاً درختان جلغوزه وجود داشت اما قطع شده و یا در آتش سوزی از بین رفته بود.»

آگاهان می‌گویند که در حال حاضر، بیشتر جلغوزه افغانستان را چین خریداری می‌کند و اما باید حکومت مارکیت های جدیدی را برای جلغوزه کشور پیدا کند تا به قیمت مناسب به فروش برسد.

میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت ومالداری می‌گوید: «فعلاً اگر از طریق ترانسپورت زمینی و از طریق خط آهن صادرات شود، شاید هزینه آن از ۵ یا ۶ هزار دالر بیشتر نیاید. این یک فرصت خوب برای تاجر است. در افغانستان تولید جلغوزه بیشتر است و جهان تقاضا دارد. هر قدر با دنیا روابط تجارتی بالخصوص در بخش زراعت داشته باشیم عواید کشور بیشتر می شود و فرصت های خوب برای دهقانان بیشتر می‌باشد.»

هرگاه جلغوزه کشور از طریق هوا به بیرون صادر شود، در اسرع وقت به مارکیت‌های جهانی می‌رسد و از این بابت، تاجران افغان میلیون‌ها دالر مفاد به دست خواهند آورد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!