Connect with us

رویداد های اخیر

مقام‌های ایران و امارت اسلامی برای کاهش تنش‌های مرزی گفتگو کردند

منتشر شده

در

در پی درگیری در مرز نیمروز، مقام‌های ایران و امارت اسلامی به منظور کاهش تنش‌های سرحدی مذاکرات را با همدیگر انجام داده اند.

تهران و کابل گفته اند آرامش در سرحد برگشته و دو طرف متعهد شده اند چنین درگیری‌ها در آینده هرگز رخ ندهد.

امارت اسلامی تاکید کرده است که افغانستان خواستار جنگ با هیچ همسایه خود نیست وخواهان داشتن روابط دوستانه با ایران است.

بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید: «امارت اسلامی از اول در مورد هر مسئله ای که اتفاق می افتد، باورمند بر مذاکره و مفاهمه است. پس این یک آپشن بسیار خوب است. ما خواهان این هستیم تمام مواردی که وجود دارد و یا نگرانی ای که داریم تنها مذاکره و مفاهمه است که باید درمورد اش بررسی صورت بگیرد.»

وزیر داخله ایران نیز این درگیری را کم اهمیت خوانده و گفته است دروازه سرحدی پل ابریشم بازگشایی شده و مبادلات اقتصادی میان دو کشور از سر گرفته شده است.

احمد وحیدی، وزیر داخله ایران می‌گوید: «درگیری مختصری بود و برطرف شد. مذاکرات هم صورت گرفت با طرف طالبان (امارت اسلامی). حالا مشکلی نداریم. مرز باز و آرام است.»

دو قوماندان ارشد نظامی ایران هم تکرار هر نوع درگیری را در آینده به زیان دو کشور می‌دانند.

قاسم رضایی، قوماندان کل نیروهای نظامی ایران می‌گوید: «ملاقات انجام شده است. حالا آمدیم ببینیم که چه کارهایی طرفین انجام بدهند که این نوع حادثه ناگوار اتفاق نیافتد.»

کیومرث حیدری، قوماندان نیروهای زمینی اردوی ایران می‌گوید: «حسن همجواری را رعایت می‌کنیم، ولی اگر واقعاً جایی احساس شود که طرف مقابل نمی‌خواهد به مقررات تن بدهد، قطعاً با برخورد دیگری مواجه خواهد شد.»

درعین حال شماری از علمای اهل سنت ایران در سیستان و بلوچستان از لحن تند و هشدارآمیز مقام‌های ایرانی به شمول رییس جمهور این کشور در قبال افغانستان انتقاد می‌کنند وتکرار این گونه اظهارات تند را در آینده در قبال همسایگان به نفع ایران نمی دانند.

عبدالرحمن عمرزهی، عالم دین اهل سنت سیستان ‌و بلوچستان ایران می‌گوید: «ادبیات دیپلوماتیک شما درست نبود. مفهوم اظهار نظر شما این بود که این سخن من را جدی بگیرید بعداً گلایه نکنید. آیا این ادبیات درست است؟ چه پاسخی را شما گرفتید؟ سر این ملت را پایین آوردید شما.»

با آنکه ایران روابط دیپلوماتیک با امارت اسلامی دارد، اما تهران مانند سایرکشورهای منطقه وجهان تا حالا امارت اسلامی را به رسمیت نشناخته است. هرچند دو کشور در عرصه های سیاسی، اقتصادی و تجارتی در دو سال گذشته روابط قابل ملاحظه ای داشته اند اما این روابط در هفته‌‌های اخیر بر سر حقابه دریای هلمند پرتنش شده است.

رویداد های اخیر

مولوی عبدالکبیر: امارت اسلامی در دفاع از افغان‌ها تعلل نمی‌کند

Published

on

معاون سیاسی رئیس الوزرا می‌گوید که امارت اسلامی در دفاع از افغان‌ها تعلل نمی‌کند و فرمایشات هیچ طرفی را قبول نخواهد کرد.

مولوی عبدالکبیر در یک برنامه در پوهنتون کابل افزوده است که امارت اسلامی در خاک افغانستان به گروه‌های مسلح اجازه‌ فعالیت نمی‌دهد و اتهامات نادرست علیه افغانستان، نه تنها سودی ندارد بلکه باعث وخامت روابط و خشونت می‌شود.

آقای عبدالکبیر در این برنامه همچنان از بازگشایی سفارت عربستان در کابل استقبال کرده است.

او نیز تصریح کرده که امارت اسلامی تسهیلات لازم را برای نهادهای تحصیلی آماده نموده است و اکنون محصلان ضمن تعلیمات عصری، با روحیه دینی تربیت می‌شوند.

وی علاوه نمود که نظام تحصیلی کشور در روشنایی ارزش‌های اسلامی و افغانی کار می‌کند و تحت تأثیر هیچ جناحی نیست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

انس حقانی: هیچ متجاوزی بر افغانستان از سرنوشت پیشینیان خود عبرت نگرفت

Published

on

انس حقانی، یکی از اعضای برجسته امارت اسلامی، به مناسبت چهل‌وپنجمین سالروز تجاوز نیروهای شوروی سابق به افغانستان می‌گوید که افغان‌ها قبل از این نیز «امپراتوری‌های مغرور» را شکست داده بودند.

انس حقانی در صفحه ایکس خود نوشته باوجود این شکست‌ها، هیچ متجاوزی از سرنوشت پیشینیان خود عبرت نگرفت و به همین دلیل، متجاوز بعدی نیز شکست خورد.

او افزوده است به نظر می‌رسد که بعضی‌ها هنوز از تاریخ افغانستان پیام واضح نگرفته‌اند.

وی تصریح کرده که افغان‌ها پایان تجاوز نیروهای شوروی سابق به افغانستان را با به‌دست آوردن آزادی شاد ساختند، اما بهای سنگینی پرداخته شد و رهروان آن قربانی‌های بزرگ، همیشه در حافظه تاریخ بشر باقی خواهند ماند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان حملات هوایی در افغانستان را تایید کرد

بلوچ با بیان اینکه این عملیات مبتنی بر اطلاعات توسط پاکستان در مناطق مرزی افغانستان انجام شده است، افزود: «این عملیات بر اساس تهدید علیه امنیت شهروندان پاکستانی انجام شده است.»

Published

on

وزارت خارجه پاکستان روز پنج‌شنبه (۶جدی) تایید کرد که این کشور سه شنبه شب در افغانستان حملات هوایی انجام داده است.

سخنگوی وزارت خارجه این کشور گفته است که پاکستان برای مردمش متحد است.

روزنامه دان نیوز پاکستان به نقل از ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت امور خارجه آن کشور گزارش داد که پاکستان عملیاتی را در مناطق مرزی افغانستان انجام داده است.

بلوچ با بیان اینکه این عملیات مبتنی بر اطلاعات توسط پاکستان در مناطق مرزی افغانستان انجام شده است، افزود: «این عملیات بر اساس تهدید علیه امنیت شهروندان پاکستانی انجام شده است.»

با این حال، این مقام تاکید کرد که پاکستان «همیشه گفتگو در مورد روابط با افغانستان را در اولویت قرار داده است.»

خانم بلوچ تاکید کرد: «ما به تمامیت و حاکمیت افغانستان احترام می‌گذاریم.»

بلوچ خاطرنشان کرد که نیروهای امنیتی پاکستان و سازمان‌های مجری قانون به طور معمول عملیات "علیه گروه‌های تروریستی در مناطق مرزی" را انجام می‌دهند. او تاکید کرد: «راه‌اندازی این عملیات‌ها با دقت بسیار بالایی انجام می‌شود."

بلوچ با بیان اینکه حفاظت از شهروندانش اولویت اصلی پاکستان است، تکرار کرد که "تهدیداتی از سوی عناصر تروریستی برای پاکستان و شهروندانش وجود داشت".

بلوچ گفت: «پاکستان به امنیت مردم خود متعهد است.»

واکنش امارت اسلامی

درهمین حال، وزارت خارجه امارت اسلامی افغانستان در واکنش به این حملات، شارژدافیر پاکستان در کابل را احضار کرد.

این وزارت با محکومیت حملات هوایی اخیر نیروهای پاکستانی در ولسوالی برمل ولایت پکتیکا، "یادداشت اعتراضی جدی" را به این دیپلومات پاکستانی تسلیم کرد.

در این یادداشت تاکید شده است که حفاظت از تمامیت ارضی افغانستان "خط سرخ" برای امارت اسلامی است و هشدار داده شده است که چنین اقدامات بی پروا عواقب جدی و گسترده‌ای در پی خواهد داشت.

پاکستان ناوقت روز سه شنبه، حملاتی خوایی را در مناطقی در ولسوالی برمل ولایت پکتیکا راه اندازی کرد که منجر به کشته شدن ۴۶ تن و زخمی شدن شش تن دیگر شد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!