رویداد های اخیر
مقامهای امریکا، روسیه، چین و پاکستان در مورد مسایل افغانستان گفتگو میکنند
وزارتهای خارجه امریکا و چین روزگذشته (سهشنبه ۹حمل) گفتند که یک دپلومات ارشد ایالات متحده در هفتهٔ جاری با وزیران خارجهه روسیه، چین و پاکستان در مورد مسایل افغانستان صحبت خواهد کرد.
سخنگوی وزارت خارجهٔ امریکا گفته است ایالات متحده میداند که چین از نمایندگان امارت اسلامی نیز دعوت کرده است تا در ملاقات که قرار است در منطقهٔ توسیچی برگزار شود، اشتراک کنند.
ونگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجهٔ چین، گفته است که یو شیایویونگ، نمایندهٔ خاص چین برای افغانستان، میزبان این ملاقات است.
رویترز به استناد گزارش خبرگزاری انترفکس روسیه گزارش داده است که سرگی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، روز گذشته به منطقهٔ توسیچی چین رسید.
خبرگزاری رویترز از قول سخنگوی وزارت خارجه امریکا گزارش داده است که تام وست، نمایندهٔ خاص ایالات متحده برای افغانستان، نیز در نشست به اصطلاح "توریکا پلس" که متشکل از نمایندگان امریکا، چین، پاکستان و روسیه است، شرکت کند.
این نشست در حالی صورت می گیرد که حملهٔ تهاجمی روسیه در اوکراین ادامه دارد و افغانستان نه تنها با مشکل اقتصادی دست و پنجه نرم می کند، بلکه پس از مسلط شدن امارت اسلامی و کاهش کمکها برای افغانستان، وضعیت بشری در این کشور جنگ زده وخیم تر شده است.
نشست اعضای "توریکا پلس'' همچنین در حالی برگزار میشود که رهبران امارت اسلامی برخلاف تعهد قبلیشان از بازگشایی مکاتب دختران بالاتر از صنف ششم خودداری کردند، اقدامی که از سوی جامعهٔ بینالمللی محکوم شد.
مسدود نگهداشتن مکاتب دختران موجب شد تا مقامهای ایالات متحده گفتگوی خود با امارت اسلامی را در دوحه، پایتخت قطر، لغو کنند و سخنگوی وزارت خارجهٔ امریکا هشدار داده است که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر مسدود نگهداشتن مکاتب دختران، ممکن موجب شود تا واشنگتن تعامل خود را با امارت اسلامی تغییر بدهد.
رویترز از قول سخنگوی وزارت خارجهٔ امریکا گزارش داده که ایالات متحده به این باور است تا با سایر اعضای "توریکا پلس" در مورد تعهد امارت اسلامی برای تشکیل یک حکومت همه شمول، همکاری در بخش مبارزه بر ضد دهشت افگنی و بازسازی اقتصادی افغانستان صحبت کند.
ونگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجهٔ چین، گفت که ملاقات اعضای "توریکا پلس" در حالی صورت می گیرد که وزیران خارجهٔ همسایههای افغانستان به روزهای چهارشنبه و پنجشنبه در ولایت شرقی آنهویی چین با هم ملاقات می کنند.
ریاست این نشست را وانگ یی، وزیر خارجهٔ چین بر عهده دارد. امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجهٔ امارت اسلامی و دپلوماتهای پاکستان، ایران، روسیه، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبیکستان، اندونیزیا و قطر نیز در این نشست اشتراک خواهند کرد.
رویداد های اخیر
بیش از ۳۵۰ کمره امنیتی در شهر پلخمری نصب شد
مسوولان امنیتی بغلان میگویند که بیش از ۳۵۰ کمره را با هزینه ۲۰ میلیون افغانی در نقاط مختلف شهر پلخمری به هدف جلوگیری از جرایم جنایی و شناسایی مجرمین نصب کرده اند.
پیش از این، کمره های امنیتی در پایتخت و برخی از ولایات دیگر نیز نصب شده بود.
عبدالحق حقانی، قوماندان امنیه ولایت بغلان میگوید: «۳۵۰ کمره امنیتی در مرکز بغلان که به نام شهر پلخمری یاد میشود، نصب شده است و این یک اقدام موثر در تامین امنیت است. میخواهیم که ۱۵ ولسوالی را نیز از طریق کمره به مرکز وصل کنیم.»
سیف الله، مسوول حفاظت و نظارت از کمرهای امنیتی قوماندانی امنیه بغلان میگوید: «شهر پلخمری پر ازدحام است و مارکیتهای زیادی در آن وجود دارد، از این رو نصب کمره ها کمی بیشتر وقت گرفت.»
باشندگان شهر پلخمری و مسوولان محلی این اقدام نیروهای امنیتی را در جلوگیری از وقوع رویداد های ضد امنیت و جرایم جنایی مهم میدانند و میخواهند که ساحه تحت پوشش کمره های امنیتی گسترش یابد.
مصطفی هاشمی، رئیس اطلاعات وفرهنگ بغلان میگوید: «امنیت از هر دو طرف تامین میشود، ملت با نظام و نظام با ملت. اگر ملت با نظام خود نباشد، نظام هیچ است و اگر نظام با ملت نباشد، نظام بقا پیدا نمیکند. نظام وقتی بقا پیدا میکند که ملت و حاکمیت متحد باشند.»
محمد هاشم، باشنده ولایت بغلان میگوید: «تقاضای ما اینست که در قریه ها، کوچه ها و بازارها نیز کمره نصب شود تا اینکه شهروندان و دوکانداران در امنیت بسر ببرند.»
پولیس بغلان میگوید که روند نصب کمره های امنیتی را در ولسوالی های این ولایت نیز آغاز خواهد کرد.
رویداد های اخیر
ترمپ: رها کردن تجهیزات نظامی در افغانستان وحشتناک بود، اردو را بازسازی میکنیم
دونالد ترمپ، رئیس جمهور منتخب امریکا از رهایی تجهیزات نظامی در افغانستان توسط اداره جو بایدن، انتقاد نموده و قول داد که اردو را بازسازی خواهد کرد.
او در یک گردهمایی روز یکشنبه در ایالت اریزونا گفت: «من تمام اردوی ما را در سطحی بازسازی کردم که هرگز نشده بود. متأسفانه بخش بزرگی از آن را به افغانستان دادیم. باور کنید. ما دوباره بخشهایی از اردوی خود را که به شدت آسیب دیدهاند، بازسازی خواهیم کرد.»
وی همچنین به حمله بر میدان هوایی کابل در سال ۲۰۲۱ اشاره کرد که در آن ۱۳ سرباز امریکایی کشته شدند.
ترمپ گفت: «ما میخواهیم از برخی از این جنگها خارج شویم که هرگز اتفاق نمیافتاد، مانند روسیه و اوکراین. اسرائیل هرگز مورد حمله قرار نمیگرفت، تورم نمیداشتیم، نمایش وحشتناک افغانستان را نمیداشتیم، اینکه میلیاردها دالر تجهیزات را رها کرددیم و ۱۳ سرباز کشته شدند، وحشتناک بود. هیچ کس از آن یاد آوری نمیکند و من یاد آوری میکنم زیرا من آنها را دوست دارم و همه آنها در حال حاضر تماشا میکنند. ۴۸ سرباز که به گونه وحشتناکی مجروح شدند.»
پیش از این، دونالد ترمپ گفته بود که او خواستار استعفای مقامهای بلندپایه نظامی امریکا خواهد شد که مسوول خروج آشفته از افغانستان هستند.
رویداد های اخیر
ادارۀ بینالمللی مهاجرت برای ادامه حمایت از افغانها به ۵۰۰ میلیون دالر نیاز دارد
سخنگوی امارت اسلامی میگوید که آوارگی مردم افغانستان در جهان زجرآور است و خواهان کمکهای عملی و واقعی برای مهاجران افغان اند.
اداره بینالمللی مهاجرت برای ادامه حمایت از افغانها به ۵۰۰ میلیون دالر نیاز دارد. این اداره ملل متحد در درخواست بودجهاش برای سال ۲۰۲۵ میلادی گفته است که در این سال به ۸.۲ میلیارد دالر بودجه نیاز دارد که از این میان بیش از ۴۹۹ میلیون و ۸۰۰ هزار دالر آن را برای افغانستان هزینه خواهد کرد.
اداره بین المللی مهاجرت افزوده است که تمرکزش در کنار شهروندان سوریه و اوکراین، افغانها نیز مورد تمرکز شان قرار دارد.
در بخشی از گزارش اداره بینالمللی مهاجرت آمده است که: «آی او ام به این بودجه نیاز دارد تا کمک هایش را در بخشهای مختلف به جمعیت بحران زده و بیجا شده برساند. افرادی که از جنگ اوکراین فرار میکنند یا سوریهای مهاجر در ترکیه و افغانهای که در آسیای مرکزی تا غرب بالکان در مسیر مهاجرت پراکنده اند. این نهاد متعهد است تا به زنان و افراد خوردسال محافظت و حمایت لازم را انجام بدهد.»
این درحالیست که بر اساس گزارش کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان، پناهجویان افغان پس از پناهجویان سوری و اوکراینی سومین جمعیت بزرگ آواره در جهان هستند. بر اساس این گزارش، نزدیک به ۱۰.۹ میلیون افغان به دلیل درگیری، خشونت و فقر، در سطح جهان مهاجر اند.
در همین حال، ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی میگوید که آوارگی مردم افغانستان در جهان زجرآور است و خواهان کمکهای عملی و واقعی برای مهاجران افغان اند.
به باور آگاهان جوانان و مردم افغانستان خواهان وضعیتی اند که مجبور نشوند تا مهاجرت کنند. باورها این است که شرایط کاری مناسب، بهبود وضعیت اقتصادی و استفاده از همه ظرفیتها در حکومت داری و اجتماع میتواند از مهاجرتها بکاهد.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
یک مقام ارشد امریکا میگوید برنامه راکتی پاکستان «تهدیدی در حال ظهور» است
-
رویداد های اخیر5 روز ago
وزیر خارجه امریکا با اشاره به حاکمان کنونی سوریه گفته است که آنان از افغانستان درس بگیرند
-
اخبار ساحوی5 روز ago
در حملات اسرائيل بر غزه ۲۰ تن جان باختند
-
جهان5 روز ago
دستکم ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی طی درگیریها در اوکراین کشته شدهاند
-
اخبار ساحوی2 روز ago
واکنش پاکستان به سخنان یک مقام امریکایی درباره توانایی موشکی آن کشور