Connect with us

تجارت

مقام‌های امارت اسلامی و پاکستانی در تورخم دیدار میکنند

منتشر شده

در

رسانه‌های پاکستانی گزارش کرده است که هیات بلند پایه افغان فردا با هیات پاکستانی در باره روابط تجارتی در تورخم دیدار و گتفگو خواهد کرد.

رسانه دان پاکستان گزارش کرده که هیات افغان به رهبری نور الدین عزیزی، سرپرست وزارت تجارت و هیات پاکستانی به رهبری عبدالرزاق صادق، نماینده عمران خان در امور تجارت و سرمایه گذاری در این نشست شرکت خواهند کرد.

رسانه‌ها گفته که معید یوسف، مشاور شورای امنیت ملی پاکستان نیز در این نشست شرکت خواهد کرد.

بر اساس گزارش‌ها در این دیدار در باره رفت و برگشت افغان‌ها، مریضان، موضوعات تجارتی و کمک‌های بشری گفتگو خواهند شد.

گزارش افزوده که در این نشست در باره از سرگیری  کار سرک تورخم- جلال آباد و آغاز پروژه خدمات ترانسپورتی میان پیشاور- جلال آباد و کویته – کندهار گفتگو خواهند شد.

در همین حال، اتاق مشترک تجارت و صنعت افغانستان و پاکستان در باره کاهش تجارت میان دو کشور ابراز نگرانی کرده است.

این اتاق در یک گزارش کفته که تجارت افغانستان و پاکستان از دو میلیارد دالر به یک میلیارد دالر کاهش یافته است.

در گزارش آمده " نبود سیاست‌های تجارتی دوستانه، نبود مکانیزم‌ مناسب تجارت مبادله‌ای، سرمایه‌گذاری ناکارآمد و سیاست‌های سرمایه‌گذاری مشترک جدا از فشارها و اقدامات غیرضروری از سوی آژانس تحقیقات فدرال و هیات درآمد فدرال عوامل اصلی کاهش حجم تجارت است."

اعلامیه افزوده که در نبود سیستم بانکی در افغانستان معاملات تحارتی بین المللی با مشکلات روبرو شده است.

بر اساس این گزارش، اصلاحات مالی، مالیات دوگانه، و اعمال یکجانبه مسوولیت‌ها و مالیات توسط هر دو دولت نیز بر تجارت تاثیر بد گذاشته است.

گزارش افزوده" حجم تجارت بدلیل جابجایی بی ‌رویه کالا، نیاز به اسناد غیرضروری، بررسی‌های امنیتی دشوار و تسهیلات ترانزیت ضعیف در هر دو کشور کاهش یافته است."

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!