رویداد های اخیر
مقامهای ازبکستان: خط آهن “ترانس افغان” تا پنج سال آینده تکمیل میشود
چوریف جاسور، معاون وزیر حمل و نقل ازبکستان روز سه شنبه (۴اسد) در بیانیه ای گفت که خط آهن ترمز - مزار شریف - کابل - پشاور طی پنج سال تکمیل خواهد شد و بررسیها از اوایل ماه آینده انجام خواهد شد.
جاسور در بیانیهای که در نشست این هفته درباره افغانستان در تاشکند برگزار شد، گفت:"بررسیها در اوایل ماه آگست آغاز خواهد شد و تا اوایل سپتامبر تکمیل خواهد شد."
وی گفت:" پس از تکمیل بررسی، مطالعات امکان سنجی پروژه انجام میشود تا داوطلبی انتخاب شرکت طرف قرارداد انتخاب شود.
پیش بینی می شود این خط راه آهن ۷۶۰ کیلومتر را طی کند، ۳۳ پل راه آهن و ۳ ایستگاه داشته باشد.
بودجه تخمینی برای ساخت خط آهن ترانس افغانستان ۴.۸ میلیارد دالر است.
به نقل از آسیا پلاس که پروژه راه آهن ترانس-افغان در حال افزایش است زیرا ازبکستان به دنبال دسترسی به بنادر دریایی کراچی، گوادر و قاسم پاکستان است، به عنوان بخشی از تلاش تاشکند برای تنوع بخشیدن به مسیرهای عرضه خود و افزایش حجم تجارت اروپا و آسیا.
ازبکستان قبلاً یک خط ریلی ۷۵ کیلومتری ایجاد کرده است که حیرتان را در مرز ازبکستان و افغانستان به شهر مزارشریف در شمال افغانستان وصل می کند، اما هنوز مورد استفاده قرار نگرفته است. در عوض، بیشتر محمولههای ریلی از ازبکستان به افغانستان به حمل و نقل جادهای نزدیک مرز ترمز یا حیرتان منتقل میشود.
پروژه راه آهن ترانس-افغان که ابتدا در دسامبر ۲۰۱۸ توسط ازبکستان پیشنهاد شد، با هدف گسترش شبکه ریلی افغانستان از مزار شریف به کابل و سپس به ولایت جلال آباد، جایی که خط آهن از مرز تورخم عبور کرده و از طریق پشاور وارد پاکستان می شود، است. پس از ورود به پاکستان، کالاها برای اتصال به سیستم ریلی پاکستان تخلیه میشوند و از آنجا در نهایت به بندرهای کراچی، گوادر و قاسم پاکستان میروند.
رویداد های اخیر
هیئت وزارت معادن در کنفرانس «ترویج همکاری معدنی» در چین اشتراک کرد
وزارت معادن و پترولیم میگوید که حسامالدین صابری، معین مالی و اداری این وزارت در رأس یک هیئت در کنفرانس «ترویج همکاری معدنی» ولایت هونان چین اشتراک کرده است.
وزارت معادن امروز (شنبه) گفته که رئیس کمپنی افغان هب اکسیم که هماهنگ کننده این نشست بود، هدف کنفرانس را ساختن لابراتوار مجهز در افغانستان، بلند بردن ارتقای ظرفیت کارمندان تخنیکی و مسلکی وزارت معادن، تشویق سرمایهگذاران در بخش منابع معدنی افغانستان بیان نموده است.
سرمایهگذاران چین نیز در این کنفرانس علاقهمندی شان را در بخش معادن چون طلا، مس، مایکا (ابرک)، تالک، نفتوگاز، لیتیم، سرب و جست و برخی از شرکتها در بخشهای سروی، اکتشاف، دیزاین، پروسس و ایجاد لابراتور ابراز نموده و خواستار معلومات در مورد پروسیجر قرارداد معادن در افغانستان شدند.
آقای صابری نیز در ارتباط به قراردادهای منابع طبیعی افغانستان و فرصتهای سرمایهگذاری صحبت کرد و برگزاری اینگونه برنامهها را برای روابط دو کشور اثرگذار دانست.
رویداد های اخیر
نمایندگان ازبکستان و اتحادیه اروپا در باره افغانستان گفتگو کردند
عصمت الله ایرگاشف، نماینده ویژه رئیس جمهور ازبکستان در امور افغانستان با تری هاکالا، نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای آسیای مرکزی دیدار کرده است.
در این دیدار که روز جمعه صورت گرفت، طرفین در مورد وضعیت کنونی و آینده روابط ازبکستان و اروپا در مورد افغانستان، تلاشهای جامعه جهانی برای جلوگیری از بروز بحران بشری در این کشور و امکان استفاده از مرکز ترانسپورتی و لوجستیکی بینالمللی در ترمذ برای ارسال کمکهای بشردوستانه گفتگو کردند.
بر بنیاد خبرنامه وزارت امور خارجه ازبکستان، تری هاکالا از تلاش های این کشور برای ایجاد موضع منطقهای یکپارچه در مورد افغانستان و برقراری صلح و ثبات درازمدت در این کشور قدردانی کرد.
طرفین همچنان علاقه خود را برای ادامه مشورت های دوجانبه در مورد افغانستان ابراز کردند.
رویداد های اخیر
کارشناس ملل متحد خواستار ایجاد برنامه عمل جامع و متمرکز بر حقوق بشر برای افغانستان شد
ریچارد بینیت، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان، روز جمعه از جامعه جهانی خواست تا یک برنامه عمل جامع و با محوریت حقوق بشر را برای رسیدگی به این مساله ایجاد کند.
بینیت ضمن انتقاد از سیاستهای امارت اسلامی در قبال زنان گفت: «عدم پاسخ یکپارچه و نیرومند جامعه جهانی، طالبان (امارت اسلامی) را جسورتر کرده است.»
بینیت در آخرین گزارش خود به مجمع عمومی سازمان ملل متحد تاکید کرده که وضعیت حقوق بشر در افغانستان در حال بدتر شدن است و بسیاری از افغانها آنچه را که در این کشور اتفاق میافتد، «آپارتاید جنسیتی» توصیف میکنند.
او نگرانی خود را در مورد قانون امر بالمعروف و نهی عن المنکر ابراز کرد و گفت که این قانون حقوق زنان و دختران را نقض می کند.
بینیت در مورد وضعیت اقلیتها، خبرنگاران و کارمندان حکومت پیشین نیز ابراز نگرانی کرد و گفت «عدالت، برابری، و حاکمیت قانون به طور سیستماتیک تضعیف می شود.»
او همچنان خواستار افزایش بودجه و حمایت از جامعه مدنی افغانستان و تلاشهای بشردوستانه برای کاهش بحران شد.
بینیت از امارت اسلامی خواست تا سیاستهای «سرکوبگرانه» خود را لغو و حقوق اساسی بشر را احیا کند. او همچنان از جامعه بین المللی خواست تا یک شیوه کار هماهنگ و چند وجهی را برای حمایت از مردم افغانستان اتخاذ کند.
بینیت به کشورها توصیه کرد تا زمانی که پیشرفت های ملموس در مساله حقوق بشر ایجاد نشود، از عادی سازی روابط با امارت اسلامی خودداری کنند.
این در حالی است که امارت اسلامی گفته است که متعهد به تامین حقوق بشر از جمله حقوق زنان و دختران طبق شریعت است و این یک موضوع داخلی افغانستان میباشد.
امارت اسلامی ریچارد بینیت را از سفر به افغانستان منع کرده و گفته است که او مسایل کوچک را بزرگنمایی میکند.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
نماینده خاص ازبیکستان: افغانستان حق دارد از دریای آمو استفاده کند
-
جهان5 روز ago
وزیر خارجه کوریای شمالی به مسکو رفت
-
رویداد های اخیر5 روز ago
امیر جماعت اسلامی پاکستان خواستار گفتگو میان اسلامآباد و کابل شد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
حزب الله نعیم قاسم را به حیث جانشین نصرالله انتخاب کرد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
آلمان سفیر خود را به دلیل اعدام یک شهروند آلمانی-ایرانی از تهران فراخواند
-
اخبار ساحوی3 روز ago
امیدواری برای برقراری آتش بس در لبنان
-
رویداد های اخیر4 روز ago
حامد کرزی از موضع بریکس درباره افغانستان قدردانی کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
فهرست ۱۸ نفری تیم کریکت زیر ۱۹ سال برای مسابقات سهجانبه و جام ملتهای آسیا اعلام شد