Connect with us

رویداد های اخیر

مقامات امریکایی گزارش سازمان ملل در مورد افزایش فعالیت‌های گروهای ترورستی در افغانستان را تایید نکردند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

بخش دری صدای امریکا به تازه‌گی گزارش داده است که شماری از مقامات امریکایی گزارش سازمان ملل متحد در مورد افزایش فعالیت‌ گروه‌های تروریستی مانند شبکه القاعده و گروه داعش در افغانستان را تایید نکرده و می‌گویند شواهدی را مشاهده نکرده‌اند که یافته‌های سازمان ملل را تایید کند.

دراین گزارش آمده است که گروه تحلیل و نظارت کمیته تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد در گزارش اخیر‌ خود گفته است که گروه‌های تروریستی در افغانستان در مقایسه با گذشته از آزادی عمل بیشتری برخوردارند و تهدیدات تروریستی در افغانستان و منطقه در حال افزایش است.

یک مقام امریکایی به شرط فاش نشدن نامش به صدای امریکا گفته است که :«این معلومات در بخش‌های مختلف با تحلیل‌های جامعهٔ اطلاعاتی ما مطابقت ندارد.»

در گزارش ملل متحد همچنان گفته شده است که القاعده و داعش در ولایات مختلف افغانستان کمپ‌های تعلیمی نیز ایجاد کرده اند.

در گزارش صدای امریکا آمده است که بر اساس ارزیابی‌های ملل متحد ۳۰ تا ۶۰ مقام بلند پایه سازمان القاعده در ولایات قندهار، هلمند، کنر و کابل و در مجموع حدود ۴۰۰ جنگجوی این گروه و ۱۶۰۰ اعضای خانواده‌های آنان در کمپ‌های مختلف تعلیمی در افغانستان حضور دارند.

به همین ترتیب، بر اساس معلومات ملل متحد، شاخهٔ خراسان داعش ۴۰۰۰ تا ۶۰۰۰ عضو در افغانستان داشته و در حداقل ۱۳ ولایت افغانستان کمپ‌ و پناهگا دارند.

یک مقام ارشد امریکایی در این مورد صریحتر صحبت کرده و به صدای آمریکا گفته است :«تخمین‌ها در مورد شمار اعضای القاعده و داعش در گزارش ملل متحد در مقایسه با معلومات جامعهٔ اطلاعاتی امریکا و تخمین‌های شرکا و متحدین ما» بی نظم و پراکنده است.

این مقام ارشد امریکایی همچنین گفت که :«بر اساس ارزیابی‌های ایالات متحده، کمتر از ۱۲ عضو عمدهٔ القاعده در حال حاضر در افغانستان حضور دارند و پس از آن که امریکا ایمن الظواهری، رهبر القاعده، را در کابل کشت، هیچ رهبر عمده این سازمان در افغانستان حضور ندارد.»

او گفت که القاعده حضورش را پس از بیرون رفتن امریکا در آگست ۲۰۲۱ در افغانستان احیا نکرده است و به نظر نمی‌رسد که این سازمان در افغانستان کمپ‌های آموزشی ایجاد کرده باشد.

دراین گزارش همچنان آمده است که ایالات متحده همچنان اطلاعات برخی از اعضای ملل متحد در مورد اینکه سیف العدل، رهبر القاعده، پایگاهش در ایران را ترک کرده و در سال ۲۰۲۲ از افغانستان دیدار کرده بود، رد کرده است. حداقل یک عضو ملل متحد گفته است که العدل در حال حاضر در افغانستان مستقر است.

این مقام امریکایی گفته است که شاخهٔ خراسان داعش در طول دو سال گذشته نتوانسته‌ است هدف‌اش که حمله به ایالات متحده است را بر آورده کند.

رویداد های اخیر

شهباز شریف: پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده ایم

Published

on

(Last Updated On: )

شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان بار دیگر ابراز نگرانی کرده است که شبه‌نظامیان از خاک افغانستان برای انجام حملات در پاکستان استفاده می‌کنند.

شریف امروز (شنبه) در یک اکادمی نظامی گفت: «این آرزوی جدی ماست که برای همیشه با آنها (افغانستان) در صلح زندگی کنیم. متأسفانه، باوجود تلاش‌های صادقانه و بی‌دریغ ما، فعالیت‌های تروریستی همچنان از خاک افغانستان سرچشمه می‌گیرد.»

صدر اعظم پاکستان ضمن یادآوری سفر اخیر اسحاق دار، معاونش و وزیر امور خارجه پاکستان به کابل، اظهار کرد: «ما به تلاش‌های خود برای داشتن روابط و تفاهم بهتر با کشور برادر و همسایه‌ ما افغانستان ادامه خواهیم داد.»

شریف گفت که پاکستان پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده است که خواهان روابط صلح آمیز با کابل می‌باشد، اما تا زمانی که خاک افغانستان توسط شبه‌نظامیان برای حمله به پاکستانی‌ها استفاده شود، این امر نمی‌تواند اتفاق بیفتد.

مقام‌های پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور ریشه در افغانستان دارد. امارت اسلامی اما این ادعاها را رد کرده و گفته است که اجازه نمی‌دهد از خاک افغانستان علیه امنیت کشورهای دیگر استفاده شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کمیته بین المللی نجات: کاهش کمک‌های امریکا میلیون‌ها افغان را تحت تاثیر قرار داده است

Published

on

(Last Updated On: )

کمیته بین‌المللی نجات روز جمعه اعلام کرد که کمک‌های مالی ایالات متحده برای ۲۳ میلیون افغان حیاتی بوده است، اما این حمایت اکنون در معرض خطر است.

این سازمان در مطلبی روز جمعه نوشته است که کاهش کمک‌ها در حال حاضر اثرات منفی بر آسیب‌پذیرترین جوامع این کشور، به ویژه زنان و کودکان، گذاشته است.

کمیته بین المللی نجات گفته است که به دلیل کاهش کمک‌های مالی ایالات متحده، مجبور شده است برخی از خدمات نجات‌بخش خود را در افغانستان به حالت تعلیق درآورد.

این سازمان گفت که بیش از ۷۰۰ هزار تن از جمله مهاجرین و بیجاشدگان، دسترسی به خدمات بشردوستانه کمیته بین المللی نجات را از دست خواهند داد و همچنین تداوی بیش از ۱۵ هزار کودک مبتلا به سوء تغذیه مختل شده است.

این سازمان خاطرنشان کرد که افغانستان با یک بحران شدید بشری روبه‌رو است و بیش از ۲۲.۹ میلیون نفر به کمک فوری نیاز دارند.

کمیته بین المللی نجات همچنان اعلام کرد که وضعیت به ویژه برای گروه‌های آسیب‌پذیر، از جمله بیش از ۳ میلیون کودک و ۱.۲ میلیون زن حامله یا شیرده که از سوءتغذیه حاد رنج می‌برند، وخیم است.

به گفته این سازمان، در سراسر کشور، بیش از ۱۴ میلیون نفر به مراقبت‌های صحی، دسترسی محدود یا اصلاً دسترسی ندارند.

کمیته بین المللی نجات هشدار داد که کاهش دسترسی به آب آشامیدنی و خدمات حفظ الصحه، خطر شیوع امراض را افزایش داده است و احتمالاً به دیگر کشورها نیز سرایت خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیلزاد: محکومیت حمله کشمیر توسط امارت اسلامی «دلگرم‌کننده» است

Published

on

(Last Updated On: )

زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، گفته است که محکومیت حمله در کشمیر زیر اداره هند توسط امارت اسلامی یک «تحول دلگرم‌کننده» کننده است.

خلیلزاد روز جمعه در صفحه ایکس خود نوشت که امارت اسلامی از قربانیان این حمله که گردشگران بودند، جانبداری کرده است.

در تیراندازی روز سه‌شنبه هفته گذشته در یک منطقه سیاحتی در پهلگام کشمیر، ۲۶ نفر کشته شدند.

این حمله تنش‌ها میان هند و پاکستان را افزایش داده و دو کشور اقداماتی را علیه یکدیگر اتخاذ کرده اند.

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان این حمله را محکوم نموده و گفته است که این نوع حوادث امنیت و ثبات منطقه را تهدید می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!