رویداد های اخیر
معاون نماینده سازمان ملل در افغانستان برای ایجاد همگرایی منطقهای به تاجیکستان سفر کرد
مارکس پوتزل، معاون دفتر معاونت سازمان ملل متحد درافغانستان برای ایجاد همگرایی منطقهای و تقویت همکاری کشورهای آسیای مرکزی با افغانستان به تاجیکستان سفر کرده و با مقامات این کشور دیدار کرده است.
آقای پوتزل درتوییتی روز گذشته (یکشنبه، ۲۰ نوامبر) نگاشته که سفرش به منظور کمک به تقویت همکاریهای منطقهای با افغانستان صورت گرفته است.
آقای پوتزل قرار است پس ازتاجیکستان به همین هدف به ازبیکستان نیز سفر کند.
نمایندههای تاجیکستان و ازبیکستان درنشست چهارشنبه هفته گذشته فارمت مسکو حضور داشتند و توافق کردند که هماهنگی و تلاشهای منطقهیی برای گفتگوها میان افغانها و همچنان برای ثبات و امنیت منطقه باید تشدید شود.
ازسویی هم، حسن کاظمی قمی، نماینده خاص ایران برای افغانستان گفته است که تهران برای جلوگیری از تهدید تروریزم خواهان ایجاد یک کمیته امنیتی با مقامهای افغانستان است که آموزش نیروها، تبادل اطلاعات وتأمین تجهیزات به افغانستان ازمسوولیتهای این کمیتۀ امنیتی گفته شده است.
آقای قمی گفت: «مسوولیت حفظ امنیت و مرزهای افغانستان با کشورهای همسایه برعهده رهبری افغانستان است؛ تروریزم مرز نمیشناسد، و نبود امنیت و بیثباتی در افغانستان کشورهای همسایه و کل منطقه را تحت تاثیر قرار میدهد، جستجوی راههایی برای کمک به افغانستان در چهارچوب این ابتکارمنطقهای به معنای دخالت در امور داخلی افغانستان نخواهد بود.»
در همین حال، امارت اسلامی تاکنون درمورد تشکیل چنین یک کمیته ازسوی کشورهای منطقه ابراز نظر نکرده است. اما درگذشته از هر اقدام و ابتکارجهانی که باعث حفظ امنیت و ثبات منطقه شود استقبال کرده است.
این تلاشها درحالی صورت میگیرد که قراراست ایران میزبان یک نشست بزرگ به سطح وزیران خارجۀ کشورهای منطقه درمورد افغانستان باشد، هنوز تاریخ دقیق برگزاری این نشست و نیز حضورهیأت سیاسی امارت اسلامی در این نشست مشخص نشده است.
رویداد های اخیر
یک فابریکه تولید و تصفیه نمک در تخار ساخته میشود
مسوولان محلی در تخار میگویند که یک فابریکه بزرگ تولید و تصفیه نمک به ارزش ۴۵ میلیون افغانی در این ولایت ساخته میشود.
به گفته آنان، این فابریکه در مدت چهار ماه بهگونه معیاری ساخته خواهد شد که سالانه ظرفیت تولید بیش از صد هزار تُن نمک خالص را خواهد داشت.
عبدالرحمان غزنوی، رئیس صنعت و تجارت تخار، در این مورد گفت: «ساخت یک فابریکه تصفیه نمک امروز اینجا افتتاح شد. از تاجران خواهش ما این است که همین گونه سرمایه خود را بیرون نبرند، فابریکه بسازند و ما آنها را حمایت میکنیم.»
در همین حال، مسوولان این فابریکه میگویند که بهبود امنیت و نبود شرکت تصفیه نمک در تخار، آنان را وادار به ساخت این شرکت کرد و مصمم به تولید نمک با کیفیت هستند.
محمد نبی منصور، مسوول فابریکه تصفیه نمک، گفت: «اطمینان به تمام تاجران و سرمایهگذاران حاصل شده، امنیت به تمام معنا موجود هست، مشکل وجود ندارد. ما با سایر شرکای کاری با اطمینان کامل مطمین هستیم که اینجا سرمایهگذاری خوب است.»
از سویی هم، شماری از باشندگان تخار از دیگر سرمایهگذاران میخواهند که برای خودکفایی کشور در ولایات گوناگون به ویژه در تخار سرمایهگذاری کنند.
گفتنی است که تخار دارای منابع معدنی مختلف است و هرگاه در این ولایت سرمایهگذاری شود، تولیدات آن میتواند به کشورهای دیگر به ویژه تاجیکستان صادر شود.
رویداد های اخیر
وزارت زراعت: در بخش تولید مرغ در کشور یک میلیارد دالر سرمایهگذاری شده است
مسوولان وزارت زراعت و مالداری میگویند که در بخش تولید مرغ در کشور یک میلیارد دالر سرمایهگذاری شده است. به گفته آنان، سرمایهگذاری در این بخش با گذشت هر روز بیشتر میشود و در حال حاضر ۱۵ هزار فارم مرغ در کشور فعال اند.
مصباح الدین مستعین، سخنگوی وزارت زراعت در این مورد گفته است: «در حال حاضر حدوداً ۱۵ هزار فارم مرغداری در تمام افغانستان فعال اند که اضافه تر از یک میلیارد دالر ارزش دارند.»
در همین حال، اتاق زراعت و مالداری همچنان گفته که روند سرمایهگذاری در این بخش در حال گسترش است اما هنوز افغانستان در تولید مرغ به خودکفایی نرسیده است.
میرویس حاجیزاده، معاون اتاق زراعت و مالداری گفت: «سکتور مرغداری جلو واردات را بیشتر گرفته و همچنان جلو واردات مرغهای پیر را به کشور گرفته است. ما این سکتور را حمایت میکنیم. فعلاً واردات تخم مرغ جریان دارد چونکه کاهش تخم مرغ وجود دارد.»
از سویی هم، آگاهان اقتصادی باور دارند که ظرفیت سرمایهگذاری در بخش تولید مرغ وجود دارد و سرمایهگذاریها باید افزایش یابد تا کشور به خودکفایی برسد.
باوجود سرمایهگذاریها در این بخش، هنوز مرغ و تخم آن از کشورهای همسایه وارد کشور میشود. خواستها این است که حکومت در این بخش توجه کند تا افغانستان به یک کشور صادر کننده مبدل شود.
رویداد های اخیر
کاهش سطح آب در کندهار ۵۰ درصد فارمهای ماهی در این ولایت را صدمه زده است
فارم داران ماهی در کندهار میگویند که سطح آب در این ولایت کاهش یافته و آنان آب کافی برای پرورش ماهی در اختیار ندارند، مشکلی که سبب شده تا ۵۰ درصد فارمها آسیب ببینند.
محمد ابراهیم، مسوول اتحادیه فارمداران ماهی در کندهار میگوید: «تعداد فارمها ۵۰ الی ۶۰ فیصد کاهش یافته است. در گذشته تا ۱۸۰۰ فارم وجود داشت، اما اکنون تا حدود ۲۵۰ فارم فعال باقی مانده است. فارمهای غیر فعال نیز وجود دارند، اما تعداد شان کم است.»
ساخت بندهای آب گردان برای مدیریت آبها یکی از خواستهای فارم داران ماهی است. آنان میگویند که باید از آبهای جاری برای پرورش ماهی استفاده شود نه آب های زیر زمینی.
توریالی، فارم دار در کندهار میگوید: «خشکسالی فارمهای ماهی را بسیار خشک کرده است. سطح آب خیلی کاهش یافته است و این مشکل فارمداران را صدمه زده است.»
از سویی هم، مسوولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندهار از کمکهای لازم به فارم داران ماهی خبر میدهند.
توریالی آقا، مدیر بخش ترویج مالداری ریاست زراعت و مالداری کندهار میگوید: «برخی از موسسات به آنان کمک کرده اند، وسایل و برنامههای آموزش پرورش ماهی را فراهم کرده اند.»
بربنیاد معلومات مسوولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندهار، حدود ۱۵۲ فارم بزرگ و ۷۰۰ فارم کوچک پرورش ماهی در این ولایت فعالیت دارند که روزانه ۷۰۰ کیلوگرام گوشت ماهی از این فارمها به دست میآید. این در حالی است که روزانه هزاران کیلو گرام گوشت ماهی از پاکستان وارد کشور میشود.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مکتوب تازه وزارت اقتصاد: فعالیت انجوهای که در آن زنان کار میکنند، تعلیق خواهد شد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رئیس جمهور آذربایجان: علت سقوط طیاره مسافربری شلیک در خاک روسیه بود
-
جهان5 روز ago
سقوط طیاره مسافربری در کوریای جنوبی ۶۲ کشته برجا گذاشت
-
اخبار ساحوی5 روز ago
یک قوماندان پولیس ایران در حمله انتحاری کشته شد
-
جهان3 روز ago
امریکا کمک ۵.۹ میلیارد دالری را برای اوکراین اعلام کرد
-
جهان4 روز ago
جیمی کارتر، رئیسجمهور پیشین امریکا در ۱۰۰ سالگی درگذشت
-
رویداد های اخیر3 روز ago
جام قهرمانی سنوکر آریانا ماه آینده برگزار میشود
-
علم و تکنالوژی3 روز ago
وزارت خزانهداری امریکا: هکرهای چینی اسناد را به سرقت بردند