Connect with us

تجارت

معاون صدر اعظم روسیه: می‌توانیم به افغانستان و پاکستان گاز صادر کنیم

منتشر شده

در

الکساندر نوواک، معاون صدر اعظم روسیه گفته است که کشور اش می‌تواند در دراز مدت گاز طبیعی خودرا را به بازارهای افغانستان و پاکستان صادر کند.

آقای نوواک درباره چگونگی صادرات گاز روسیه به افغانستان و پاکستان گفته است که این اقدام می‌تواند با استفاده از پروژه‌های زیربنایی آسیای مرکزی و یا از طریق مبادله از خاک ایران صورت گیرد.

معاون صدر اعظم روسیه در مصاحبه با خبرگزاری «تاس» تصریح کرده است که روسیه می‌تواند گاز ایران را در جنوب این کشور دریافت کند و در بدل آن، گاز مصرف کنندگان را در شمال ایران تأمین کند.

وضع تحریم‌ها بر روسیه، این کشور را وادار به پیدا کردن بازار مناسب برای فروش گاز طبیعی اش کرده است.

از همین‌رو روسیه می خواهد گاز طبیعی خود را به بازار های افغانستان و پاکستان صادر کند.

به باور آگاهان اقتصادی، عملی شدن هر نوع پروژه صادراتی از کشور های منطقه به افغانستان سبب جلب اعتماد سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در کشور خواهد شد.

عبدالنصیر رشتیا، آگاه امور اقتصادی می‌گوید: «هر پروژه منطقه یی که از طریق افغانستان تطبیق و به کشورهای منطقه ارسال می‌شود، می‌تواند اعتبار سرمایه گذاری را در افغانستان بلند ببرد. از سوی دیگر، کشورهای جنوب آسیا ضرورت شدید به انرژی دارند. کشورهای آسیای میانه به شمول روسیه به دلیل تحریمات علیه روسیه دنبال بازارهای جدیدی هستند.»

در همین حال پاکستان و ازبیکستان توافق کرده اند تا یک استراتیژی مشترک را برای تجارت ترانزیتی از طریق افغانستان ایجاد کنند.

شبیر بشیری، آگاه اقتصادی می‌گوید: «اگر به گونه نسبی هم سهولت‌های ترانزیتی و ترانسپورتی را در افغانستان فراهم کنیم، می‌توانیم مزیت قابل لمس از این پروژه ها را نصیب افغانستان کنیم.»

این پروژه های اقتصادی در حالی برای افغانستان مطرح می‌شود که این کشور تحت تحریم‌های اقتصادی و شرایط نابسامان سیاسی قرار دارد. اما مقام‌های امارت اسلامی بارها تاکید کرده اند که افغانستان را به یک مرکز بزرگ اقتصادی و ترانزیتی در منطقه مبدل می‌کنند.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!