Connect with us

جهان

معاون رئیس‌جمهور امریکا: اسرائیل بدون عذر و بهانه ورود کمک‌ها به غزه را افزایش دهد

منتشر شده

در

کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهور امریکا از دولت اسرائیل خواست، تلاش‌های بیشتری برای افزایش جریان کمک‌ها به غزه انجام دهد.

هریس، یک‌شنبه (۱۳حوت) گفت: «آنچه ما روزانه در غزه می‌بینیم ویرانگر است» و افزود «که ساکنان نوار غزه از یک فاجعه انسانی رنج می‌برند و تاکنون بسیاری از فلسطینیان بی‌گناه کشته شدند.»

معاون رئیس‌جمهور امریکا در ادامه با اشاره به اینکه توافقی روی میز وجود دارد گفت که حماس باید با آن موافقت کند، گفت اسرائیل اقدامات کافی برای کاهش یک «فاجعه انسانی» در غزه اتخاذ نکرده است.

در حالی که دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا سعی دارد متحد نزدیک خود که درحال جنگ با حماس است را تحت فشار قرار دهد، هریس در یک سخنرانی در شهر سلما در ایالت آلاباما از حماس خواست توافقی را برای آزادی گروگان‌ها بپذیرد که آتش‌بس شش هفته‌ای در غزه اعمال می‌کند و منجر به ورود کمک‌های بیشتری می‌شود.

هریس بیشتر اظهارات خود را متوجه اسرائیل کرد، که به نظر می‌رسید تاکنون تندترین اظهارات علیه اسرائیل از سوی مقام‌های بلند رتبه دولت ایالات متحده است.

او گفت: «مردم در غزه از گرسنگی می‌میرند. شرایط در آنجا غیرانسانی است و انسانیت ایجاب می‌کند که وارد عمل بشویم.»

وی افزود: «دولت اسرائیل بدون بهانه باید برای افزایش چشمگیر جریان کمک‌ها تلاش کند.»

اظهارات او منعکس کننده ناامیدی شدید، در داخل دولت ایالات متحده درباره جنگ غزه بود.

هریس گفت که اسرائیل باید گذرگاه‌های مرزی جدید را باز کند، «محدودیت‌های غیرضروری» را برای ورود کمک‌ها به غزه اعمال نکند، از کارکنان و کاروان‌های بشردوستانه برابر تبدیل شدن به هدف محافظت کند و برای بازگرداندن خدمات اولیه و تقویت سیستم ارائه کمک‌ها به اوارگان تلاش کند، تا غذا، آب و مواد سوخت بیشتر به آن‌ها برسد.

او قرار است روز دوشنبه با بنی گانتز، عضو کابینه دفاعی اسرائیل در کاخ سفید دیدار کند و انتظار می‌رود که به وی پیام مستقیم مشابهی ارائه دهد.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا نیز روز دوشنبه خواستار افزایش جریان کمک‌ها به غزه شد و گفت: «برای کاهش وضعیت وخیم انسانی باید جریان کمک به غزه افزایش یابد.»

بلینکن با اشاره به اینکه مردم غزه به شدت به غذا، آب و کمک‌های دیگر نیاز دارند گفت که ایالات متحده «در تلاش است کمک‌های بیشتری از طریق همه دهلیزهای موجود، از جمله هوایی، به غزه برساند.»

سازمان رادیو و تلویزیون اسرائیل اوایل روز یک‌شنبه گزارش داد که «مشکلات جدیدی» در مذاکرات برای دستیابی به توافق تبادل اسرا بین اسرائیل و حماس به وجود آمده است.

جهان

محکمه بین‌المللی جرایم حکم بازداشت صدراعظم اسرائیل را صادر کرد

Published

on

محکمه بین‌المللی جرایم حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، صدراعظم و یوآو گالانت، وزیر دفاع پیشین اسرائیل را به اتهام «جنایت جنگی» در غزه صادر کرده است. همزمان با این، برای محمد ضیف، فرمانده شاخه نظامی حماس هم حکم بازداشت صادر شده است.

این اقدام پس از آن صورت گرفت که کریم خان، وکیل محکمه بین‌المللی جرایم در ۲۰ ماه می امسال اعلام کرد که به دنبال صدور حکم بازداشت برای جنایات ادعایی مرتبط با حملات حماس به اسرائیل در ۷ اکتوبر۲۰۲۳ و پاسخ نظامی اسرائیل در غزه است.

محکمه بین‌المللی جرایم گفته است که قبولیت تصمیم این محکمه توسط اسرائیل الزامی نیست.

با این حال، اسرائیل تصمیم این محکمه و جنایات جنگی در غزه را رد کرده است.

اسرائیل گفته که المصری معروف به محمد ضیف را در یک حمله هوایی کشته اما حماس این موضوع را نه تایید و نه رد کرده است.

Continue Reading

جهان

امریکا قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس غزه را وتو کرد

Published

on

ایالات متحده روز چهارشنبه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد برای آتش بس در غزه را وتو کرد، کاری که انتقادها علیه دولت بایدن را به دلیل ممانعت از اقدام بین المللی با هدف توقف جنگ اسرائیل با حماس، برانگیخت.

به گزارش رویترز، این شورای ۱۵ عضوی به قطعنامه ارائه شده توسط ۱۰ عضو غیردائمی رای داد که خواستار «آتش بس فوری، بدون قید و شرط و دائمی» در جنگ ۱۳ ماهه و به طور جداگانه خواستار آزادی گروگان ها شد.

تنها ایالات متحده با استفاده از حق وتوی خود به عنوان عضو دائمی شورا برای جلوگیری از تصویب قطعنامه، رأی مخالف داد.

رابرت وود، معاون نماینده ایالات متحده در سازمان ملل متحد، گفت که واشنگتن به صراحت اظهار کرده که تنها از قطعنامه‌ای حمایت می‌کند که صراحتاً خواستار آزادی فوری گروگان‌ها به عنوان بخشی از آتش بس باشد.

او گفت: «با آزادی گروگان‌ها باید یک پایان پایدار برای جنگ حاصل شود. این دو هدف فوری به طور جدایی ناپذیری به هم مرتبط هستند. این قطعنامه این ضرورت را کنار گذاشت و به همین دلیل، ایالات متحده نمی‌تواند از آن حمایت کند.»

وود گفت که ایالات متحده به دنبال مصالحه بوده است، اما متن قطعنامه پیشنهادی «پیام خطرناکی» را برای حماس ارسال می‌کند که «نیازی به بازگشت به میز مذاکره نیست.»

حملات اسرائیل بر غزه نزدیک به ۴۴ هزار نفر را کشته و تقریباً تمام جمعیت غزه را حداقل یک بار آواره کرده است. این حملات در واکنش به حمله حماس به اسرائیل در هفتم اکتوبر سال گذشته انجام شده که در آن ۱۲۰۰ نفر کشته شدند و بیش از ۲۵۰ تن به اسارت درامدند.

اعضای شورای امنیت به شدت از ایالات متحده برای جلوگیری از قطعنامه ارائه شده توسط ۱۰ عضو منتخب این شورا انتقاد کردند. این کشورها عبارتند از الجزایر، اکوادور، گویانا، جاپان، مالتا، موزمبیق، کوریای جنوبی، سیرالئون، سلوانیا و سویس.

ونسا فریزر، نماینده مالتا در سازمان ملل متحد گفت: «جای تاسف است که به دلیل استفاده از حق وتو، این شورا بار دیگر نتوانست مسوولیت خود را برای حفظ صلح و امنیت بین المللی انجام دهد.»

کارشناسان امنیت غذایی هشدار داده اند که امکان وقوع قحطی در آینده نزدیک در میان ۲.۳ میلیون نفر در غزه وجود دارد.

Continue Reading

جهان

امریکا چند مقام بلند پایه‌ای حماس را تحریم کرد

وزارت خزانه‌داری امریکا در بیانیه خود اسامی چند نفر دیگر را آورده است که شامل دو مقام حماس می‌شود که عضو شورای روابط بین‌الملل حماس هستند.

Published

on

امریکا روز سه‌شنبه (۲۹ عقرب) شش مقام بلند پایه‌ای حماس از جمله نماینده‌های این گروه در خارج، یک عضو بلند پایه‌اگردان‌‌های عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس و افرادی را که در جمع‌آوری کمک ملی و قاچاق سلاح به غزه مشارکت داشته‌اند تحریم کرد.

دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه داری امریکا (اوفاک) در بیانیه‌ای تأکید کرد که حماس هنوز به مقاماتی وابسته است که نقش‌هایی آشکار و به ظاهر مشروع در داخل گروه دارند ولی در اصل فعالیت‌های تروریستی آنها را تسهیل کرده و یا منافع شان در خارج از کشور را حفظ می‌کنند و در هماهنگی برای انتقال پول و کالا به غزه نقش دارند.

برادلی اسمیت، معاون سرپرست وزارت خزانه‌داری در امور مالی و تروریسم گفت که این وزارتخانه همچنان متعهد به ایجاد اختلال در تلاش‌های حماس برای کسب درآمد اضافی و پاسخگو کردن کسانی است که فعالیت‌های تروریستی این گروه را تسهیل می‌کنند.

یکی از افراد تحریم‌شده عبدالرحمن اسماعیل غنیمت، از اعضای قدیمی شاخه نظامی حماس است. بر اساس بیانیه وزارت خزانه‌‌‌داری امریکا، این فرد‌ که در حال حاضر در ترکیه مستقر است، قسمتی از حماس را که مسئولیت حمایت از منافع این گروه در کرانه باختری را بر عهده دارد بنیانگذاری کرده و در حملات تروریستی موفق و ناکام متعددی از جمله بمب‌گذاری سال ۱۹۹۷ میلادی در کافه‌ای در تل‌آویو نقش داشته است.

یکی دیگر از مقامات تحریم‌شده حماس که او نیز مستقر در ترکیه است در تسهیل مالی این گروه مشارکت داشته است و پیشتر به خاطر نقشش در حمله سال ۱۹۹۳ در کرانه باختری که منجر به کشته شدن یک سرباز اسرائیلی شد، زندانی شده بود.

وزارت خزانه‌داری امریکا در بیانیه خود اسامی چند نفر دیگر را آورده است که شامل دو مقام حماس می‌شود که عضو شورای روابط بین‌الملل حماس هستند.

غازی حمد، عضو دفتر سیاسی حماس که به نمایندگی از این گروه صحبت می‌کند نیز از دیگر افراد تحریم‌شده توسط امریکا است.

این اقدام نهمین اقدام تحریمی اوفک از زمان حمله هفتم اکتوبر سال ۲۰۲۳ حماس به اسرائیل است که این گروه و حامیان آن را هدف قرار می‌دهد.

پیش از این، در نخستین سالگرد این حمله در هفتم اکتوبر سال ۲۰۲۴، امریکا کسانی را که نقش‌های مهم در جمع‌آوری کمک‌های خارجی تحت عنوان «کارهای خیریه» برای تأمین مالی حماس و فعالیت‌های تروریستی آن داشتند تحریم کرد.

حماس در فهرست سازمان‌های تروریستی ایالات متحده، اتحادیه اروپا، بریتانیا، اسرائیل، کانادا، جاپان و شمار دیگری از کشورهای جهان قرار دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!