رویداد های اخیر
معافیت ممنوعیت سفر چهار مقام امارت اسلامی برای ادای مراسم حج
شورای امنیت سازمان ملل معافیت ممنوعیت سفر چهار مقام امارت اسلامی برای ادای مراسم حج را تصویب کرد.
بر اساس اعلامیهی کمیته تحریمهای شورای امنیت، این معافیت در ۵ ماه جون تصویب شده و به سراجالدین حقانی، سرپرست وزارت داخله، مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی رییسالوزرا، عبدالحق وثیق، رییس استخبارات، و نورمحمد ثاقب، سرپرست وزارت حج و اوقاف اجازه میدهد تا برای ادای مراسم حج به شهر مکه بروند.
کمیته تحریم های شورای امنیت ملل متحد با نشر اعلامیهی از رفع ممنوعیت سفر چهارمقام بلند پایه امارت اسلامی خبر داده و گفته که این اجازه به هدف سفر به عربستان سعودی برای ادای فریضه حج صورت گرفته است.
- مولوی عبدالکبیر، معاون رییس الوزرا
- سراجالدین حقانی، سرپرست وزارت داخله
- نورمحمد ثاقب، سرپرست وزارت حج و اوقاف
- و عبدالحق وثیق، رییس استخبارات
چهارعضو امارت اسلامی هستند که اجازه سفر از سوی کمیته تحریمهای شورای امنیت را دریافت کردند.
در اعلامیهی شورای امنیت سازمان ملل آمده است: «در پنجم جون ۲۰۲۴، کمیته شورای امنیت که بر اساس قطعنامه ۱۹۸۸ تأسیس شد، معافیتهای ممنوعیت سفر را برای مولوی عبدالکبیر، سراج الدین حقانی، عبدالحق وثیق و نورمحمد ثاقب تصویب کرد.»
همزمان با رفع ممنوعیت سفر، برخی از منابع به آریانانیوز تایید میکنند که سرپرست وزارت داخله برای ادای مراسم حج به عربستان سعودی سفر کرده است.
بربنیاد گزارشها درحال حاضر ۱۵ مقام امارت اسلامی در فهرست تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل قراردارد.
اما برخی از آگاهان میگویند که اعمال فشار بر مقامهای امارت اسلامی از سوی جامعه جهانی سبب مشکلات در روابط افغانستان با جهان شده و باید تحریمها برداشته شوند.
پیشتر به دنبال سفر سراج الدین حقانی به امارات متحده عربی وزارت خارجه امریکا از کشورها خواست که باید ممنوعیت سفر مقامهای امارت اسلامی را جدی بگیرند و آن را رعایت کنند.
هرچند خروج نام مقامهای امارت اسلامی از فهرست سیاه شورای امنیت سازمان ملل یکی از تعهدات امریکا در توافق نامه دوحه بوده است، اما به گفته امارت اسلامی امریکا به این تعهد خود عمل نکرده و توافق نامه دوحه را نقض کرده است.
این درحالیست که امارت اسلامی میگوید: سیاست فشار و تحریم نتیجه نمیدهد و نیاز است که جامعه جهانی برای تعامل با امارت اسلامی از راههای دیپلوماتیک به پیش بیاید.
رویداد های اخیر
معاون وزیر خارجه روسیه: روسیه روند خارجسازی امارت اسلامی از فهرست گروههای هراسافگن را متوقف نمیکند
معاون وزیر خارجه روسیه اما در عین حال گفته است که هنوز زود است و این روند «به تدریج و گام به گام» انجام خواهد شد.
آندری رودنکو معاون وزیر خارجه روسیه میگوید که کشورش قصد تظاهر به مختلسازی روند خارج کردن امارت اسلامی از فهرست گروههای هراسافگن را ندارد و آن را متوقف نمیکند.
معاون وزیر خارجه روسیه اما در عین حال گفته است که هنوز زود است و این روند «به تدریج و گام به گام» انجام خواهد شد.
او در مصاحبه با خبرگزاری تاس افزوده است: «تکمیل مراحل قانونی حذف طالبان (امارت اسلامی) از فهرست سازمانهای هراسافگن، انگیزه مثبتی را در جهت تعامل روسیه با افغانستان در حوزههای مختلف بهخصوص در بخش اقتصادی خواهد داد.»
این دیپلومات روسی همچنین در مورد به رسمیتشناسی امارت اسلامی گفته است که «هنوز زود است در مورد آن صحبت شود».
او میافزاید: «روسیه در حال برداشتن گامهایی برای ایجاد تعامل عملی با مقامهای کنونی افغانستان در مورد موضوعات مورد علاقه دوجانبه است.»
روسیه از جمله کشورهایی در منطقه است که پس از حاکمیت دوباره امارت اسلامی بر افغانستان، روابط نزدیکی داشته؛ اما تا کنون امارت اسلامی را به رسمیت نشناخته است.
این درحالیست که تا کنون هیچ کشور و سازمانی در جهان حاضر به به رسمیتشناسی امارت اسلامی نشده است.
قطع رابطه با گروههای هراسافگن و مبارزه با آنان، تشکیل حکومت همهشمول و فراگیر و تامین حقوق بشر بهخصوص حقوق زنان از جمله خواستهای کلیدی جهان برای به رسمیتشناسی امارت اسلامی هستند.
رویداد های اخیر
یعقوب مجاهد: چین «همسایه شریک و همکار مهم» برای مردم افغانستان است
محمد یعقوب مجاهد، سرپرست وزارت دفاع ملی در دیدار با یوشیایونگ نماینده ویژه چین و ژاو شینگ، سفیر این کشور مقیم کابل گفته است که چین «همسایه شریک» و همکار مهم برای مردم افغانستان است.
وزارت دفاع گفته که در این دیدار، دو طرف در خصوص همکاریهای اقتصادی، تحکیم روابط دوجانبه، سرحدات، سرمایهگذاریها و سایر موضوعات بحث نمودهاند.
آقای مجاهد همچنان بر تعهد وزارت دفاع به همکاری در زمینههای مشترک با چین تاکید کرده است.
رویداد های اخیر
نماینده ویژه چین: بیجینگ علاقهمند است روابط خود را با افغانستان دوامدار کند
مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست الوزرا در دیدار با یوشیائو یونگ، نماینده ویژه و ژاو شینگ، سفیر چین در کابل گفته است که چین از موقف افغانستان در نشستهای بینالمللی حمایت میکند و علاقهمند است که روابط خود را با افغانستان بیشتر از پیش توسعه داده و دوامدار کند.
ارگ در بیانیهای روز شنبه، ۳ قوس، به نقل از یوشیائو یونگ نوشته که او گفته است که کشورش برای تقویت اقتصادی، گسترش روابط و افزایش همکاری با افغانستان تلاش میکند.
وی ضمن تاکید بر بهبود روابط و ایجاد تفاهم میان افغانستان، پاکستان و چین گفت که در سه سال گذشته در افغانستان پیشرفتهای قابل ملاحظهای به میان آمده است.
آقای یوشیائو یونگ افزود که چین به تمامیت ارضی، ارزشها و استقلال افغانستان احترام دارد و تلاش میکند تا با گسترش سرمایهگذاری در افغانستان در تقویت اقتصادی آن سهم بگیرد.
آقای عبدالکبیر با ابراز امتنان از نماینده خاص چین، گفت که افغانستان با چین روابط خوب دارد و اکنون همکاریهای اقتصادی و تجارتی میان دو کشور رو به انکشاف میباشد.
به گفته او، امارت اسلامی به تمام همسایگان و جهان اطمینان داده که از افغانستان به هیچ کسی تهدید نخواهد بود و امارت اسلامی در سه سال گذشته تعهد خود را در عمل ثابت کرده است.
وی تصریح کرد که افغانستان تازه از جنگها بیرون شده و برای احیای اقتصاد ملی و توسعه همکاریهای منطقهای تلاش میکند. او برای تحکیم ثبات در منطقه، بر همکاریهای منطقهای تاکید کرده و گفته است که افغانستان به سوی ثبات اقتصادی گام بر میدارد.
-
رویداد های اخیر2 روز ago
مجلس نمایندگان امریکا لایحه انتقال همکاران افغان را تصویب کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
یک هوتل بزرگ معیاری و ترمینال عصری در پنجشیر ساخته میشود
-
جهان4 روز ago
امریکا چند مقام بلند پایهای حماس را تحریم کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
در یک انفجار در پاکستان ۱۱ نیروی امنیتی جان باختند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
پاکستان شایعاتی تعیین نماینده ویژه جدید برای افغانستان را رد کرد
-
ورزش4 روز ago
تیم کریکت زیر ۱۹ سال افغانستان با تفاوت ۱۳ دوش در برابر پاکستان مغلوب شد
-
جهان3 روز ago
امریکا قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس غزه را وتو کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
رویترز: ملل متحد تلاش میکند افغانستان به کمکهای مالی در بخش تغییر اقلیم دسترسی پیدا کند