تغییرات اقلیمی
مطالعه: حفاظت از ۱.۲ درصد از زمین از انقراض اکثر موجودات جلوگیری میکند
جهان برای دستیابی به هدف حفاظت از ۳۰ درصد جهان تا سال ۲۰۳۰ برای حفاظت از حیات وحشی که در اثر تغییرات آب و هوایی، آلودگی و تخریب زیستگاهها از بین رفتهاند، دچار چالش است.
یک مطالعه تاکید میکند حفاظت از تنها ۱/۲ درصد از کل زمین از نابودی بیشتر گونههای جانوری و گیاهی جلوگیری میکند.
رویترز نوشته است که طبق مطالعهای که روز سهشنبه (۵سرطان) منتشر شد، محافظت از ۱.۲ درصد از زمینهای جهان بهعنوان حفاظتگاههای طبیعی، از اکثر انقراضهای پیشبینیشده گیاهان و جانوران جلوگیری میکند. بااینکه این کار حدود ۲۶۳ میلیارد دالر هزینه خواهد داشت اما آینده بشر را نیز تضمین خواهد کرد.
جهان برای دستیابی به هدف حفاظت از ۳۰ درصد جهان تا سال ۲۰۳۰ برای حفاظت از حیات وحشی که در اثر تغییرات آب و هوایی، آلودگی و تخریب زیستگاهها از بین رفتهاند، دچار چالش است. سیاستمداران جهان در اجلاس سران سازمان ملل در کلمبیا در ماه اکتوبر ملاقات خواهند کرد تا در مورد برنامه هایی برای دستیابی به این هدف بحث کنند.
کارلوس پرز، یکی از نویسندگان این مطالعه و کارشناس بوم شناسی حفاظتی در پوهنتون آنگلیا شرقی در بریتانیا این گزارش را تهیه کرده و اهمیت حفاظت از زیستبومهای طبیعی جهان را یادآور شده است.
حفاظتهای پیشنهادی این مطالعه ۱.۶ میلیون کیلومتر مربع (۶۳۳۰۰۰ مایل مربع) اضافی را در بر می گیرد – منطقهای تقریباً یک پنجم مساحت ایالات متحده – در ۱۶۸۲۵ مکان در سراسر جهان که زیستگاه گونههای کمیاب و در معرض تهدید هستند. این بالاتر از تقریباً ۱۶ درصد از جهان است که در حال حاضر دارای سطحی از محافظت هستند.
حدود سه چهارم این سایتها را جنگلهای استوایی تشکیل میدهند؛ آنها متنوعترین اکوسیستمهای زیستی جهان هستند. فیلیپین، برازیل و اندونیزیا خانه بیش از نیمی از سایتهای با ارزش هستند.
تغییرات اقلیمی
شکایت باشندگان ولایت کندهار از بهر خشکسالیها و افزایش نرخ بیکاری
از سوی هم مسؤولان محلی میگویند که با راه اندازی پروژههای انکشافی در این ولسوالی در تلاش هستند تا سطح بیکاری را کاهش دهند.
باشندگان ولسوالی تخته پل ولایت کندهار میگویند که از اثر خشکسالیها زیانهای زیادی را متحمل شده اند. آنان میافزایند که در گذشته از طریق زراعت میتوانستند نیازمندیهای شانرا تأمین کنند، اما حالا به دلیل کمبود آب، زمینهای زراعتی شان به زمینهای بایر مبدل شد و بسیاری از جوانان هم بیکار شده اند و نمیتوانند مخارج زندگی شانرا تأمین کنند.
به گفته آنان جوانان بخاطر پیدا نمودن مخارج زندگی شان به ولایتهای دیگر و یا هم به خارج از کشور برای دریافت کار میروند.
عبدالله، باشنده ولسوالی تخته پل کندهار گفت: «جوانان ما از بیکاری و خشکسالی و به دنبال کار به چمن پاکستان و ولایات دیگر رفته اند و در آنجا کراچی رانی و یا کارهای دیگر می کنند.»
از سوی هم مسؤولان محلی میگویند که با راه اندازی پروژههای انکشافی در این ولسوالی در تلاش هستند تا سطح بیکاری را کاهش دهند.
در کنار خشکسالیها و نبود کار برای جوانان، خرابی سرکها، کمبود مراکز صحی و نبود مکانهای مناسب برای تعلیم از جمله مشکلاتی هستند که باشندگان این ولسوالی خواهان حل این مشکلات هستند.
تغییرات اقلیمی
ستانکزی: کشورهای صنعتی باید به افغانستان در برابر تغییرات اقلیمی کمک کنند
معین سیاسی وزارت امور خارجه از کشورهای صنعتی جهان مشمول امریکا خواسته است تا به افغانستان در برابر تغییرات اقلیمی که به گفته وی عامل اصلی آن هستند، کمک و همکاری نمایند.
شیرمحمد عباس ستانکزی این مطلب را همزمان با برگزاری بیست و نهمین نشست تغییر اقلیم سازمان ملل متحد در آذربایجان، در نشستی در کابل زیر نام «تجرید تا ادغام» بیان کرده است.
او همچنان از سازمان ملل متحد خواست که در نشست های بین المللی تغییر اقلیم، جایگاه رسمی افغانستان را محفوظ بدارد تا از طریق این نشست ها صدای مردم افغانستان به گوش جهانیان رسانیده شود.
ستانکزی گفت: «تقاضای ما از ملل متحد، قدرتهای بزرگ، کشورهای ثروتمند و کشورهای که از آن گاز به سوی ما میآید، اینست که با ما کمک کنند تا محیط زیست خود را بهبود بخشیم و به مردم خود خدمت کنیم.»
رئیس برنامه های انکشافی سازمان ملل متحد در افغانستان که نیز در این نشست حضور یافته بود، گفت که افغانستان پس از سه سال دوباره توانسته به میکانیزم های مالی در بخش مبارزه با تغییرات اقلیمی دسترسی پیدا کند و برخی موسسه ها آماده از سرگیری پروژه های خود در این بخش اند.
ستیفان رودریگز گفت: «من در دو سال گذشته به مناطق مختلف افغانستان سفر کردم و تمام زیان های تغییرات اقلیمی برایم معلوم است. تغییرات اقلیمی سبب شده که برخی از افغان ها در زیر خیمه زندگی کنند و متاسفانه وقایع طبیعی در افغانستان به گونه دوامدار اتفاق افتاده است، اما این جای خوشحالی است که بعد از ۳ سال افغانستان به میکانیزم های مالی در بخش محیط زیست دسترسی پیدا میکند و برخی موسسه ها که پروژه های خود را در بخش محیط زیست توقف داده بودند حالا ابراز آمادگی کرده اند تا پروژهای خود در افغانستان را از سر بگیرند.»
برگزار کنندگان این نشست تاکید کردند که با گذشت هر روز، اثرهای منفی تغییرات اقلیمی بیشتر دامنگیر افغانستان میشود و خشک سالی های که قبلا هر ۳۰ سال در افغانستان اتفاق می افتاد حالا به ۱۰ سال رسیده و این نشان میدهد که اگر جهان در برابر افغانستان بی تفاوت بماند، پیامدهای آن ناگوار خواهد بود.
اشتراک کنندگان این نشست همچنان از اشتراک کنندگان نشست بین المللی تغییر اقلیم در آذربایجان خواستند که موضوع مبارزه با تغییرات اقلیمی در افغانستان را از مسایل سیاسی دور نگهدارند و با همکارهای مالی و تخنیکی شان مانع گسترش اثرهای منفی تغییرات اقلیمی در کشور شوند.
تغییرات اقلیمی
اشتراک هییت امارت اسلامی در نشست تغیر اقلیم در آذربایجان
رییس اداره ملی حفاظت محیط زیست میگوید که در این نشست تمامی مشکلاتی که ناشی از تغییرات اقلیمی دامنگیر افغانستان شده است را به گوش جهانیان خواهد رساند.
رییس اداری ملی حفاظت از محیط زیست در رأس یک هیأت برای اشتراک در نشست بینالمللی تغییر اقلیم عازم آذربایجان شد.
بیست و نهمین نشست تغییر اقلیم سازمان ملل قرار است فردا (۲۱عقرب) در شهر باکو، پایتخت آذربایجان برگزار میشود.
رییس اداره ملی حفاظت محیط زیست، این نشست را فرصت خوبی میداند تا مشکلاتی که ناشی از تغییرات اقلیمی دامنگیر افغانستان شده به گوش جهانیان رسانیده شود تا وضعیت افغانستان از چشم جامعه جهانی دور نماند.
این نخستین بار است که پس از روی کارآمدن امارت اسلامی هیأت افغانستان در نشست بینالملل تغییر اقلیم اجازه حضور را پیدا می کند.
رییس اداره ملی حفاظت محیط زیست کشور، صبح روز یکشنبه در رأس یک هیأت برای اشتراک در بیست و نهمین نشست تغییر اقلیم سازمان ملل عازم آذربایجان شد. این نشست که قرار است فردا در شهرباکو برگزار شود در آن نمایندگانی از کشورهای مختلف و سازمان های بین المللی اشتراک خواهند کرد.
مطیع الحق خالص، رییس اداره ملی حفاظت محیط زیست میگوید که در این نشست تمامی مشکلاتی که ناشی از تغییرات اقلیمی دامنگیر افغانستان شده است را به گوش جهانیان خواهد رساند.
پس از روی کار آمدن امارت اسلامی این نخستین بار است که هیأت امارت اسلامی در نشست تغییر اقلیم سازمان ملل اجازه حضور را پیدا می کند. حکومت سرپرست امیدوار است که افغانستان بر میکانیزمهای مالی جهانی در بخش مبارزه با تغیریات اقلیمی دسترسی پیدا کند.
به باور کارشناسان محیط زیست اشتراک افغانستان در چنین نشستهای بینالمللی میتواند فرصت خوبی برای جلب حمایتهای جامعه جهانی در راستای مبارزه با اثرهای منفی تغییرات اقلیمی باشد.
هرچند افغانستان نقش اندکی در تغییرات اقلیمی دارد اما در عین حال یکی از کشورهای آسیب پذیر جهان در برابر تغییرات اقلیمی شناخته میشود که بربنیاد گزارش اخیر برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد افغانستان در ردیف ششمین کشور آسیب پذیر جهان قرار گرفته است.
پیشتر مقامهای اداره ملی حفاظت محیط زیست کشور از جامعه جهانی خواسته بودند که در راستای مبارزه با اثرهای منفی تتغییرات اقلیمی با افغانستان برخورد سیاسی نکنند و افغانستان را در این راستا تنها نگذارند.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
ترمپ: رها کردن تجهیزات نظامی در افغانستان وحشتناک بود، اردو را بازسازی میکنیم
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزارت دفاع: امارت اسلامی حملات بزدلانه پاکستان در پکتیکا را بیپاسخ نخواهد گذاشت
-
اخبار ساحوی3 روز ago
طیاره مسافربری آذربایجان با دهها سرنشین در قزاقستان سقوط کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
ادارۀ بینالمللی مهاجرت برای ادامه حمایت از افغانها به ۵۰۰ میلیون دالر نیاز دارد
-
صحت4 روز ago
تیم انتقال ترمپ در حال برنامهریزی برای خروج امریکا از سازمان صحت جهانی است
-
جهان2 روز ago
چهارده سرباز پولیس سوریه از سوی نیروهای حکومت پیشین کشته شدند
-
جهان4 روز ago
اسرائيل مسئولیت ترور اسماعیل هنیه در تهران را پذیرفت
-
علم و تکنالوژی3 روز ago
ایران ممنوعیت واتساپ و گوگلپلی را لغو کرد