تجارت
مصارف ساخت خط آهن «افغان-ترانس» ۷ میلیارد دالر برآورد شد
خبرگزاری ملی ازبکستان به نقل از مقامات اسلامآباد، تاشکند و کابل اعلام کرده است که مصرف ساخت خط آهن «افغان-ترانس» به تازگی حدود هفت میلیارد دالر برآورد شده است.
پیش از این، مصرف ساخت این خط آهن به طول ۵۷۳ کیلومتر بیش از چهار و نیم میلیارد دالر برآورده شده بود.
حکومت افغانستان، ازبکستان و پاکستان اواخر ماه جولای سال جاری تفاهمنامه مسیر خط آهن «افغان-ترانس» را در اسلامآباد امضا کردند.
مقامات ازبکستان نیز گفتهاند که این خط آهن در همکاری با بخش خصوصی و دولتی ساخته خواهد شد.
این خبرگزاری همچنین نوشته که کشورهای دخیل در این پروژه درباره وضعیت امنیتی افغانستان هنوز نگران هستند.
طرح ساخت خط آهن «افغان-ترانس» میان افغانستان، ازبکستان و پاکستان با هدف ایجاد دهلیز اقتصادی که آسیای مرکزی را به آبهای اقیانوس هند وصل میکند، در سال ۲۰۱۸ ارایه شد.
ظرفیت حملونقل بار سالانه از طریق این خط آهن در سال ۲۰۱۸، حدود ۲۰ میلیون تُن برآورد شده بود.
این خط راه آهن از ترمذ آغاز میشود و پس از عبور از شهرهای مزارشریف و کابل به پیشاور در پاکستان میرسد.
این درحالی است که روز سهشنبه (۲۳عقرب) نشست سه جانبه تجارتی میان افغانستان، پاکستان و ازبکستان در شهر اسلامآباد برگزار شد و شرکت کنندگان بر تقویت روابط اقتصادی میان این کشورها تأکید کردند.
در این نشست، نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان، گوهر اعجاز، وزیر تجارت پاکستان و جمشید خواجهیوف، معاون صدراعظم ازبکستان اشتراک داشتند.
سفارت افغانستان در اسلامآباد گفت که در این نشست، مراحل بعدی پروژه خط آهن «ترانس-افغان»، تجارت و ترانزیت سه جانبه، مشکلات موجود فرا راه اتصال منطقهای و موضوعات مربوطه مورد بحث قرار گرفت.
صورت جلسه تجارت و ترانزیت سه جانبه که میان این کشورها به امضا رسید، در آن روی تقویت روابط اقتصادی سه جانبه و اتصال منطقهای از طریق توسعه تجارت، تسهیلات بیشتر ترانزیتی، افزایش سرمایهگذاریهای مشترک، کاهش مصرفها، تسهیلات ترانسپورتی، برقی سازی سیستمهای گمرکی، تقویت و گسترش سیستم بانکی، مصئونیت غذایی، صدور ویزه و همچنان رفع مشکلات ترانزیتی و تقویت ترانزیت سه جانبه تاکید شده است.
گوهر اعجاز، وزیر تجارت پاکستان در صفحه ایکس اش نوشت: «این گام مهمی در جهت تقویت روابط اقتصادی و اتصال منطقهای است. آینده روشنی برای منافع متقابل این کشورها در بخش تجارت، سرمایهگذاری و اتصال دیده میشود.»
تجارت
طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است
اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.
فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاریهای دوجانبه بیان کرد.
او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.
به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.
تجارت
بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد
بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.
به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.
بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگلهدیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.
این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
تجارت
نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
بر اساس گزارش رسانههای پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محمولههای صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.
او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیتها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
-
جهان4 روز ago
گزارش: حداقل ۱۰۰ هزار جسد در یک قبر دسته جمعی در سوریه وجود دارد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
قوماندان نیروهای دفاع هستهای روسیه در انفجار مسکو کشته شد
-
ورزش4 روز ago
تلویزیون آریانا بار دیگر حق نشر مسابقات لیگ برتر هند را به دست آورد
-
رویداد های اخیر1 روز ago
فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد