تجارت
مسوولان: در بیش از ۵هزار هکتار زمین در بدخشان گیاه هنگ کشت شده است
مسوولان ریاست زراعت و مالداری بدخشان میگویند که در سال ۱۴۰۱ در بیش از پنجهزار هکتار زمین این ولایت، گیاه هنگ کشت شده و میزان علاقهمندی مردم به کشت این گیاه افزایش یافته است.
نثار احمد ماهر، مسوول بخش نباتات طبی و علفچرهای ریاست زراعت و مالداری بدخشان، در این مورد میگوید: «در سال ۱۴۰۱، در حدود پنجهزار الی پنجهزار و دوصد هکتار زمین در ولایت بدخشان تخم هنگ بذر شده بود و علاقهمندی مردم خیلی زیاد است.»
دهاقین در بدخشان نیز میگویند که از چند سال به اینسو، به جای کوکنار به کشت گیاه هنگ رو آوردهاند.
به گفته این دهاقین، هنگ یک گیاه طبی است و سود این گیاه در مقایسه با محصولات زراعتی دیگر بیشتر است.
عاشور محمد، دهقان در بدخشان، میگوید: «قبلاً در این زمینها تریاک کشت میشد و حالی به عوضاش تخم هنگ کشت کردهایم. صد کیلوگرام تخم هنگ را از تاجیکستان وارد کردیم.»
یکی دیگر از دهاقین گفت: «دیگر تریاک کشت نمیکنیم چون حرام است و مضر است.»
در همین حال، مسوولان مدیریت مبارزه با مواد مخدر قوماندانی امنیه بدخشان، گفته است که کمپاین تخریب کشتزارهای کوکنار را آغاز کردهاند و تاکنون نزدیک به پنجصد جریب کشت کوکنار را در ولسوالیهای جرم و ارگو تخریب کردهاند.
این محصول زراعتی از مهمترین گیاهان طبی و صادراتی افغانستان به شمار میرود و میزان کشت و تولید شیره آن در سالهای پسین رشد چشمگیر داشته است.
تجارت
ملا برادر یک فابریکه کمپل سازی را در کابل افتتاح کرد
در این فابریکه حدود ۹۳۰ میلیون افغانی سرمایه گذاری شده است و در حال حاضر روزانه ظرفیت تولید ۱۰۰۰ کمپل را دارد.
ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرا، یک فابریکه کمپل سازی را در شهرک صنعتی پلچرخی در شهر کابل افتتاح کرده است.
در مراسم افتتاح این فابریکه که امروز (یکشنبه) برگزار شد، ملابرادر گفت که با برقراری امنیت سرتاسری در کشور و کاهش سطح فساد، زمینه مناسبی برای سرمایه گذاری های متوسط و کوچک مساعد گردیده است.
وی افزود که امارت اسلامی با اجرای سیاست های مؤثر تعویضی واردات، به حمایت از صنایع داخلی ادامه می دهد که نقش مهمی در تقویت اقتصاد ملی کشور دارد.
معاون اقتصادی ریاست الوزرا تصریح کرد که به منظور حمایت از صنایع داخلی، برای فابریکه مذکور بر اساس قرارداد تمویل مرابحه اسلامی، ماشین های مهم به ارزش ۱۰۰ میلیون افغانی خریداری شده تا فشار هزینه های سرمایه گذاری بر آن کم شود.
ملابرادر همچنان گفت که امارت اسلامی تلاش میکند تا با افزایش سطح سرمایه گذاری، وابستگی به واردات خارجی را کاهش داده و زمینه اشتغال را برای شهروندان در داخل فراهم نماید.
او از تاجران و سرمایه گذاران خواست تا برای آبادی و رشد اقتصادی افغانستان در این کشور سرمایه گذاری کنند.
دفتر معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا گفته است که در فابریکه کمپل سازی از مواد خام کشور مانند پشم و پنبه استفاده میشود که در کنار تقویت بخش مالداری و زراعت به افزایش فرصت های شغلی نیز کمک خواهد نمود.
در این فابریکه حدود ۹۳۰ میلیون افغانی سرمایه گذاری شده است و در حال حاضر روزانه ظرفیت تولید ۱۰۰۰ کمپل را دارد.
این فابریکه برای حدود ۹۰۰ نفر زمینه کار را فراهم کرده است.
تجارت
وزارت صنعت: میزان تجارت میان افغانستان و ایران به بیش از ۱.۸ میلیارد دالر رسیده است
وزارت صنعت و تجارت میگوید که در جریان هفت ماه سال ۱۴۰۳ میزان مبادلات تجارتی میان افغانستان و ایران به بیش از ۱.۸ میلیارد دالر امریکایی رسیده است.
عبدالسلام جواد آخندازاده، سخنگوی وزارت صنعت وتجارت گفته است که این مبادلات شامل موادهای نفتی و غیرنفتی میشود.
به گفته جواد آخندزاده، تجارت و ترانزیت با ایران در حال گسترش است.
آقای آخندزاده بیان نموده است: «تجارت افغانستان با ایران در جریان هفت ماه سال ۱۴۰۳ به ارزش یک میلیارد و ۸۲۷ میلیون دالر بوده که از این میان، ۳۰ میلیون دالر صادرات و یک میلیارد و ۷۹۷ میلیون دالر واردات میباشد.»
او افزود: «اکثر اقلام عمده صادراتی سنگهای معدنی، کشمش، انواع نوشابهها و دانههای کنجد بوده و اقلام عمده وارداتی هم تیل تیزل، پترول، مواد خام فابریکات، گاز مایع و سمنت میباشد.»
ازسویی دیگر، مقامهای ایرانی نیز گفتهاند که از ابتدای سال جاری تاکنون میزان صادرات کالاهای غیرنفتی به افغانستان به ۱.۳ میلیارد دالر افزایش یافته است.
گفتنی است که روزنامه تهران تایمز به نقل از مقامات گمرک ایران گزارش داده که افغانستان پنجمین واردکننده بزرگ محصولات غیرنفتی ایران در هفت ماه گذشته بوده است.
تجارت
صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان ۳۱درصد افزایش یافته است
ارزش واردات ایران از افغانستان نیز به بیش از ۳۳ میلیون دالر رسیده است که رشد ۱۹۲ درصدی داشته و اقلام عمده وارداتی شامل جو، جواری، ممپلی و مرچ بودهاند.
اتشه تجارتی ایران در افغانستان گفته است که صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان در شش ماه نخست سال روان هجری خورشیدی با ۲۵۴ میلیون دالر افزایش به بیش از یک میلیارد و ۷۰ میلیون دالر رسیده است.
بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی اتشه تجارتی ایران، این میزان صادرات نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۳۱ درصد رشد داشته است.
خبرگزاری ایلنا گزارش داده است که در این مدت، نزدیک به ۵۶۰ هزار تن کالای ایرانی به شمول آهن، فولاد، سمنت، تخم مرغ و کچالو وارد افغانستان شده است.
در همین حال حسین روستائی، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، در مصاحبهای گفته است که ارزش و وزن صادرات غیرنفتی ایران به افغانستان به ترتیب ۲۵۴ میلیون دالر و ۵۵۹ هزار تن افزایش یافته است و مجموع وزن صادرات به ۲ میلیون و ۵۲۳ هزار تن رسیده که در مقایسه با سال گذشته، رشد ۲۸ درصدی داشته است.
به گفته او همچنین، ارزش واردات ایران از افغانستان نیز به بیش از ۳۳ میلیون دالر رسیده است که رشد ۱۹۲ درصدی داشته و اقلام عمده وارداتی شامل جو، جواری، ممپلی و مرچ بودهاند.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
مجلس نمایندگان امریکا لایحه انتقال همکاران افغان را تصویب کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
یک هوتل بزرگ معیاری و ترمینال عصری در پنجشیر ساخته میشود
-
جهان5 روز ago
امریکا چند مقام بلند پایهای حماس را تحریم کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
پاکستان شایعاتی تعیین نماینده ویژه جدید برای افغانستان را رد کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
در یک انفجار در پاکستان ۱۱ نیروی امنیتی جان باختند
-
ورزش4 روز ago
تیم کریکت زیر ۱۹ سال افغانستان با تفاوت ۱۳ دوش در برابر پاکستان مغلوب شد
-
جهان4 روز ago
امریکا قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس غزه را وتو کرد
-
رویداد های اخیر1 روز ago
انفجار ۲۲ مرمی راکت در یک منزل مسکونی در بلخ