Connect with us

رویداد های اخیر

مسوولان: حدود ۷۰۰ هزار جریب زمین غصب‌شده در سراسر کشور برگردانده شده است

منتشر شده

در

کمیسیون استرداد زمین‌های غصب‌شده می‌گوید که از آغاز کار این کمیسیون تا اکنون حدود ۷۰۰ هزار جریب زمین غصب‌شده در سراسر کشور بازگردانده شده است.

رهبری این کمیسیون در سفر به بلخ طی نشستی با مقام‌های محلی گفته است که در این ولایت نیز ۱۲۰ هزار جریب زمین غصب‌شده شناسایی شده که از این میان، ۱۱ هزار جریب زمین پس گرفته شده است.

احسان‌الله وثیق، سکرتر کمیسیون استرداد زمین‌های غصب‌شده، گفته است: «کمیسیون امارت اسلامی در تمام افغانستان حدود هفت صد هزار جریب زمین را مسترد کرده است.»

در این نشست، عبدالحکیم شرعی، سرپرست وزارت عدلیه، نیز گفت: «بعضی مردم می‌گویند که هیچ گونه سند نداریم، بنابراین، کمیسیون حکم می‌کند که آن زمین مسترد شود.»

در همین حال، اعضای این کمیسیون خواهان همکاری مقام‌های محلی بلخ در زمینه تطبیق جدی این طرح برای بازپس‌گیری زمین‌های غصب‌شده در این ولایت شدند.

عطاالله عمری، سرپرست وزارت زراعت ومالداری، تصریح کرد: «این‌جا زورمندان بودند که پروژه‌ها ساختند، تقسیم و توزیع کردند، نقشه و پلان جور کردند، به مردم توزیع کردند، به مردم اسناد دادند، پول شان را گرفتند، پول شان هم توسط آویز بانکی جمع شده، لیکن در حقیقت زمین حکومتی است.»

با این حال، مقام‌های محلی بلخ به این هیئت اطمینان داده‌اند که به منظور تطبیق طرح‌های این کمیسیون همکاری همه‌جانبه خواهند کرد.

محمد یوسف وفا، والی بلخ، ابراز کرد: «به شما وعده می‌دهیم که تمام ما به فیصله کمیسیون متعهد هستیم.»

گفتنی است که کمیسیون استرداد زمین‌های غصب‌شده حدود یک سال قبل با عضویت نمایندگان چندین نهاد دولتی ایجاد شد. هرچند نظام‌های گذشته نیز شعار بازپس‌گیری زمین‌های غصب‌شده را می‌دادند اما در بیست سال گذشته زمین‌ها دوباره از غاصبین گرفته نشد.

رویداد های اخیر

څار: نشست منطقه‌ای ایران در مورد افغانستان

Published

on

Continue Reading

رویداد های اخیر

رئیس‌جمهور قزاقستان: تداوم کمک‌ها به افغانستان نقش مهمی در تأمین امنیت منطقه دارد

Published

on

قاسم جومارت توکایف، رئیس‌جمهور قزاقستان، بر تداوم کمک‌های بشردوستانه به افغانستان تأکید کرده و گفته است که ادامه این کمک‌ها نقش مهمی در تأمین امنیت منطقه دارد.

رئیس‌جمهور قزاقستان در نشست بین‌المللی «صلح و اعتماد» در شهرعشق‌آباد، پایتخت ترکمستان رسیدگی به چالش‌های پیچیده بشردوستانه و بازسازی افغانستان را یک ضرورت دانست.

آقای توکایف در این نشست گفت: «برای تضمین امنیت منطقه، ما ادامه ارائه کمک به افغانستان، از جمله با تقویت تلاش‌های بین‌المللی برای رسیدگی به مسائل پیچیده بشردوستانه و بازسازی این کشور را ضروری می‌دانیم. قزاقستان همچنان متعهد به حمایت از مردم افغانستان از طریق کمک‌های بشردوستانه، پروژه‌های آموزشی، توسعه تجارت و ابتکارهای امنیت غذایی است.»

در همین حال، به باور کارشناسان، بهبود پایدار وضعیت بشری در افغانستان نیازمند همکاری گسترده جامعه جهانی و حمایت از توسعه اقتصادی در کشور است.

عبدالظهور مدبر، آگاه امور اقتصادی، در این مورد گفت: «سرمایه‌گذاری یکی از موارد اساسی چرخ اقتصاد می‌تواند تعریف شود و هرگاه تجار افغانی پول را بیرون نبرند، در داخل کشور سرمایه‌گذاری کنند، طبیعتاً سبب بالندگی و پویایی خوبتر اقتصاد در افغانستان می‌شود.»

در حالی‌که بحران بشردوستانه در افغانستان همچنان ادامه دارد، بر بنیاد گزارش نهادهای بین‌المللی امدادرسان، میلیون‌ها شهروند این کشور به کمک‌های فوری غذایی، صحی و معیشتی نیاز دارند.

کاهش منابع مالی نهادهای امدادرسان، اثرات تغییرات اقلیم و برگشت مهاجرین نگرانی‌ها از وخامت بیشتر وضعیت انسانی را افزایش داده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی می‌گوید در نشست تهران درباره افغانستان اشتراک نمی‌کند

Published

on

امارت اسلامی اعلام کرده است که به نشست نمایندگان ویژه کشورهای منطقه برای افغانستان که قرار است در تهران برگزار شود، دعوت شده است، ما در آن اشتراک نمی‌کند.

ضیا احمد تکل، رئیس اطلاعات و روابط عامه وزارت امور خارجه در بیانیه‌ای گفته است که امارت اسلامی از طریق سازمان‌ها، فارمت‌های منطقه‌ای و همچنین میکانیزم‌های دوجانبه، به طور مداوم و فعال با همه کشورهای منطقه تعامل داشته و پیشرفت عملی قابل توجهی در توسعه تفاهم و همکاری منطقه‌ای داشته است.

در این بیانیه آمده است که وزارت امور خارجه افغانستان به توسعه تفاهم و همکاری منطقه‌ای با تقویت فارمت‌های موجود در منطقه اعتقاد دارد.

قرار است تهران در هفته جاری میزبان نمایندگان ویژه کشورهای منطقه برای افغانستان باشد. انتظار می‌رود در این نشست نمایندگان پاکستان، تاجیکستان، ازبیکستان، ترکمنستان، چین و روسیه اشتراک کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!