رویداد های اخیر
مسوولان: از ابتدای سال تاکنون نزدیک به یک میلیارد افغانی در معادن سرمایهگذاری شده است
مسوولان این وزارت افزودهاند که تلاشها برای جذب سرمایهگذاریهای بزرگ در بخش استخراج معادن ادامه دارد.

مسوولان وزارت معادن و پترولیم میگویند که از ابتدای سال جاری هجری شمسی تاکنون نزدیک به یک میلیارد افغانی در معادن کوچک و بزرگ سرمایهگذاری شده است.
مسوولان این وزارت گفتهاند که از آغاز سال جاری تاکنون قراردادهای کوچک و بزرگ را امضا کردهاند که حجم آنها به یک میلیارد افغانی میرسد.
به گفته آنان، تمامی قراردادهای استخراج معادن با شرکتهای داخلی امضا شده است.
مسوولان این وزارت افزودهاند که تلاشها برای جذب سرمایهگذاریهای بزرگ در بخش استخراج معادن ادامه دارد.
همایون افغان، سخنگوی وزارت معادن وپترولیم گفته است: «در مقیاس کوچک ارزش مجموعی تمام این سرمایهگذاریها ۵۰۰ میلیون افغانی است. همین گونه، وزارت معادن و پترولیم در سال ۱۴۰۳ تاکنون دو قرارداد در مقیاس بزرگ دارد که یکی آن معدن یاقوت جگدلک کابل است و به همین ترتیب، معدن باریت هرات بوده که قرارداد استخراج این معدن هم با شرکت داخلی امضا شده است.»
در همین حال، مسوولان اتاق تجارت و سرمایهگذاری تصریح کردهاند که فرصت خوبی برای سرمایهگذاری در بخش استخراج معادن به وجود آمده و علاقهمندیها برای سرمایهگذاری دراین بخش افزایش یافته است.
خان جان الکوزی، عضو اتاق تجارت وسرمایهگذاری در این زمینه گفت: «خصوصاً در بخش معادن پیشرفتها زیاد است و کارها هم خوب است. معدن زیاد خارج میرود. از ۲ میلیارد صادرات ما بیشترش معدن است که معادن نادر نه بلکه نیمهقیمتی معادن است.»
آقای الکوزی افزود: «اما در کل در بین سرمایهداران خارجی و داخلی علاقه برای سرمایهگذاری در بخش زراعت، تولید، معادن و پروسس وجود دارد.»
از سویی هم، تحلیلگران اقتصادی به این باوراند که اگر امارت اسلامی سهولتهای بیشتری را برای سرمایهگذاران خصوصی ایجاد کند، سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی در کشور گسترش خواهد یافت و در کنار بلند رفتن عایدات دولت، برای هزاران شهروند زمینه اشتغال نیز فراهم خواهد شد.
مطالب مرتبط:
قیافه: چند شرکت بزرگ ایرانی مجموعهای را با هدف ورود به معادن افغانستان شکل دادهاند
بازدید سرپرست وزارت معادن و پترولیم از ساحه معدن مس عینک ولایت لوگر
رویداد های اخیر
شهباز شریف: پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده ایم

شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان بار دیگر ابراز نگرانی کرده است که شبهنظامیان از خاک افغانستان برای انجام حملات در پاکستان استفاده میکنند.
شریف امروز (شنبه) در یک اکادمی نظامی گفت: «این آرزوی جدی ماست که برای همیشه با آنها (افغانستان) در صلح زندگی کنیم. متأسفانه، باوجود تلاشهای صادقانه و بیدریغ ما، فعالیتهای تروریستی همچنان از خاک افغانستان سرچشمه میگیرد.»
صدر اعظم پاکستان ضمن یادآوری سفر اخیر اسحاق دار، معاونش و وزیر امور خارجه پاکستان به کابل، اظهار کرد: «ما به تلاشهای خود برای داشتن روابط و تفاهم بهتر با کشور برادر و همسایه ما افغانستان ادامه خواهیم داد.»
شریف گفت که پاکستان پیام قوی و واضح به امارت اسلامی ارسال کرده است که خواهان روابط صلح آمیز با کابل میباشد، اما تا زمانی که خاک افغانستان توسط شبهنظامیان برای حمله به پاکستانیها استفاده شود، این امر نمیتواند اتفاق بیفتد.
مقامهای پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور ریشه در افغانستان دارد. امارت اسلامی اما این ادعاها را رد کرده و گفته است که اجازه نمیدهد از خاک افغانستان علیه امنیت کشورهای دیگر استفاده شود.
رویداد های اخیر
کمیته بین المللی نجات: کاهش کمکهای امریکا میلیونها افغان را تحت تاثیر قرار داده است

کمیته بینالمللی نجات روز جمعه اعلام کرد که کمکهای مالی ایالات متحده برای ۲۳ میلیون افغان حیاتی بوده است، اما این حمایت اکنون در معرض خطر است.
این سازمان در مطلبی روز جمعه نوشته است که کاهش کمکها در حال حاضر اثرات منفی بر آسیبپذیرترین جوامع این کشور، به ویژه زنان و کودکان، گذاشته است.
کمیته بین المللی نجات گفته است که به دلیل کاهش کمکهای مالی ایالات متحده، مجبور شده است برخی از خدمات نجاتبخش خود را در افغانستان به حالت تعلیق درآورد.
این سازمان گفت که بیش از ۷۰۰ هزار تن از جمله مهاجرین و بیجاشدگان، دسترسی به خدمات بشردوستانه کمیته بین المللی نجات را از دست خواهند داد و همچنین تداوی بیش از ۱۵ هزار کودک مبتلا به سوء تغذیه مختل شده است.
این سازمان خاطرنشان کرد که افغانستان با یک بحران شدید بشری روبهرو است و بیش از ۲۲.۹ میلیون نفر به کمک فوری نیاز دارند.
کمیته بین المللی نجات همچنان اعلام کرد که وضعیت به ویژه برای گروههای آسیبپذیر، از جمله بیش از ۳ میلیون کودک و ۱.۲ میلیون زن حامله یا شیرده که از سوءتغذیه حاد رنج میبرند، وخیم است.
به گفته این سازمان، در سراسر کشور، بیش از ۱۴ میلیون نفر به مراقبتهای صحی، دسترسی محدود یا اصلاً دسترسی ندارند.
کمیته بین المللی نجات هشدار داد که کاهش دسترسی به آب آشامیدنی و خدمات حفظ الصحه، خطر شیوع امراض را افزایش داده است و احتمالاً به دیگر کشورها نیز سرایت خواهد کرد.
رویداد های اخیر
خلیلزاد: محکومیت حمله کشمیر توسط امارت اسلامی «دلگرمکننده» است

زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، گفته است که محکومیت حمله در کشمیر زیر اداره هند توسط امارت اسلامی یک «تحول دلگرمکننده» کننده است.
خلیلزاد روز جمعه در صفحه ایکس خود نوشت که امارت اسلامی از قربانیان این حمله که گردشگران بودند، جانبداری کرده است.
در تیراندازی روز سهشنبه هفته گذشته در یک منطقه سیاحتی در پهلگام کشمیر، ۲۶ نفر کشته شدند.
این حمله تنشها میان هند و پاکستان را افزایش داده و دو کشور اقداماتی را علیه یکدیگر اتخاذ کرده اند.
وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان این حمله را محکوم نموده و گفته است که این نوع حوادث امنیت و ثبات منطقه را تهدید میکند.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
شرکت هوایی آریانا از افزایش پروازهای هفتهوار خود به چین خبر داد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
روبیو: ایران تنها میتواند مواد هستهای را برای برنامه غیرنظامی وارد کند
-
تجارت3 روز ago
گزارش بانک جهانی: دورنما رشد اقتصادی افغانستان در میان بیثباتی جهانی همچنان نامطمئن است
-
علم و تکنالوژی2 روز ago
چین و روسیه ممکن است یک نیروگاه هستهای در ماه بسازند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
افغان بیسیم یک سایت جدید در ولسوالی کوزکنر ننگرهار فعال کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اتاق تجارت و صنایع کویته: برای افغانهای ماهر جواز کار صادر شود
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت زراعت: چین میخواهد در بخش زراعت افغانستان سرمایهگذاری کند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
دیدار و گفتگوی طارقعلی بخیت با معاون وزیر خارجه جاپان درباره افغانستان