Connect with us

رویداد های اخیر

محصلان خواهان از سرگیری درس‌های شان شدند

منتشر شده

در

محصلان پوهنتون‌های دولتی و خصوصی کشور از وزارت تحصیلات عالی میخواهند که درس‌های شان را از سرگیرند.

این محصلان می‌گویند که امارت اسلامی باید اجازه درس خواندن برای دختران در کنار پسران را تحت شرایط خاصی که در نظر دارند بدهند.

منصوره، یک تن از محصلان در این باره گفت:"از وزارت تحصیلات عالی میخواهیم که درس‌ها را دوباره شروع کند، به هر گونه که خودشان" میخواهند.

سونم سروری، محصل دیگر در این باره گفت:"دانش آموزان پوهننتون‌های  خصوصی استند و می‌گویند که در یک مدت درس های‌شان شروع شده بود دوباره پس درس های‌شان متوقف گردیده است و می‌گویند که فضا اسلامی است و از امارت اسلامی میخواهیم درس‌های ما را شروع کند."

 برخی از فعالان حقوق زن خواهان بازگشایی مکاتب و پوهنتون‌ها دختران همزمان با پسران استند و می‌گویند دختران همانند پسران حق تحصییل را دارند و نباید فرصت‌ها از آنان گرفته شود.

زرقا یفتلی، فعال حقوق زن، در این مورد گفت:" باز گشایی نکردن پوهنتون‌های دختران نشان دهنده این است که طالبان ارزش قایل نمیشوند به خانم‌ها و این که اجازه نمی دهند به خانم‌ها که در حکومت سهم داشته باشند این کارها پیامدهای ناگوار خواهد داشت."

عالمان دین می‌گویند که طلب علم  بر هر مرد و زن مسلمان فرض است و در همه کشورهای جهان اسلام  دختران در کنار پسران درس می‌خوانند و این حق قانونی و شرعی هر زن و مرد است.

مولوی عطاالله فیضانی، عالم دین، در این مورد گفت:" طلب علم برای تمام مسلمانان لازم است و هم زنان و پسران باید علوم دینی را بیاموزند تا بتوانند امورات زنده گی شان را به شکل درست پیش ببرند, اما فراگیری علوم اگر خواهان کسب علوم دیگر استند برایشان مشکل نیست با فضایی باز و فضای اسلامی و از امارت اسلامی هم خواهان این است که یک فضایی اسلامی برای دختران ایجاد کنند که با فکر آرام بتوانند تحصیل کنند."

با آنکه وزارت تحصیلاتی عالی گفته دختران و پسران می‌توانند درس بخوانند اما در چارچوپ اسلام و برای این چارچوپ برنامه ریزی کرده اند.

جواد سارگر،عضو کمیسیون فرهنگی امارت اسلامی، در این باره گفت:" تنها مسله طرز العمل نیست مشکلات دیگر نیز است مثلا مقام‌ها وجود ندارد و پرسونل وجود ندارد."

امارت اسلامی گفته که زنان و دختران میتوانند با درنظر داشت قواعد اسلامی به تحصیلات خود ادامه بدهند.

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!