Connect with us

رویداد های اخیر

مجاهد: در ۱۴ کشور سفارت خانه‌های افغانستان فعالیت دیپلوماتیک و سفارتی دارد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که روابط دیپلوماتیک افغانستان با کشورهای منطقه و جهان در حال گسترش است و تاکنون در چهارده کشور، سفارت خانه‌های افغانستان از سوی امارت اسلامی کنترول می‌شود.

ذبیح الله مجاهد می‌گوید که در حال حاضر در چهارده کشور عملاً سفارت خانه‌های افغانستان در کنترول امارت اسلامی است و با گذشت هر روز روابط دیپلوماتیک کشور با منطقه و جهان رو به بهبود است.

آقای مجاهد در این مورد گفته است: «با تمام کشورهای همسایه و همچنین کشورهای اسلامی و کشورهای منطقه روابط ما بسیار خوب است و تلاش می‌کنیم که روابط گسترش پیدا بکند، تقریباً در چهارده کشور سفارت خانه‌های افغانستان فعالیت دیپلوماتیک و هم‌چنان سفارتی دارند.»

او افزود: «سفارت‌های کشورهای مختلف در کابل هستند، یعنی روابط تاهنوز هم در حال گسترش و بهترشدن است و ما امیدوارهستیم که در آینده‌ها بیشتر توسعه پیدا بکند.»

در حال حاضر، شماری از کشورها به‌شمول روسیه، چین، ایران، ترکیه، پاکستان، قطر، قزاقستان و اتحادیه اروپا عملاً نمایندگی‌های دیپلوماتیک شان در افغانستان فعالیت دارد.

هم‌چنان شماری از کشورها، سفارت خانه‌های افغانستان را نیز به دیپلومات‌های امارت اسلامی واگذار کرده‌اند.

از سویی هم، عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجه، در حساب توییترش نگاشته که به تازگی یک هیأت به رهبری رییس مالی و اداری این وزارت از قونسلگری افغانستان در شهر خاروغ، مرکز بدخشان تاجیکستان دیدار کرده و مشکلات این قونسلگری را بررسی کرده است.

با این حال، برخی سیاسیون تعامل و نزدیکی روابط امارت اسلامی با کشورهای منطقه و جهان را مهم می‌دانند اما تأکید دارند که امارت اسلامی باید در سیاست خارجی و روابط کشورها متوازن عمل کند.

سید اسحاق گیلانی، آگاه مسایل سیاسی، می‌گوید: «امارت اسلامی باید بی‌طرفی خود را حفظ کند و به هیچ طرف نرود، به‌خاطریکه با هر طرفی که بسیار نزدیک شود، طرف مقابل همرای شان حسادت می‌کند و مشکلات پیدا می‌شود. به هیچ یک طرفی نه شرق، نه غرب نزدیک شود.»

پس از آغاز حاکمیت امارت اسلامی در بیست و چهارم اسد سال ۱۴۰۰ تاکنون، جامعه جهانی پیش‌ شرط‌های از جمله تأمین حقوق‌بشر به ویژه حقوق زنان و اقلیت‌ها، ایجاد حکومت فراگیر و رفع تهدید‌های تروریستی از خاک افغانستان را برای به رسمیت شناختن امارت اسلامی مطرح کرده است.

شرایطی که امارت اسلامی بارها گفته همه‌ای آن‌ها را برآورده کرده است.

رویداد های اخیر

عزیزی در اسلام‌آباد: به تاجران عودت کننده تسهیلات ارائه می‌کنیم

Published

on

(Last Updated On: )

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت طی سفرش به اسلام آباد گفته است که امارت اسلامی به تاجران عودت کننده تسهیلات ارائه می‌کند. او همچنان از معافیت‌های مالیاتی و گمرکی خبر داد.

طبق خبرنامه وزارت صنعت و تجارت، عزیزی در نشستی با تاجران و مهاجرین افغان مقیم پاکستان گفت که اقدامات گسترده‌ای به‌منظور تسهیل بازگشت داوطلبانه، اسکان مجدد و بهبود شرایط زندگی مهاجرین در افغانستان روی دست گرفته شده است.

وی همچنین از ایجاد کمیسیون عالی حل مشکلات مهاجرین، راه‌اندازی کمپ ویژه برای تنظیم و ارائه تسهیلات به تاجران و صنعت‌کاران عودت‌کننده خبر داد و نیز در مورد معافیت‌های مالیاتی و گمرکی صحبت نمود.

سرپرست وزارت صنعت و تجارت بر ضرورت گفتگوهای دوجانبه برای یافتن راه‌حل‌های مناسب در روند اخراج مهاجرین افغان تاکید کرد و خواستار بازگشت داوطلبانه مهاجرین بر بنیاد معیارهای کمیساریای عالی سازمان ملل متحد شامل بازگشت مصون، با عزت و آگاهانه شد.

وی همچنن بر اهمیت مشوره و هماهنگی با دولت افغانستان، تمویل‌کنندگان بین‌المللی و ذینفعان منطقه‌ای برای حمایت از روند میزبانی، عودت و ادغام مجدد مهاجرین افغان تاکید نمود.

قابل یادآوریست که سرپرست وزارت صنعت و تجارت در راس یک هیات، روز چهارشنبه وارد اسلام آباد، پایتخت پاکستان شد.

پاکستان اخیراً روند اخراج مهاجرین افغان را شدت بخشیده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نماینده ویژه پاکستان با امیرخان متقی دیدار کرد

Published

on

(Last Updated On: )

محمد صادق، نماینده ویژه پاکستان در کابل در رأس هیئت کمیته مشترک هماهنگی میان افغانستان و پاکستان با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه دیدار کرده است.

ضیا احمد تکل، رئیس روابط عامه وزارت خارجه در بیانیه نوشته که آقای متقی در این دیدار نگرانی عمیق خود را نسبت به روابط میان کابل و اسلام‌آباد، به‌ویژه در مورد اخراج اجباری مهاجران افغان ابراز نموده است.

متقی تأکید تصریح کرده که هر دو کشور باید در فضای اعتماد متقابل، مشکلات خود را از طریق گفتگو حل‌وفصل کنند و از هرگونه اقدام یا اظهاراتی که باعث رنجش یا تحریک احساسات مردم شود، خودداری نمایند.

نماینده ویژه پاکستان نیز گفته است که دو کشور همسایه دارای روابط عمیقی هستند و باید بررسی شود که چگونه می‌توان مشکلات به‌وجودآمده را حل‌وفصل کرد.

او افزود که در آینده نزدیک، محمد اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر خارجه پاکستان به کابل سفر خواهد کرد و ابراز امیدواری کرد که این سفر نتایج مثبتی برای هر دو طرف درپی داشته باشد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سرپرست وزارت صنعت و تجارت عازم پاکستان شد

Published

on

(Last Updated On: )

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت امارت اسلامی در رأس یک هیئت عالی‌رتبه عازم پاکستان شد.

وزارت صنعت و تجارت امروز (چهارشنبه) گفته است که هدف این سفر بررسی و رفع موانع موجود در مسیر تجارت، ترانزیت و حمل‌ونقل میان دو کشور و نیز گفتگو پیرامون حل چالش‌های مرتبط با مهاجرین افغان مقیم پاکستان می‌باشد.

براساس خبرنامه این وزارت، اعضای این هیئت متشکل از نمایندگان معاونیت اقتصادی ریاست‌الوزرا، ریاست تسهیل سرمایه‌گذاری اداره امور، وزارت‌های خارجه، مالیه، امور مهاجرین و عودت‌کنندگان، ترانسپورت و هوانوردی ملکی، زراعت، آبیاری و مالداری و سکتور خصوصی می‌باشند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!