رویداد های اخیر

مجاهد: تخطی‌هایی توسط امریکا در تطبیق توافق‌نامه دوحه انجام شده است

Published

on

(Last Updated On: )

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی به مناسبت چهارساله‌گی توافق‌نامه دوحه گفته که «تخطی‌هایی» از سوی امریکا در تطبیق توافق‌نامه دوحه انجام شده است.

آقای مجاهد در یک پیام صوتی گفته است: «بعضی از تخطی‌ها از این پیمان هم از طرف امریکایی‌ها وجود داشته که در ذیل تشریحات متن پیمان دوحه، آن‌ها وعده کرده بودند که باید تعامل شان با افغانستان عادی باشد و باید روابط حسنه داشته باشند؛ در آبادی افغانستان سهم بگیرند و جلو پیشرفت افغانستان را نگیرند که چنین نشد.»

مجاهد افزوده است: «هنوز هم لیست‌های سیاه وجود دارد؛ تحریمات وجود دارد؛ پول مردم افغانستان قید شده و هم‌چنان جلو به رسمیت شناختن گرفته شده و تعامل به وضعیت عادی برنگشته از طرف امریکا.»

توافق‌‌نامه دوحه پس از یازده دور گفتگو در دهم حوت سال ۱۳۹۸ هجری خورشیدی از سوی ملا عبدالغنی برادر و زلمی خلیل‌زاد، نماینده وقت امریکا برای صلح افغانستان در قطر امضا شد. با گذشت چهار سال از این توافق‌نامه، امارت اسلامی و ایالات متحده امریکا بارها یکدیگر را به نقض این توافق‌نامه متهم کرده‌اند.

آقای برادر در این نشست در دهم حوت ۱۳۹۸ گفته بود: «توافق‌نامه موفقیت‌آمیز میان امارت اسلامی و امریکا برای مردم مجاهد افغانستان و جامعه بین‌المللی خوب است. برای همه تبریک می‌گویم. امارت اسلامی افغانستان به این توافق‌نامه با امریکا متعهد است. ما خواهان نظام سیاسی و نظامی منظم و داشتن روابط خوب با تمام همسایه‌گان، کشورهای منطقه و جامعه بین‌المللی هستیم.»

براساس این توافق، امریکا نیروهایش را از افغانستان بیرون کرد اما امارت اسلامی به این باور است که امریکا به این توافق‌نامه پس از خروج عمل نکرد.

نجیب شمال، آگاه روابط بین‌الملل در این مورد گفته است: «امریکا نخواست تا فعلن تلاش‌هایی در جهت حذف نام‌های رهبران طالبان از لیست سیاه سازمان ملل متحد نماید و هم‌چنان حکومت سرپرست تا فعلن نتوانست حکومت دلخواه مردم افغانستان را ایجاد نماید تا زمینه‌های سهم‌گیری همه اقوام در حکومت دخیل باشد.»

هرچند امریکا همواره امارت اسلامی را به نقض توافق‌نامه متهم می‌کند، اما کابل می‌گوید که به تعهد خود پابند است و آن‌را عملی نیز کرده است.

امارت اسلامی باور دارد که امریکا یکی از موانع بزرگ فرا راه به رسمیت شناخته شدن حکومت سرپرست است.

درهمین حال، رییس دفتر سیاسی امارت اسلامی در قطر هم‌چنان گفته است که برخی سازمان‌ها و گروه‌های مغرض با نشر گزارش‌های غیر واقعی از وضعیت افغانستان، سبب نگرانی کشورها می‌شوند.

سهیل شاهین از جامعه جهانی خواسته است که باید حقیقت‌های موجود را در افغانستان درک کنند که دیگر این کشور برای هیچ کشوری تهدید نیست.

با وجود امضای این توافق‌نامه، هرچند در حال حاضر امریکا روابط دیپلوماتیک رسمی با دولت سرپرست ندارد، اما کمک‌هایش به افغانستان هم‌چنان ادامه دارد و براساس گزارش مفتش خاص امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگر)، ایالات متحده در بیش از دوسال پسین، بیش از دو ملیارد دالر به افغانستان کمک کرده که به گفته سیگر، این کمک از طریق اداره‌های سازمان ملل متحد و موسسه‌های غیر دولتی انجام شده است.

Trending

خروج از نسخه موبایل