رویداد های اخیر
مجاهد: تخطیهایی توسط امریکا در تطبیق توافقنامه دوحه انجام شده است

ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی به مناسبت چهارسالهگی توافقنامه دوحه گفته که «تخطیهایی» از سوی امریکا در تطبیق توافقنامه دوحه انجام شده است.
آقای مجاهد در یک پیام صوتی گفته است: «بعضی از تخطیها از این پیمان هم از طرف امریکاییها وجود داشته که در ذیل تشریحات متن پیمان دوحه، آنها وعده کرده بودند که باید تعامل شان با افغانستان عادی باشد و باید روابط حسنه داشته باشند؛ در آبادی افغانستان سهم بگیرند و جلو پیشرفت افغانستان را نگیرند که چنین نشد.»
مجاهد افزوده است: «هنوز هم لیستهای سیاه وجود دارد؛ تحریمات وجود دارد؛ پول مردم افغانستان قید شده و همچنان جلو به رسمیت شناختن گرفته شده و تعامل به وضعیت عادی برنگشته از طرف امریکا.»
توافقنامه دوحه پس از یازده دور گفتگو در دهم حوت سال ۱۳۹۸ هجری خورشیدی از سوی ملا عبدالغنی برادر و زلمی خلیلزاد، نماینده وقت امریکا برای صلح افغانستان در قطر امضا شد. با گذشت چهار سال از این توافقنامه، امارت اسلامی و ایالات متحده امریکا بارها یکدیگر را به نقض این توافقنامه متهم کردهاند.
آقای برادر در این نشست در دهم حوت ۱۳۹۸ گفته بود: «توافقنامه موفقیتآمیز میان امارت اسلامی و امریکا برای مردم مجاهد افغانستان و جامعه بینالمللی خوب است. برای همه تبریک میگویم. امارت اسلامی افغانستان به این توافقنامه با امریکا متعهد است. ما خواهان نظام سیاسی و نظامی منظم و داشتن روابط خوب با تمام همسایهگان، کشورهای منطقه و جامعه بینالمللی هستیم.»
براساس این توافق، امریکا نیروهایش را از افغانستان بیرون کرد اما امارت اسلامی به این باور است که امریکا به این توافقنامه پس از خروج عمل نکرد.
نجیب شمال، آگاه روابط بینالملل در این مورد گفته است: «امریکا نخواست تا فعلن تلاشهایی در جهت حذف نامهای رهبران طالبان از لیست سیاه سازمان ملل متحد نماید و همچنان حکومت سرپرست تا فعلن نتوانست حکومت دلخواه مردم افغانستان را ایجاد نماید تا زمینههای سهمگیری همه اقوام در حکومت دخیل باشد.»
هرچند امریکا همواره امارت اسلامی را به نقض توافقنامه متهم میکند، اما کابل میگوید که به تعهد خود پابند است و آنرا عملی نیز کرده است.
امارت اسلامی باور دارد که امریکا یکی از موانع بزرگ فرا راه به رسمیت شناخته شدن حکومت سرپرست است.
درهمین حال، رییس دفتر سیاسی امارت اسلامی در قطر همچنان گفته است که برخی سازمانها و گروههای مغرض با نشر گزارشهای غیر واقعی از وضعیت افغانستان، سبب نگرانی کشورها میشوند.
سهیل شاهین از جامعه جهانی خواسته است که باید حقیقتهای موجود را در افغانستان درک کنند که دیگر این کشور برای هیچ کشوری تهدید نیست.
با وجود امضای این توافقنامه، هرچند در حال حاضر امریکا روابط دیپلوماتیک رسمی با دولت سرپرست ندارد، اما کمکهایش به افغانستان همچنان ادامه دارد و براساس گزارش مفتش خاص امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگر)، ایالات متحده در بیش از دوسال پسین، بیش از دو ملیارد دالر به افغانستان کمک کرده که به گفته سیگر، این کمک از طریق ادارههای سازمان ملل متحد و موسسههای غیر دولتی انجام شده است.
رویداد های اخیر
وزارت خارجه از توافق با امارات برای آزادی ۵۴ شهروند افغان خبر داد

وزارت خارجه میگوید که در نتیجه تلاشهای مکرر این وزارت و سفارت افغانستان در ابوظبی، توافقی را با امارات متحده عربی برای آزادی ۵۴ شهروند افغان از محابس آن کشور انجام داده است.
براساس بیانیه وزارت خارجه، امارت اسلامی از رئیس دولت امارات برای آزادی زندانیان افغان در ماه رمضان قدردانی کرده و این گام را نشانهای از تحکیم روابط دوستانه دوجانبه میان کابل و ابوظبی دانسته است.
فهرست این ۵۴ تن همچنان ضمیمه اعلامیه وزارت خارجه شده است.
رویداد های اخیر
بازار میوههای خشک در هرات در آستانه عید رونق یافته است

در آستانه عید فطر رمضان، بازار میوههای خشک در ولایت هرات پُررنگ شده و مردم مصروف خرید شیرینی عید هستند. خانوادهها نسبت به توان اقتصادی خود در تلاش اند تا با شیرینی به استقبال عید بروند.
با این حال، امسال توان اقتصادی مردم پایین آمده و همانند سالهای گذشته نمیتوانند خرید کنند اما رسم و رواجهای عید، بیشتر خانوادهها را مجبور میسازد تا آمادگی بگیرند.
آیت الله حبیبی، دکاندار در هرات گفت: «خدا را شکر. بیروبار مردم زیاد است. خرید زیاد است. تا ساعتهای ۱:۰۰ شب مردم در بازار اند، خرید میکنند. امسال فضل خدا قیمت جنسها پایین است، همه مردم میتوانند خریداری بکنند.»
هرچند امسال قیمت میوههای خشک نسبت به سال گذشته ارزانتر شده، اما مردم توان خرید را ندارند.
غلام سرور، یکی از کارگران در هرات گفت: «ما تقریباً از زندگی خود نا امید هستیم، کاروبار نیست، وضعیت خراب است.»
در همین حال، شاروالی هرات گفته است که از چند روز به این سو کمیسیون کنترول قیمتها ایجاد شده است. بنابراین، بازار میوههای خشک و مواد خوراکه همه روزه از سوی اعضای این کمیسیون نظارت میشود.
اتحادیه فروشندگان میوه خشک در بازار قدیم هرات نیز تاکید میکنند که قیمتها نسبت به سال گذشته بهتر شده است.
عبدالغنی قادری، رییس اتحادیه فروشندگان میوههای خشک هرات گفت: «داخل بازار نظارت جریان دارد تا جنس خوب داده شود و قیمت داده نشود. هر دکانداری که جنس خراب بفروشد، دکان او را بسته میکنیم.»
با آنکه این روزها خیلیها برای آمدن عید فطر لحظه شماری میکنند اما خانوادههای زیادی هم هستند که تنها دغدغه شان سیرکردن شکمهای فرزندان شان میباشد.
رویداد های اخیر
ترمپ: تجهیزات نظامی ما در افغانستان را شاید پس بخواهیم، هرچند که کهنه شده است

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا گفته است که تجهیزات نظامی بر جامانده در افغانستان شاید پس خواسته شود، هرچند که کهنه شده است.
ترمپ روز پنجشنبه در نشستی به مناسبت «ماه تاریخچه زنان» گفت که حکومت بایدن مقدار زیادی از تجهیزات نظامی امریکا را به افغانستان واگذار کرد که ارزش آن به میلیاردها دالر میرسید.
او گفت: «شاید آن را پس بخواهیم، هرچند که حالا یک کمی کهنه شده است. ما در حال ساخت تجهیزات جدیدی هستیم.»
ترمپ پیش از این گفته بود که اگر افغانستان به کمک امریکا ضرورت دارد، تجهیزات نظامی باید بازگردانده شود.
امارت اسلامی اما گفته است که این تجهیزات غنیمت جنگی بوده و بازگردانده نمیشود.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
پایان سفر نماینده پاکستان به افغانستان؛ برنامه جلسات دوجانبه تنظیم شد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
عراقچی: حاکمیت و امنیت در افغانستان برقرار است
-
رویداد های اخیر2 روز ago
اتحادیه اروپا از شهروندانش خواست مواد غذایی ذخیره کنند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
اتحادیه اروپا: آموزش دختران برای پایداری و شکوفایی بلندمدت افغانستان بسیار مهم است
-
اخبار ساحوی4 روز ago
مصر پیشنهاد جدیدی برای احیای آتشبس در غزه ارائه کرد
-
جهان3 روز ago
تحقیقات: شبکه مخفی چینی در حال تلاش برای جذب کارگران اخراج شده فدرال ایالات متحده
-
رویداد های اخیر5 روز ago
کشته شدن ۱۶ شورشی در مرز افغانستان
-
جهان4 روز ago
در حمله راکتی روسیه به اوکراین ۸۸ غیرنظامی زخمی شدند