رویداد های اخیر
مجاهد: برخورد نادرست با مهاجرین خلاف موازین بینالمللی است
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی از برخورد حکومت های ایران و پاکستان در قبال مهاجرین افغان انتقاد کرده و گفته است برخورد نادرست با مهاجرین خلاف موازین بینالمللی است.
حکومت پاکستان پس ازتظاهرات گسترده طرفداران عمران خان در نهم می، مدعی شد که صدها پناهجوی افغان دراین تظاهرات سهم داشتند، از این رو پولیس پاکستان دستگیری وبازداشت مهاجرین افغان را آغاز کرد.
آقای مجاهد در این باره گفت: «ما راپورهایی را بدست آوردیم که متاسفانه در پاکستان و ایران با مهاجرین افغان برخورد نادرست صورت میگیرد. این خلاف نورمهای بین المللی و همچنان خلاف روحیه برادری و اخوت اسلامی است.»
وی افزود که مقامات ایرانی و پاکستانی پس از شریک سازی موضوع از طریق سفارتخانه ها، سیاست خودرا تغییر دادند و وعده کردند نارسایی هایی که شده جبران میشود و کسانیکه دستگیر شده اند، رها خواهند شد و همچنان برخورد نادرست متوقف خواهد شد.
وزارت خارجه امریکا نیز ازمقامات پاکستانی خواست است تا به بازداشت فراقانونی غیرنظامیان که دراعتراضات نهم می شرکت کرده اند پایان و بازداشت شدگان را رها کند.
متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه امریکا گفت: «ما از گزارشهای مربوط به بازداشتهای فراقانونی غیرنظامیان به دلیل مشارکت شان دراعتراضات نهم می آگاه هستیم. از مقامات پاکستانی میخواهیم به اصول دموکراتیک و حاکمیت قانون برای همه احترام بگذارند. ما به طور منظم در مورد حقوق بشر، دموکراسی، ایمنی، واحترام به حاکمیت قانون با مقامات پاکستانی در بالاترین سطوح بحث میکنیم. این یک اولویت برای ایالات متحد است.»
با این حال، روزنامه های پاکستانی نوشتند که احتمالاً حکومت شهباز شریف فشار را بر مهاجرین افغان به ویژه کسانی که به گونه غیرقانونی در پاکستان زندگی میکنند، بیشتر خواهد کرد.
درهمسایه غربی افغانستان نیز مهاجرین افغان حال وهوای خوش ندارند. مقامات ایرانی در برخی از ولایتها محدودیتهای کاری بر مهاجرین افغان وضع کرده اند.
براساس این محدودیت ها٬ پناهجویان افغان نمیتوانند کسب وکار داشته باشند واتباع ایرانی اجازه ندارند به مهاجرین افغان شغلی فراهم کنند.
آگاهان بخشی ازمحدودیتها و آزار واذیتها را در ایران به جنجال تقسیم آب دریای هلمند ربط میدهند.
درعین حال، کمیساری عالی پناهندگان سازمان ملل متحد اعلام کرده که ۱۱۰ میلیون نفر در جهان به گونه اجباری از خانههای شان آواره شده اند.
این نهاد بین المللی در گزارش خود نگاشته است که از مجموع پناهندگان حدود نیمی آنها از کشورهای سوریه، اوکراین و افغانستان هستند. به گفته این نهاد، در سال دو هزار و بیست و دو ۱.۳ میلیون افغان آواره شده اند و تا پایان همین سال، پناهندگان افغان ازسوی ۱۰۴ کشور میزبانی شدهاند. همچنین گفته شده که ازهر ۱۰ پناهجوی افغان، ۹ نفر آن به کشورهای همسایه مانند ایران و پاکستان مهاجرت کردهاند وحدود صد و ۸۰ هزار شهروند افغان به آلمان پناه بردهاند.
در گزارش آمده است که پس از روی کارآمدن امارت اسلامی در آگست سال ۲۰۲۱ ششصد هزار پناهجوی افغان وارد پاکستان شدند. وزارت داخله پاکستان گفته که از ۲۰۰۶ تا حال بیش از ۳.۵ میلیون پناهجوی افغان دراین کشور ثبت نام شدند. از این میان بیش از ۱.۳ میلیون به افغانستان برگشته وبقیه کارت هویت شان را تجدید کردند اما ازسرنوشت بیش از ۷۰۰ هزار پناهجوی دیگر خبری در دست نیست.
رویداد های اخیر
ترمپ برای افسران دخیل در خروج از افغانستان محکمه نظامی برگزار میکند
منابع آگاه به این موضوع گفته اند که تیم ترمپ این تحقیقات را «بسیار جدی» میگیرد و به دنبال موارد خیانت مقامات مسؤول دولت بایدن است.
انبیسی نیوز به نقل از منابع گزارش داده است که دونالد ترمپ، رییس جمهور منتخب امریکا برای افسران دخیل در روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، محکمه نظامی برگزار میکند.
بر اساس این گزارش، تیم انتقال قدرت ترمپ در حال تهیه فهرستی از افسران نظامی پیشین و بر حال امریکا است که مستقیم در خروج از افغانستان نقش داشتهاند و ممکن در محکمه نظامی برای پاسخدهی حاضر شوند.
به گزارش شبکه خبری امریکایی انبیسی نیوز، اعضای تیم انتقال دولت ترمپ در حال بررسی آغاز تحقیقات در مورد خروج نظامی ایالات متحده از افغانستان در سال ۲۰۲۱ هستند.
گفته میشود که آنها قصد دارند فهرستی از مقامات نظامی دخیل در این عملیات را تهیه کنند. همچنان آنها در حال بررسی این موضوع هستند که آیا میتوان آنها را به محکمه نظامی معرفی کرد یا خیر.
در گزارش انبیسی نیوز آمده است که: «مقاماتی که روی انتقال دولت کار میکنند در حال بررسی ایجاد کمیسیونی برای بررسی پروسه خروج ۲۰۲۱ از افغانستان هستند، از جمله جمع آوری اطلاعات در مورد اینکه چه کسی مستقیما در تصمیم گیری برای اردو دخیل بوده است، خروج چگونه انجام شده است و اینکه ممکن است رهبران نظامی با اتهامهایی به مقیاس خیانت به امریکا متهم شوند.»
منابع آگاه به این موضوع گفته اند که تیم ترمپ این تحقیقات را «بسیار جدی» میگیرد و به دنبال موارد خیانت مقامات مسؤول دولت بایدن است.
پیش از این، مارک میلی، لوی درستیز پیشین امریکا با اشاره به کاستیهای خروج امریکا از افغانستان، به شکست واشنگتن در افغانستان اعتراف کرده بود.
دونالد ترمپ، رییس جمهور منتخب امریکا، بارها خروج آشفته نظامیان امریکایی از افغانستان را که طی آن ۱۳ عسکر امریکایی و دهها افغان در حملهی میدان هوایی کابل کشته شدند، محکوم کرده و آن را «خجالت آورترین روز» در تاریخ ایالات متحده خوانده است.
رویداد های اخیر
صدراعظم کانادا: بازداشت یک نیروی خاص این کشور در افغانستان را جدی میگیریم
لاوری در جریان تحولات در آگست سال ۲۰۲۱، حدود ۱۰۰ نفر را در بیرون شدن از افغانستان کمک کرده بود.
جاستین ترودو، صدراعظم کانادا میگوید که موضوع بازداشت یک عضو سابق نیروی خاص این کشور در افغانستان را بسیار جدی میگیرد.
ترودو این سخن را در پاسخ به سوالی در پایان نشست سازمان همکاری اقتصادی آسیا-پسفیک در لیما پایتخت پرو روز شنبه (۲۶ عقرب) گفت.
شبکۀ تلویزیونی کانادایی CTV، به نقل از چند منبع گزارش داده است که دیوید لاوری سرباز بازنشستۀ کانادا اندکی پس از ورود به کابل روز دوشنبه هفتۀ گذشته ۲۱ عقرب بازداشت شد.
بر اساس گزارش، هنوز معلوم نیست که این شهروند کانادا در کجا نگهداری میشود.
لاوری در جریان تحولات در آگست سال ۲۰۲۱، حدود ۱۰۰ نفر را در بیرون شدن از افغانستان کمک کرده بود.
او در گذشته یک شرکت خصوصی امنیتی در افغانستان داشت.
امارت اسلامی در این باره هنوز چیزی نگفته اند.
رویداد های اخیر
کمیسیون تدارکات قرارداد ۲۷ پروژه مختلف را منظور کرد
کمیسیون تدارکات ملی معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا از منظوری قرارداد ۲۷ پروژه به ارزش حدود ۵ میلیارد افغانی خبر داده و گفته است که ۸ پروژه دیگر تعدیل شده است.
معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا امروز (شنبه) گفته است که در پروژههای منظور و تعدیلشده، بازسازی بند سلطان ولایت غزنی، بلاکهای نمبر دو تهیه مسکن شهر کابل، ساختمانهای محاکم استیناف ولایت لوگر و کندهار، شماری از سرکهای داخلی شهر کابل، وسایل برقی مورد نیاز در ولایات مختلف و شماری از پروژههای دیگر مشمول است که از سوی امارت اسلامی تمویل میشود.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
خلیلزاد: رو گردانیدن از افغانستان اشتباه است، توافق دوحه میتواند مبنای تعامل با امارت اسلامی باشد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
برنامه «قرعهکشی خوشبخت» افغان بیسیم؛ یک مشترک از کندهار برنده یک میلیون افغانی شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت مخابرات هزینه انترنت و تماسهای تیلفونی را کاهش میدهد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ترمپ افراد کم تجربه را برای پستهای مهم انتخاب کرده است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
عبدالغنی برادر: امارت اسلامی کاهش فقر و ایجاد فرصتهای شغلی را اولویت خود میداند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
هزار زندانی افغان از ایران به افغانستان بازگردانده میشوند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مجاهد: امارت اسلامی متعهد به آزادی و فعالیت رسانهها در چارچوب اصول اسلامی است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تیم ترمپ در حال تهیه فهرستی از افسران پنتاگون بهمنظور برکناری آنها است