رویداد های اخیر
مجاهد: برخورد نادرست با مهاجرین خلاف موازین بینالمللی است
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی از برخورد حکومت های ایران و پاکستان در قبال مهاجرین افغان انتقاد کرده و گفته است برخورد نادرست با مهاجرین خلاف موازین بینالمللی است.
حکومت پاکستان پس ازتظاهرات گسترده طرفداران عمران خان در نهم می، مدعی شد که صدها پناهجوی افغان دراین تظاهرات سهم داشتند، از این رو پولیس پاکستان دستگیری وبازداشت مهاجرین افغان را آغاز کرد.
آقای مجاهد در این باره گفت: «ما راپورهایی را بدست آوردیم که متاسفانه در پاکستان و ایران با مهاجرین افغان برخورد نادرست صورت میگیرد. این خلاف نورمهای بین المللی و همچنان خلاف روحیه برادری و اخوت اسلامی است.»
وی افزود که مقامات ایرانی و پاکستانی پس از شریک سازی موضوع از طریق سفارتخانه ها، سیاست خودرا تغییر دادند و وعده کردند نارسایی هایی که شده جبران میشود و کسانیکه دستگیر شده اند، رها خواهند شد و همچنان برخورد نادرست متوقف خواهد شد.
وزارت خارجه امریکا نیز ازمقامات پاکستانی خواست است تا به بازداشت فراقانونی غیرنظامیان که دراعتراضات نهم می شرکت کرده اند پایان و بازداشت شدگان را رها کند.
متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه امریکا گفت: «ما از گزارشهای مربوط به بازداشتهای فراقانونی غیرنظامیان به دلیل مشارکت شان دراعتراضات نهم می آگاه هستیم. از مقامات پاکستانی میخواهیم به اصول دموکراتیک و حاکمیت قانون برای همه احترام بگذارند. ما به طور منظم در مورد حقوق بشر، دموکراسی، ایمنی، واحترام به حاکمیت قانون با مقامات پاکستانی در بالاترین سطوح بحث میکنیم. این یک اولویت برای ایالات متحد است.»
با این حال، روزنامه های پاکستانی نوشتند که احتمالاً حکومت شهباز شریف فشار را بر مهاجرین افغان به ویژه کسانی که به گونه غیرقانونی در پاکستان زندگی میکنند، بیشتر خواهد کرد.
درهمسایه غربی افغانستان نیز مهاجرین افغان حال وهوای خوش ندارند. مقامات ایرانی در برخی از ولایتها محدودیتهای کاری بر مهاجرین افغان وضع کرده اند.
براساس این محدودیت ها٬ پناهجویان افغان نمیتوانند کسب وکار داشته باشند واتباع ایرانی اجازه ندارند به مهاجرین افغان شغلی فراهم کنند.
آگاهان بخشی ازمحدودیتها و آزار واذیتها را در ایران به جنجال تقسیم آب دریای هلمند ربط میدهند.
درعین حال، کمیساری عالی پناهندگان سازمان ملل متحد اعلام کرده که ۱۱۰ میلیون نفر در جهان به گونه اجباری از خانههای شان آواره شده اند.
این نهاد بین المللی در گزارش خود نگاشته است که از مجموع پناهندگان حدود نیمی آنها از کشورهای سوریه، اوکراین و افغانستان هستند. به گفته این نهاد، در سال دو هزار و بیست و دو ۱.۳ میلیون افغان آواره شده اند و تا پایان همین سال، پناهندگان افغان ازسوی ۱۰۴ کشور میزبانی شدهاند. همچنین گفته شده که ازهر ۱۰ پناهجوی افغان، ۹ نفر آن به کشورهای همسایه مانند ایران و پاکستان مهاجرت کردهاند وحدود صد و ۸۰ هزار شهروند افغان به آلمان پناه بردهاند.
در گزارش آمده است که پس از روی کارآمدن امارت اسلامی در آگست سال ۲۰۲۱ ششصد هزار پناهجوی افغان وارد پاکستان شدند. وزارت داخله پاکستان گفته که از ۲۰۰۶ تا حال بیش از ۳.۵ میلیون پناهجوی افغان دراین کشور ثبت نام شدند. از این میان بیش از ۱.۳ میلیون به افغانستان برگشته وبقیه کارت هویت شان را تجدید کردند اما ازسرنوشت بیش از ۷۰۰ هزار پناهجوی دیگر خبری در دست نیست.
رویداد های اخیر
ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانهها نباید وجود داشته باشد
معین سیاسی وزارت امور خارجه میگوید که رسانهها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آنها وجود نداشته باشد.
شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانهها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانهها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانههای کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.
آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانهها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»
ستانکزی افزوده است، دیدگاهها نسبت به رسانههای کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانهها خودداری کند و بگذارد رسانهها با دست باز فعالیت کنند.
از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانهها در پیش نگرفتهاند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.
اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانهها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.
این سمینار در حالی برگزار میشود که رسانهها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیتها در چارچوب منافع ملی و ارزشهای اسلامی میدانند.
رویداد های اخیر
قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد
د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.
این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.
حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»
در همین حال، شماری از سرمایگذاران از امارت اسلامی میخواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.
برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.
رویداد های اخیر
څار: روز جهانی مهاجران
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رهبر حزب الله: مسیر تدارکاتی خود را از طریق سوریه از دست دادیم
-
ورزش3 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ را نشر میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
شورای امنیت ملل متحد ماموریت کمیته نظارت بر تحریمها علیه امارت اسلامی را تمدید کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا میگوید اسلامآباد اکنون آماده گفتگو با کابل است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امریکا: بی عدالتیها علیه زنان افغان، مساوات در سطح جهان را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مقامهای چین و تاجیکستان درباره افغانستان گفتگو کردند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد