رویداد های اخیر
مجاهد: امریکا به تعهدات توافقنامه دوحه عمل نکرده است
دو سال پس از پیروزی امارت اسلامی و خروج نیروهای امریکایی و ناتو از افغانستان، سخنگوی حکومت سرپرست میگوید که ایالات متحده به تعهدات توافقنامه دوحه عمل نکرده است.
ذبیحالله مجاهد به مناسبت سی ویکم اگست که مصادف است با خروج کامل نیروهای ناتو و امریکا از افغانستان به آریانانیوز میگوید که امریکا تعهد کرده بود نام رهبران امارت اسلامی را از فهرست سیاه حذف میکند، تحریمها را برطرف و با حکومت جدید تعامل سیاسی خوبی میداشته باشد و نیز تمام موانع از مسیر خوکفایی اقتصادی افغانستان را برمیدارد.
آقای مجاهد گفته است که ایالات متحده نه تنها به تعهدات خود عمل نکرده بلکه علیه نظام کنونی تبلیغات نادرست را انجام میدهد.
به گفته مجاهد، ایالات متحده برنامههای اقتصادی حکومت را با چالش روبهرو کرده و مانع به رسمیت شناختن امارت اسلامی شده است و نیز فعالیتهای تخریبکارانه را علیه نظام پیش میبرد.
او در این مورد گفت: «طرف امریکاییها تعهداتی داشتند که متأسفانه عملی نکردند، برعکس آنها تلاش کردند جلو پیشرفتهای امارت اسلامی افغانستان را بگیرند.»
به گفته او، حذف نام رهبران امارت اسلامی از لیست سیاه و محدودیتهای سفر از جمله مواردی است که طبق توفقنامه دوحه به آن عمل نشده است.
در همین حال، معین سیاسی وزارت خارجه نیز امروز (پنجشنبه) به همین مناسبت خروج نیروهای امریکایی و ناتو را از افغانستان یک رویداد تاریخی دانسته و گفته است که پیروزی در برابر امریکا یک افتخار بزرگ محسوب میشود.
شیرمحمد عباس ستانکزی در یک برنامه فرهنگی وزارت اطلاعات و فرهنگ گفته است که این افتخار بزرگ تاریخی افغانها است که تاکنون سه ابر قدرت جهان را شکست دادهاند.
از سویی هم، امارت اسلامی در توافقنامه دوحه تعهد کرده بود که اجازه نمیدهد هیچ تهدیدی از آدرس افغانستان متوجه امنیت امریکا ومتحدینش باشد که این تعهد بهگونه کامل عملی شده است.
با این حال، وزارت خارجه امریکا گفته است که حکومت سرپرست به بخشی از این توافقنامه در مورد مذاکرات سیاسی برای رسیدن به صلح و ثبات پایدارعمل نکرده است.
ندپرایس، سخنگوی پیشین وزارت خارجه امریکا، گفته است: «ما شاهد بودهایم که طالبان نتوانستهاند به تعهدات عمومی و خصوصی خود عمل کنند، ما به وضوح گفتهایم که میخواهیم ببینیم حقوق همه مردم افغانستان به شمول زنان و دختران تامین شده است. ما میخواهیم طالبان به همه تعهدات شان در توافقنامه دوحه عمل کنند، تغییر رفتار طالبان پالیسی ما و جامعه جهانی را نسبت به حکومت آنها نرمتر خواهد کرد در غیرآن فشارها بیشتر و تحریمها حفظ خواهد شد اما کمکهای بشری ما با مردم افغانستان همچنان ادامه خواهد یافت.»
امارت اسلامی سومین سالگرد توافقنامه دوحه را با امریکا در ۲۹ فبروری تجلیل کرد وآنرا پیروزی و افتخار بزرگ خواند. حکومت سرپرست همچنان حضور ۲۰ ساله امریکا و کشورهای غربی در افغانستان را اشغال توصیف کرده و گفته است که با امضای این توافقنامه زمینه ایجاد یک نظام کامل اسلامی فراهم شد.
گفتنی است که توافقنامه دوحه بندهای مهم دارد که یکی از بندهای آن خروج نیروهای خارجی بود که انجام شد، اما هنوز رهبران امارت اسلامی در فهرست سیاه سازمان ملل هستند و اجازه سفر به بیرون از کشور را ندارند.
رویداد های اخیر
یک فابریکه تولید و تصفیه نمک در تخار ساخته میشود
مسوولان محلی در تخار میگویند که یک فابریکه بزرگ تولید و تصفیه نمک به ارزش ۴۵ میلیون افغانی در این ولایت ساخته میشود.
به گفته آنان، این فابریکه در مدت چهار ماه بهگونه معیاری ساخته خواهد شد که سالانه ظرفیت تولید بیش از صد هزار تُن نمک خالص را خواهد داشت.
عبدالرحمان غزنوی، رئیس صنعت و تجارت تخار، در این مورد گفت: «ساخت یک فابریکه تصفیه نمک امروز اینجا افتتاح شد. از تاجران خواهش ما این است که همین گونه سرمایه خود را بیرون نبرند، فابریکه بسازند و ما آنها را حمایت میکنیم.»
در همین حال، مسوولان این فابریکه میگویند که بهبود امنیت و نبود شرکت تصفیه نمک در تخار، آنان را وادار به ساخت این شرکت کرد و مصمم به تولید نمک با کیفیت هستند.
محمد نبی منصور، مسوول فابریکه تصفیه نمک، گفت: «اطمینان به تمام تاجران و سرمایهگذاران حاصل شده، امنیت به تمام معنا موجود هست، مشکل وجود ندارد. ما با سایر شرکای کاری با اطمینان کامل مطمین هستیم که اینجا سرمایهگذاری خوب است.»
از سویی هم، شماری از باشندگان تخار از دیگر سرمایهگذاران میخواهند که برای خودکفایی کشور در ولایات گوناگون به ویژه در تخار سرمایهگذاری کنند.
گفتنی است که تخار دارای منابع معدنی مختلف است و هرگاه در این ولایت سرمایهگذاری شود، تولیدات آن میتواند به کشورهای دیگر به ویژه تاجیکستان صادر شود.
رویداد های اخیر
وزارت زراعت: در بخش تولید مرغ در کشور یک میلیارد دالر سرمایهگذاری شده است
مسوولان وزارت زراعت و مالداری میگویند که در بخش تولید مرغ در کشور یک میلیارد دالر سرمایهگذاری شده است. به گفته آنان، سرمایهگذاری در این بخش با گذشت هر روز بیشتر میشود و در حال حاضر ۱۵ هزار فارم مرغ در کشور فعال اند.
مصباح الدین مستعین، سخنگوی وزارت زراعت در این مورد گفته است: «در حال حاضر حدوداً ۱۵ هزار فارم مرغداری در تمام افغانستان فعال اند که اضافه تر از یک میلیارد دالر ارزش دارند.»
در همین حال، اتاق زراعت و مالداری همچنان گفته که روند سرمایهگذاری در این بخش در حال گسترش است اما هنوز افغانستان در تولید مرغ به خودکفایی نرسیده است.
میرویس حاجیزاده، معاون اتاق زراعت و مالداری گفت: «سکتور مرغداری جلو واردات را بیشتر گرفته و همچنان جلو واردات مرغهای پیر را به کشور گرفته است. ما این سکتور را حمایت میکنیم. فعلاً واردات تخم مرغ جریان دارد چونکه کاهش تخم مرغ وجود دارد.»
از سویی هم، آگاهان اقتصادی باور دارند که ظرفیت سرمایهگذاری در بخش تولید مرغ وجود دارد و سرمایهگذاریها باید افزایش یابد تا کشور به خودکفایی برسد.
باوجود سرمایهگذاریها در این بخش، هنوز مرغ و تخم آن از کشورهای همسایه وارد کشور میشود. خواستها این است که حکومت در این بخش توجه کند تا افغانستان به یک کشور صادر کننده مبدل شود.
رویداد های اخیر
کاهش سطح آب در کندهار ۵۰ درصد فارمهای ماهی در این ولایت را صدمه زده است
فارم داران ماهی در کندهار میگویند که سطح آب در این ولایت کاهش یافته و آنان آب کافی برای پرورش ماهی در اختیار ندارند، مشکلی که سبب شده تا ۵۰ درصد فارمها آسیب ببینند.
محمد ابراهیم، مسوول اتحادیه فارمداران ماهی در کندهار میگوید: «تعداد فارمها ۵۰ الی ۶۰ فیصد کاهش یافته است. در گذشته تا ۱۸۰۰ فارم وجود داشت، اما اکنون تا حدود ۲۵۰ فارم فعال باقی مانده است. فارمهای غیر فعال نیز وجود دارند، اما تعداد شان کم است.»
ساخت بندهای آب گردان برای مدیریت آبها یکی از خواستهای فارم داران ماهی است. آنان میگویند که باید از آبهای جاری برای پرورش ماهی استفاده شود نه آب های زیر زمینی.
توریالی، فارم دار در کندهار میگوید: «خشکسالی فارمهای ماهی را بسیار خشک کرده است. سطح آب خیلی کاهش یافته است و این مشکل فارمداران را صدمه زده است.»
از سویی هم، مسوولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندهار از کمکهای لازم به فارم داران ماهی خبر میدهند.
توریالی آقا، مدیر بخش ترویج مالداری ریاست زراعت و مالداری کندهار میگوید: «برخی از موسسات به آنان کمک کرده اند، وسایل و برنامههای آموزش پرورش ماهی را فراهم کرده اند.»
بربنیاد معلومات مسوولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندهار، حدود ۱۵۲ فارم بزرگ و ۷۰۰ فارم کوچک پرورش ماهی در این ولایت فعالیت دارند که روزانه ۷۰۰ کیلوگرام گوشت ماهی از این فارمها به دست میآید. این در حالی است که روزانه هزاران کیلو گرام گوشت ماهی از پاکستان وارد کشور میشود.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مکتوب تازه وزارت اقتصاد: فعالیت انجوهای که در آن زنان کار میکنند، تعلیق خواهد شد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رئیس جمهور آذربایجان: علت سقوط طیاره مسافربری شلیک در خاک روسیه بود
-
جهان5 روز ago
سقوط طیاره مسافربری در کوریای جنوبی ۶۲ کشته برجا گذاشت
-
اخبار ساحوی5 روز ago
یک قوماندان پولیس ایران در حمله انتحاری کشته شد
-
جهان3 روز ago
امریکا کمک ۵.۹ میلیارد دالری را برای اوکراین اعلام کرد
-
جهان4 روز ago
جیمی کارتر، رئیسجمهور پیشین امریکا در ۱۰۰ سالگی درگذشت
-
رویداد های اخیر3 روز ago
جام قهرمانی سنوکر آریانا ماه آینده برگزار میشود
-
علم و تکنالوژی3 روز ago
وزارت خزانهداری امریکا: هکرهای چینی اسناد را به سرقت بردند