رویداد های اخیر
متقی در مورد تمرینات مشترک نظامی پاکستان و امریکا ابراز نگرانی کرد
رئیس دستگاه دیپلوماسی درعین زمان از قاچاق مواد مخدر مصنوعی به افغانستان ابراز نگرانی نموده و بر همکاری منطقهای برای مبارزه در برابر آن تاکید کرد.
سرپرست وزارت خارجه انجام تمرینات مشترک نظامی پاکستان و امریکا در خاک پاکستان را یک منبع نگرانی برای منطقه میداند و میگوید که نقض حریم هوایی افغانستان از سوی پاکستان در گذشته پاسخ یافته و در آینده نیز پاسخ خواهد یافت.
امیر خان متقی در گفتگو با یک خبرگزاری روسی تاکید کرده که اگر کشورهای منطقه و همسایه سرحدات خود را محافظت کنند در افغانستان هیچ مشکل وجود نخواهد داشت.
او مذاکره میان دولت پاکستان و تحریک طالبان پاکستان را به سود اسلام آباد میداند.
آقای متقی گفت: «پاکستان همراه نیروهای امریکایی تمرینات میکند، مشترکاً کار میکند. این باعث تشویش کشورهای منطقه میشود. این به نفع پاکستان و به نفع منطقه نیست.»
سرپرست وزارت امور خارجه تصریح کرد که داعش در افغانستان وجود ندارد و دشمنان برای بی اعتبار کردن افغانستان از این گروه به عنوان ابزار استفاده میکنند، زیرا وجود ثبات و امنیت در افغانستان، منطقه را روی پا ایستاد میکند و منافع بزرگ را در آن رقم میزند.
آقای متقی گفت: «همانندی که روسیه از داعشی که از بیرون به روسیه میرود، تهدید میشود و ضرر میبیند، افغانستان هم اگر از داعش ضرر میبیند، آن داعشی است که از بیرون میآید. پس اگر کشورهای همسایه و منطقه هم به این موضوع توجه جدی کنند و سرحدات خودرا حفاظت کنند، در افغانستان هیچ مشکلی وجود نخواهد داشت.»
رئیس دستگاه دیپلوماسی درعین زمان از قاچاق مواد مخدر مصنوعی به افغانستان ابراز نگرانی نموده و بر همکاری منطقهای برای مبارزه در برابر آن تاکید کرد.
این مقام امارت اسلامی همچنان آمار داد که پس از ممنوعیت کشت کوکنار در افغانستان، قیمت کوکنار بلند رفته و کشت آن در برخی از کشورهای همسایه به ده ها هزار هکتار زمین رسیده است.
او گفت: «مشکلی که ما حالا با آن روبهرو هستیم مواد مخدر مصنوعی است که از بیرون میآید و اقسام مختلف دارد. ما کوشش میکنیم که آن نیز حل شود، ولی در این عرصه نیز همکاری کشورهای همسایه ضرور است.»
همزمان با این، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفته است که امریکا و متحدانش عامل رشد تروریزم در افغانستان و خاورمیانه اند.
او گفت: «حمله بر افغانستان و حضور ننگین ۲۰ ساله ایتلاف امریکا در آنجا با شکل گیری دوباره القاعده به همراه بود. نتیجه تجاوز به عراق منجر به ایجاد داعش شد. آغاز جنگ در سوریه به ظهور جبهة النُصره انجامید و ویرانی لیبیا دروازه را برای نفوذ تروریزم در منطقه گشود.»
آقای متقی همچنان در مصاحبه اخیرش روابط افغانستان و روسیه را تاریخی و خوب توصیف کرده و گفت که مبادلات تجارتی میان کابل و مسکو به ۳۵۹ میلیون دالر رسیده هرچند که این رقم به گفته او در سال ۲۰۲۲، ۵۵ میلیون دالر بود.
رویداد های اخیر
مجاهد به مناسبت روز جهانی تلویزیون: با رسانهها همکار هستیم
سخنگوی امارت اسلامی میگوید که حکومت متعهد به حمایت از رسانهها است و میتوانند در چارچوب شریعت اسلامی و ارزشهای ملی فعالیت کنند.
ذبیحالله مجاهد به مناسبت روز جهانی تلویزیون که برابر به بیستویکم نومبر است، گفت: «امارت اسلامی افغانستان در عموم از رسانهها حمایت کرده و میکند. تا حدی که ما امکانات در دسترس داریم و همچنان آنگونه که چارچوب قوانین شرعی و منافع ملی ایجاب میکند، رسانهها میتوانند فعالیت کنند.»
آقای مجاهد افزود: «تاحدی که ما توان داریم، با رسانهها همکار هستیم و رسانههای افغانستان فعلاً نشرات دارند و به خوبی نشرات شان را به پیش میبرند.»
گفتنی است که مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۱۹۹۶میلادی، بیستویکم نومبر را به عنوان روزجهانی تلویزیون نامگذاری کرد.
همچنان از فعالیت تلویزیون در افغانستان حدود ۵۰ سال میگذرد.
حجتالله مجددی، رییس اتحادیه ژورنالستان آزاد افغانستان به مناسبت این روز گفته است: «بعد از تحول از جمله ۱۸۴ تلویزیون ملی و محلی کشور ۵۷ تلویزیون به دلیل مشکلات اقتصادی مسدود شدند.»
این در حالی است که خبرنگاران در افغانستان هرازگاهی از عدم دسترسی به اطلاعات شکایت دارند و میگویند که این چالشها باید برداشته شود.
در حال حاضر حدود ۳۷۰ رسانه چاپی، صوتی و تصویری در کشور فعال اند.
رویداد های اخیر
ملابرادر: بحران کمبود آب بر روابط بین کشورها تاثیر منفی گذاشته است
ملابرادر گفت: «اکنون مسوولیت امارت اسلامی افغانستان است تا مسوولیت ملی خودرا با درنظرداشت اصل توسعه پایدار برای مدیریت بهتر آب کشور با استفاده از هر راه و امکانات ممکن به درستی انجام دهد. ان شاءالله اراده ما در این زمینه قوی است.»
معاون اقتصادی رئیس الوزرا گفته است که بحران کاهش دوامدار آب نتنها کشورها را با مشکل کمبود این منبع حیاتی روبهرو ساخته است، بلکه بر روابط سیاسی و اقتصادی بین کشورها تاثیر منفی گذاشته است.
ملا عبدالغنی برادر در جلسه پایانی یک سیمینار علمی - تخنیکی که امروز (پنجشنبه) از سوی وزارت آب و انرژی برگزار شده بود، گفت که اگرچه آب یک منبع طبیعی تجدیدپذیر است، اما کمبود آب به دلیل تغییرات اقلیمی، افزایش سطح آلودگی آب، نیازهای فزاینده بشری و مصرف بیرویه آن، به شکل جدی احساس میشود.
معاون اقتصادی رئیس الوزرا ابراز تاسف کرد که با آنکه افغانستان دارای منابع طبیعی و ذخایر وسیع آب است، اما در این بخش مدیریت مسلکی صورت نگرفته است.
ملابرادر گفت: «اکنون مسوولیت امارت اسلامی افغانستان است تا مسوولیت ملی خودرا با درنظرداشت اصل توسعه پایدار برای مدیریت بهتر آب کشور با استفاده از هر راه و امکانات ممکن به درستی انجام دهد. ان شاءالله اراده ما در این زمینه قوی است.»
رویداد های اخیر
پاکستان شایعاتی تعیین نماینده ویژه جدید برای افغانستان را رد کرد
در ماه اگست سال روان، پاکستان آصف درانی، فرستاده ویژه خود در افغانستان را برکنار کرد و هنوز جایگزینی برای او تعیین نکرده است.
ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان شایعات مبنی بر اینکه اسلامآباد در حال بررسی تعیین نماینده ویژه جدید برای افغانستان است را رد کرد.
بلوچ روز پنجشنبه در نشست خبری گفت که این گزارشها که گویا اسلامآباد در حال بررسی تعیین نماینده ویژه جدید برای افغانستان است صحت ندارد اما فرستادههای ویژه روسیه و چین برای افغانستان اخیرا به پاکستان سفر کرده و با مقامات این کشور دیدار کرده اند.
در ماه اگست سال روان، پاکستان آصف درانی، فرستاده ویژه خود در افغانستان را برکنار کرد و هنوز جایگزینی برای او تعیین نکرده است.
سخنگوی وزارت خارجه پاکستان، یکبار دیگر موضوع گروههای شبه نظامی در افغانستان را نیز مطرح کرد.
وی همچنین آخرین اطلاعات را در مورد پناهجویان افغان اعلام کرد و گفت که تا کنون در سال جاری پاکستان تقریباً ۸۰۰هزار مهاجر غیرقانونی افغان را اخراج کرده است.
خانم بلوچ گفت که این روند همچنان ادامه دارد تا "بازگشت موفق و آرام" اتباع غیرقانونی افغان تضمین شود.
بلوچ گفت: «از نوامبر ۲۰۲۳ تا اکتوبر ۲۰۲۴، تا کنون ۷۵۷۰۰۸ افغان بدون مدرک به افغانستان بازگردانیده شده اند.»
بر اساس آمار سازمان ملل متحد، حدود ۱.۳ میلیون افغان در پاکستان پناهنده ثبت شده هستند، در حالی که ۸۸۰۰۰۰ نفر دیگر دارای وضعیت قانونی اقامت هستند.
پاکستان از اواخر سال گذشته فشار روی تمام خارجیهای مقیم غیرقانونی در این کشور را آغاز کرد.
به گفته اسلام آباد، افزایش حملات شبه نظامیان آنها را به این تصمیم واداشته است.
با این حال، اسلام آباد همچنان افغانستان را به ایجاد پناهگاههای امن برای گروههای شبه نظامی که پاکستان را هدف قرار می دهند، از جمله تحریک طالبان پاکستان (TTP) متهم میکند.
از سوی دیگر این ادعا بارها از سوی امارت اسلامی رد شده است و گفته است که به هیچ گروهی اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه کشور دیگر را نخواهند داد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ترمپ برای افسران دخیل در خروج از افغانستان محکمه نظامی برگزار میکند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
صدراعظم کانادا: بازداشت یک نیروی خاص این کشور در افغانستان را جدی میگیریم
-
ورزش4 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات لیگ کریکت ده آوره ابوظبی را نشر میکند
-
تجارت4 روز ago
ملا برادر یک فابریکه کمپل سازی را در کابل افتتاح کرد
-
جهان3 روز ago
موافقت حزبالله لبنان با طرح امریکا برای آتش بس با اسرائیل
-
اخبار ساحوی5 روز ago
وزیر خارجه ایران دیدار ایلان ماسک با نماینده این کشور را تکذیب کرد
-
جهان4 روز ago
بایدن به اوکراین اجازه استفاده از سلاحهای امریکایی برای حمله به داخل روسیه را داد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
عربستان امسال بیش از ۱۰۰ تن به شمول سه شهروند افغانستان را اعدام کرده است