رویداد های اخیر
متقی در دیدار با تاجران افغان مقیم ترکمنستان: باید در برخی مواد تعرفه گمرکی پایین شود
سرپرست وزارت امور خارجه در دیدار با تاجران افغان مقیم ترکمنستان گفته است که باید در برخی مواد تعرفه گمرکی پایین شود زیرا صادرات از طرف ترکمنستان بیشتر بوده ولی از طرف افغانستان کم است.
امیرخان متقی در این مورد گفته است: «باید در بعضی مواد تعرفه پایین شود چونکه صادرات از طرف ترکمنستان زیاد است و از طرف افغانستان کم است. این بیلانس باید تا یک اندازه برابر شود.»
آقای متقی در این دیدار افزوده است که امارت اسلامی در بخش اقتصاد و تطبیق پروژههای انکشافی سیاست متوازن دارد.
متقی بیان کرده است: «حکومت فعلی در بخش اقتصاد، در بخش انکشاف پالیسیای که دارد، میخواهد که در افغانستان انکشاف متوازن باشد؛ متوازن به این معنا که هیچ یک ولایت، هیچ یکی از ولسوالی به دیگر ولایت و ولسوالی برتری ندارد.»
با این حال، میزان دادوستد تجارتی میان افغانستان و ترکمنستان سالانه بالغ بر ۴۸۱ میلیون دالر است که به ارزش ۳ میلیون دالر از افغانستان اموال صادر و ۴۷۷ میلیون کالا وارد میشود.
او همچنان در این دیدار بار دیگر حکومت سرپرست را همهشمول دانسته و گفته است که امارت اسلامی نمیتواند به فرمایش کشورهای دیگر مقامهای ارشد را تعیین کند.
وی در این زمینه علاوه کرد: «آنها (حکومت قبلی) فرمایشات بیگانهگان را قبول میکردند که یک وزیر به فرمایش فرانسه باشد، دیگر به فرمایش امریکا باشد، دیگر به فرمایش اسراییل باشد؛ به این معنا واقعاً همهشمول نیست. ولی اگر حقیقت را نظر بکنیم، از همه مناطق الحمدالله مسوولین داریم.»
گفتنی است که امیرخان متقی در راس یک هیأت روز یکشنبه (۶ حوت) به دعوت رشید مردوف، وزیر امور خارجه ترکمنستان بهمنظور گفتگو در مورد مسائل دوجانبه راهی آن کشور شده بود.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی میخواهد توافقنامهای با روسیه برای ترانزیت ۵۰ میلیون متر مکعب گاز امضا کند
خبرگزاری روسی اسپوتنیک گزارش داده است که امارت اسلامی در نظر دارد با روسیه توافقنامهای را برای ترانزیت ۵۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی مایع از طریق افغانستان به جنوب شرق آسیا امضا کند.
رستم حبیب بولین، رئیس مرکز تجارت روسیه در افغانستان روز جمعه به اسپوتنیک گفت که قرار است این توافقنامه در نشست بین المللی اقتصادی کازان در ماه می سال جاری امضا شود.
وی افزود که ترانزیت با استفاده از تانکرهای گاز انجام میشود و دوره آزمایشی این برنامه قبلاً سپری شده است.
حبیب بولین یادآور شد که در نشست کازان سال ۲۰۲۳، توافقنامهای برای ترانزیت ۵۰ میلیون تُن تیل روسیه و در نشست سال ۲۰۲۴، توافقنامه برای ترانزیت ۲ میلیون تن آرد و گندم این کشور امضا شده بود.
در همین حال، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت گفته که اقدامات اولیه برای عقد این قرارداد انجام شده است.
عبدالسلام جوادآخندزاده در این مورد گفت: «خوشبختانه، زمینهها برای یک توافق نهایی فراهم شده است. ضمن استقرار امنیت سرتاسری، تأسیساتی که از نیروهای ناتو در خصوص انتقالات نفت و گاز در اختیار داریم، جایگاه افغانستان را در تطبیق این پروژه تقویت میکند. با عملی شدن این پروژهی کلان منطقهای، سکتورهای ترانسپورت، برق، امنیتی، خدماتی اشتغالزایی و صنایع تولیدی فعال و توسعه یافته، اقتصاد کشور رشد مینماید.»
از سویی هم، اعضای بخش خصوصی گفتهاند که با اجرای این قرارداد، موقعیت ژئوپلوتیکی کشور از نظر درآمد، اشتغال زایی و افزایش فعالیت حملونقل در اقتصاد منطقهای عملاً ثابت خواهد شد.
ذبیح الله نظری، عضو بخش خصوصی گفت: «برای اجرای این پروژه، به نیروی کار محلی نیاز است و میتواند فرصتهای شغلی زیادی را برای مردم افغانستان ایجاد بکند.»
کارشناسان اقتصادی همچنان بیان کرده که تطبیق این پروژه در کوتاه مدت برای کشور مهم است اما افزودهاند که طرف افغانستان باید تمرکز اصلی خود را در مورد پروژه تاپی افزایش دهد.
این درحالی است که مقامهای امارت اسلامی بارها گفتهاند که با سیاست اقتصاد محور، افغانستان را به چهار راه ترانزیت منطقه مبدل خواهند کرد.
رویداد های اخیر
نشست بینالمللی «آموزش دختران در جوامع اسلامی» در پاکستان برگزار شد
نشست بینالمللی دو روزه زیر نام «آموزش دختران در جوامع اسلامی» در شهر اسلامآباد، پایتخت پاکستان امروز (شنبه) برگزار شد. طبق اعلامیه حکومت پاکستان، در این نشست ۱۵۰ نماینده از ۴۷ کشور مشمول استادان، عالمان دینی، کارشناسان و فعالان حقوق بشر اشتراک کردهاند.
هدف این نشست افزایش آگاهی جوامع مسلمان در مورد اهمیت آموزش دختران گفته شده است.
شهباز شریف، صدراعظم پاکستان ممنوعیت دختران از تحصیل در جوامع اسلامی را نکوهش کرد و گفت که گرفتن حق تحصیل از دختران مانند گرفتن آینده آنان است.
آقای شریف گفت: «علیرغم میراث غنی ما، جهان اسلام از جمله پاکستان با چالشهای بزرگی در تضمین دسترسی عادلانه به آموزش برای دختران مواجه است. محروم ساختن دختران از آموزش به مثابه محروم ساختن آنان از صدا و انتخاب است و در عین حال محروم ساختن آنان از حق داشتن آیندهای روشن است.»
این نشست به میزبانی وزارت معارف پاکستان و با همکاری «سازمان همبستگی جهان اسلام» مستقر در شهر مکه عربستان سعودی برگزار شده و در آن نمایندگان نزدیک به ۵۰ کشور اسلامی و دیگر نهادهای جهانی حضور یافتهاند.
مولانا فضل الرحمن، رهبر حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان، نیز در این نشست گفت: «تحصیل کلید پیشرفت و شکوفایی در هر جامعه است. لذا اسلام آموزش علم را یک رکن اساسی برای شکوفایی خود قرار داد و برای بشر به آموزش علم و تحصیل توصیه کرد. براساس هدایات قران، علم تنها برای مردان نیست بلکه یک فریضه برای زنان نیز است. آموزش یک پسر یعنی آموزش یک فرد اما آموزش یک دختر یعنی با سواد ساختن یک خانواده.»
در همین حال، زلمی خلیلزاد، نماینده سابق امریکا در امور صلح افغانستان با انتشار پیامی در ایکس نوشته که برگزاری این نشست توسط پاکستان، ناشی از نگرانی صادقانه آن کشور در مورد زنان افغان نیست، بلکه جنبه تبلیغاتی دارد.
آقای خلیلزاد نوشته است: «واضح است که این نشست ناشی از هیچ نگرانی صادقانهای در مورد زنان افغان نیست، بلکه یک اقدام تبلیغاتی به عنوان بخشی از درگیری جاری با طالبان است. اما گاهی اوقات، حتی دشمن شما میتواند در نهایت به شما لطفی کند. این واقعیت است که محدودیت شدید امارت اسلامی بر تحصیل زنان، غیراسلامی، مضر به منافع ملی کشور و نقض حقوق بشر است.»
پیش از این، وزیر معارف پاکستان گفته بود که از هیأت امارت اسلامی افغانستان نیز برای اشتراک به این نشست دعوت شده اما تاهنوز گزارشی از شرکت هیأت افغانی منتشر نشده است.
این نشست فردا (یکشنبه) نیز ادامه مییابد و با مراسم امضای اعلامیه اسلامآباد که تعهد مشترک جوامع اسلامی به آموزش زنان و دختران را انعکاس میدهد، به پایان خواهد رسید.
رویداد های اخیر
خلیلزاد: کنفرانس آموزش دختران در اسلام آباد جنبه تبلیغاتی دارد
زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، گفته است که برگزاری کنفرانس آموزش دختران توسط پاکستان ناشی از نگرانی صادقانه این کشور در مورد زنان افغان نیست، بلکه جنبه تبلیغاتی دارد.
او در صفحه ایکس خود نوشته است: «واضح است که این ناشی از هیچ نگرانی صادقانهای در مورد زنان افغان نیست، بلکه یک اقدام تبلیغاتی به عنوان بخشی از درگیری جاری با طالبان (امارت اسلامی) است.»
وی افزود: «اما گاهی اوقات، حتی دشمن شما میتواند در نهایت به شما لطفی کند. این واقعیت است که محدودیت شدید رهبر طالبان (امارت اسلامی) بر تحصیل زنان، غیراسلامی، مضر به منافع ملی کشور و نقض حقوق بشر است. چه زمانی عناصر عاقل طالبان (امارت اسلامی) و دیگر افغانها در برابر تصمیمهای نادرست کندهار خواهند ایستاد؟ در نهایت، حل این مشکل به عهده افغان هاست.»
قرار است کنفرانس دو روزه کشورهای اسلامی درمورد آموزش دختران امروز (شنبه) در اسلام آباد آغاز شود.
این کنفرانس در حالی برگزار میشود که امارت اسلامی آموزش دختران بالاتر از صنف ششم و تحصیل زنان در پوهنتونها را به حالت تعلیق درآورده است.
حکومت پاکستان اعلام کرده که امارت اسلامی نیز به این نشست دعوت شده است.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ترمپ: روسیه به دلیل خروج امریکا از افغانستان به اوکراین حمله کرد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
مکرون: برنامه هستهای ایران به نقطه بیبازگشت نزدیک میشود
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مککال: داعش در افغانستان احیا شده است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات لیگ بینالمللی کریکت ۲۰ آوره را نشر میکند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
امریکا برای مبادله زندانیان درحال مذاکره با امارتاسلامی است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
برنامه جهانی غذا: میلیونها تن در افغانستان به کمک عاجل نیاز دارند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
خلیلزاد: پاکستان بدرفتاری و اخراج مهاجران افغان را متوقف کند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
یک عضو مجلس نمایندگان امریکا از ترمپ خواست کمکها را به افغانستان متوقف کند