رویداد های اخیر
متقی بازگشایی دفتر سازمان همکاریهای اسلامی در کابل را «موفقیت سیاسی» خواند

وزارت امور خارجه گشایش دوبارۀ دفتر سازمان همکاریهای اسلامی درافغانستان را یک موفقیت سیاسی برای امارت اسلامی میخواند.
امیرخان متقی، وزیر امور خارجه گفته است با گشایش دفتر این سازمان، امید است همکاریهای سیاسی، اقتصادی و بشری کشورهای اسلامی با افغانستان تقویت بیشتر شود.
آقای متقی از کشورهای اسلامی میخواهد در افغانستان سرمایهگذاری کنند واطمینان میدهد که امنیت تمام سفارتها ونمایندهگیهای سیاسی این کشورها در افغانستان تأمین خواهد بود.
درهمین حال، طارق علی بخیت، نماینده ویژه سازمان همکاریهای اسلامی وضعیت بشری در افغانستان را وخیم خوانده و جامعه جهانی به ویژه کشورهای اسلامی را به حمایت وهمکاری با افغانستان دعوت میکند.
آقای بخیت تأکید میکند که مردم افغانستان هنوز دچار بحران هستند وافغانستان در همهای بخشها به کمک نیاز دارد.
وی میگوید: «گشایش این دفتر برای تقویت همکاریهای اقتصادی و بشری در افغانستان ازسوی کشورهای عضو یک امر ضروری بود، سازمان همکاریهای اسلامی خرسند است افغانستان را دربخشهای صحی، انکشاف اجتماعی، آموزشی و بشری کمک کند.»
آقای بخیت افزود: «حمایت سیاسی از افغانستان میتواند باعث حفظ امنیت و ثبات پایدار در این کشور شود، افغانستان دچار بحران است و به حمایت وهمکاری درهمه بخشها ضرورت دارد، ما به این منظور، صندوق وجهی را برای کمک به افغانستان ایجاد کردیم.»
در سفر نماینده خاص سازمان همکاریهای اسلامی به کابل همچنان روی تأسیس دانشگاه بینالمللی اسلامی در افغانستان از سوی سازمان همکاری اسلامی و آغاز دوبارهٔ روند انتخاب کابل بهعنوان پایتخت فرهنگی کشورهای اسلامی برای سال ۲۰۲۴ بحث شده است.
سازمان همکاریهای اسلامی در ۲۰۱۹ اعلام کرده بود که کابل به عنوان پایتخت فرهنگی کشورهای اسلامی برای سال ۲۰۲۴ برگزیده شده است.
گفتنی است این دفتر چهارده ماه پس از روی کارآمدن امارت اسلامی بهگونه رسمی با حمایت مالی عربستان سعودی در کابل گشایش یافت.
رویداد های اخیر
نماینده ویژه پاکستان با امیرخان متقی دیدار کرد

محمد صادق، نماینده ویژه پاکستان در کابل در رأس هیئت کمیته مشترک هماهنگی میان افغانستان و پاکستان با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه دیدار کرده است.
ضیا احمد تکل، رئیس روابط عامه وزارت خارجه در بیانیه نوشته که آقای متقی در این دیدار نگرانی عمیق خود را نسبت به روابط میان کابل و اسلامآباد، بهویژه در مورد اخراج اجباری مهاجران افغان ابراز نموده است.
متقی تأکید تصریح کرده که هر دو کشور باید در فضای اعتماد متقابل، مشکلات خود را از طریق گفتگو حلوفصل کنند و از هرگونه اقدام یا اظهاراتی که باعث رنجش یا تحریک احساسات مردم شود، خودداری نمایند.
نماینده ویژه پاکستان نیز گفته است که دو کشور همسایه دارای روابط عمیقی هستند و باید بررسی شود که چگونه میتوان مشکلات بهوجودآمده را حلوفصل کرد.
او افزود که در آینده نزدیک، محمد اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر خارجه پاکستان به کابل سفر خواهد کرد و ابراز امیدواری کرد که این سفر نتایج مثبتی برای هر دو طرف درپی داشته باشد.
رویداد های اخیر
سرپرست وزارت صنعت و تجارت عازم پاکستان شد

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت امارت اسلامی در رأس یک هیئت عالیرتبه عازم پاکستان شد.
وزارت صنعت و تجارت امروز (چهارشنبه) گفته است که هدف این سفر بررسی و رفع موانع موجود در مسیر تجارت، ترانزیت و حملونقل میان دو کشور و نیز گفتگو پیرامون حل چالشهای مرتبط با مهاجرین افغان مقیم پاکستان میباشد.
براساس خبرنامه این وزارت، اعضای این هیئت متشکل از نمایندگان معاونیت اقتصادی ریاستالوزرا، ریاست تسهیل سرمایهگذاری اداره امور، وزارتهای خارجه، مالیه، امور مهاجرین و عودتکنندگان، ترانسپورت و هوانوردی ملکی، زراعت، آبیاری و مالداری و سکتور خصوصی میباشند.
رویداد های اخیر
خلیلزاد: پاکستان ممکن از اخراج مهاجران برای نفوذ داعش به افغانستان استفاده کند

زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین امریکا برای افغانستان از احتمال انتقال جنگجویان گروه داعش توسط پاکستان در پوشش اخراج مهاجران به افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
آقای خلیلزاد امروز (چهارشنبه) در صفحه ایکس خود نوشته است: «افراد آگاه به من میگویند که نگران این هستند که ممکن است تشکیلاتی در پاکستان از اخراج مهاجران افغان به عنوان پوششی برای فرستادن تروریستهای داعش به افغانستان استفاده کند. من نیز این نگرانی را دارم.»
با این حال، خلیلزاد توضیح بیشتری در این زمینه ارائه نکرده و مشخص نساخته است که منظورش از «افراد آگاه» چه کسانی هستند.
این در حالی است که امارت اسلامی مدتهاست با گروه داعش در مبارزه است و پیشتر نیز پاکستان را به حمایت از این گروه متهم کرده است.
در ماه جنوری سال جاری میلادی، امارت اسلامی اعلام کرده بود که گروه داعش در خاک پاکستان مراکز آموزشی دارد.
اظهارات تازه خلیلزاد در حالی مطرح میشود که پاکستان اقدامات خود را برای اخراج صدها هزار مهاجر افغان افزایش داده است.
پاکستان روند اخراج مهاجران افغان فاقد اسناد را از اکتوبر ۲۰۲۳ آغاز کرد، اما پس از یک دستورالعمل جدید در ماه دسمبر، این روند از اول اپریل شدت یافت.
گفتنی است که تنها در دو هفته نخست ماه جاری، بیش از ۴۵ هزار افغان به کشور بازگشتهاند.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
ترمپ برنامه «حفاظت موقت» در برابر اخراج را برای هزاران افغان لغو کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
امریکا میگوید حضور نظامی در بگرام ندارد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
سفیر سابق امریکا در افغانستان: هیچ کس نمی خواهد ایران دارای سلاح هستهای باشد
-
جهان4 روز ago
ترمپ: مذاکرات برای حل درگیری اوکراین به خوبی پیش میرود
-
جهان2 روز ago
ترمپ: اگر ایران از رویای داشتن سلاح هستهای دست نکشد با واکنش شدیدی روبرو خواهد شد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
وزیر خارجه ایران پیش از دور دوم گفتگوها با امریکا به مسکو سفر میکند
-
جهان5 روز ago
قصر سفید: ایران اگر از برنامه هستهای دست نکشد، تاوان سنگینی خواهد پرداخت
-
صحت2 روز ago
گسترش خدمات صحی به افغانهای عودت کننده در تورخم