علم و تکنالوژی
متا؛ فیس بوک و انستاگرام پس از دو ساعت قطعی دوباره فعال شدند
فیسبوک و اینستاگرام متعلق به شرکت «متا»، روز سهشنبه (۱۵حوت) پس از بیش از دو ساعت قطعی، که به دلیل یک «مشکل فنی» ایجاد شده و صدها هزار استفاده کننده را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار داده بود، راه افتادند.
یک سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفت که کاخ سفید این مشکل را زیر نظر دارد و افزود که فعلا از هیچ فعالیت انترنتی مخرب خاصی اطلاع پیدا نکرده است.
اطلاعات سایت داون دتکتور نشان میدهد که در اوج این قطعی، بیش از ۵۵۰ هزار گزارش اختلال در فیسبوک و حدود ۹۲ هزار مورد برای اینستاگرام گزارش شده است.
اندی استون، سخنگوی متا در پوستی در شبکه ایکس بدون اشاره به جزئیات گفت که یک «مشکل فنی» باعث شد مردم برای دسترسی به برخی از خدمات این شرکت مشکل پیدا کنند و افزود که مشکل برطرف شده است.
شرکت متا روزانه میزبان ۳.۱۹ میلیارد استفاده کننده فعال در شبکههای اجتماعی تحت اداره خود که شامل واتساپ و تردز نیز میشود است.
سایت داون دتکتور که با جمعآوری گزارشهای قطعی از چندین منبع از جمله استفاده کنندهگان، آنها را ردیابی میکند، میگوید مشکل واتساپ و تردز بسیار کمتر از فیسبوک و اینستاگرام بود.
خبرگزاری رویترز گزارش داده است که چندین کارمند شرکت متا در پیامرسان بلایند که کارمندها در آن به صورت ناشناس مشکلات و مسائل کاری را به بحث میگذارند، گزارش دادند که نمیتوانند به سیستمهای داخلی خود وارد شوند و این موضوع باعث شد فکر کنند اخراج شدهاند.
قطع شدن فیسبوک و اینستاگرام به یکی از موضوعات داغ روز در شبکه ایکس هم تبدیل شد.
ایلان ماسک، مالک شبکه ایکس در پستی نوشت: «اگر در حال خواندن این پست هستید، به این خاطر است که سرورهای ما کار میکنند.»
شبکه ایکس نیز پس از آنکه ایلان ماسک با ۴۴ میلیارد دالر در اکتبر سال ۲۰۲۲ آن را خرید، از اختلالات بینصیب نمانده است و این موضوع در ماه دسامبر باعث ایجاد مشکل برای بیش از ۷۷ هزار کاربر در کشورهای امریکا و فرانسه شد.
علم و تکنالوژی
ایران ممنوعیت واتساپ و گوگلپلی را لغو کرد
ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و تکنالوژی معلوماتی ایران، گفته است که این اقدام “اولین گام برای رفع محدودیتها بر اینترنت” است.
خبرگزاری دولتی ایران، ایرنا، گزارش داده است که مقامهای این کشور ممنوعیت دسترسی به پلتفورم پیامرسان واتساپ متعلق به شرکت متا و همچنین خدمات اپلیکیشن گوگلپلی را به عنوان گام نخست در راستای کاهش محدودیتهای اینترنتی از میان برداشته اند.
ایرنا گزارش داده است که مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، در شورای عالی فضای مجازی گفته است: «برای رفع محدودیتهای دسترسی به برخی از پلتفورمهای معروف خارجی مانند واتساپ و گوگل پلی رای اکثریت به دست آمده است.»
این خبرگزاری همچنین به نقل از ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و تکنالوژی معلوماتی ایران، گفته است که این اقدام "اولین گام برای رفع محدودیتها بر اینترنت" است.
ایران از کشورهای در جهان است که جدیترین محدودیتها بر دسترسی به اینترنت را اعمال میکند. این محدودیتها شامل ممنوعیت و فیلتر ساختن رسانههای اجتماعی مستقر در ایالات متحده مانند فیسبوک، ایکس و یوتیوب است.
خدمات پیامرسانی تلگرام نیز در اپریل سال ۲۰۱۸ با حکم محکمه در ایران ممنوع شد. با این حال، ایرانیهایی که از دانش خوب در مورد استفاده از تکنولوژی برخوردار هستند، از این محدودیتها با استفاده از فیتلرشکنها (ویپیان) عبور میکنند.
پیش از این از رسانههای اجتماعی به طور گسترده در اعتراضات ضد دولتی در ایران استفاده شده است.
علم و تکنالوژی
دونالد ترمپ: تیکتاک ارزش ماندن برای مدتی در امریکا را دارد
آقای ترمپ روز دوشنبه با رییس اجرائیه تیک تاک نیز دیدار کرده است. او پس از این دیدار و در همان روز در یک نشست خبری گفت که به لطف موفقیت کمپاین انتخاباتیاش در این اپلیکیشن، «نقطه ای گرم» برای تیک تاک دارد.
دونالد ترمپ، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده روز یکشنبه (۲ جدی) اعلام کرد که طرفدار اجازه دادن به تیک تاک برای حداقل مدت کوتاهی در امریکا است.
او در سخنرانیاش در میان جمعی از حامیان محافظهکارش در فینیکس آریزونا گفته است که در طول مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری خود، میلیاردها بازدید از پلتفرم رسانههای اجتماعی داشته است.
رویترز نوشته است که این اظهارات آقای ترمپ یکی از قویترین پیامهایی است که نشان میدهد او با خروج احتمالی این پلتفرم اجتماعی چینی از بازار ایالات متحده مخالف است.
این در حالی است که سنای ایالات متحده در ماه اپریل سال جاری میلادی، قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن، بایتدانس که به عنوان شرکت مادر تیک تاک خوانده میشود، به دلیل نگرانیهای امنیت ملی مالکیت این پلتفرم اجتماعی را به امریکاییها واگذار کند.
گفتنی است که مالکان تیک تاک به دنبال لغو این قانون هستند و ستره محکمه ایالات متحده با رسیدگی به این پرونده موافقت کرده است. اما اگر محکمه به نفع شرکت بایتدانس رای ندهد، این اپلیکیشن در ۱۹ جنوری سال آینده، یک روز قبل از روی کار آمدن ترمپ، عملاً در ایالات متحده ممنوع میشود.
اما مشخص نیست که دونالد ترمپ چگونه دستور واگذاری تیک تاک را که با اکثریت قاطع در مجلس سنا تصویب شد، لغو خواهد کرد.
آقای ترمپ روز دوشنبه با رییس اجرائیه تیک تاک نیز دیدار کرده است. او پس از این دیدار و در همان روز در یک نشست خبری گفت که به لطف موفقیت کمپاین انتخاباتیاش در این اپلیکیشن، «نقطه ای گرم» برای تیک تاک دارد.
وزارت عدلیه ایالات متحده استدلال کرده است که مالکیت چین بر تیک تاک یک تهدید مداوم برای امنیت ملی امریکا است؛ موضعی که اکثر قانونگذاران ایالات متحده از آن حمایت میکنند.
علم و تکنالوژی
روسیه گوگل را به اندازه تولید ناخالص ملی تمام جهان جریمه کرد
روسیه گوگل را پس از اینکه اقداماتی علیه چینلهای تلویزیونی طرفدار کرملین در یوتیوب انجام داد، به مبلغ ۲.۵ دسیلیون دالر جریمه کرده است، رقمی که بیش از کل تولید ناخالص داخلی جهان است.
از زمانی که دوسیه قضایی در روسیه علیه غول فناوری آغاز شد، به دلیل خودداری گوگل از برقراری دسترسی به این چینلها، میزان جریمه در طول چهار سال گذشته، به حد بیسابقهای افزایش یافته است.
خبرگزاری دولتی تاس روسیه به نقل از ایوان موروزوف، وکیل دادگستری روسیه نوشت: این تخلفات، ۲ آندسییلیون روبل معادل ۲۰ دسیلیون دالر (یک عدد ۳۳ رقمی) برای غول فناوری هزینه داشته است.
برای درک این موضوع، باید بدانیم که طبق گزارش صندوق بینالمللی پول، ارزش تولید ناخالص داخلی جهانی به حدود ۱۱۰ هزار میلیارد دالر (یک عدد ۱۲ رقمی) میرسد.
رومن یانکوفسکی، یکی دیگر از کارشناسان موسسه آموزش HSE به تاس گفت: روشن است که گوگل، این جریمه را پرداخت نخواهد کرد و فدراسیون روسیه نمیتواند این پول را از این شرکت بگیرد.
یک محاسبه مختصر نشان میدهد که حق با این کارشناس است. آلفابت که شرکت مادر گوگل است، دارای ارزش بازار اندکی بیش از ۲ تریلیون دالر است. حتی با وجود درآمد ۸۰.۵۴ میلیارد دالری (۷۳.۹۶ میلیارد یورو) در سه ماهه گذشته، به نظر میرسد این غول فناوری، قادر به پرداخت این جریمه نیست.
هر گونه ادعایی که توسط دولت روسیه مطرح شود، فقط در داخل این کشور قابل اجرا است.
بر اساس گزارش یورونیوز، روزنامه فناوری انگلیسی «رجیستر» گزارش کرد پس از یک دوسیه قضایی چهار ساله که با اقدام یوتیوب در ممنوعیت چینل فوق ملیگرای روسی «تزارگراد» در سال ۲۰۲۰ برای رعایت تحریمهای امریکا علیه روسیه، به جریان افتاد، این مبلغ جریمه جمع شده است.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ترمپ: رها کردن تجهیزات نظامی در افغانستان وحشتناک بود، اردو را بازسازی میکنیم
-
اخبار ساحوی4 روز ago
واکنش پاکستان به سخنان یک مقام امریکایی درباره توانایی موشکی آن کشور
-
جهان4 روز ago
رویدار ترافیکی مرگبار در برازیل جان ۳۰ نفر را گرفت
-
رویداد های اخیر1 روز ago
وزارت دفاع: امارت اسلامی حملات بزدلانه پاکستان در پکتیکا را بیپاسخ نخواهد گذاشت
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ادارۀ بینالمللی مهاجرت برای ادامه حمایت از افغانها به ۵۰۰ میلیون دالر نیاز دارد
-
صحت2 روز ago
تیم انتقال ترمپ در حال برنامهریزی برای خروج امریکا از سازمان صحت جهانی است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
دور جدید واکسین پولیو در کشور آغاز میشود
-
اخبار ساحوی3 روز ago
مشاور امنیت ملی قصر سفید: ایران تضعیف شده میتواند به دنبال سلاح هستهای باشد