Connect with us

تجارت

ماه آینده کار ساخت ۴۴ بند آب در کشور آغاز خواهد شد

منتشر شده

در

مسوولان اداره تنظیم امور آب می گویند که کار ساخت ۴۴ بند آب در ماه ثور سال جاری در کشور آغاز خواهد شد.

به گفته مسوولان در این اداره، مطالعات و طرح این بندها نهایی شده و قرار است در ۲۱ ولایت افغانستان ساخته خواهند شد.

بندهای آب که ساخته خواهد شد:

بند آغا جان در ارزگان؛  بند میزان، مارکوک، قریه آجا و علاوالدین در زابل؛ زردآلود، چارد و ملا چراغ در غزنی؛ درنه جوی، گرومبی، گربت، جلریز در میدان ودرگ؛ گومل، گومل دوم، زمه، روستای میرزا، در پکتیکا؛ دومنده در خوست ؛ بند خرورا در لوگر؛ بند سوری خوله در پکتیا؛ بند سلطان ابراهیم و  قلعه سوخته در سرپل؛ بند المار و خشت پل  در فاریاب؛ بند روستای آب در سمنگان؛ بند کانتیوا و کله گوش در نورستان؛ بند آب لوری در قندهار؛ بند شوری در بادغیس؛ بند ورسج و سوچه ماغ در تخا؛، بند دهنه محمد گیچه در بامیان؛ بند دره بمسیر در دایکندی؛ بند شینه، زردگ بام، خیر میدانک، بند نورگل و قطا قلا در کنر؛ بند پنگ زیان، دره شرسته  و بند سرخ در ننگرها؛ بند بزبان در غور؛ بند تلخک در پروان؛ و بند وطن گت در لغمان.

اداره تنظیم امور آب گفته است که این بندهای آب در صورت تکمیل شدن و بهره برداری، ظرفیت ذخیره کردن ۱۲۰۰ میلیون متر مکعب آب را خواهد داشت.

به گفته این نهاد با استفاده از آب این بندها ۳۲۰ هزار هکتار زمین زراعتی آبیاری خواهد شد.

ظرفیت تولید انرژی برق از ۴۴ بندی که کار ساختمان آن ها از امسال آغاز خواهد شد، ۹۷ میگاوات تخمین شده است.

در اعلامیه آمده است: "با آغاز کار ساختمان این بندها، برای صد ها هزار تن از جوانان زمینه کار فراهم می گردد."

به گزارش اداره ملی تنظیم امور آب در حال حاضر کار اعمار بیش از ده بند بزرگ و متوسط به شمول بند شاه وعروس، پاشدان، بخش آباد، مچلغو، دهنه اره، خان آباد۲، کجکی، توری، پلتونی، شفلوغ و سراب در کشور جریان دارد.

در آغاز سال نو ۱۴۰۰، شهروندان کشور شاهد افتتاح بند کمال خان توسط رییس جمهور در ولایت نیمروز بودند.

بند کمال خان ظرفیت ذخیره ۵۲ میلیون متر مکعب آب را دارد و ۱۷۴ هزار هکتار زمین را آبیاری می کند.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!