رویداد های اخیر
ماموریت یوناما در افغانستان برای یک سال دیگر تمدید شد
شورای امنیت سازمان ملل روز پنجشنبه (۲۵حوت) ادامه ماموریت یوناما را در افغانستان برای یک سال دیگر تمدید کرد.
یوناما در خبرنامهای گفته است که هیات معاونت سازمان ملل در افغانستان برای تامین حقوق بشر، رسیدگی به بحران بشری، بحران اقتصادی و همچنان تامین صلح و ثبات و گفتگوها میان طرفهای افغان کار خواهد کرد.
شورای امنیت سازمان ملل در این نشست دو قطعنامه را در مورد افغانستان تصویب کرده است. در قطعنامه دومی از سرمنشی سازمان ملل خواسته شده که یک ارزیابی مستقل را در مورد افغانستان راهاندازی کند تا توصیههای لازم را برای رسیدگی به اوضاع این کشور به جامعه جهانی ارایه کند.
اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد روز پنج شنبه در نشستی که با محوریت اوضاع افغانستان برگزار شده بود با اتفاق آرا و تصویب قطعنامه ۲۶۷۸ دوام ماموریت دفتر معاونت ملل متحد یا یونما را در افغانستان برای یک سال دیگر تمدید کردند.
این شورا همچنان با صدور یک قطعنامهٔ دیگر بر حمایت از یک افغانستان صلحآمیز، باثبات و مرفه تاکید کرد و اما از عدم پیشرفت حکومت امارت اسلامی در مورد انتظارات این شورا ابراز نگرانی کرده است.
در این قطعنامهٔ بر اهمیت مشارکت کامل، برابر و معنادار زنان و حمایت از حقوق بشر از جمله حقوق زنان، کودکان، اقلیتها و افراد آسیبپذیر تاکید شده است.
لانا ذکی نسیبه، نماینده دایمی امارات متحده عربی در ملل متحد گفت:«میخواهم از اعضای شورای امنیت سازمان ملل بخاطر تمدید ماموریت یوناما در افغانستان که به اتفاق آرا و حمایت کامل به تصویب رسید عمیقاً ابراز قدردانی کنم. شورای امنیت در عین حال قطعنامهای را نیز در رابطه به افغانستان به تصویب رساند که بر مبنای آن برای مقابله با مشکلات موجود خواهان بررسی و دریافت پیشنهادهای بی طرفانه اعضای این شورا شده است.»
نماینده جاپان در ملل متحد هم میگوید که افغانستان در شرایط فعلی درگیر چالشهای زیادی است و سازمان ملل مسؤلیت دارد تا بیشتر از هر زمان دیگری به این کشور توجه نماید.
ایشیکان کیمیهیرو، نماینده دایمی جاپان درسازمان گفت:«مردم افغانستان بنابر تصمیم اخیر طالبان (امارت اسلامی) که کار دختران و زنان را از ادارات دولتی و غیر دولتی منع کرده است، مشکلات بحران بشری، اقتصادی اجتماعی و سیاسی را بیشتر ساخته است، اکنون مسوولیت سازمان ملل این است تا بیش از هر زمانی دیگری به این کشور توجه نماید.»
از سوی هم نماینده بریتانیا در ملل متحد در نشست شورای امنیت این سازمان تاکید کرد که حقوق زنان و دختران در افغانستان نسبت به وضعیت اقتصادی و سیاسی وخیم تر است و زنان هنوزم در حال حذف شدن از جامعه هستند.
تیم سیلوستر، نماینده دایمی بریتانیا در ملل متحد گفت:«حقوق زنان و دختران در افغانستان نسبت به وضعیت اقتصادی و سیاسی وخیم تر است، زنان هنوز هم در حال حذف شدن از جامعه هستند، در مکاتب به روی دختران بسته است، تصمیم را که امروز شورای امنیت سازمان ملل گرفته است مربوط تامین حقوق همه افغانها و زنان و دختران در افغانستان میشود،.اخیرآ طالبان (امارت اسلامی) تصمیم را که مبنی بر منع کار زنان از ادارات دولتی اتخاذ کرده اند همچنان وضعیت بشردوستانه را در افغانستان وخیم تر میکند» .
در قطعنامه شورای امنیت به طور مشخص بیان نشده که این شورا چه انتظارات خاصی از مقامهای حاکم در افغانستان دارد، اما سازمان ملل متحد همواره بر احترام به حقوق بشر به شمول حق کار و آموزش زنان، مشارکت با مفهوم زنان در عرصههای اجتماعی و سیاسی، تشکیل یک حکومت فراگیر و عدم استفاده از افغانستان علیه کشورهای دیگر، تاکید کرده است.
رویداد های اخیر
U.S. House approves bill on evacuation of Afghan allies
The U.S. House Of Representatives has passed a legislation on evacuation of Afghans who assisted Americans during the 20-year war in Afghanistan.
“The passage of the CARE Authorization Act of 2024 further underscores the commitment made by the U.S. government to safeguard those who served shoulder-to-shoulder with our personnel during the twenty-year mission in Afghanistan,” Congresswoman Dina Titus said in a statement.
“The State Department has made it clear: There is no deadline for the crucial job of protecting Afghan allies. By authorizing the Coordinator for Afghan Relocation Efforts at the State Department, we can more effectively relocate and resettle those who have qualified to immigrate to the U.S. as a result of their service to this country.”
In 2022 the State Department established a specialized office called the Coordinator for Afghan Relocation Efforts (CARE) to streamline and coordinate the ongoing relocation and resettlement process for eligible Afghans from Afghanistan and Pakistan to the United States.
The CARE Authorization Act of 2024 will formally authorize the CARE office at the State Department for three years and grant important authorities to advance its mission. These include an extension of authorities to enter into personal services contracts as well as measures to streamline the transfer of funds to and from other agencies involved in the Afghan relocation mission.
رویداد های اخیر
مجاهد به مناسبت روز جهانی تلویزیون: با رسانهها همکار هستیم
سخنگوی امارت اسلامی میگوید که حکومت متعهد به حمایت از رسانهها است و میتوانند در چارچوب شریعت اسلامی و ارزشهای ملی فعالیت کنند.
ذبیحالله مجاهد به مناسبت روز جهانی تلویزیون که برابر به بیستویکم نومبر است، گفت: «امارت اسلامی افغانستان در عموم از رسانهها حمایت کرده و میکند. تا حدی که ما امکانات در دسترس داریم و همچنان آنگونه که چارچوب قوانین شرعی و منافع ملی ایجاب میکند، رسانهها میتوانند فعالیت کنند.»
آقای مجاهد افزود: «تاحدی که ما توان داریم، با رسانهها همکار هستیم و رسانههای افغانستان فعلاً نشرات دارند و به خوبی نشرات شان را به پیش میبرند.»
گفتنی است که مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سال ۱۹۹۶میلادی، بیستویکم نومبر را به عنوان روزجهانی تلویزیون نامگذاری کرد.
همچنان از فعالیت تلویزیون در افغانستان حدود ۵۰ سال میگذرد.
حجتالله مجددی، رییس اتحادیه ژورنالستان آزاد افغانستان به مناسبت این روز گفته است: «بعد از تحول از جمله ۱۸۴ تلویزیون ملی و محلی کشور ۵۷ تلویزیون به دلیل مشکلات اقتصادی مسدود شدند.»
این در حالی است که خبرنگاران در افغانستان هرازگاهی از عدم دسترسی به اطلاعات شکایت دارند و میگویند که این چالشها باید برداشته شود.
در حال حاضر حدود ۳۷۰ رسانه چاپی، صوتی و تصویری در کشور فعال اند.
رویداد های اخیر
ملابرادر: بحران کمبود آب بر روابط بین کشورها تاثیر منفی گذاشته است
ملابرادر گفت: «اکنون مسوولیت امارت اسلامی افغانستان است تا مسوولیت ملی خودرا با درنظرداشت اصل توسعه پایدار برای مدیریت بهتر آب کشور با استفاده از هر راه و امکانات ممکن به درستی انجام دهد. ان شاءالله اراده ما در این زمینه قوی است.»
معاون اقتصادی رئیس الوزرا گفته است که بحران کاهش دوامدار آب نتنها کشورها را با مشکل کمبود این منبع حیاتی روبهرو ساخته است، بلکه بر روابط سیاسی و اقتصادی بین کشورها تاثیر منفی گذاشته است.
ملا عبدالغنی برادر در جلسه پایانی یک سیمینار علمی - تخنیکی که امروز (پنجشنبه) از سوی وزارت آب و انرژی برگزار شده بود، گفت که اگرچه آب یک منبع طبیعی تجدیدپذیر است، اما کمبود آب به دلیل تغییرات اقلیمی، افزایش سطح آلودگی آب، نیازهای فزاینده بشری و مصرف بیرویه آن، به شکل جدی احساس میشود.
معاون اقتصادی رئیس الوزرا ابراز تاسف کرد که با آنکه افغانستان دارای منابع طبیعی و ذخایر وسیع آب است، اما در این بخش مدیریت مسلکی صورت نگرفته است.
ملابرادر گفت: «اکنون مسوولیت امارت اسلامی افغانستان است تا مسوولیت ملی خودرا با درنظرداشت اصل توسعه پایدار برای مدیریت بهتر آب کشور با استفاده از هر راه و امکانات ممکن به درستی انجام دهد. ان شاءالله اراده ما در این زمینه قوی است.»
-
رویداد های اخیر5 روز ago
ترمپ برای افسران دخیل در خروج از افغانستان محکمه نظامی برگزار میکند
-
ورزش4 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات لیگ کریکت ده آوره ابوظبی را نشر میکند
-
تجارت5 روز ago
ملا برادر یک فابریکه کمپل سازی را در کابل افتتاح کرد
-
جهان3 روز ago
موافقت حزبالله لبنان با طرح امریکا برای آتش بس با اسرائیل
-
اخبار ساحوی5 روز ago
وزیر خارجه ایران دیدار ایلان ماسک با نماینده این کشور را تکذیب کرد
-
جهان4 روز ago
بایدن به اوکراین اجازه استفاده از سلاحهای امریکایی برای حمله به داخل روسیه را داد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
عربستان امسال بیش از ۱۰۰ تن به شمول سه شهروند افغانستان را اعدام کرده است
-
جهان2 روز ago
امریکا چند مقام بلند پایهای حماس را تحریم کرد