جهان
قطر از قطعنامه شورای امنیت ملل متحد در مورد آتش بس در غزه استقبال کرد
وزارت امور خارجه قطر از قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد که خواستار آتش بس فوری در غزه در ماه مبارک رمضان شده، استقبال کرده است.
این وزارت با نشر بیانیهای گفته که قطر امیدوار است که این اقدام گامی به سوی توقف دائمی خصومتها در غزه باشد، «به ویژه با توجه به شرایط فاجعه بار انسانی که غیرنظامیان از جمله کودکان و زنان از آن رنج میبرند.»
این بیانیه بر لزوم اجرای قطعنامه به ویژه توقف درگیریها، تسهیل ورود فوری و بدون مانع کمکهای بشردوستانه به تمام مناطق غزه و مشارکت مثبت در مذاکرات جاری تاکید کرده است.
در بیانیه آمده است: «این وزارت ابراز امیدواری میکند که رای ۱۴ کشور به این قطعنامه، تغییری اساسی در آگاهی جامعه بینالمللی از جدی بودن وضعیت غمانگیز در سرزمینهای اشغالی فلسطین و بهویژه نوار غزه ایجاد کند و تلاشهای بین المللی را برای اعمال راه حل دو دولتی و از سرگیری روند صلح بر اساس قطعنامههای بین المللی و ابتکار صلح عربی تقویت کند.»
این وزارت همچنین بر موضع قاطع قطر در حمایت از حقوق مشروع مردم فلسطین از جمله حق آنان برای ایجاد کشور مستقل خود در مرزهای سال ۱۹۶۷ با بیت المقدس شرقی بهحیث پایتخت آن تاکید کرده است.
قطر نقش کلیدی را در تسهیل و میانجیگری مذاکرات بین حماس و اسراییل در چند ماه گذشته به امید دستیابی به توافقی در مورد آتش بس در غزه و مبادله گروگانها ایفا کرده است.
شیخ محمد بن عبدالرحمن، صدر اعظم قطر یکشنبه در دوحه با مارتین گریفیث، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه گفتگو کرد تا راههای تسهیل ورود کمکهای بشردوستانه به نوار غزه را مورد بررسی قرار دهد.
شورای امنیت سازمان ملل متحد دوشنبه قطعنامهای را تصویب کرد که در آن خواستار آتشبس فوری میان اسراییل و حماس و همچنین آزادی همه گروگانها شد. امریکا به این قطعنامه رای ممتنع داد.
چهارده عضو دیگر شورا به این قطعنامه رای مثبت دادند. این قطعنامه توسط ۱۰ عضو منتخب این شورا پیشنهاد شده بود.
عمار بن جامع، نماینده الجزایر در سازمان ملل متحد گفته است: «مردم فلسطین رنجهای زیادی را متحمل شده اند. این حمام خون برای مدت طولانی ادامه داشته است. این وظیفه ماست که قبل از اینکه دیر شود به این حمام خون پایان دهیم.»
بنیامین نتنیاهو، صدر اعظم اسراییل، اظهار کرده است که خودداری امریکا از وتوی این قطعنامه، «عقبنشینی آشکار» از موضع قبلی آن است و به جنگ اسراییل و تلاش برای آزادی بیش از ۱۳۰ گروگانی که هنوز در دست حماس هستند، لطمه میزند.
اما جان کربی، سخنگوی قصر سفید، به خبرنگاران گفته است: «رای ما نشاندهنده تغییر در سیاست ما نیست. هیچ چیزی در مورد سیاست ما تغییر نکرده است.»
اسراییل از زمان حمله هفتم اکتوبر سال گذشته توسط حماس که در آن حدود ۱۲۰۰ نفر کشته شدند، یک تهاجم گسترده را بر غزه راه اندازی کرده است.
از آن زمان تاکنون بیش از ۳۲ هزار و ۲۰۰ فلسطینی، اکثراً زنان و کودکان، در غزه جان باخته و بیش از ۷۴ هزار و ۵۰۰ نفر دیگر زخمی شده اند.
جهان
انتخابات ریاست جمهوری امریکا رسماً آغاز شد
رسانههای امریکایی گزارش دادهاند که پروسه رأیدهی در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده رسماً آغاز شده است.
براساس گزارشها، مراکز رأیدهی در ۲۵ ایالت از ۵۰ ایالات باز شدهاند و در سایر ایالتها در حال باز شدن است.
مراکز رأیدهی تاکنون در ایالتهای واشنگتن دیسی، فلوریدا، ایلینویز، جورجیا، آلاباما، دلاور، مریلند، ماساچوست، پنسلوانیا و میسوری باز شدهاند.
بربنیاد نظرسنجیها، پیروزی در هفت ایالت جورجیا، آریزونا، نودا، میشگان، کارولینای شمالی، پنسلوانیا و ویسکانسین سرنوشتساز خواهد بود.
دونالد ترمپ اگر برنده شود، برای بار دوم وارد کاخ سفید خواهد شد.
کامالا هریس در صورت پیروزی، مبدل به اولین رئیس جمهور زن در تاریخ امریکا خواهد شد.
گفتنی است، رأیگیری در حالی آغاز شده است که رقابت تنگاتنگ میان دونالد ترمپ، نامزد جمهوری خواه و کامالا هریس، نامزد دموکرات ادامه دارد.
جهان
دستکم ۳۱ فلسطینی در حملات تازه اسرائیل بر غزه کشته شدند
حسام ابوصفیه، مدیر این شفاخانه، گفت این حمله پس از بازدید هیئتی از سازمان جهانی صحت و تخلیه برخی از مریضان رخ داد.
در حملات هوایی روز یکشنبه (۱۳عقرب) اسرائیل به غزه، دستکم ۳۱ نفر جان باختند.
رویترز به نقل از منابع صحی فلسطینی گزارش داده است که تقریباً نیمی از کشتهشدگان در مناطق شمالی غزه بودند؛ جایی که اردوی اسرائیل، به ادعای خود، عملیات نظامی را برای تضعیف حماس و جلوگیری از تجدید قوای آن ادامه میدهد.
طبق گزارش رویترز، فلسطینیها این حملات هوایی و زمینی و همچنین تخلیههای اجباری را بهعنوان «پاکسازی قومی» محکوم کردهاند و مدعیاند که هدف اسرائیل از این حملات، تخلیه دو شهر شمالی غزه و یک اردوگاه پناهندگان از ساکنانش برای ایجاد مناطق حائل است.
اما اسرائیل این اتهامات را رد میکند و تأکید دارد که تنها با شبهنظامیان حماس، که از این مناطق دست به حمله میزنند، مقابله میکند.
داکتران اعلام کردهاند که در حملات به خانههای مسکونی در بیتلاهیا و جبالیا، بزرگترین اردوگاه پناهندگان در این منطقه که تمرکز عملیات نظامی اردوی اسرائیل است، دستکم ۱۳ فلسطینی کشته شدند. سایر قربانیان نیز در حملات هوایی جداگانهای در شهر غزه و جنوب نوار غزه، از جمله در خانیونس، جان باختند.
مقامات صحی غزه اعلام کردهاند که هشت نفر، شامل چهار کودک، در این حملات کشته شدهاند.
در همین حال، عصر یکشنبه، شفاخانه کمال عدوان در نزدیکی بیتلاهیا زیر حمله تانکهای اسرائیلی قرار گرفت که به زخمی شدن شدید یک کودک بستری منجر شد.
حسام ابوصفیه، مدیر این شفاخانه، گفت این حمله پس از بازدید هیئتی از سازمان جهانی صحت و تخلیه برخی از مریضان رخ داد. وی تأکید کرد که اعزام تیمهای تخصصی به شفاخانههای شمال غزه، که به دلیل افزایش شدید تعداد مجروحان تحت فشار هستند، بسیار ضروری است.
ابوصفیه افزود که حمله تانکها منابع آب، محوطه و بخش مراقبتهای خاص نوزادان شفاخانه را نیز تخریب کرده است. اردوی اسرائیل اعلام کرد که این گزارش را بررسی دارد.
روز شنبه، اردوی اسرائیل یک کندک جدید به جبالیا اعزام کرد تا به دو کندک دیگر که در این منطقه عملیاتی بودند، ملحق شود. در بیانیهای نظامی آمده است که از آغاز عملیات در ۵ اکتوبر، صدها شبهنظامی فلسطینی در درگیریها کشته شدهاند.
همزمان، کوگات، سازمان امور غیرنظامی اردوی اسرائیل، اعلام کرد که دور دوم واکسیناسیون فلج اطفال در شمال غزه آغاز شده و تاکنون به ۵۸ هزار و ۶۰۴ کودک واکسین تزریق شده است. با این حال، وزارت صحت غزه اعلام کرده است که حملات نظامی مانع واکسیناسیون هزاران کودک در جبالیا، بیتلاهیا و بیتحنون شده است.
گفتنی است این درگیریها پس از حمله حماس به اسرائیل در ۷ اکتوبر ۲۰۲۳ آغاز شد؛ حملهای که منجر به کشته شدن حدود ۱۲۰۰ اسرائیلی و انتقال ۲۵۱ گروگان به غزه شد. در پی این حمله، اسرائیل نیز دست به حملات تلافیجویانه زد که تاکنون بیش از ۴۳ هزار و ۳۰۰ فلسطینی را کشته و بیشتر نوار غزه را به ویرانه تبدیل کرده است.
جهان
نزده نفر در پی اصابت سه راکت در مرکز اسرائیل زخمی شدند
پولیس اسرائیل اعلام کرده که در پی برخورد سه راکت اوایل امروز (شنبه) در منطقه شارون در مرکز اسرائیل، ۱۹ نفر مجروح شده اند.
اداره امبولانس اسرائیل پیش از این گزارش داده بود که هفت نفر در شهر طیره در مرکز اسرائیل زخمی شده اند.
به گزارش رویترز، اردوی اسرائیل اعلام کرده که زنگ خطر در مناطقی از مرکز اسرائیل پس از حمله راکتی به صدا درآمد. در بیانیه اردوی اسرائیل آمده است که برخی از راکت ها رهگیری شده اند.
اردوی اسرائیل با اشاره به اینکه جزئیات در دست بررسی است، افزود: «به احتمال زیاد یک راکت سقوط کرده در منطقه شناسایی شده است.»
اداره امبولانس اسرائیل و رسانههای محلی گفتند که جراحات در حد خفیف و متوسط است.
شبکه مقاومت اسلامی عراق بعداً در بیانیهای اعلام کرد که پهپادهای خود را به سمت یک «هدف مهم» در شمال اسرائیل پرتاب کرده است. هنوز مشخص نیست که آیا این بیانیه مربوط به همین حادثه است یا خیر.
درگیری ها در لبنان در هفته های اخیر بین نیروهای اسرائیلی و گروه حزب الله لبنان به شدت افزایش یافته است.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
د افغانستان بانک در نظر دارد پرداختها را در کشور الکترونیکی بسازد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رهبر ایران، اسرائیل و امریکا را به «پاسخ دندان شکن» تهدید کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
در سال گذشته ۳۵۵ بند آب گردان در افغانستان ساخته شده است
-
ورزش5 روز ago
راشد خان برای فصل بعدی مسابقات لیگ برتر هند توسط تیم گجرات تایتنز حفظ شد
-
اخبار ساحوی5 روز ago
اکسیوس: ایران تا چند روز دیگر از خاک عراق به اسرائیل حمله میکند
-
جهان4 روز ago
نزده نفر در پی اصابت سه راکت در مرکز اسرائیل زخمی شدند
-
تغییرات اقلیمی3 روز ago
افزایش قربانیان سیل در اسپانیا به ۲۱۴ نفر رسید
-
اخبار ساحوی5 روز ago
هفت نفر در یک انفجار در بلوچستان پاکستان کشته شدند