Connect with us

رویداد های اخیر

قریشی: هنوز هیچ کشوری امارت اسلامی را از جمله پاکستان به رسمیت نشناخته است

منتشر شده

در

(Last Updated On: میزان ۳۰, ۱۴۰۰)

پاکستان برای به رسمیت شناختن دولت امارت اسلامی در افغانستان منتظر تصمیم کشورهای دیگر است.

شاه محمود قریشی، وزیرخارجه پاکستان دریک نشست خبری پس از سفرش از کابل می‌گوید، هیچ کشور جهان هنوز برای به رسمیت نشاختن امارت اسلامی عجله ندارد و اسلام آباد هم این راه را دنبال می کند.

شاه محمود قریشی می‌افزایید که با سران امارت اسلامی گفته، در مورد این که اگر خواهان به رسمیت شناخته شدن در سطح بین المللی و دریافت کمک استند باید حساسیت بیشتری نسبت به نظرات و ملاحظات بین المللی داشته باشند و آنها را بپذیرد.

وزیر خارجه پاکستان پس از سفر یک روزه به خانه برگشت، سفری که برای اسلام آباد و کابل حیاتی گفته می شود.

اما برای امارت اسلامی حیاتی تر موضوع به رسمیت شناختن دولت تازه تشکیل شان است که اسلام آباد در این مورد مکس کرده است.

وزیر خارجه پاکستان می‌گوید، هنوز هیچ کشوری حاضر نیست دولت جدید افغانستان به رهبری امارت اسلامی را به رسمیت بشناسد و اسلام آباد همچون دیگر همپیمانان جهانی اش منتظر تصمیم جمعی است.

شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان دراین باره گفت:” در مورد به رسمیت شناختن، هنوز هیچ کشوری در جهان دولت آنها را از جمله پاکستان به رسمیت نشناخته است. بدیهی است که این خواسته و آرزوی آنهاست که به رسمیت شناخته شوند. و در خلال گفتگوهایم با آنها، من به عنوان یک همسایه، به عنوان یک دوست، به عنوان یک خیرخواه، به آنها گفتم که چه اقداماتی می‌توانند انجام دهند که شانس پذیرش بین المللی آنها را افزایش می‌دهد. ما در این مورد تبادل نظر کرده بودیم.”

اسلام آباد هنوز سیاست اش را در برابر همسایه با همان معادله که اگر وضعیت در افغانستان وخیم شود پاکستان آسیب می‌بیند به پیش میبرد.

از این رو سران نظامی و دیپلوماسی پاکستان یک روز تمام با رهبران دولت تازه افغانستان گفت‌وگو کرده اند.

موضوعات سرحدات، تجارت و ترانزیت، وضعیت مهاجران و در اخیر هم دعوت مقام های امارت اسلامی به پاکستان خطوط درشت گفت‌وگو ها بود.

آقای قریشی گفت:” پس از جلسه اولی ما ، گروه‌های مختلف مجاز به نشستن و بحث در مورد مسائل خود طالبان در مورد ویزا ، تجارت و امکانات عبور از سرحدات شدند. ما نیز نگرانی‌های خود را با آنها در میان گذاشتیم. نشست خوبی بود. همچنین تصمیم گرفته شد که در ادامه جلسه، انشاءالله هیئتی از افغانستان به پاکستان سفر کند تا مذاکراتی که آغاز کردیم به نتیجه نهایی برسد و همه این مسائل کوچک، این جزئیاتی مسائل، بلافاصله حل می شوند.”

امارت اسلامی هم نگفته درهای تازه در روابط دیپلوماسی اش با پاکستان باز می‌کند، هنوز از اسلام آباد هم نخواسته است تا دولت تازه افغانستان را به رسمیت بشناسند، اما گفته از پاکستان می‌خواهیم با ما همکار باشد.

دولت جدید کابل حمایت گرم اسلام آباد را دارد، همسایه که رییس استخبارات وقتش اش پیش از هر کس و هرجای دیگر در بدترین شرایط افغانستان به ارگ پا نهاد و صدر اعظم افغانستان را ملاقات کرد.

ملاقاتی که پس از آن فیض حمید مهندس وضعیت افغانستان تعبیر شد و به شدت زیر موج از انتقادها قرار گرفت.

پیش از امارت اسلامی دولت قبلی رابطه چندان خوبی به عنوان همسایه با پاکستان نداشت، ۲۰ سال روابطی تیره و تاری که گاهی باعث تنش‌های لفظی میان مقام‌های دو کشور در نشست‌های بین المللی و یا هم نشست‌های داخلی میشد.

انتظار می رود امارت اسلامی این معادله را به زودی با پاکستان تغیر بدهد.

رویداد های اخیر

وزارت خارجه امریکا در گزارشی می‌گوید که وضعیت حقوق زنان افغان در سال گذشته بدتر شد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۴, ۱۴۰۳)

وزارت امور خارجه امریکا در گزارش سالانه اش در مورد حقوق بشر، گفته است که وضعیت حقوق زنان در افغانستان در سال ۲۰۲۳ به‌دلیل وضع محدودیت‌ها علیه آنان بدتر شد.

قتل، آزار جسمی، شرایط سخت در زندان، بازداشت و اختطاف ناعادلانه، محدودیت‌ها در برابر آزادی بیان و آزادی رسانه‌ها، محدودیت‌ها در برابر آزادی استفاده از اینترنت، محدودیت‌ها در برابر مشارکت سیاسی، و همچنان فساد اداری و سربازگیری کودکان از جمله موضوعات دیگر حقوق بشری می‌باشد که در این گزارش به آنها اشاره شده است.

در این گزارش آمده است که امارت اسلامی به طور رسمی قوانین دوره جمهوریت را تغییر نداده است، اما فرمان‌هایی را صادر کرده که با آن قوانین و با تعهدات افغانستان تحت کنوانسیون‌های بین المللی مغایرت دارد.

انتونی بلینکن، وزیر امور خارجه امریکا گفت که در افغانستان، فرصت‌های کاری و آموزشی برای زنان و دختران محدود شده و شلاق زدن زنان و مردان به اتهام اعمال غیر اخلاقی افزایش یافته است.

سخنگوی امارت اسلامی در واکنش به گزارش وزارت خارجه امریکا مبنی بر نقض حقوق بشر می‌گوید که مردم افغانستان همه مسلمان اند و حقوق شان بر اساس شریعت اسلامی تعریف شده و تامین می‌شود.

ذبیح الله مجاهد می‌افزاید که فرهنگ و حقوق بشر تعریف شده در امریکا و سایر کشورهای غربی با افغانستان فرق می‌نماید و غربی‌ها نباید فرهنگ خود را بر دیگر کشورها تحمیل کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

در نتیجه سیلاب‌های اخیر ۱۵۰۰ خانواده متضرر شده اند

Published

on

(Last Updated On: ثور ۴, ۱۴۰۳)

سازمان جهانی امداد اسلامی گزارش داده است که باران‌ها و سیلاب‌های یک هفته اخیر در کنار تلفات جانی، خسارات زیاد مالی نیز در افغانستان بر جا گذاشته است.

در گزارش این سازمان آمده است که، در مجموع ۱۵۰۰ خانواده در نتیجه سیلاب‌های اخیر متضرر شده اند و صدها راس مواشی نیز تلف شده است.

سازمان جهانی امداد اسلامی افزوده است که در پی بارندگی‌های اخیر ۹۰۰ خانه به گونه قسمی و کامل ویران شده و ۹۳ هزار هکتار زمین زراعتی آسیب دیده است.

باران‌های شدید و سیلاب‌ها درحالی در روزهای اخیر به مردم افغانستان تلفات جانی و خسارات مالی وارد کرده که بر بنیاد گزارش‌های سازمان‌های کمک‌رسان بین‌المللی، افغانستان با فقر و بحران اقتصادی کم پیشینه‌ای روبه‌رو است.

این در حالیست که پیش از این وزارت مبارزه با حوادث گفته بود که از اثر این رویدادها ۹۹ تن جان باخته و ۶۴ تن دیگر زخم برداشته اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

روسیه: امریکا مانند افغانستان، در اوکراین نیز «شکست تحقیرآمیز» می‌خورد

Published

on

(Last Updated On: ثور ۳, ۱۴۰۳)

وزارت امور خارجه روسیه گفته است که ایالات متحده مانند افغانستان و ویتنام، در اوکراین نیز «شکست تحقیر‌آمیز» خواهد خورد.

به گزارش رویترز، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، روز یکشنبه گفت: «غوطه‌ور شدن عمیق‌تر و عمیق‌تر واشنگتن در جنگ ترکیبی علیه روسیه به یک شکست بزرگ و تحقیرآمیز برای ایالات متحده مانند ویتنام و افغانستان تبدیل خواهد شد».

وی افزود که امریکا می‌خواهد که اوکراین تا آخر بجنگد.

زاخارووا تصریح کرد که روسیه به اقدام امریکا برای دخالت بیشتر در جنگ اوکراین «پاسخی بدون قید و شرط و قاطعانه» خواهد داد.

ایالات متحده بیش از ۵۸ هزار پرسونل نظامی را در جنگ ویتنام بین سال‌های ۱۹۹۵ و ۱۹۷۵ از دست داد، جنگی که با پیروزی ویتنام شمالی تحت حمایت کمونیست‌ها و تسلط آن بر جنوب پایان یافت. صدها هزار غیرنظامی در این جنگ کشته شدند.

در جنگ ۲۰۰۱ – ۲۰۲۱ در افغانستان، ایالات متحده ۲ هزار و ۴۵۹ سربازش را از دست داد، در حالی که بیش از ۲۰ هزار سرباز دیگر آن زخمی شدند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!