Connect with us

رویداد های اخیر

قریشی: هنوز هیچ کشوری امارت اسلامی را از جمله پاکستان به رسمیت نشناخته است

منتشر شده

در

پاکستان برای به رسمیت شناختن دولت امارت اسلامی در افغانستان منتظر تصمیم کشورهای دیگر است.

شاه محمود قریشی، وزیرخارجه پاکستان دریک نشست خبری پس از سفرش از کابل می‌گوید، هیچ کشور جهان هنوز برای به رسمیت نشاختن امارت اسلامی عجله ندارد و اسلام آباد هم این راه را دنبال می کند.

شاه محمود قریشی می‌افزایید که با سران امارت اسلامی گفته، در مورد این که اگر خواهان به رسمیت شناخته شدن در سطح بین المللی و دریافت کمک استند باید حساسیت بیشتری نسبت به نظرات و ملاحظات بین المللی داشته باشند و آنها را بپذیرد.

وزیر خارجه پاکستان پس از سفر یک روزه به خانه برگشت، سفری که برای اسلام آباد و کابل حیاتی گفته می شود.

اما برای امارت اسلامی حیاتی تر موضوع به رسمیت شناختن دولت تازه تشکیل شان است که اسلام آباد در این مورد مکس کرده است.

وزیر خارجه پاکستان می‌گوید، هنوز هیچ کشوری حاضر نیست دولت جدید افغانستان به رهبری امارت اسلامی را به رسمیت بشناسد و اسلام آباد همچون دیگر همپیمانان جهانی اش منتظر تصمیم جمعی است.

شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان دراین باره گفت:" در مورد به رسمیت شناختن، هنوز هیچ کشوری در جهان دولت آنها را از جمله پاکستان به رسمیت نشناخته است. بدیهی است که این خواسته و آرزوی آنهاست که به رسمیت شناخته شوند. و در خلال گفتگوهایم با آنها، من به عنوان یک همسایه، به عنوان یک دوست، به عنوان یک خیرخواه، به آنها گفتم که چه اقداماتی می‌توانند انجام دهند که شانس پذیرش بین المللی آنها را افزایش می‌دهد. ما در این مورد تبادل نظر کرده بودیم."

اسلام آباد هنوز سیاست اش را در برابر همسایه با همان معادله که اگر وضعیت در افغانستان وخیم شود پاکستان آسیب می‌بیند به پیش میبرد.

از این رو سران نظامی و دیپلوماسی پاکستان یک روز تمام با رهبران دولت تازه افغانستان گفت‌وگو کرده اند.

موضوعات سرحدات، تجارت و ترانزیت، وضعیت مهاجران و در اخیر هم دعوت مقام های امارت اسلامی به پاکستان خطوط درشت گفت‌وگو ها بود.

آقای قریشی گفت:" پس از جلسه اولی ما ، گروه‌های مختلف مجاز به نشستن و بحث در مورد مسائل خود طالبان در مورد ویزا ، تجارت و امکانات عبور از سرحدات شدند. ما نیز نگرانی‌های خود را با آنها در میان گذاشتیم. نشست خوبی بود. همچنین تصمیم گرفته شد که در ادامه جلسه، انشاءالله هیئتی از افغانستان به پاکستان سفر کند تا مذاکراتی که آغاز کردیم به نتیجه نهایی برسد و همه این مسائل کوچک، این جزئیاتی مسائل، بلافاصله حل می شوند."

امارت اسلامی هم نگفته درهای تازه در روابط دیپلوماسی اش با پاکستان باز می‌کند، هنوز از اسلام آباد هم نخواسته است تا دولت تازه افغانستان را به رسمیت بشناسند، اما گفته از پاکستان می‌خواهیم با ما همکار باشد.

دولت جدید کابل حمایت گرم اسلام آباد را دارد، همسایه که رییس استخبارات وقتش اش پیش از هر کس و هرجای دیگر در بدترین شرایط افغانستان به ارگ پا نهاد و صدر اعظم افغانستان را ملاقات کرد.

ملاقاتی که پس از آن فیض حمید مهندس وضعیت افغانستان تعبیر شد و به شدت زیر موج از انتقادها قرار گرفت.

پیش از امارت اسلامی دولت قبلی رابطه چندان خوبی به عنوان همسایه با پاکستان نداشت، ۲۰ سال روابطی تیره و تاری که گاهی باعث تنش‌های لفظی میان مقام‌های دو کشور در نشست‌های بین المللی و یا هم نشست‌های داخلی میشد.

انتظار می رود امارت اسلامی این معادله را به زودی با پاکستان تغیر بدهد.

رویداد های اخیر

ستانکزی: فاصله میان حکومت و رسانه‌ها نباید وجود داشته باشد

Published

on

معین سیاسی وزارت امور خارجه می‌گوید که رسانه‌ها طوری حمایت شوند که فاصله میان حکومت و آن‌ها وجود نداشته باشد.

شیرمحمد عباس ستانکزی در یک سمیناری زیر عنوان نقش رسانه‌ها در استحکام نظام اسلامی در کابل افزوده است که رسانه‌ها در جنگ تبلیغاتی در جهان نقش اساسی دارند و نیاز است تا امارت اسلامی از اعمال فشار علیه رسانه‌های کشور دست برداشته و بگذارد که آنان نقش خود را در ترقی و تعالی کشور آزادانه ایفا کنند.

آقای ستانکزی در این مورد گفت: «مشکلات آنان (رسانه‌ها) شنیده شود، صداهای آنان شنیده شود، برای آنان زمینه باید مساعد شود تا کار خود آزادانه انجام دهند.»

ستانکزی افزوده است، دیدگاه‌ها نسبت به رسانه‌های کشور طوری باشد که دو طرف به همدیگر به عنوان بیگانه نگاه نکنند و امارت اسلامی از اعمال فشار بر رسانه‌ها خودداری کند و بگذارد رسانه‌ها با دست باز فعالیت کنند.

از سویی دیگر، مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز در این سمینار گفتند که آنان راه تقابل را با رسانه‌ها در پیش نگرفته‌اند و این وزارت متعهد به همکاری با آنان است.

اشتراک کنندگان در این سمینار نیز از رسانه‌ها خواستند که در بازتاب تصویر مثبت افغانستان به جهان از هیچ تلاشی دریغ نکنند.

این سمینار در حالی برگزار می‌شود که رسانه‌ها خود را متعهد به آزادی بیان و بازتاب فعالیت‌ها در چارچوب منافع ملی و ارزش‌های اسلامی می‌دانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ امضا شد

Published

on

د افغانستان برشنا شرکت اعلام کرده که قرارداد خرید برق از ازبکستان برای سال ۲۰۲۵ میلادی امضا شده است.

این قرارداد پس از سفر هیأت امارت اسلامی به رهبری عبدالباری عمر، رئیس عمومی این شرکت به تاشکند و گفتگو با مقامات این کشور امضا شده است.

حکمت الله میوندی، سخنگوی این شرکت گفته است: «رئیس عمومی د افغانستان برشنا شرکت در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد و در دیدار با مسوولان برشنا در ازبکستان قرارداد خرید برق برای سال ۲۰۲۵ را امضا نمود.»

در همین حال، شماری از سرمای‌گذاران از امارت اسلامی می‌خواهند که با جانب ازبکستان در مورد برق ۵۰۰ کیلوولت گفتگو کند و کار این پروژه هرچه زودتر تکمیل شود که با تکمیل کار این پروژه بخش از مشکلات کمبود برق در کشور حل خواهد شد.

برشنا شرکت تصریح کرده که هیأت افغانستان در باره پروژه انتقال برق ۵۰۰ کیلوولت از سرخان - پلخمری - دشت الوان الی ارغندی کابل و شیخ مصری ننگرهار که ظرفیت انتقال ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میگاوات برق را دارد، با مقامات ازبکستانی نیز بحث کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

څار: روز جهانی مهاجران

Published

on

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!