Connect with us

رویداد های اخیر

قریشی: به جای متهم کردن پاکستان، درباره دلایل فروپاشی ارتش افغانستان تحقیق کنید

منتشر شده

در

پاکستان روزگذشته (دوشنبه ۱۸اسد) گفته است که جامعه بین‌المللی باید به جای متهم کردن پاکستان به دلیل وخامت سریع وضعیت در افغانستان، درباره فروپاشی نیروهای امنیتی این کشور در برابر حملات طالبان تحقیق کند.

به نقل از خبرگزاری رویترز، طالبان از ماه می به سرعت سرتاسر افغانستان، از جمله شش مرکز ولایت در سه روز گذشته را تحت اداره درآورده اند.

شاه محمود قریشی، وزیر امور خارجه پاکستان در یک کنفرانس خبری با اشاره به منابع هزینه شده دیگر کشورها، به ویژه ایالات متحده، برای تقویت نیروهای ملی افغانستان، پرسید ظرفیت سازی برای ارتش افغانستان،‌ آموزش و تجهیزات ... کجا هستند؟

وی در ادامه گفت:" مسایل مربوط به حکومت و فروپاشی نیروهای امنیتی افغانستان باید مورد بررسی قرار گیرد."

او گفت نمی‌توان پاکستان را مسوول شکست دیگران دانست.

این درحالی است که پیش از این حکومت و شماری از کشورهای غربی گفته اند که حمایت پاکستان از طالبان به این گروه اجازه داده تا ۲۰ سال جنگ را تاب آورد، اما پاکستان حمایت از طالبان را رد می‌کند.

قریشی دراین باره گفت:" اسلام‌آباد طرفدار هیچ گروهی در افغانستان نیست. فقدان اراده برای جنگ، تسلیم شدن‌ها که در افغانستان می‌بینیم ... آیا ما مسوول آن هستیم؟ نه."

وی گفت که پاکستان در آوردن طالبان بر سر میز مذاکره با ایالات متحده موثر بوده است و توافق حاصله بین این دو را در دوحه در سال گذشته تسهیل کرد. قریشی گفت که پاکستان همچنین در سپتامبر سال گذشته به تشکیل مذاکرات صلح بین طالبان و دولت افغانستان کمک کرده بود که از آن زمان به بعد متوقف شده است.

قریشی گفت، اسلام آباد نگران خشونت و عدم پیشرفت مذاکرات است و گفت که پاکستان بیشترین ضرر را از افغانستان ناپایدار به عنوان یک همسایه مستقیم دارد.

وزیر خارجه پاکستان با زیر سوال بردن خروج نیروهای امریکایی، گفت که پاکستان فکر می‌کند خروج با پیشرفت مذاکرات صلح مرتبط است. دیگر کشورهای منطقه، از جمله افغانستان، آنچه را که آنها خروج شتابزده و بدون قید و شرط نیروهای خارجی می‌نامند، عامل موفقیت طالبان می‌دانند.

قریشی گفت:" جلسه‌ای که سه شنبه در دوحه با "تروئیکا" برگزار می‌شود، بستری برای بحث در مورد افغانستان به رهبری امریکا، چین، روسیه است."

این دیدار سه هفته قبل از تاریخ ۳۱ آگست است که واشنگتن برای خروج رسمی نیروهای نظامی خود در افغانستان تعیین کرده است.

طالبان با آغاز خروج نهایی نیروهای امریکایی و ناتو، اداره گذرگاه‌های استراتژیک و پرسود مرزی، از جمله گذرگاه اسپین بولدک با پاکستان را در دست گرفتند.

رویداد های اخیر

حاکم سوریه: تفاوت‌های زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد

حاکم سوریه با اشاره به محدودیت های موجود برای زنان در افغانستان تاکید کرده است که سوریه بر خلاف رهبران امارت اسلامی افغانستان، جلو آموزش زنان و دختران را نخواهد گرفت.

Published

on

احمد الشرع، که در حال حاضر عملا رهبری سوریه را بر عهده دارد، گفته است که تفاوت‌های زیادی بین آنها و امارت اسلامی وجود دارد.

او در مصاحبه‌ با بی‌بی‌سی گفته است که افغانستان یک جامعه قبیله‌ای است، درحالی که در سوریه ذهنیت‌های مختلف وجود دارد.

حاکم سوریه با اشاره به محدودیت های موجود برای زنان در افغانستان تاکید کرده است که سوریه بر خلاف رهبران امارت اسلامی افغانستان، جلو آموزش زنان و دختران را نخواهد گرفت.

احمد الشرع گفت: «تفاوت‌های زیادی بین سوریه و طالبان (امارت اسلامی) وجود دارد. نحوه حکومت ما متفاوت است. افغانستان یک جامعه قبیله‌ای است. سوریه کاملا متفاوت است. مردم عین فکر را ندارند. حکومت سوریه و نظام حاکم با تاریخ و فرهنگ سوریه همسو خواهد بود.»

او در مورد آموزش زنان و دختران گفت: « البته در مورد آموزش زنان باید بگویم که بیش از ۸ سال است که ما در ادلب پوهنتون داریم. فکر می‎کنم فیصدی زنان در پوهنتون‌ها بیش از ۶۰ درصد است.»

حاکم سوریه در پاسخ به این سوال که آیا مصرف مشروبات الکولی مجاز است، گفت: «خیلی چیزها وجود دارد که من حق ندارم در مورد آن صحبت کنم زیرا مسایل قانونی می‌باشد.»

وی افزود که «یک کمیته سوری متشکل از کارشناسان حقوقی برای نوشتن قانون اساسی تشکیل خواهد شد. آنها تصمیم خواهند گرفت. و هر حاکم یا رئیس جمهور باید از قانون پیروی کند.»

امارت اسلامی تا کنون در مورد اظهارات احمد الشرع در باره افغانستان واکنشی نشان نداده است.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که بیش از سه سال است که دختران بالاتر از صنف ششم از حق آموزش محروم شده اند و پوهنتون ها نیز به روی دختران مسدود می‌باشد.

در این میان، نه تنها اقدامی برای رفع این محدودیت ها انجام نشده بلکه رهبری امارت اسلامی اخیراً تصمیم گرفته که انستیتوت های طبی نیز به روی دختران بسته شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر خارجه امریکا با اشاره به حاکمان کنونی سوریه گفته است که آنان از افغانستان درس بگیرند

امارت اسلامی اما گفته‌های انتونی بلینکن را رد می‌کند و می‌گوید که افغانستان در حال حاضر در انزوای جهانی نیست و با کشورهای که باید رابطه داشته باشند رابطه دارند. ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی می‌افزاید که حکومت سرپرست به تمامی تعهداتش که در دوحه کرده بود عمل کرده  است.

Published

on

وزیر خارجه امریکا می‌گوید که امارت اسلامی به تعهداتی که کرده بود پابند نمانده است. انتونی بلینکن می‌افزاید که حاکمان کنونی در ابتدای تسلط بر افغانستان از خود چهره معتدل‌تر به نمایش گذاشتند، اما سپس از سیاست تغییر کرد.

وزیر خارجه امریکا با اشاره به حاکمان کنونی سوریه گفته است که آنان از افغانستان درس بگیرند و خود را منزوی نسازند. امارت اسلامی اما می‌گوید که در انزوای جهانی قرار ندارد و با کشورهای که باید رابطه داشته اند عملا رابطه دارند.

وزیر خارجه امریکا در شورای روابط خارجی در نیویارک می‌گوید که  امارت اسلامی افغانستان به آنچه در هنگام تسلط بر افغانستان می گفتند و به نمایش می گذاشتند، عمل نکردند. انتونی بلینکن افزوده که دلیل انزوای افغانستان نیز فاصله گرفتن امارت اسلامی از تعهداتی است که قبلا کرده بود.

انتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا گفته است که: «طالبان (امارت اسلامی) در زمان بازگشت به قدرت در افغانستان، یک چهره‌ی معتدل‌تری به نمایش گذاشت یا حد اقل تلاش می‌کرد وانمود کنند، ولی بعدا چهره واقعی آنها آشکار شد. که نتیجه‌ی آن را شما می‌بینید در سطح جهان بسیار منزوی شده اند.»

امارت اسلامی اما گفته‌های انتونی بلینکن را رد می‌کند و می‌گوید که افغانستان در حال حاضر در انزوای جهانی نیست و با کشورهای که باید رابطه داشته باشند رابطه دارند. ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی می‌افزاید که حکومت سرپرست به تمامی تعهداتش که در دوحه کرده بود عمل کرده  است.

در همین حال، شماری از کارشناسان باور دارند که امریکا هنوز برای رسیدن به اهداف سیاسی اش، از فشارهای سیاسی و اقتصادی در برابر امارت اسلامی استفاده می‌کند.

این در حالی است که وزیر خارجه امریکا با توصیه به حاکمان جدید سوریه گفته که آنان یک حکومت فراگیر بسازند و انزوای افغانستان درس بگیرند.

هرچند هم امارت اسلامی و هم هیأت تحریر شام از سوی امریکا زیر تحریم‌های امریکا قرار دارند، اما واشنگتن می‌گوید که به خاطر تأمین منافع اش با حاکمان سوریه و افغانستان تعامل دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند

امارت اسلامی به ارگان‌های مربوطه هدایت داده است که هرچه زودتر این دو حادثه را بررسی نموده، علت دقیق آن را مشخص کنند و به‌صورت جدی از تکرار چنین فجایع جلوگیری نمایند.

Published

on

امارت اسلامی افغانستان در یک اعلامیه با قربانیان و خانواده‌های آسیب دیده دو رویداد ترافیکی در مسیر کابل-کندهار که در آن ۵۲ تن جان باختند و ۶۵ تن دیگر زخم برداشته اند، غم شریکی نموده است.

در اعلامیه آمده است که: «با تأسف فراوان اطلاع یافتیم که در شاهراه کابل – کندهار دو حادثه مرگبار ترافیکی رخ داده که در نتیجه آن ۵۲ تن از هموطنان ما شهید و ۶۵ تن دیگر زخمی شده‌اند.»

امارت اسلامی به ارگان‌های مربوطه هدایت داده است که هرچه زودتر این دو حادثه را بررسی نموده، علت دقیق آن را مشخص کنند و به‌صورت جدی از تکرار چنین فجایع جلوگیری نمایند.

دو رویداد ترافیکی در شاهراه کابل- کندهار ۱۲۰ کشته و زخمی برجای گذاشت

ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت غزنی در اعلامیه‌‌ای گفته است که در پی دو رویداد جداگانه ترافیکی در شاهراه کابل-کندهار در مرکز غزنی ۴۷ تن جان باخته و ۷۳ نفر دیگر زخمی شدند.

در این اعلامیه آمده است که زخمی‌های این رویداد به شفاخانه منتقل شده اما وضعیت تعدادی از آنان وخیم است.

این رویداد ساعت ۱۱:۰۰ شب گذشته (چهارشنبه شب ۲۸قوس)) در اثر برخورد دو بس مسافربری ۵۸۰ با تانکر تیل و موتر باربری رخ داده است.

یکی از این حادثه در منطقه شهباز مرکز ولایت غزنی و دیگری در ساحه نانَی بازار ولسوالی اندر این ولایت اتفاق افتاده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!