Connect with us

رویداد های اخیر

قرارداد چهار پروژه تولید برق و ساختمانی به‌ارزش حدود ۴ میلیارد افغانی امضا شد

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

قرارداد چهار پروژه در بخش تولید برق و ساختمانی به‌ارزش حدود ۴ میلیارد افغانی میان وزارت‌های مالیه، آب و انرژی، د افغانستان برشنا شرکت و سکتور خصوصی امضا شد.

این قراردادها امروز (یکشنبه، ۵ حمل) در مراسمی با حضور ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرا امضا شد.

دفتر معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا در خبرنامه‌ای گفته است که این پروژه‌ها مشمول تولید ۲۳ میگاوات برق آفتابی در ولسوالی سروبی کابل، اعمار دو سب ستیشن در ولایت هرات و تمدید لین برق ۲۲۰ کیلوولت در این ولایت، مارکیت تجارتی در منطقه کوته سنگی شهر کابل و احداث مرکز تجارتی و اپارتمان‌های مسکونی در هلمند است.

در خبرنامه آمده است که در این پروژه‌ها حدود ۴ میلیارد افغانی سرمایه گذاری می‌شود که با عملی شدن آن عواید ملی کشور افزایش می‌یابد و برای صد ها شهروند فرصت‌های کاری ایجاد خواهد شد.

عبداللطیف منصور، سرپرست وزارت انرژی و آب، در مراسم امضای قرارداد این پروژه ها گفت که جهان علاقه‌مند سرمایه گذاری در افغانستان است.

وی افزود: «سرمایه گذاری که اینجا می‌آید، اخلاص و شفافیت کار مسوولان را می‌بیند، و ما می‌بینیم که با گذشت هر روز سرمایه‌گذاران می‌آیند و در بخش‌های مختلف سرمایه‌گذری می‌کنند.»

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در صفحه ایکس خود تصریح کرده است که پروژه تولید برق آفتابی در ساحه نغلوی ولسوالی سروبی کابل با هزینه ۱۸.۲ میلیون دالر امریکایی در جریان یک سال تکمیل می‌شود.

وی افزوده است که قرارداد این پروژه با دو شرکت بنام«۷۷ ترکی» و «زولرستان» امضا شده است.

به گفته وی، پروژه ساخت سب ستیشن پل هاشمی و دو سب ستیشن سیار در هرات و همچنین لین انتقالی برق ۲۲۰ کیلوولت از سب ستیشن نورالجهاد الی پل هاشمی ۲۴.۵ میلیون دالر هزینه بر می‌دارد و در مدت دو سال تکمیل می‌شود.

این پروژه به دو شرکت بنام «زازو افغانستان» و «کابل ملی» سپرده شده است.

رویداد های اخیر

وزارت خارجه: آغاز دوباره حملات اسرائیل بر غزه خلاف قوانین جهانی حقوق بشری است

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت امور خارجه امارت اسلامی حملات اسرائیل بر نوار غزه را به «شدت» محکوم کرده و گفته است که آغاز دوباره حملات «رژیم اشغالگر خلاف قوانین جهانی حقوق بشری بوده و با ارزش‌های اساسی انسانی» نیز در تضاد است.

وزارت خارجه با نشر بیانیه‌ای بار دیگر از جهان به ویژه از کشورهای مؤثر خواسته است که حمایت قاطع خود را از «ملت مظلوم» فلسطین اعلام نمایند و اقدامات عملی و جدی را برای پایان دادن به اشغال انجام دهند.

در بیانیه آمده است: «امارت اسلامی همچنان مانند گذشته، مسئله فلسطین را یک موضوع اساسی و مشترک در امت اسلامی می‌داند و مبارزه حق‌طلبانه و مقاومت مشروع آن‌ها را یک حق ثابت دانسته و از آن حمایت می‌کند.»

گفتنی است که از اثر حملات هوایی اسرائیل امروز (سه‌شنبه) بر نوار غزه دست‌کم ۲۰۰ تن مشمول کودکان و زنان کشته شدند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت دفاع امریکا: تمامی افراد دخیل در تصمیم‌گیری و اجرای خروج امریکا از افغانستان باید پاسخگو باشند

از سوی هم، سخنگوی وزارت خارجه امریکا اعلام کرده که انتقال و اسکان همکاران سابق اردوی امریکا در افغانستان، همچنان بخشی از سیاست این کشور است.

Published

on

US defense dept Parnell
(Last Updated On: )

وزارت دفاع امریکا می‌گوید خروج نیروهای امریکایی از افغانستان در سال ۲۰۲۱ «غیرمسوولانه» و شرم‌آور بوده است. سخنگوی این وزارت از استراتیژی دولت پیشین امریکا تحت رهبری جوبایدن انتقاد کرد و گفت که تمامی افراد دخیل در تصمیم‌گیری و اجرای خروج امریکا از افغانستان باید پاسخگو باشند.

سخنگوی وزارت دفاع امریکا، در نخستین کنفرانس خبری خود از استراتیژی خروج امریکا از افغانستان انتقاد کرد و مشاهده تسلیم‌دهی افغانستان به امارت اسلامی را دشوار توصیف کرد. او بر لزوم پاسخگو قرار دادن عاملان خروج آشفته امریکا تأکید کرد.

شان پارنل، سخنگوی وزارت دفاع امریکا گفته است که: «کشور من برای ۲۰ سال در جنگ در افغانستان بود و من هم سال‌های زیاد از عمر خود را در آنجا سپری کردم. سربازان ما در آنجا مأموریت فوق العاده انجام دادند ولی دیدن صحنه‌های تسلیمی افغانستان به طالبان (امارت اسلامی) برایم بسیار دشوار بود. اداره آقای ترمپ برای وارد شدن به هرجنگی و بردن آن و خارج شدن از آن راهبرد مشخص خواهد داشت.»

این در حالی است که پیش از این دیگر مقامات اداره ترمپ نیز از نحوه خروج نیروهای امریکایی از افغانستان انتقاد و بر لزوم پاسخگویی تاکید کرده بودند.

از سوی هم، سخنگوی وزارت خارجه امریکا اعلام کرده که انتقال و اسکان همکاران سابق اردوی امریکا در افغانستان، همچنان بخشی از سیاست این کشور است.

تمی بروس، سخنگوی وزارت خارجه امریکا گفت که: «ما از قبل ترتیباتی را برای انتقال این افراد اتخاذ کرده‌ایم. تلاش برای آوردن هرچه بیشتر افرادی که در درگیری‌ها حضور داشتند، به ‌ویژه کسانی که با ما همکاری کرده‌اند، همواره بخشی از سیاست ما بوده است. این روند از دولت قبلی نیز ادامه داشته و ما همچنان روی آن کار می‌کنیم.»

با بازگشت ترمپ به کاخ سفید، روند تخلیه همکاران سابق نیروهای امریکایی در افغانستان نیز در هاله از ابهام قرار گرفته. اکنون هزاران نفر در افغانستان، پاکستان، قطر و سایر کشورهای منطقه در بلاتکلیفی بسر می‌برند. گزارش‌های نیز وجود دارد که احتمالا شهروندان افغانستان در لست ممنوعیت سفر  به ایالات متحده قرار گیرند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مذاکره‌کنندگان پاکستان و امارت اسلامی برسر بازگشایی گذرگاه تورخم توافق کردند

گذرگاه تورخم تقریباً یک ماه پیش زمانی بسته شد که مقامات مرزی پاکستان با بازسازی و نوسازی یک پاسگاه امنیتی در طرفافغانستان مخالفت کردند.

Published

on

Torkham
(Last Updated On: )

دور دوم گفتگوهای نمایندگان جرگه پاکستان و افغانستان برای بازگشایی گذرگاه تورخم با حسن نیت روز دوشنبه پایان یافت و اعضای جرگه تصمیم گرفتند تا پیشنهادات خود را برای بازگشایی مرز و آتش‌بس به سران دولت ارائه کنند و در سطح هر دو حکومت در این مورد تصمیم گیری خواهد شد.

رسانه‌های پاکستانی گزارش دادند که این دیدار حدود دو ساعت به طول انجامید و در گمرکات طرف مرز افغانستان برگزار شد.

منابعی در میان هیئت پاکستانی به دان نیوز گفتند که گفتگوی مفصلی بین دو طرف بر سر موضوع ساخت یک پوسته بحث برانگیز در نزدیکی نقطه صفری در طرف افغانستان انجام شد.

به گفته آنها، به طرف افغان گفته شده است که هر کاری از سوی آنها در مورد هرگونه تغییر در ساختار موجود، نزدیک به نقطه صفری، با واکنش شدید پاکستان مواجه خواهد شد.

با این حال، طبق گزارش‌ها، افغانستان اصرار دارد که گذرگاه بدون هیچ قید و شرطی بازگشایی شود. با این حال، پاکستان همچنین خواستار بند «عدم کار در پوسته بازرسی» است که به آتش‌بس شش ماهه مرتبط است.

این منابع گفتند: «ما تمایل خود را برای توقف خصومت‌ها بین دو کشور همسایه با تضمین قاطعانه طرف افغان مبنی بر پایبندی دائمی به پروتکل‌های مرزی توافق شده ابراز کردیم».

گذرگاه تورخم تقریباً یک ماه پیش زمانی بسته شد که مقامات مرزی پاکستان با بازسازی و نوسازی یک پاسگاه امنیتی در طرفافغانستان مخالفت کردند.

تورخم، گذرگاه کلیدی بین پاکستان و افغانستان در منطقه خیبر خیبر پختونخوا، روز سه‌شنبه در بحبوحه افزایش نگرانی‌ها در میان بازرگانان هر دو کشور که متحمل خسارت‌های زیادی به دلیل بسته شدن شده‌اند، برای بیست و پنجمین روز بسته باقی ماند.

این گذرگاه در ۲۱ فبروری پس از تشدید تنش بین نیروهای مرزی از دو طرف بسته شد. در جریان درگیری های بعدی، سه سرباز افغان کشته شدند و هشت سرباز پاکستانی نیز زخمی شدند.

منابع گمرکی گفته‌اند که تعلیق تجارت باعث زیان روزانه ۳ میلیون دالر در تجارت دوجانبه می‌شود و افزودند که طی ۲۰ روز اول، حدود ۶۰ میلیون دالر تجارت از بین رفته است.

گذرگاه تورخم تردد روزانه حدود ۱۰هزار نفر به افغانستان را تسهیل می کند و یک مسیر تجاری کلیدی بین دو کشور است. بیش از ۵هزار موتر باربری، از جمله موترهای باربریی که کالاهای فاسد شدنی را حمل می‌کنند، در حال حاضر گیرمانده اند و خسارات مالی سنگینی به بار آورده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!