Connect with us

تجارت

قرارداد امارت اسلامی با روسیه برای واردات محصولات نفتی، گاز و گندم

منتشر شده

در

امارت اسلامی افغانستان در اولین معامله اقتصادی بین‌المللی بزرگ خود پس‌از به قدرت رسیدن، یک قرارداد با روسیه برای واردات پطرول، دیزل، گاز و گندم امضا کرده است.

 به نقل از خبرگزاری رویترز، نورالدین عزیزی، وزیر وزارت صنعت و تجارت افغانستان گفته است یک قرارداد کوتاه‌مدت با روسیه برای واردات پطرول، دیزل، گاز و گندم به افغانستان امضا کرده‌است.

وی گفت روسیه قیمت این محصولات را پایین‌تر از قیمت جهانی برای افغانستان اعلام کرده‌است.

این قرارداد که اولین معامله اقتصادی بین‌المللی بزرگ امارت اسلامی افغانستان پس‌از به قدرت رسیدن در سال گذشته‌است، می‌تواند به کاهش انزوای آن در دنیا کمک کند.

هیچ کشوری تاکنون امارت اسلامی افغانستان را به رسمیت نمی‌شناسد. روسیه هم از این قاعده مستثنی نیست، اما مسکو در آستانه سقوط کابل میزبان رهبران این گروه بود و سفارت روسیه یکی از معدود سفارتخانه‌هایی است که هنوز در پایتخت افغانستان فعالیت می‌کند.

عزیزی گفت این قرارداد شامل واردات سالانه ۱ میلیون تن پطرول، ۱ میلیون تن دیزل، ۵۰۰ هزار تن گاز و ۲ میلیون تن گندم است.

وزارت برق و زراعت روسیه هیچ تاکنون اظهار نظری در این ‌مورد نکرده‌است.

عزیزی گفت این قرارداد برای مدت نامشخصی ادامه دارد و پس‌از آن در صورت رضایت دوطرف، در مورد امضای یک قرارداد طولانی‌مدت‌ تصمیم‌گیری خواهد شد. وی هیچ اطلاعاتی در مورد قیمت و شیوه‌های پرداخت نداد، اما گفت روسیه توافق کرده برای کالاهایی که از طریق جاده‌ای و ریلی به افغانستان می‌رسند تخفیف در نظر بگیرد.

این قرارداد پس ‌از حضور چند هفته‌ای یک تیم فنی از افغانستان در مسکو و مذاکرات فراوان به امضا رسید.

از زمان به قدرت رسیدن امارت اسلامی در افغانستان، اقتصاد این کشور به‌خاطر قطع کمک‌های بین‌المللی و تحریم‌هایی که ارتباط آن با سیستم مالی جهانی را قطع کرده وارد بحران شده‌است.

عزیزی گفت اطلاعات بین‌المللی نشان می‌دهد بیشتر مردم افغانستان زیر خط فقر زندگی می‌کنند و وزارت‌ صنعت و تجارت افغانستان تلاش می‌کند از طریق معاملات بین‌المللی از تجارت و اقتصاد کشور حمایت کند.

وی گفت افغانستان از ایران و ترکمنستان هم تیل و گاز وارد می‌کند و روابط تجاری مستحکمی با پاکستان دارد اما باید شرکای تجاری خود را افزایش دهد.

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading

تجارت

نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور

Published

on

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه‌ مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محموله‌های صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.

او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه‌ تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیت‌ها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!