تجارت
قرارداد استخراج نفت حوزه دریای آمو با یک شرکت چینایی امضاء شد
قرارداد استخراج تیل میان وزارت معادن و پترولیم و شرکت چینایی ساپیک [CAPEIC] امروز (پنج شنبه ۱۵جدی) طی یک برنامه در مرکز اطلاعات و رسانههای حکومت در حضور ملا عبدالغنی برادر اخوند، معاون اقتصادی ریاست الوزرا به امضاء رسید.
دراین برنامه شیخ شهابالدین دلاور، وزیر معادن و پترولیم گفت:«براساس امر امیرالمومنین حفظالله و هدایت رئیس الوزرا و معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا امروز قرارداد استخراج تیل را با شرکت چینایی به امضاء میرسانیم.»
براساس معلومات وزیر معادن و پترولیم، مساحت مجموعی زمین ۴۵۰۰ کیلومتر مربع بوده که شامل ساحات قشقری، زمردسای، بازارکمی، آق دریا و انگوت در ولایتهای سرپل، جوزجان و فاریاب میباشد.
آقای دلاور گفته است که در حال حاضر، در ۵ ساحه اکتشاف شده، ۸۷ میلیون بیلر تیل تخمین شده که با اکتشاف بیشتر ساحات تولید روزانه پروژه نفت و گاز قشقری از ۲۰۰ تن به ۱۰۰۰ تُن خواهد رسید.
وزیر معادن و پترولیم میافزاید که براساس این قرارداد، پروسس تیل و مواد نفتی در خود افغانستان صورت خواهد گرفت و طبق مفاد این قرارداد، قرار است در سال اول شرکت قراردادی مبلغ ۱۵۰ میلیون دالر سرمایه گذاری نماید و در سه سال آینده مجموع سرمایه گذاری به ۵۴۰ میلیون دالر برسد که با تطبیق این پروژه برای ۳ هزار تن زمینه شغلی نیز مساعد خواهد شد.
به گفته آقای دلاور دراین قرارداد حکومت افغانستان ۲۰ فیصد سرمایه گذاری کرده است و ۱۵ فیصد حق المتیاز افغانستان میباشد و به تدریج سهم حکومت به ۷۵ فیصد خواهد رسید.
وی افزوده است:«دراین پروژه ۳ هزار افغان صاحب کار خواهند شد. در صورت نبود افراد فنی شرکت قراردادی میتواند از چین افراد فنی وارد کند.»
به گفته او :«در حال حاضر، بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ تُن نفت روزانه از "نفت آمودریا" استخراج میشود.»
در این مراسم، ملا عبدالغنی برادر اخوند، معاون اقتصادی ریاست الوزرا گفته است که در جریان یک سال اخیر، در راستای رشد اقتصادی و خود کفایی کشور کارهای مهم صورت گرفته است.
وی افزود:«اخیراً پروژههای متعددی از سوی کمیسیون اقتصادی منظور گردیده که با تطبیق آن در خصوص شکوفاهی کشور و رفاه عامه گامهای اساسی برداشته خواهد شد.»
معاون اقتصادی ریاست الوزرا، امضای این قرارداد را برای خودکفایی کشور مهم دانسته از شرکت قراردادی خواست تا امور استخراج تیل و مواد نفتی را در مطابقت به معیارهای جهانی انجام داده و خدمات عام المنفعه را به مردم محل فراهم نماید.
ملا عبدالغنی برادر همچنان از وزارت معادن و پترولیم خواست تا از تطبیق مفاد قرارداد نظارت همه جانبه نموده و در صورت بروز مشکل موضوع را به اسرع وقت به کمیسیون اقتصادی راجع نماید.
درهمین حال، وانک یو، سفیر چین مقیم کابل که در مراسم حضور داشت، با ابراز خرسندی از امضای قرارداد گفت: «این قرارداد در راستای رشد اقتصادی و خود کفایی افغانستان مهم بوده و مثال خوب همکاری و تعامل میان دو کشور میباشد.»
آقای وانک یو از شرکت قراردادی خواست تا با دقت طبق مفاد قرارداد امور محوله را انجام داده و همچنان از وزارت معادن و پترولیم خواست تا در هماهنگی نزدیک با شرکت قراردادی زمینه تحقق موثر این قرارداد را فراهم نماید.
تجارت
طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است
اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.
فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاریهای دوجانبه بیان کرد.
او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.
به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.
تجارت
بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد
بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.
به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.
بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگلهدیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.
این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
تجارت
نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
بر اساس گزارش رسانههای پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محمولههای صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.
او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیتها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
یک مقام ارشد امریکا میگوید برنامه راکتی پاکستان «تهدیدی در حال ظهور» است
-
جهان4 روز ago
دستکم ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی طی درگیریها در اوکراین کشته شدهاند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر خارجه امریکا با اشاره به حاکمان کنونی سوریه گفته است که آنان از افغانستان درس بگیرند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
در حملات اسرائيل بر غزه ۲۰ تن جان باختند