رویداد های اخیر
قتل ملالی میوند با واکنشهای گسترده داخلی و خارجی روبرو شد

قتل ملالی میوند، گوینده تلویزیون خصوصی انعکاس صبح امروز (پنجشنبه، ۲۰ قوس) در شهر جلال آباد، مرکز ولایت ننگرهار با واکنشهای تند مقامها، خبرنگران، نهادهای حامی رسانهها و سفارتخانهها روبرو شده است.
اشرف غنی، رییس جمهور کشور، در یک خبرنامه حمله بر ملالی میوند را به شدت محکوم کرده است و آنرا یک جنایت ضد بشر و نابخشودنی عنوان کرده است.
در یک خبرنامه ریاست جمهوری آمده است که آقای غنی از نهادهای مسوول خواسته است تا رویداد را بررسی و عاملان آن را به عدالت بکشانند.
ملالی میوند، گوینده رادیو تلویزیون خصوصی انعکاس، صبح امروز در نتیجه تیر اندازی افراد مسلح ناشناس در شهر جلال اباد ، مرکز ولایت ننگرهار، هنگام رفتن به وظیفه همراه با راننده اش کشته شدند.
او به حیث گوینده در تلویزیون خصوصی ایفای وظیفه میکرد.
کمیته مصوونیت از خبرنگاران افغان هشدار داده است که اگر هدف قراردادن خبرنگاران متوقف نشود، افغانستان بزرگترین دست آورد نزده ساله اخیر را از دست خواهد داد.
این کمیته در یک تویت گفته است که ” اگر کشتن خبرنگاران افغان توقف نه نمایند، افغانستان یکی از بزرگترین دست آوردهای خود را که آزادی بیان است از دست خواهد داد. ما از حکومت میخواهیم که برای امنیت خبرنگاران اقدام کند.”
همچنان نی یا نهاد حمایت کنندهی رسانههای آزاد افغانستان قتل ملالی را نکوهش کرده و خواستار شناسایی و به محاکمه کشاندن عاملان این رویداد شده است.
نی گفته است که:” با کشتن ملالی فرصتها برای خبرنگاران زن محدود خواهد شد و خبرنگاران، به خصوص خبرنگاران زن مثل گذشته جرات نخواهند کرد که به حیث خبرنگار کار کنند، چیزی که دشمنان مردم افغانستان آن را میخواهد.”
این نهاد میافزاید که با قتل این ۲تن، جانباختگان خبرنگاران و کارمندان رسانهای درسال ۲۰۲۰ به ۱۰ تن میرسد.
آلیسون بلیک، سفیر بریتانیا در کابل قتل ملالی میوند را محکوم کرده است و افزوده است که: “ما باید برای حمایت از آزادی رسانهها متحد شویم. قتل ملالی باید بررسی شود و قاتلان وی به خاطر این عمل زشت به عدالت کشانده شوند.”
سفیر دنمارک در افغانستان نیز قتل خانم میوند را محکوم کرده است و خواستار متحد شدن در برار تهدیدها شده است.
او افزوده است که :” هدف قرار دادن خبرنگاران جنایات وحشتناکی است که هدف آن خاموش کردن صداهای انتقادی است و باید از سوی همه محکوم شود.” وی همچنان گفته است بیایید در حمایت از آزادی بیان متحد شویم.
اتحادیه اروپا در افغانستان نیز قتل ملالی میوند را محکوم کرده است و گفته است که از این حمله “ناراحت و خشمگین” شده است.
این اتحادیه همچنان افزوده است :”حمله به نمایندهگان رسانهها، حمله به آزادی بیان است و هرگز قابل تحمل نیست.”
راس ویلسون، شارژ دادفیر ایالات متحده امریکا در کابل این حمله را محکوم کرده است و خواستار توقف چنین حملات شده است.
تاکنون کدام گروه مسلح مسوولیت این رویداد را به عهده نگرفته است.
اما طارق آرین، سخنگوی وزارت امور داخله، در یک تویت گفته است که ” بدبختانه در یک نیم دهه گذشته بسیاری از خبرنگاران توسط طالبان کشته شده اند.”