رویداد های اخیر
قتل ملالی میوند با واکنشهای گسترده داخلی و خارجی روبرو شد

قتل ملالی میوند، گوینده تلویزیون خصوصی انعکاس صبح امروز (پنجشنبه، ۲۰ قوس) در شهر جلال آباد، مرکز ولایت ننگرهار با واکنشهای تند مقامها، خبرنگران، نهادهای حامی رسانهها و سفارتخانهها روبرو شده است.
اشرف غنی، رییس جمهور کشور، در یک خبرنامه حمله بر ملالی میوند را به شدت محکوم کرده است و آنرا یک جنایت ضد بشر و نابخشودنی عنوان کرده است.
در یک خبرنامه ریاست جمهوری آمده است که آقای غنی از نهادهای مسوول خواسته است تا رویداد را بررسی و عاملان آن را به عدالت بکشانند.
ملالی میوند، گوینده رادیو تلویزیون خصوصی انعکاس، صبح امروز در نتیجه تیر اندازی افراد مسلح ناشناس در شهر جلال اباد ، مرکز ولایت ننگرهار، هنگام رفتن به وظیفه همراه با راننده اش کشته شدند.
او به حیث گوینده در تلویزیون خصوصی ایفای وظیفه میکرد.
کمیته مصوونیت از خبرنگاران افغان هشدار داده است که اگر هدف قراردادن خبرنگاران متوقف نشود، افغانستان بزرگترین دست آورد نزده ساله اخیر را از دست خواهد داد.
این کمیته در یک تویت گفته است که ” اگر کشتن خبرنگاران افغان توقف نه نمایند، افغانستان یکی از بزرگترین دست آوردهای خود را که آزادی بیان است از دست خواهد داد. ما از حکومت میخواهیم که برای امنیت خبرنگاران اقدام کند.”
همچنان نی یا نهاد حمایت کنندهی رسانههای آزاد افغانستان قتل ملالی را نکوهش کرده و خواستار شناسایی و به محاکمه کشاندن عاملان این رویداد شده است.
نی گفته است که:” با کشتن ملالی فرصتها برای خبرنگاران زن محدود خواهد شد و خبرنگاران، به خصوص خبرنگاران زن مثل گذشته جرات نخواهند کرد که به حیث خبرنگار کار کنند، چیزی که دشمنان مردم افغانستان آن را میخواهد.”
این نهاد میافزاید که با قتل این ۲تن، جانباختگان خبرنگاران و کارمندان رسانهای درسال ۲۰۲۰ به ۱۰ تن میرسد.
آلیسون بلیک، سفیر بریتانیا در کابل قتل ملالی میوند را محکوم کرده است و افزوده است که: “ما باید برای حمایت از آزادی رسانهها متحد شویم. قتل ملالی باید بررسی شود و قاتلان وی به خاطر این عمل زشت به عدالت کشانده شوند.”
سفیر دنمارک در افغانستان نیز قتل خانم میوند را محکوم کرده است و خواستار متحد شدن در برار تهدیدها شده است.
او افزوده است که :” هدف قرار دادن خبرنگاران جنایات وحشتناکی است که هدف آن خاموش کردن صداهای انتقادی است و باید از سوی همه محکوم شود.” وی همچنان گفته است بیایید در حمایت از آزادی بیان متحد شویم.
اتحادیه اروپا در افغانستان نیز قتل ملالی میوند را محکوم کرده است و گفته است که از این حمله “ناراحت و خشمگین” شده است.
این اتحادیه همچنان افزوده است :”حمله به نمایندهگان رسانهها، حمله به آزادی بیان است و هرگز قابل تحمل نیست.”
راس ویلسون، شارژ دادفیر ایالات متحده امریکا در کابل این حمله را محکوم کرده است و خواستار توقف چنین حملات شده است.
تاکنون کدام گروه مسلح مسوولیت این رویداد را به عهده نگرفته است.
اما طارق آرین، سخنگوی وزارت امور داخله، در یک تویت گفته است که ” بدبختانه در یک نیم دهه گذشته بسیاری از خبرنگاران توسط طالبان کشته شده اند.”
رویداد های اخیر
«بازگشت افغانها از پاکستان میتواند وضعیت وخیم بشری را بدتر کند»

فدراسیون بینالمللی جمعیتهای هلال احمر و صلیب سرخ هشدار داده است که بازگشت افغانها از پاکستان میتواند وضعیت وخیم بشری در افغانستان را بدتر کند.
این نهاد در بیانیهای امروز (دوشنبه) اعلام کرد که نیازهای بشری افرادی که به افغانستان باز میگردند بالا است، بسیاری از آنها اموال خود را در پاکستان رها کرده اند و کودکان نیاز به مراقبت های صحی تخصصی دارند.
شهاب الدین دلاور، سرپرست جمعیت هلال احمر افغانستان گفته است که عودت کنندگان با چالشهای متعددی روبهرو اند که نمیتوانند به تنهایی آن را رفع کنند.
او گفت: «زنان و کودکان بخش قابل توجهی از بازگشت کنندگان را تشکیل میدهند و اطمینان از مصونیت و رفاه آنها باید اولویت اصلی ما باشد. به عنوان یک سازمان محلی که در سراسر کشور حضور داریم، هدف ما ارائه امداد فوری و حمایت طولانی مدت برای کمک به مردم در بخش بازسازی زندگی شان به گونه مصون و با عزت است.»
احمد سلیمان، سرپرست هیات فدراسیون بین المللی جمعیتهای هلال احمر و صلیب سرخ در افغانستان، نیز گفت که اخراج مهاجران از پاکستان، میلیونها نفر را متاثر میسازد.
فدراسیون بینالمللی جمعیتهای هلال احمر و صلیب سرخ تاکید کرده که در حال حاضر، شرایط در افغانستان برای بازگشت مهاجران و ادغام مجدد تعداد زیادی از مردم، به دلیل مشکلات اقتصادی مساعد نیست.
این نهاد خاطرنشان کرد که میلیونها بیجاشده داخلی در کشور حضور دارند و کمکهای بشردوستانه موجود برای رفع نیازهای فعلی کافی نیست.
این فدراسیون تاکید کرد که بازگشت مهاجران باید داوطلبانه و عزتمندانه باشد و جامعه بین المللی باید کمکهای کافی را برای رفع نیازهای بشری در افغانستان فراهم سازد.
گفتنی است که پاکستان اخراج مهاجران افغان را شدت بخشیده است و هزاران تن در روزهای اخیر به کشور شان بازگشته اند.
رویداد های اخیر
ازبکستان آماده همکاری با امارت اسلامی در بخش زراعت است
عطاالله عمری از همتای ازبکستانیاش خواسته تا به افغانستان سفر کنند زیرا این کشور اکنون امن و مستقل است.

سرپرست وزارت زراعت و مالداری که در رآس یک هیأت به ازبکستان رفته در دیدار با مقامهای آنکشور بر گسترش همکاریها در بخش زراعت تأکید کرده است. عطاءالله عمری فرصتهای گسترده سرمایه گذاری در سکتور زراعت، مالداری و سایر بخشها در کشور را یادآوری و خواستار به اشتراکگذاری تجارب و تکنالوژی میان دو کشور نیز شده است. مقام های ازبکستانی نیز گفته اند که در بخش زراعت افغانستان را همکاری خواهند کرد.
مقامهای دو طرف به همکاری نزدیک در بخشهای مربوط به قرنطینه نباتی و صحت حیوانی در بنادر تعهد کرده اند.
سرپرست وزارت زراعت و مالداری همچنان در دیدار با وزیر انرژی ازبکستان در مورد توسعه سیستمهای آبیاری، تحکیمات دریای آمو، استفاده مؤثر از منابع آبی، تأثیرات تغییرات اقلیمی بر منابع آبی این حوزه گفتگو کرده اند.
طرفین توافق کردند که هر دو کشور باید برای اصلاح و مدرنسازی سیستمهای آبیاری بهمنظور صرفهجویی در مصرف آب، همکاریهای مشترک را گسترش دهند.
مسئولان وزارت انرژی و آب کشور ازبکستان همچنان تعهد کرده که سرمایهگذاران آن کشور آمادهاند تا در راستای مدرنسازی سیستمهای آبیاری افغانستان، بهویژه سیستمهای صرفهجویانه مانند آبیاری قطرهای و بارانی، همکاری نمایند. آنان همچنان تأکید کردند که در صورت علاقهمندی سرمایهگذاران افغان برای تغییر سیستمهای آبیاری سنتی به شیوههای مدرن، آمادهاند از آنان نیز حمایت و همکاری لازم را فراهم سازند.
عطاالله عمری از همتای ازبکستانیاش خواسته تا به افغانستان سفر کنند زیرا این کشور اکنون امن و مستقل است.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی خواستار تغییر رفتار پولیس پاکستان با مهاجرین افغان شد
صلیب سرخ نیز گفته است که حکومت پاکستان در روند بازداشت و اخراج مهاجران از زور استفاده میکند و مهاجران بازگشت کننده با خطرات جدی صحی و حفاظتی مواجهاند.

در پی شدت یافتن، روند اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان، امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه با سرپرست سفارت پاکستان در کابل در این مورد گفتگو کرده است.
سرپرست وزارت خارجه در دیدار با سرپرست سفارت پاکستان در کابل، اخراج اجباری مهاجران افغان را به زیان هر دو طرف دانسته و آنرا تأسف بار خوانده است. امیرخان متقی خواستار تغییر رفتار پولیس پاکستان با مهاجران افغان شده است.
از سوی دیگر، عبیدالرحمن نظامای گفته است که نگرانی امارت اسلامی را با نهادهای مربوطه در اسلامآباد در میان خواهد گذاشت.
درهمین حال، سرپرست وزارت مهاجرین و عودتکنندگان در دیدار با معین پالیسی و استراتیژی وزارت داخله اخراج مهاجران را خلاف تمام اصول و قوانین بینالمللی میداند.
صلیب سرخ نیز گفته است که حکومت پاکستان در روند بازداشت و اخراج مهاجران از زور استفاده میکند و مهاجران بازگشت کننده با خطرات جدی صحی و حفاظتی مواجهاند.
این سازمان در گزارشی از شرایط دشوار و نبود دسترسی کافی مهاجران به خدمات صحی ابراز نگرانی کرده و گفته است که دولت پاکستان تخریب محلهای اقامت غیرمجاز را آغاز کرده، اقدامی که باعث افزایش ترس و اضطراب در میان مهاجران شده است.
بر اساس آمارها روزانه صدها خانواده از پاکستان اخراج و وارد افغانستان میشوند و تا کنون نزدیک به 50 هزار تن در ده روز گذشته عودت کرده اند.
اسلام آباد خود را مصمم میداند که برای کاهش رویدادهای امنیتی مهاجران افغان را اخراج کند، کابل اما میگوید که افغان ها در ناامنیهای پاکستان دست ندارند.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ترمپ برنامه «حفاظت موقت» در برابر اخراج را برای هزاران افغان لغو کرد
-
تجارت4 روز ago
قیمت طلا برای اولین بار از ۳۲۰۰ دالر فی اونس فراتر رفت
-
رویداد های اخیر2 روز ago
امریکا میگوید حضور نظامی در بگرام ندارد
-
اخبار ساحوی5 روز ago
نگاه ایرانیان مضطرب به مذاکرات جمهوری اسلامی با امریکا
-
رویداد های اخیر4 روز ago
کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا لایحه منع دسترسی امارت اسلامی به کمکها را تصویب کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
پاکستان هشدار داد که افغانهای منتظر انتقال به کشورهای غربی را نیز اخراج میکند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
سفیر سابق امریکا در افغانستان: هیچ کس نمی خواهد ایران دارای سلاح هستهای باشد
-
جهان5 روز ago
ترمپ موضع خود را درباره تعرفهها تغییر داد