رویداد های اخیر
قتل ملالی میوند با واکنشهای گسترده داخلی و خارجی روبرو شد

قتل ملالی میوند، گوینده تلویزیون خصوصی انعکاس صبح امروز (پنجشنبه، ۲۰ قوس) در شهر جلال آباد، مرکز ولایت ننگرهار با واکنشهای تند مقامها، خبرنگران، نهادهای حامی رسانهها و سفارتخانهها روبرو شده است.
اشرف غنی، رییس جمهور کشور، در یک خبرنامه حمله بر ملالی میوند را به شدت محکوم کرده است و آنرا یک جنایت ضد بشر و نابخشودنی عنوان کرده است.
در یک خبرنامه ریاست جمهوری آمده است که آقای غنی از نهادهای مسوول خواسته است تا رویداد را بررسی و عاملان آن را به عدالت بکشانند.
ملالی میوند، گوینده رادیو تلویزیون خصوصی انعکاس، صبح امروز در نتیجه تیر اندازی افراد مسلح ناشناس در شهر جلال اباد ، مرکز ولایت ننگرهار، هنگام رفتن به وظیفه همراه با راننده اش کشته شدند.
او به حیث گوینده در تلویزیون خصوصی ایفای وظیفه میکرد.
کمیته مصوونیت از خبرنگاران افغان هشدار داده است که اگر هدف قراردادن خبرنگاران متوقف نشود، افغانستان بزرگترین دست آورد نزده ساله اخیر را از دست خواهد داد.
این کمیته در یک تویت گفته است که ” اگر کشتن خبرنگاران افغان توقف نه نمایند، افغانستان یکی از بزرگترین دست آوردهای خود را که آزادی بیان است از دست خواهد داد. ما از حکومت میخواهیم که برای امنیت خبرنگاران اقدام کند.”
همچنان نی یا نهاد حمایت کنندهی رسانههای آزاد افغانستان قتل ملالی را نکوهش کرده و خواستار شناسایی و به محاکمه کشاندن عاملان این رویداد شده است.
نی گفته است که:” با کشتن ملالی فرصتها برای خبرنگاران زن محدود خواهد شد و خبرنگاران، به خصوص خبرنگاران زن مثل گذشته جرات نخواهند کرد که به حیث خبرنگار کار کنند، چیزی که دشمنان مردم افغانستان آن را میخواهد.”
این نهاد میافزاید که با قتل این ۲تن، جانباختگان خبرنگاران و کارمندان رسانهای درسال ۲۰۲۰ به ۱۰ تن میرسد.
آلیسون بلیک، سفیر بریتانیا در کابل قتل ملالی میوند را محکوم کرده است و افزوده است که: “ما باید برای حمایت از آزادی رسانهها متحد شویم. قتل ملالی باید بررسی شود و قاتلان وی به خاطر این عمل زشت به عدالت کشانده شوند.”
سفیر دنمارک در افغانستان نیز قتل خانم میوند را محکوم کرده است و خواستار متحد شدن در برار تهدیدها شده است.
او افزوده است که :” هدف قرار دادن خبرنگاران جنایات وحشتناکی است که هدف آن خاموش کردن صداهای انتقادی است و باید از سوی همه محکوم شود.” وی همچنان گفته است بیایید در حمایت از آزادی بیان متحد شویم.
اتحادیه اروپا در افغانستان نیز قتل ملالی میوند را محکوم کرده است و گفته است که از این حمله “ناراحت و خشمگین” شده است.
این اتحادیه همچنان افزوده است :”حمله به نمایندهگان رسانهها، حمله به آزادی بیان است و هرگز قابل تحمل نیست.”
راس ویلسون، شارژ دادفیر ایالات متحده امریکا در کابل این حمله را محکوم کرده است و خواستار توقف چنین حملات شده است.
تاکنون کدام گروه مسلح مسوولیت این رویداد را به عهده نگرفته است.
اما طارق آرین، سخنگوی وزارت امور داخله، در یک تویت گفته است که ” بدبختانه در یک نیم دهه گذشته بسیاری از خبرنگاران توسط طالبان کشته شده اند.”
رویداد های اخیر
خلیلزاد: محکومیت حمله کشمیر توسط امارت اسلامی «دلگرمکننده» است

زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، گفته است که محکومیت حمله در کشمیر زیر اداره هند توسط امارت اسلامی یک «تحول دلگرمکننده» کننده است.
خلیلزاد روز جمعه در صفحه ایکس خود نوشت که امارت اسلامی از قربانیان این حمله که گردشگران بودند، جانبداری کرده است.
در تیراندازی روز سهشنبه هفته گذشته در یک منطقه سیاحتی در پهلگام کشمیر، ۲۶ نفر کشته شدند.
این حمله تنشها میان هند و پاکستان را افزایش داده و دو کشور اقداماتی را علیه یکدیگر اتخاذ کرده اند.
وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان این حمله را محکوم نموده و گفته است که این نوع حوادث امنیت و ثبات منطقه را تهدید میکند.
رویداد های اخیر
اتحادیه تولیدکنندگان دوا: افغانستان فعلاً ۹۰۰ قلم دوای مختلف النوع تولید میکند

مسوولان اتحادیه تولیدکنندگان دوا میگویند که سرمایهگذاری در بخش تولید ادویه در کشور در حال گسترش است. به گفته آنان، در حال حاضر در کارخانههای مختلف کشور که در این بخش فعالیت دارند، ۹۰۰ قلم دوای مختلف النوع تولید میشود و همچنان در حدود ۱۰۰ نوع دوا به خود کفایی رسیدهاند.
اعضای این اتحادیه از تمامی وزارتخانهها مشمول وزارت صحت عامه میخواهند که در هنگام تدوین پالیسی و طرزالعملهای جدید در همه زمینهها از جمله انکشاف سرمایهگذاری در این بخش، هماهنگی با بخش خصوصی را افزایش دهند.
احمید سید شمس، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان دوا، در این مورد گفت: «فعلاً تا ۹۰۰ قلم دوا به شکلهای مختلف تولید جریان دارد. تولیدات داخلی افغانستان میتواند با کیفیت عالی تا ۱۰۰ قلم دوای بیشتر هم تکافوی مارکیت را بکند در صورتیکه واردات ادویه منع شود.»
در همین حال، مقامهای وزارت اقتصاد توسعه و حمایت از بخش تولید ادویه در کشور را از اولویتهای امارت اسلامی میدانند و تأکید میکنند که برای مشکلات سد راه تولیدکنندگان در این حوزه، راه حلهایی پیدا خواهند کرد تا کشور در بخش دواسازی به خودکفایی برسد.
عبد اللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد، گفت: «استراتیژی امارت اسلامی در تمامی حوزهها از جمله حوزه دارو، استراتیژی جایگزنی واردات است. ما تلاش میکنیم تا در تمامی عرصهها، صادرات کشور افزایش پیدا بکند و حمایت از رشد تولیدات داخلی در صدر برنامههای ما قرار دارد.»
از سویی هم، کارشناسان اقتصادی برای رشد صنعت دواسازی در کشور، فراهم سازی سهولتهای بیشتر برای سرمایهگذاران از سوی حکومت را ضروری میدانند.
اتحادیه تولیدکنندگان دوا اما با نگرانی از موجودیت برخی مشکلات در این بخش گفتهاند که اگر حکومت به مشکلات شان رسیدگی نکند، ممکن فعالیت برخی از کارخانههای این سکتور در کشور متوقف شود.
رویداد های اخیر
شویگو: وضعیت افغانستان محور اصلی نشست امنیتی بینالمللی مسکو خواهد بود

سرگئی شویگو، منشی شورای امنیت ملی روسیه میگوید که وضعیت افغانستان یکی از موضوعات محوری در نشست امنیتی بینالمللی مسکو خواهد بود. این نشست قرار است با حضور نمایندگان بیش از ۱۵۰ کشور اواخر ماه آینده میلادی در مسکو برگزار شود.
خبرگزاری تاس روسیه به نقل از آقای شویگو گزارش داده است که شورای امنیت روسیه در نظر دارد در این نشست راههای تقویت همکاریهای امنیتی را با کشورهای موسوم به «اکثریت جهانی» یا «جنوب و شرق جهانی» بررسی کند.
این مقام امنیتی روسیه همچنان گفته است که افغانستان همراه با مسایلی مانند وضعیت خاورمیانه و سوریه، در اولویتهای ملی روسیه در عرصه بینالمللی قرار دارد.
شویگو گفته است: «مسایل امنیتی در فضای پس از فروپاشی شوروی، از جمله افغانستان، توسعه همکاریهای دوجانبه و چندجانبه با کشورهای همسایه، بهویژه از طریق نهادهایی چون کشورهای مشترکالمنافع، سازمان پیمان امنیت جمعی، اتحادیه اقتصادی اوراسیا و سازمان همکاری شانگهای از مهمترین محورهای مورد بحث خواهد بود.»
این نشست در روزهای ۲۷، ۲۸ و ۲۹ ماه آینده میلادی در پایتخت روسیه برگزار خواهد شد.
شورای امنیت ملی روسیه با هدف تقویت تعاملات امنیتی، نشستهایی را میان منشیهای شورای امنیت کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی، بریکس و سازمان همکاری شانگهای نیز برگزار خواهد کرد.
این نشست در شرایطی برگزار میشود که در تازه ترین مورد مسکو نام امارت اسلامی را از فهرست گروههای ممنوعه روسیه خارج کرد و پس از آن ضمیرکابلوف، نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان به کابل آمد و روی روابط افغانستان روسیه با مقامهای امارت اسلامی دیدار و گفتگو کرد.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
پاکستان مرکز رسیدگی به شکایات مهاجرین افغان ایجاد کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
شرکت هوایی آریانا از افزایش پروازهای هفتهوار خود به چین خبر داد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
روبیو: ایران تنها میتواند مواد هستهای را برای برنامه غیرنظامی وارد کند
-
تجارت3 روز ago
گزارش بانک جهانی: دورنما رشد اقتصادی افغانستان در میان بیثباتی جهانی همچنان نامطمئن است
-
علم و تکنالوژی2 روز ago
چین و روسیه ممکن است یک نیروگاه هستهای در ماه بسازند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
افغان بیسیم یک سایت جدید در ولسوالی کوزکنر ننگرهار فعال کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اتاق تجارت و صنایع کویته: برای افغانهای ماهر جواز کار صادر شود
-
رویداد های اخیر5 روز ago
قزاقستان ۵۰۰ میلیون دالر برای ساخت خط آهن تورغندی-هرات سرمایهگذاری میکند