رویداد های اخیر
قانون جدید رسانهها در انتظار توشیح رهبر امارت اسلامی
سخنگوی امارت اسلامی به آریانانیوز میگوید که قانون جدید رسانهها تدوین شده و برای توشیح به رهبر امارت اسلامی فرستاده شده است.
ذبیحالله مجاهد تاکید میکند که تمامی اصول رسانهای دراین قانون مراعات شده است.
سخنگوی امات اسلامی تاکید دارد که این قانون پس از توشیح درچند روز آینده به دسترس تمام مسوولان رسانهها قرار خواهد گرفت و مطابق این قانون تمامی رسانههای خارجی و بینالمللی اجازه فعالیت در افغانستان را خواهند داشت، اما به شرط رعایت کردن قوانین داخلی افغانستان .
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی میگوید که:«قانون رسانهها به حضور امیرالمومنین رسیده است و زیر توشیح است و انشالله قانون خوب خواهد بود و پس از آنکه توشیح شود به دسترس رسانهها قرار میگیرد و تمام اصول رسانهای در آن مراعت شده است.»
از سوی هم شماری از نهادهای حامی رسانه ها و خبرنگاران می گویند که قانون رسانه های باید بی درنگ توشیح شود زیرا به گفته آنان رسیدگی به مشکلات رسانهها و خبرنگاران در نبود قانون با دشواریهای زیادی مواجه است.
حجتالله مجددی، عضو فدراسیون خبرنگاران آزاد افغانستان میگوید که:«گرچه گفته میشود که دراین قانون تعدیلاتی بسیار کوچک آمده است، به هر صورتش قانون به هر نوع که باشد از نبود قانون به رسانه های افغانستان بسیار مهم است و انتظار داریم که این قانون در زمانی که وعده شده است عملی شود و رسان های افغانستان بتوانند در چوکات یک قانون به نشرات خود ادامه بدهند.»
در همین حال برخی از کارمندان رسانهیی توشیح این قانون را به مثابه یک گام مثبت در راستای دست یابی به اطلاعات دقیق و کارخبرنگاری میدانند و تاکید دارند که اجرای این قانون میتواند برای حل مشکلات خبرنگاری مؤثر واقع شود.
نصیراحمد صالحی، خبرنگار میگوید که:«دو سال میشود که ما خبرنگاران در افغانستان بدون هیچ قانونی فعالیت میکنیم که متاسفانه کار ما را بسیار دشوار ساخته است. ما از حکومت امارت اسلامی خواهان این هستم که هرچی زودتر قانون رسانههای همگانی را توشیح بکنند تا این که رسانهها و خبرنگاران چهارچوب فعالیت شان را بدانند و بر بنیاد قانون بتوانند فعالیت بکنند.»
سودابه نژند، خبرنگار میگوید که:«قانونی وجود داشته باشد که در دفاع از حقوق خبرنگاران باشد و به ناحق خبرنگاران ما در ولایات، کابل و شهرها مجازات نشوند.»
حدود یک سال قبل مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ قانون رسانههای همگانی حکومت پیشین را قابل تنفیذ اعلام کرده بود، اما قانون جدید رسانهها در حالی توشیح میشود که برخی از خبرنگاران و مسوولان نهادهای حامی رسانهها از مقامهای امارت اسلامی انتقاد کرده میگویند؛ این قانون یک جانبه است و پیشنهادات آنها به ویژه نظریات زنان شنیده نشده است.
رویداد های اخیر
A new polio vaccination campaign is set to launch in Afghanistan
Afghanistan and Pakistan are the only two countries in the world where polio has not been eradicated.
The “Afghanistan Polio-Free” organization announced that a new round of polio vaccinations will begin on Monday, December 23, in various provinces of Afghanistan.
The organization did not specify which provinces will be targeted or how long the vaccination campaign will last.
Afghanistan and Pakistan are the only two countries in the world where polio has not been eradicated.
On December 4, 2023, the World Health Organization (WHO) issued a statement reporting a 283% increase in polio cases in Afghanistan. According to the WHO, the number of positive environmental samples for wild poliovirus type 1 in Afghanistan in 2024 reached 84, compared to 62 cases in 2023.
The Ministry of Public Health claimed in November 2024 that no new cases of polio had been reported in Afghanistan for the year.
رویداد های اخیر
نمایندگان ویژه گروه ۷ بر ضرورت ثبات درازمدت در افغانستان تاکید کردند
نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» مشمول اتحادیه اروپا بر ضرورت گفتگوی ملی برای دستیابی به ثبات درازمدت در افغانستان تأکید کردهاند.
این نمایندگان پس از نشستی در مورد افغانستان در جنوا سویس در یک اعلامیه مشترک همچنان خواستار احیای حقوق زنان و مقابله امارت اسلامی با هراسافگنی شدند.
در بخشی از اعلامیه آمده است: «دستیابی به صلح و ثبات پایدار نیازمند حکمرانی معتبری است که نماینده تمام اقشار جامعه افغانستان باشد.»
این نمایندگان همچنان گفتهاند که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر منع تحصیل دختران در انستیتوتهای طبی، عواقب ویرانگری برای شهروندان کشور بهویژه مادران و نوزادانشان خواهد داشت.
در اعلامیه این ممنوعیت ناپذیرفتنی پنداشته شده و از نظام حاکم در افغانستان خواسته شده است که آن را فوراً لغو کند.
پیشتر کشورها و سازمانهای بینالمللی خواستار لغو محدودیتها بر آموزش و کار زنان و دختران شده و بر برگزاری گفتمان ملی تأکید کردهاند.
با این حال، در واکنش به این موضوعات امارت اسلامی بارها گفته است که اجازه مداخله در امور داخلی کشور را به کسی نمیدهد.
نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» همچنان نگرانی خود را نسبت به حملات اخیر تروریستی در کابل و منطقه ابراز داشتند و هشدار دادند که هراسافگنی همچنان تهدیدی جدی برای امنیت افغانستان است.
آنها اقدامات امارت اسلامی علیه گروه داعش را تایید اما بر انجام اقدامات قاطعتری تأکید کردهاند.
رویداد های اخیر
کرزی: افغانستان بدون تعلیم دختران آینده روشن نخواهد داشت
حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان میگوید که درخواست دختران افغان برای بازگشایی مکاتب و پوهنتونها حق اساسی آنان است و افزوده است که افغانستان بدون تعلیم دختران نمیتواند آینده روشن داشته باشد.
آقای کرزی در صفحه ایکس خود نوشته است: «خواسته و صدای دختران کشور ما برای علم و دانش، صدای برحق و برای افغانستان آباد است.»
کرزی تصریح کرده است: «توانمندسازی جوانان (دختران و پسران) تنها راه خودکفایی، رهایی از فقر، توسعه و شکوفایی جامعه است.»
او تاکید نموده که تعلیم برای شکوفایی و انکشاف افغانستان حیاتی بوده و ابراز امیدواری کرده است که هرچه زودتر درهای مکاتب و پوهنتونهای دخترانه بازگشایی شوند.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
یک مقام ارشد امریکا میگوید برنامه راکتی پاکستان «تهدیدی در حال ظهور» است
-
جهان3 روز ago
دستکم ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی طی درگیریها در اوکراین کشته شدهاند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر خارجه امریکا با اشاره به حاکمان کنونی سوریه گفته است که آنان از افغانستان درس بگیرند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
صدها خانواده نیازمند در کندز از کمکهای بنیاد بیات مستفید شدند