Connect with us

جهان

فعالیت بزرگترین شفاخانه غزه متوقف شد

منتشر شده

در

در حالی که حملات شدید اسرائیل به نوار غزه ادامه دارد، رئیس سازمان جهانی صحت روز یکشنبه گفت بزرگترین شفاخانه در غزه از کار افتاده و تلفات بیماران در حال افزایش است.

به گزارش رویترز، کارکنان طبی گفتند که شفاخانه‌ها در شمال فلسطین، از جمله مجتمع الشفا، توسط نیروهای اسرائیلی محاصره شده‌اند و به سختی می‌توانند از افراد داخل آن مراقبت کنند. سه نوزاد جان خود را از دست داده‌اند و تعداد زیاد دیگر در معرض خطر قطع برق هستند.

اسرائیل می گوید که به شبه نظامیان فلسطینی حماس که در هفتم اکتوبر حملات مرگباری را در جنوب اسرائیل انجام دادند، نزدیک می‌شود و ادعا می‌کند که این گروه مراکز فرماندهی در زیر و نزدیک شفاخانه ها دارد.

تدروس آدهانوم گبریسوس، رئیس سازمان جهانی صحت، گفت که این سازمان موفق شد با متخصصان صحی در الشفا صحبت کند، آنها وضعیت «وخیم و خطرناک» را با تیراندازی مداوم و بمباران توصیف کردند.

او در پستی در شبکه ایکس گفت: «به طرز غم انگیزی، تعداد تلفات بیماران به طور قابل توجهی افزایش یافته است.»

تدروس همانند سایر مقامات ارشد سازمان ملل متحد خواستار آتش بس فوری شد.

او گفت: «جهان نمی تواند سکوت کند، در حالی که شفاخانه ها که باید به عنوان مکان های امن باشند، به صحنه های مرگ، ویرانی و ناامیدی تبدیل می‌شوند.»

رئیس‌جمهور اندونیزیا که بزرگترین جمعیت مسلمان جهان را در خود جای داده است، پیش از دیدار با جو بایدن، رئیس‌جمهور امریکا در واشنگتن در روز دوشنبه، خواستار آتش‌بس شد.

جوکو ویدودو در ویدئویی که پس از شرکت در سازمان همکاری اسلامی در ریاض ضبط شده است، گفت: «آتش بس باید به زودی اجرا شود، ما همچنین باید کمک های بشردوستانه را تسریع و افزایش دهیم، و باید مذاکرات صلح را آغاز کنیم.»

او گفت که جهان در برابر رنج فلسطینی های «عاجز» به نظر می رسد. در نشست فوق العاده مشترک سران کشورهای اسلامی و عربی همچنین از محکمه جنایی بین المللی خواسته شد تا «جنایت جنگی و جنایات علیه بشریت» را که اسرائیل در سرزمین های فلسطینی مرتکب می‌شود، بررسی کند.

اسرائیل می‌گوید در تلاش است تا بیش از ۲۰۰ گروگان را که توسط شبه نظامیان حماس در هفتم اکتوبر رها شده بودند، آزاد کند و می‌گوید که شفاخانه ها باید تخلیه شوند.

اتحادیه اروپا حماس را به دلیل استفاده از «شفاخانه ها و غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی» در غزه محکوم کرد و همچنین از اسرائیل خواست تا «حداکثر خویشتنداری» را برای محافظت از غیرنظامیان نشان دهد.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز یکشنبه در بیانیه ای که به نمایندگی از اتحادیه ۲۷ کشور صادر شد، گفت: «این خصومت ها به شدت بر شفاخانه ها تأثیر می گذارد و تلفات وحشتناکی را بر غیرنظامیان و کارکنان طبی وارد می کند.»

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت حماس از شفاخانه ها و دیگر مکان های غیرنظامی برای اسکان جنگجویان و تسلیحات استفاده می کند که به گفته او نقض قوانین جنگ است.

سالیوان به سی‌بی‌اس نیوز گفت: «ایالات متحده نمی‌خواهد شاهد درگیری مسلحانه در شفاخانه‌هایی باشد که در آن افراد بی‌گناه، بیمارانی که مراقبت‌های طبی دریافت می‌کنند، در درگیری گرفتار می‌شوند و ما رایزنی‌های فعالی با نیروهای دفاعی اسرائیل در این زمینه داشته‌ایم.»

جهان

ناتو مسوولیت هماهنگی کمک‌های نظامی به اوکراین را برعهده می‌گیرد

به نقل از گزارش، قصر سفید در تلاش است تا پیش از شروع رسمی دور دوم ریاست ‌جمهوری ترمپ، کمک‌های نظامی بیش‌تری به کی‌یف ارسال کند.

Published

on

پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) مسوولیت هماهنگی کمک‌های نظامی به اوکراین را که قبلاً واشنگتن داشت، برعهده گرفته است.

خبرگزاری رویترز روز سه‌شنبه (۱۷ دسامبر)، گزارش داده که این اقدام نقش مستقیم به ناتو در جنگ اوکراین می‌دهد.

براساس گزارش، این اقدام برای حفظ حمایت‌های نظامی از اوکراین انجام شده تا پس از آغاز دور دوم ریاست ‌جمهوری، دونالد ترمپ در ماه جنوری سال پیش‌رو ضربه نبیند.

مقر هماهنگی کمک‌های نظامی ناتو، پایگاه امریکا در شهر «ویسبادن» آلمان انتخاب شده است.

پیش از این، گروه «رَم‌اشتاین» متشکل از ائتلاف ۵۰ کشور به رهبری امریکا مسوولیت هماهنگی کمک‌های نظامی به اوکراین را برعهده داشت.

به نقل از گزارش، قصر سفید در تلاش است تا پیش از شروع رسمی دور دوم ریاست ‌جمهوری ترمپ، کمک‌های نظامی بیش‌تری به کی‌یف ارسال کند.

با این ‌حال، در گزارش آمده است که این اقدام ممکن تأثیر زیادی بر جنگ اوکراین نداشته باشد.

دونالد ترمپ، رییس جهمور منتخب امریکا، پیش از این در جریان کمپاین‌های انتخاباتی‌ خود از میزان کمک‌های نظامی واشنگتن به کی‌یف انتقاد کرده، وعده داده بود که پس از پیروزی به جنگ اوکراین پایان خواهد داد.

او در دور نخست ریاست جمهوری خود تهدید کرده بود که از پیمان نظامی ناتو خارج می‌شود.

ترمپ از اعضای ناتو خواسته بود که سه درصد از تولیدات ناخالص داخلی خود را به این پیمان اختصاص دهند.

پیمان نظامی ناتو ۳۱ عضو دارد که امریکا، بریتانیا، فرانسه، آلمان، ترکیه و ایتالیا از اعضای برجسته‌ این سازمان نظامی هستند.

از سوی دیگر روسیه افزایش کمک‌های نظامی غرب به اوکراین را محکوم کرده و آن را در خطر یک جنگ گسترده‌تر می‌داند.

Continue Reading

جهان

گزارش: حداقل ۱۰۰ هزار جسد در یک قبر دسته جمعی در سوریه وجود دارد

Published

on

رئیس یک سازمان سوری مستقر در امریکا اعلام کرده که یک قبر دسته جمعی در خارج از دمشق حاوی اجساد دست کم ۱۰۰ هزار نفر است که توسط حکومت بشار الاسد، رئیس جمهور مخلوع سوریه کشته شده اند.

معاذ مصطفی در مصاحبه تلیفونی با رویترز از دمشق گفت که این گور دسته جمعی در منطقه القطیفه در ۴۰ کیلومتری شهر دمشق، یکی از پنج گور دسته جمعی است که طی چند سال کشف کرده است.

مصطفی، رئیس گروه ویژه حالات اضطراری سوریه، گفت که گورهای دسته جمعی دیگری هم وجود دارند و قربانیان نه تنها سوری‌ها بلکه شهروندان امریکایی، بریتانیایی و دیگر کشورها نیز هستند.

بربنیاد گزارش‌ها، صدها هزار سوری از سال ۲۰۱۱ زمانی که سرکوب تظاهرات علیه حکومت اش منجر به جنگ داخلی شد، کشته شده اند.

بشار الاسد و پدرش حافظ الاسد، که قبل از او به عنوان رئیس جمهور کار کرده بود و در سال ۲۰۰۰ درگذشت، توسط سوری ها، گروه های حقوق بشر و دیگر دولت ها متهم به قتل های گسترده بدون محاکمه، از جمله اعدام های دسته جمعی در زندان‌های بدنام این کشور هستند.

اسد بارها نقض حقوق بشر توسط حکومت اش را رد کرده و مخالفان خود را افراط گرا خوانده است.

Continue Reading

جهان

حاکم سوریه:‌ حملات اخیر اسرائیل قابل توجیه نیست، اما علاقه‌ای به درگیری جدید نداریم

Published

on

احمد الشرع، حاکم سوریه، روز شنبه گفت که اسرائیل از بهانه‌های دروغین برای توجیه حملات خود به سوریه استفاده می‌کند، اما او علاقه‌ای به درگیری‌های جدید ندارد زیرا این کشور بر بازسازی پس از پایان حکومت بشار الاسد تمرکز می‌کند.

احمد الشرع - معروف به ابومحمد الجولانی - رهبری گروه هیئت تحریر الشام  را بر عهده دارد که هفته گذشته اسد را از قدرت کنار زد و به حکومت پنج دهه‌ای این خاندان پایان داد.

اسرائیل از آن زمان به منطقه غیرنظامی در داخل سوریه که پس از جنگ اعراب و اسرائیل در سال ۱۹۷۳ ایجاد شد، وارد گردیده است، از جمله سمت سوریه کوه استراتژیک هرمون که در آن یک پوسته نظامی را تصرف کرد.

اسرائیل گفته است که قصد ندارد در آنجا بماند و تهاجم به خاک سوریه را اقدامی محدود و موقت برای تضمین امنیت مرزها می‌داند. اسرائیل همچنان صدها حمله به ذخایر تسلیحات استراتژیک سوریه انجام داده است.

چندین کشور عربی از جمله عربستان سعودی، امارات متحده عربی و اردن آنچه را که تصرف منطقه حائل در بلندی‌های جولان توسط اسرائیل می‌خوانند، محکوم کرده اند.

احمد الشرع در مصاحبه‌ای که در وب‌سایت تلویزیون سوریه منتشر شد، گفت: «استدلال‌های اسرائیل ضعیف شده و دیگر موارد نقض اخیر آنها را توجیه نمی‌کند. اسرائیلی‌ها به وضوح از خطوط در سوریه عبور کرده‌اند که تهدیدی برای تشدید غیرقابل توجیه اوضاع در منطقه است.»

وی افزود: «شرایط خسته از جنگ در سوریه، پس از سال‌ها درگیری، اجازه رویارویی‌های جدید را نمی‌دهد. اولویت در این مرحله بازسازی و ثبات است، نه کشیده شدن به مناقشاتی که می‌تواند منجر به ویرانی بیشتر شود.»

به گفته احمد الشرع،  راه حل های دیپلوماتیک تنها راه تضمین امنیت و ثبات است و «ماجراجویی های نظامی محاسبه نشده» نمی‌خواهد.

احمد الشرع در مورد روسیه که مداخله نظامی آن تقریباً یک دهه پیش به تغییر موازنه به نفع اسد کمک کرد و اوایل این هفته به اسد پناهندگی داد، گفت که روابط مسکو با سوریه باید منافع مشترک را تامین کند.

وی افزود که مرحله کنونی مستلزم مدیریت دقیق روابط بین الملل است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!