تجارت
فعالیتها و دست آوردهای د افغانستان بانک در سال مالی گذشته
مسئولان در د افغانستان بانک میگویند که در سال مالی گذشته ۱۴۰۱ هـ.ش، سه میلیارد و یک صدوچهل میلیون بانکنوت جدید افغانی به کشور رسیده است.
مسئولان د افغانستان بانک، گزارش فعالیتها و دست آوردهای شان را درسال مالی ۱۴۰۱ هـ.ش، را با رسانهها به اشتراک گذاشتند.
در این نشست احمد جواد سداد، رئیس سیاست پولی آن بانک در مورد اهداف این بانک، وظایف اصلی و تطبیق موفقیت آمیز سیاستهای موفق بانک مرکزی معلومات ارائه کرد و گفت: «د افغانستان بانک توانسته است در سال مالی ۱۴۰۱ هـ.ش ارزش پول «افغانی» را در مقابل اسعار خارجی به شکل بهتر حفظ کند.
سداد افزود که در سال مالی ۱۴۰۱ ارزش پول «افغانی» در مقابل دالر امریکایی (۱.۰۱) درصد افزایش یافته است، در حالی که در سال ۱۴۰۰ ارزش پول «افغانی» در مقابل دالر امریکایی (۱۳.۸۶) درصد کاهش یافته بود.
وی گفت؛ در سال مالی ۱۴۰۱، سه میلیارد و یک صدوچهل میلیون وهشتصد هزار بانکنوت جدید افغانی که شامل بانکنوتهای (۱۰، ۲۰، ۵۰، ۱۰۰) است به کشور رسیده است که یک میلیارد و یک صد میلیون آن به بانکهای تجاری، بانکهای ولایات و نمایندگیهای بانکها توزیع شده است.
سداد توضیح داد که د افغانستان بانک در تلاش است، تا بانکنوتهای کهنه افغانی را از بازار جمعآوری و بانکنوتهای جدید را توزیع کنند.
به گفته وی، د افغانستان بانک در سال مالی گذشته، هشت میلیارد و ششصدو هشتاد و سه میلیون و دوصدو چهل و چهار هزار و چهارصدو نوزده افغانی عواید را جمعآوری کرده است که نسبت به سال مالی ۱۴۰۰ (۵۹.۵) درصد افزایش را نشان میدهد.
همچنان محمد عباس سامح، رئیس عملیات بازار بانک مرکزی نیز در مورد ذخایر ارزی این بانک معلومات ارائه کرد و گفت: «با وجود این که دسترسی د افغانستان بانک به بخش زیادی از ذخایر ارزی از نوزده ماه گذشته قطع شده است، اما بانک با تلاش خود توانسته است به بخش کوچکی از این ذخایر دسترسی داشته باشد.
سامح افزود: «تمام ذخایر ارزی کشور ۹.۲۸میلیارد دالر است که ۷.۳۰میلیارد دالر آن که ۷۹ درصد ذخایر است در دست ایالات متحده آمریکا است.
به گفته وی، از جمله ذخایر ارزی ۱.۸میلیارد دالر که ۱۹ درصد ذخایر است؛ در یازده بانک هفت کشور (سوئیس، آلمان، انگلستان، ایرلند، ایتالیا، امارات متحده عربی و پاکستان) است.
درعین حال، داکترمحمد یوسف سلیم، رئیس بانکداری اسلامی د افغانستان بانک در مورد بانکداری اسلامی معلومات ارائه کرد و گفت که بانکداری اسلامی در حال حاضر در تمام کشورهای جهان رو به رشد است و د افغانستان بانک نیز برای ترویج بانکداری اسلامی در کشور تلاش میکند.
درهمین حال، احمد ظاهر ناصرزی، رئیس نظارت بر مؤسسات مالی غیربانکی د افغانستان بانک، فعالیتهای مهم سکتور غیربانکی در سال مالی گذشته را به اشتراک گذاشت، لغو بیش از ۲۵۰۰ صرافی و خدمات پولی غیرمعیاری، تقویت سیستم صدور جواز، غیر قانونی بودن بیش از هفتصد صرافی بدون جواز را از جمله فعالیتهای مهم این سکتور خواند.
تجارت
طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است
اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.
فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاریهای دوجانبه بیان کرد.
او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.
به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.
تجارت
بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد
بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.
به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.
بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگلهدیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.
این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
تجارت
نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
بر اساس گزارش رسانههای پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محمولههای صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.
او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیتها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
یک مقام ارشد امریکا میگوید برنامه راکتی پاکستان «تهدیدی در حال ظهور» است
-
جهان3 روز ago
دستکم ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی طی درگیریها در اوکراین کشته شدهاند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
صدها خانواده نیازمند در کندز از کمکهای بنیاد بیات مستفید شدند
-
اخبار ساحوی3 روز ago
در حملات اسرائيل بر غزه ۲۰ تن جان باختند