علم و تکنالوژی
فضاپیمای چینی پس از ۲۷۶ روز به زمین بازگشت
یک فضاپیمای آزمایشی چینی که پیشتر به فضا پرتاب و به مدت ۲۷۶ روز در مدار قرار گرفته بود روز دوشنبه (۱۸ثور) به زمین بازگشت.
شینهوا، رسانه دولتی چین با اختصاص گزارشهایی در این خصوص اعلام کردند که فضاپیمای یاد شده طی مدت ۲۷۶ روز قرار گرفتن در مدار زمین، ماموریتی خاص و مهم را برای آزمایش فناوریهای فضایی در این کشور تکمیل کرده است.
این فضاپیمای بدون خدمه روز دوشنبه طبق برنامهای از پیش تعیین شده به مرکز پرتاب جیوچوان واقع در شمال غربی چین بازگشت.
هیچ جزئیاتی در خصوص ماهیت و نوع فضاپیما، ارتفاع پرواز و یا محل قرار گرفتن آن در مدار پس از پرتاب در اوایل اگست سال ۲۰۲۲ از سوی مقامها و نهادهای فضایی چین در اختیار رسانهها قرار نگرفته و تصاویری از این فضاپیما نیز هنوز برای مشاهده عموم منتشر نشده است.
رسانههای دولتی چین ضمن بازتاب این رویداد از پرتاب آزمایشی فضاپیمای یاد شده به عنوان یک پیشرفت مهم در تحقیقات جاری مرتبط با فناوری فضاپیماهای قابل استفاده مجدد یاد کردند.
بر اساس این گزارش، گسترش چنین فناوریهایی تحقق ماموریتهای فضایی آتی در این کشور را بسیار عملیتر و ارزانتر خواهد کرد.
یک فضاپیمای مشابه چینی دیگر نیز پیشتر در مأموریتی که تا حد زیادی مخفی نگه داشته شد سال ۲۰۲۱ تا محدوده فضا پرواز و در همان روز به زمین بازگشت.
چین در آن زمان اعلام کرده بود که این فضاپیما به صورت «افقی» روی زمین فرود آمده است.
به گمان برخی تحلیلگران و شماری از آگاهان در رسانههای اجتماعی، بیجنگ در حال توسعه یک فضاپیمای پیشرفته همانند بوئینگ ایکس-۳۷ نیروی هوایی ایالات متحده است.
ایکس-۳۷ یک طیارهی فضایی رباتیک با قابلیت بازیابی و استفادهٔ مجدد ساخت شرکت بوئینگ است که میتواند سالها در مدار زمین بماند.
علم و تکنالوژی
وزارت خزانهداری امریکا: هکرهای چینی اسناد را به سرقت بردند
به گفته رویترز، افبیآی به درخواستهای رویترز برای اظهار نظر پاسخ نداد، و سازمان امنیت سایبری و زیربناهای ایالات متحده نیز سؤالات را به وزارت خزانهداری ارجاع داد.
وزارت خزانهداری گفته هکرها پروتکلهای یک ارائهدهنده خدمات امنیت سایبری ثالث را نقض کرده و به اسناد غیرمحرمانه دسترسی یافتهاند
بر اساس نامهای که روز دوشنبه به رویت رویترز رسید، هکرهای تحت حمایت دولت چین اوایل این ماه به وزارت خزانهداری ایالات متحده نفوذ کرده و اسنادی را از کامپیوترهای آن سرقت کردهاند.
در این نامه آمده است که هکرها پروتکلهای یک ارائهدهنده خدمات امنیت سایبری ثالث را نقض کرده و به اسناد غیرمحرمانه دسترسی یافتهاند، و مقامات این واقعه را یک «حادثه بزرگ» توصیف کردهاند.
بر اساس این نامه، هکرها به یک کلید دسترسی پیدا کردند که توسط فروشنده برای امنسازی یک سرویس ابری مورد استفاده قرار میگرفت. این سرویس برای ارائه پشتیبانی فنی از راه دور به کاربران دفاتر وزارت خزانهداری استفاده میشد.
با دسترسی به این کلید سرقتشده، هکرها توانستند امنیت سرویس را فریب بدهند، از راه دور به برخی کامپیوترهای کارکنان وزارت خزانهداری دسترسی پیدا کنند، و به برخی اسناد غیرمحرمانه ذخیرهشده توسط این کارکنان دسترسی یابند.
وزارت خزانهداری پس از هشدار ارائهدهنده خدمات امنیت سایبری «بیاندتراست» اعلام کرد که در حال همکاری با سازمان امنیت سایبری و زیربناهای ایالات متحده و همچنین پولیس فدرال «افبیآی» برای ارزیابی تأثیر این نفوذ هکری است.
به گفته رویترز، افبیآی به درخواستهای رویترز برای اظهار نظر پاسخ نداد، و سازمان امنیت سایبری و زیربناهای ایالات متحده نیز سؤالات را به وزارت خزانهداری ارجاع داد.
بیاندتراست نیز به درخواستها برای اظهار نظر پاسخ نداد، اما در وبسایت خود اعلام کرد که اخیراً یک «حادثه امنیتی» را شناسایی کرده که تعداد محدودی از مشتریان نرمافزار پشتیبانی از راه دور این شرکت را تحت تأثیر قرار داده است. در این بیانیه آمده در این حادثه یک کلید به خطر افتاده و تحقیقاتی در حال انجام است.
به گفته رویترز، یک سخنگوی سفارت چین در واشینگتن نیز به درخواستها برای اظهار نظر پاسخ نداد، چرا که بیجنگ به طور معمول مسئولیت خود در حوادث جاسوسی سایبری را انکار میکند.
علم و تکنالوژی
ایران ممنوعیت واتساپ و گوگلپلی را لغو کرد
ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و تکنالوژی معلوماتی ایران، گفته است که این اقدام “اولین گام برای رفع محدودیتها بر اینترنت” است.
خبرگزاری دولتی ایران، ایرنا، گزارش داده است که مقامهای این کشور ممنوعیت دسترسی به پلتفورم پیامرسان واتساپ متعلق به شرکت متا و همچنین خدمات اپلیکیشن گوگلپلی را به عنوان گام نخست در راستای کاهش محدودیتهای اینترنتی از میان برداشته اند.
ایرنا گزارش داده است که مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران، در شورای عالی فضای مجازی گفته است: «برای رفع محدودیتهای دسترسی به برخی از پلتفورمهای معروف خارجی مانند واتساپ و گوگل پلی رای اکثریت به دست آمده است.»
این خبرگزاری همچنین به نقل از ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و تکنالوژی معلوماتی ایران، گفته است که این اقدام "اولین گام برای رفع محدودیتها بر اینترنت" است.
ایران از کشورهای در جهان است که جدیترین محدودیتها بر دسترسی به اینترنت را اعمال میکند. این محدودیتها شامل ممنوعیت و فیلتر ساختن رسانههای اجتماعی مستقر در ایالات متحده مانند فیسبوک، ایکس و یوتیوب است.
خدمات پیامرسانی تلگرام نیز در اپریل سال ۲۰۱۸ با حکم محکمه در ایران ممنوع شد. با این حال، ایرانیهایی که از دانش خوب در مورد استفاده از تکنولوژی برخوردار هستند، از این محدودیتها با استفاده از فیتلرشکنها (ویپیان) عبور میکنند.
پیش از این از رسانههای اجتماعی به طور گسترده در اعتراضات ضد دولتی در ایران استفاده شده است.
علم و تکنالوژی
دونالد ترمپ: تیکتاک ارزش ماندن برای مدتی در امریکا را دارد
آقای ترمپ روز دوشنبه با رییس اجرائیه تیک تاک نیز دیدار کرده است. او پس از این دیدار و در همان روز در یک نشست خبری گفت که به لطف موفقیت کمپاین انتخاباتیاش در این اپلیکیشن، «نقطه ای گرم» برای تیک تاک دارد.
دونالد ترمپ، رئیس جمهور منتخب ایالات متحده روز یکشنبه (۲ جدی) اعلام کرد که طرفدار اجازه دادن به تیک تاک برای حداقل مدت کوتاهی در امریکا است.
او در سخنرانیاش در میان جمعی از حامیان محافظهکارش در فینیکس آریزونا گفته است که در طول مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری خود، میلیاردها بازدید از پلتفرم رسانههای اجتماعی داشته است.
رویترز نوشته است که این اظهارات آقای ترمپ یکی از قویترین پیامهایی است که نشان میدهد او با خروج احتمالی این پلتفرم اجتماعی چینی از بازار ایالات متحده مخالف است.
این در حالی است که سنای ایالات متحده در ماه اپریل سال جاری میلادی، قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن، بایتدانس که به عنوان شرکت مادر تیک تاک خوانده میشود، به دلیل نگرانیهای امنیت ملی مالکیت این پلتفرم اجتماعی را به امریکاییها واگذار کند.
گفتنی است که مالکان تیک تاک به دنبال لغو این قانون هستند و ستره محکمه ایالات متحده با رسیدگی به این پرونده موافقت کرده است. اما اگر محکمه به نفع شرکت بایتدانس رای ندهد، این اپلیکیشن در ۱۹ جنوری سال آینده، یک روز قبل از روی کار آمدن ترمپ، عملاً در ایالات متحده ممنوع میشود.
اما مشخص نیست که دونالد ترمپ چگونه دستور واگذاری تیک تاک را که با اکثریت قاطع در مجلس سنا تصویب شد، لغو خواهد کرد.
آقای ترمپ روز دوشنبه با رییس اجرائیه تیک تاک نیز دیدار کرده است. او پس از این دیدار و در همان روز در یک نشست خبری گفت که به لطف موفقیت کمپاین انتخاباتیاش در این اپلیکیشن، «نقطه ای گرم» برای تیک تاک دارد.
وزارت عدلیه ایالات متحده استدلال کرده است که مالکیت چین بر تیک تاک یک تهدید مداوم برای امنیت ملی امریکا است؛ موضعی که اکثر قانونگذاران ایالات متحده از آن حمایت میکنند.
-
جهان3 روز ago
یک سرباز سابق امریکایی در افغانستان در حمله با موتر بر جشن سال نو ۱۵ نفر را کشت
-
رویداد های اخیر5 روز ago
پروژه بند شاه و عروس در کابل به بهرهبرداری رسید
-
اخبار ساحوی4 روز ago
امریکا علیه ایران و روسیه به دلیل تلاش برای دخالت در انتخابات تحریم جدید اعمال کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
گنداپور: خصومت با افغانها به پشتونهای پاکستان نیز گسترش یافته است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
یک فابریکه تولید و تصفیه نمک در تخار ساخته میشود
-
رویداد های اخیر2 روز ago
اسلام آباد: به تمامیت ارضی افغانستان احترام داریم
-
اخبار ساحوی4 روز ago
ملل متحد: مراقبتها بخش صحی غزه به دلیل حملات اسراییل در آستانه فروپاشی کامل قرار دارد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
کاهش سطح آب در کندهار ۵۰ درصد فارمهای ماهی در این ولایت را صدمه زده است