Connect with us

علم و تکنالوژی

فسیل نهنگ چهارپای با قدامت ۴۳ میلیون سال در مصر کشف شد

منتشر شده

در

(Last Updated On: سنبله ۶, ۱۴۰۰)

خبرگزاری رویترز گزارش کرده است که دانشمندان فسیل یک نوع نهنگ چهارپای را با قدامت تاریخی ۴۳ میلیون‌ سال در مصر کشف کرده اند.

رویترز افزوده که فسیل تازه کشف‌شده متعلق به گروهی از نهنگ‌های منقرض‌شده است.

این نهنگ با ۳ متر طول و ۶۰۰ کیلوگرم وزن از ابتدایی‌ترین نهنگ‌های شناخته‌شده در افریقا است که توسط عالمان ” فیومیکِتوس آنوبیس” نام گذاری شده است.

به گفته ای این دانشمندان، اسکلیت این جانور نشان می‌دهد که یکی از ابتدایی‌ترین نهنگ‌های شناخته‌شده از نوع خود در آفریقا است.

بخش اول اسم نهنگ که نشانگر جنس آن است به افتخار محل کشف آن واحه فیوم نام‌گذاری شده و بخش دوم که “گونه” آن را مشخص می‌کند، به نام خدای سگ‌سرِ مصر باستان “آنوبیس” که مسوول مومیایی کردن مردگان و راهنمایی آنها در جهان آخرت بود، اشاره دارد.

دانشمندان می افزایند که با وجود اکتشافات فسیلی اخیر تصویر کلی تطور اولیه نهنگ‌ها در آفریقا همچنان به صورت یک راز باقی مانده است.

این درحالی است که تاکنون فسیل‌های مختلفی از نهنگ‌های نیمه‌تمساح‌مانند تا نهنگ‌های غول‌پیکر کاملا آبزی کشف شده است.

علم و تکنالوژی

راکت فضایی جاپان لحظاتی پس از پرتاب منفجر شد

Published

on

(Last Updated On: حوت ۲۳, ۱۴۰۲)

یک راکت کوچک و سوخت‌جامد ساخته‌شده توسط شرکت سپیس ون جاپان لحظاتی پس از پرتاب در روز چهارشنبه (۲۳حوت) منفجر شد.

اسپیس وان تلاش کرده بود اولین شرکت خصوصی جاپانی باشد که یک ماهواره را در مدار زمین قرار می‌دهد.

این راکت ۱۸ متری که «کایروس ۱» نام داشت چند ثانیه پس از بلند شدن در ساعت ۱۱ صبح به وقت محلی منفجر شد.

اسپیس وان اعلام کرده است که پس از پرتاب ناموفق راکت در شبه‌جزیره کوهستانی کی در غرب جاپان، مشغول بررسی اطلاعات پرواز است. شوهی کیشیموتو، والی محلی واکایاما، به خبرنگاران گفت مشکلی باعث فعال شدن برنامه نابودی خودکار راکت شده است. با این حال او مشخص نکرد که این مشکل دقیقا چه بوده است.

آقای کیشیموتو اضافه کرد محوطه سکوی پرتاب هیچ آسیبی ندیده و آتش خاموش شده است.

اسپیس وان قبل از این گفته بود که مراحل پرتاب راکت و همینطور اتمام ماموریت تا حد زیادی خودکار است و تعداد کارشناسان در مرکز کنترل زمینی به ۱۲ نفر می‌رسند.

این راکت یک ماهواره اطلاعاتی دولتی آزمایشی را حمل می‌کرد و قرار بود آن را در مدار زمین قرار دهد. اسپیس وان پیش‌تر پرتاب را برای روز شنبه برنامه‌ریزی کرده بود، اما پس از ورود یک کشتی به منطقه دریایی ممنوعه آن را به تعویق انداخت.

اگرچه جاپان بازیگر نسبتاً کوچکی در رقابت فضایی است، با این حال توسعه‌دهندگان راکت در این کشور در تلاش هستند وسایل نقلیه فضایی ارزان‌تری بسازند تا سهم بیشتری در بازار رو به رشد پرتاب ماهواره‌ها کسب کنند.

ماساکازو تویودا، رئیس اسپیس وان گفته است که می‌خواهد «خدمات پیک فضایی» را به مشتریان داخلی و بین‌المللی ارائه دهد و هدف آن پرتاب ۲۰ راکت در سال تا اواخر دهه ۲۰۲۰ است.

Continue Reading

علم و تکنالوژی

متا؛ فیس بوک و انستاگرام پس از دو ساعت قطعی دوباره فعال شدند

Published

on

(Last Updated On: حوت ۱۶, ۱۴۰۲)

فیسبوک و اینستاگرام متعلق به شرکت «متا»، روز سه‌شنبه (۱۵حوت) پس از بیش از دو ساعت قطعی، که به دلیل یک «مشکل فنی» ایجاد شده و صدها هزار استفاده کننده را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار داده بود، راه افتادند.

یک سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفت که کاخ سفید این مشکل را زیر نظر دارد و افزود که فعلا از هیچ فعالیت انترنتی مخرب خاصی اطلاع پیدا نکرده است.

اطلاعات سایت داون دتکتور نشان می‌دهد که در اوج این قطعی، بیش از ۵۵۰ هزار گزارش اختلال در فیس‌بوک و حدود ۹۲ هزار مورد برای اینستاگرام گزارش شده است.

اندی استون، سخنگوی متا در پوستی در شبکه ایکس بدون اشاره به جزئیات گفت که یک «مشکل فنی» باعث شد مردم برای دسترسی به برخی از خدمات این شرکت مشکل پیدا کنند و افزود که مشکل برطرف شده است.

شرکت متا روزانه میزبان ۳.۱۹ میلیارد استفاده کننده فعال در شبکه‌های اجتماعی تحت اداره خود که شامل واتس‌اپ و تردز نیز می‌شود است.

سایت داون دتکتور که با جمع‌آوری گزارش‌های قطعی از چندین منبع از جمله استفاده کننده‌گان، آنها را ردیابی می‌کند، می‌گوید مشکل واتس‌اپ و تردز بسیار کمتر از فیس‌بوک و اینستاگرام بود.

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که چندین کارمند شرکت متا در پیام‌‌رسان بلایند که کارمندها در آن به صورت ناشناس مشکلات و مسائل کاری را به بحث می‌گذارند، گزارش دادند که نمی‌توانند به سیستم‌های داخلی خود وارد شوند و این موضوع باعث شد فکر کنند اخراج شده‌اند.

قطع شدن فیس‌بوک و اینستاگرام به یکی از موضوعات داغ روز در شبکه ایکس هم تبدیل شد.

ایلان ماسک، مالک شبکه ایکس در پستی نوشت: «اگر در حال خواندن این پست هستید، به این خاطر است که سرورهای ما کار می‌کنند.»

شبکه ایکس نیز پس از آنکه ایلان ماسک با ۴۴ میلیارد دالر در اکتبر سال ۲۰۲۲ آن را خرید، از اختلالات بی‌نصیب نمانده است و این موضوع در ماه دسامبر باعث ایجاد مشکل برای بیش از ۷۷ هزار کاربر در کشورهای امریکا و فرانسه شد.

Continue Reading

علم و تکنالوژی

کارشناس هالندی: ماهواره جاسوسی کوریای شمالی «زنده و فعال» است

Published

on

(Last Updated On: حوت ۱۰, ۱۴۰۲)

یک متخصص امور فضایی از هالند تاکید کرده است که ماهواره جاسوسی کره شمالی زنده و فعال است.

به گزارش رویترز، این کارشناس پس از شناسایی تغییراتی در مدار ماهواره کوریای شمالی که نشان می‌دهد پیونگ یانگ با موفقیت این وسیله را کنترل می‌کند، گفت: «اولین ماهواره جاسوسی کوریای شمالی زنده است – اگرچه توانایی‌های آن ناشناخته است.»

مارکو لانگبروک، کارشناس ماهواره در پوهنتون صنعتی دلفت در هالند نوشت: «اما اکنون قطعاً می‌توانیم بگوییم ماهواره زنده است.»

لنگبروک با استناد به اطلاعات مرکز عملیات فضایی ترکیبی به رهبری ایالات متحده گفت که از ۱۹ تا ۲۴ فبروری، این ماهواره مانورهایی را برای صعود یا نزول محل قرارگیری خود در مدار از ۴۸۸ کیلومتری به ۴۹۷ کیلومتری انجام داده است. او گفت: «این مانور ثابت می‌کند که ماهواره جاسوسی «مالیگیونگ یک» از بین نرفته است و کوریای شمالی بر ماهواره کنترل.»

پس از دو شکست، کوریای شمالی با موفقیت ماهواره «مالیگیونگ یک» را در ماه نوامبر در مدار قرار داد. رسانه دولتی پیونگ یانگ مدعی شد که این ماهواره از سایت‌های حساس نظامی و سیاسی در کوریای جنوبی، ایالات متحده و جاهای دیگر عکس گرفته است، اما هیچ تصویری از این ادعا منتشر نکرده است. پیشتر به دلیل عدم دریافت سیگنال، زنده بودن این ماهواره زیر سوال رفته بود.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!