Connect with us

رویداد های اخیر

غنی: ۹۰ درصد مردم افغانستان زیر خط فقر زندگی می‌کنند

منتشر شده

در

محمد اشرف غنی رییس جمهوری کشور روز شنبه از سطح بالای فقر در افغانستان خبر داد و گفت تخمین زده می شود که ۹۰ درصد از مردم زیر خط فقر با دو دالر در روز زندگی کنند.

غنی خطاب به مهمانان شرکت کننده در اجرای برنامه توزیع کمک های دولتی تحت نام «دسترخوان ملی» گفت که فقر یک واقعه نیست، بلکه یک فاجعه است.

وی گفت: یک دولت مسوول و پاسخگو، درد مردم خود را جدی می گیرد و برای حل آن عمل می کند.

رییس جمهوری فزوده است که روش پاسخگویی در برخورد با برنامه جدید اصلاح می شود و نظارت خواهد شد تا مردم بسته های غذایی مورد نیاز خود را دریافت کنند.

وی همچنین اظهار داشت که اگر سو مدیریت رخ داده است، مردم نیاز به گزارش آن دارند.

غنی همچنین مساله ویروس کرونا را مطرح کرد و از مقامات بخاطر افزایش آگاهی در مورد این بیماری همه گیر قدردانی کرد.

آقای غنی در مورد کمک هایی که توسط کشورهای خارجی اهدا شده است، گفت که افغانستان از این نظر باید خود کفا شود.

با این حال ، وی از سازمان های بین المللی و کشورهایی که در این برنامه سهیم بوده اند، نیز ابراز قدردانی کرد.

در همین حال ، امرالله صالح ، معاون اول رییس جمهوری ، از غنی به دلیل تعدیل بودجه برای گنجانیدن برنامه غذایی تشکری کرد.

وی گفت که برنامه های توزیع مواد غذایی در دو مرحله تدوین می شود. در ابتدا در ۳۴ ولایت ، ۱۲۳ ولسوالی ، ۱۲۸۹۶ روستا ، و در مجموع به ۱.۶۷ میلیون خانواده کمک خواهد رسید.

بودجه ی این مرحله حدود ۸۶ میلیون دالر تخمین زده می شود و بسته های آن شامل گندم، برنج، روغن، لوبیا و صابون دستی است.

آقای صالح گفت: "مرحله دوم نیز در ۳۴ ولایت انجام خواهد شد و در ۲۳۵ ولسوالی ، ۲۱۸۴۲ روستا و ۲.۵ میلیون خانواده در نظر گرفته می شود."

بودجه مرحله دوم ۱۵۸ میلیون دالر تخمین زده می شود.

رویداد های اخیر

بلینکن خواستار لغو فوری محدودیت‌ها بر آموزش و کار زنان در افغانستان شد

Published

on

انتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده امریکا از امارت اسلامی افغانستان خواسته است تا فوراً محدودیت‌ها بر آموزش و کار زنان را لغو کند.

او در صفحه ایکس خود به مناسبت دوسالگی ممنوعیت آموزش زنان در پوهنتون‌ها و کار زنان در انجوها گفته است که زنان و دختران می‌توانند باعث تقویت ثبات و رفاه در افغانستان شوند.

او گفت: «دو سال است که طالبان (امارت اسلامی) زنان و دختران را از پوهنتون‌ها و زنان افغان را از کار در انجوها منع کرده اند. زنان و دختران افغان محور اصلی رسیدن به یک افغانستان با ثبات تر، صلح آمیزتر و مرفه تر هستند. ما از طالبان (امارت اسلامی) می‌خواهیم که فورا این فرمان ها را لغو کنند.»

وزارت تحصیلات عالی در سال ۱۴۰۱ اعلام کرده بود که زنان و دختران «تا اطلاع ثانوی» نمی‌توانند در پوهنتون‌های دولتی و خصوصی به تحصیل خود ادامه دهند.

پیش از این، آموزش دختران بالاتر از صنف ششم در مکاتب تعلیق شده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیلزاد: امارت اسلامی از احمد الشرع یاد بگیرد

Published

on

زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، گفته است که امارت اسلامی در مورد اینکه چگونه به جریان اصلی نظام بین المللی بپیوندد، از احمد الشرع، رهبر هیئت تحریر شام یاد بگیرد.

او در صفحه ایکس خود امروز (شنبه) خاطرنشان کرد که جایزه امریکا برای بازداشت احمد الشرع حذف می‌شود.

خلیلزاد گفت : «دیگران در شرایط مشابه می توانند از احمد الشرع یاد بگیرند که چگونه به جریان اصلی نظام بین المللی بپیوندند. آیا طالبان (امارت اسلامی) متوجه هستند؟»

احمد الشرع که در حال حاضر عملا رهبری سوریه را در اختیار گرفته، گفته است که تفاوت‌های زیادی بین آنها و امارت اسلامی وجود دارد.

او گفته است که جلو آموزش زنان و دختران را نخواهد گرفت، به حقوق اقلیت‌ها احترام می‌گذارد و یک روند سیاسی همه شمول را به راه می‌اندازد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نماینده امریکا: مردان افغان باید در کنار زنان برای حمایت از آینده امیدبخش کشور شان بایستند

Published

on

رینا امیری، نماینده ویژه ایالات متحده در امور زنان افغانستان، گفته است که مردان افغان در داخل و خارج باید در کنار همسران، دختران و خواهران خود برای حمایت از آینده امیدبخش کشور شان بایستند.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که قرار است در هفته جاری، ممنوعیت آموزش زنان و دختران افغان در پوهنتون‌ها و کار آنان در انجوها دوساله شود.

امیری در نامه‌ای سرگشاده در ایکس گفت که با سیاست‌های تبعیض آمیز جنسیتی، امارت اسلامی زنان و دختران را از حق انتخاب، تحرک، آموزش، معیشت، گفتار و دسترسی به انستیتوت‌های طبی نجات دهنده محروم کرده است.

او از جامعه جهانی خواست که در هر گونه تعامل با امارت اسلامی، حقوق بشر، به ویژه حقوق زنان و دختران را اولویت دهد. وی افزود: «پیشرفت در بهبود روابط دیپلوماتیک و اقتصادی باید به طور معناداری با اقدامات مشخص برای لغو سیاست‌های افراطی که زنان و دختران را هدف قرار می‌دهند، مرتبط باشد.»

امیری همچنین از دولت‌ها، کمک‌کنندگان، مؤسسات اکادمیک و بخش خصوصی خواست تا برای زنان و دختران افغان منابع، تکنالوژی، آموزش، وسایل اشتغال و فرصت‌های اقتصادی را فراهم کنند.

امیری گفت: «تا زمانی که رویاهای زنان و دختران افغان کم رنگ باشد، افغانستان در تاریکی خواهد ماند. راه پیش رو طولانی خواهد بود، اما ناامیدی و کناره گیری یک گزینه نیست.»

وی افزود: «جهان در حال سپری کردن آزمایش است. اگر زنان و دختران افغان را نا امید کنیم، زنان و دختران را در همه جا نا امید می‌کنیم و رسم خطرناکی ایجاد می‌کنیم که در جاهای دیگر، بسیار فراتر از افغانستان، تکرار خواهد شد.»

این در حالی است که امارت اسلامی بارها گفته است که حقوق زنان و دختران در افغانستان بر اساس شریعت تأمین می‌باشد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!